Fråga om apotekarprogrammet

Skrivet 2014-01-05 @ 23:35:00
"Hej jag undrar hur det är med engelskan på apotekarprogramet, läser ni mycket på engelska?"
 
Hej,
När det gäller föreläsningar så har vi bara haft någon enstaka på engelska, i övrigt är alla föreläsningar på svenska, det har de iallafall varit under mina år här i Uppsala. När det kommer till kurslitteraturen så är i princip alla böcker på engelska, vi har nog haft max 3 böcker på svenska och då har det varit i typ matte och statistik. Anledningen till att alla andra böcker är på engelska är för att vi pluggar inom naturvetenskapen och böckerna hinner inte översättas till svenska innan de har blivit för gamla för att man har upptäckt massa nya saker inom forskningen. På de flesta föreläsningar får man såkallade handouts, det är kopior av powerpointpresentationen som föreläsaren har och det skiljer väldigt mycket från kurs till kurs om de är på svenska eller engelska men för att höfta till med ett svar skulle jag säga att det är 50/50.
 
I början var det lite skrämmande att allt var på engelska men man kommer in i det sjukt fort och många saker inom ämnena vi läser har inga namn på svenska så då blir faktiskt enklare att läsa på engelska. Det kan bli lite svengelska uttryck på tentorna men det har ju den som rättar överseende med såklart.
Kommentarer
Postat av: Arvid (blivande apotekarstudent)

Hej!
Jag har hört att det lönar sig att träna på gamla tentor innan man skriver ordinarietentor. Men jag har för mig att på vissa kurser så finns det väldigt få tentor på Studentportalen så jag undrar hur man gör i sådana fall? På andra program än apotekarprogrammet kan man faktiskt hämta ut gamla tentor på expeditionen och på andra universitet så går det även att köpa gamla tentor! Så jag undrar hur du/dina bekantar brukar göra när det inte finns några gamla tentor på SP?
Tack i förväg!

2014-01-16 @ 22:22:08

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0