Svar på kommentar om boende och schema

Skrivet 2014-05-04 @ 23:14:23
"Hej. Jag hade tänkt söka till apotekarprogrammet i uppsala och undrar hur det är med studentboende? Om man blir antagen, fixar universitet själv boende till dig eller måste man fixa det själv? Sen undrar jag om du skulle kunna förklara/visa på ett ungefär hur ditt schema ser ut. Hur många föreläsningar är det och hur långa är dem? Skulle uppskatta om du kunde svara i ett inlägg :)"
 
Hej, förlåt för sent svar!
Vissa universitet har bostadsgaranti, det betyder att universitetet fixar någon form av boende till dig då du börjar plugga vid deras universitet. Uppsala har ingen boendegaranti, det är alldeles för många som pluggar vid Uppsala universitet så det skulle aldrig gå att ge en sån garanti och de universitet som ger bostadsgaranti gör det lite för att locka folk till just sitt universitet eller den staden (så har jag förstått det). Uppsala är så populärt så de behöver inte locka studenter med en bostadsgaranti.
Att få tag på boende i Uppsala är ganska svårt om man inte har en himla tur, man får räkna med att flytta runt lite det första året. Här är ett gammalt inlägg där jag skrivit om det här med att hitta bostad.
 
Att förklara mitt schema är väldigt svårt, det varierar väldigt mycket från kurs till kurs och olika dagar. Vissa dagar har man föreläsningar 8-17, andra dagar 10-15 och ibland har man t ex bara en föreläsning 10-12. Övrig tid är det tänkt att du ska sitta och studera på egen hand så det är ganska bra att tänka att man ska plugga 8 timmar om dagen, som ett heltidsjobb, det är ju heltidsstudier. De flesta kurser har laborationer, det skiljer från kurs till kurs hur många dagar det är och hur många timmar varje labbmoment är. Vissa kurser labbar du 4 dagar och andra labbar du i två veckor. Laborationer tar oftast hela dagen. Det är helt omöjligt att svara på hur ett ungefärligt schema ser ut eftersom det skiljer så otroligt mycket! I slutet av de flesta grupper är man inte schemalagt utan man har "självstudier" då man har tid att plugga in det sista till tentan, då bör man sitta och plugga hela dagarna, jag sitter nästan och pluggar dygnet runt då för att jag har så dålig självdisciplin under kursen.
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0