Examensarbete i USA

Skrivet 2015-05-10 @ 23:15:50
Återigen har jag varit frånvarande härifrån, jag har så fruktansvärt mycket saker att göra. Terminen börjar lida mot sitt slut och jag har två tentor kvar att skriva innan sommaren plus att jag måste sammanfatta mina två år som arbetsmarknadsansvarig på kåren för att överlämna till min efterträdare. I höst ska jag göra mitt examensarbete och det ska jag faktiskt göra i Philadelphia, USA, på Temple University School of Medicine. Jag är jätteglad över att ha fått ett projekt där och jag kommer göra det inom neurofarmakologi som jag tycker är det mest intressanta ämnet. Jag har läst valbara kurser i neurofarmakologi och läkemedelsmissbruk och beroendelära så jag är "inriktad" på just det nu. Känner att det är tusen saker som snurrar i mitt huvud om dagarna, jag måste ju packa ner mitt liv i flyttlådor igen och så ska det ordnas med visum, köpas biljetter till USA osv. Allt detta samtidigt som jag måste plugga, avsluta mina ämbeten på kåren och njuta av den sista tiden jag har kvar i Uppsala. När jag kommer hem från examensarbetet har jag bara praktiken kvar, om jag klarar mina tentor, och den vet jag inte var jag kommer göra så jag har ingen aning om this is it eller om jag kommer flytta tillbaka till Uppsala inför praktiken. Lite krångligt det där med att praktikplatserna lottas ut och man inte vet var i detta avlånga land man kommer befinna sig. Det finns väldigt få praktikplatser i Uppsala så det lutar väl mot att jag inte kommer bo här mer. Om jag skulle få praktik i Stockholm så kommer jag nog bo hos mina föräldrar för att slippa pendla. Det är ju väldigt skönt att bo själv och det skulle nog vara lite jobbigt att flytta hem på riktigt när man väl har flyttat ut och haft ett privatliv i fem år, men att pendla skulle jag nog inte klara av med mitt dåliga tålamod. 
 
Nu är det dags att sova för imorgon börjar jag en ny kurs, den sista salskursen jag kommer läsa på apotekarprogrammet faktiskt!
Kommentarer
Postat av: Klara

haha Varför är den sista salskursen som kommer läsa på apotekarprogrammet? är det inte sista terminen man gör examensarbetet?

2015-05-16 @ 22:25:36
Postat av: ha

hej!
jag har alltid velat bli apotekare men sen jag har börjat gymnasiet har jag blivit deprimerad på grund utav att mina lärare är så orättvisa med att sätta betyg detta innebär att jag har jätte dåliga betyg jag har flera lärare som vägrar att ge mig det betyg jag förtjänar och problemet är att jag har tänkt och vill nästa termin söka in på universitet och för att mina betyg inte är så bra har tänkt att göra högskoleprovet men jag är rädd att sabba det jag vill verkligen klara det kan du snälla ge mig tips för hur du gjorde inför hp?

tack i förhand

2015-09-04 @ 20:48:36

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0