Svar på kommentar; gymnasiet

Skrivet 2014-01-29 @ 13:41:30
"Hej 
Jag har läst din blogg nu ett tag och jag måste säga att den är väldigt bra och ger mig motvation att fortsätta kämpa med gymnasiet, för jag vill nämligen söka till apotekarprogrammet. 
Jag går i tvåan nu och mår konstant dåligt över att jag inte får höga betyg, är så himla rädd att mina betyg inte kommer räcka efter gymnasiet.. 
Har du några tips på hur man kan klara av gymnasiet på bästa sättet , hur gjorde du när du gick i gymnasiet? och hur mycket räckte det för dig att komma in. 
kram <3"
 
Hej,
Vad roligt att du blir motiverad av min blogg och att du vill söka till apotekarprogrammet! 
När jag tittar tillbaka på min gymnasietid så blir jag irriterad över hur stressad jag var under de tre åren och all den här betygshetsen som fanns. Det är inte konstigt att man är kontant stressad under gymnasiet eftersom man läser alla jävla ämnen samtidigt och om man är ambitiös känner man press över att man måste få högsta betyg i varenda kurs. På min tid hade vi IG-MVG systemet, jag tror den här betygshetsen är ännu värre med de nya bokstavsbetygen faktiskt. 
Jag pluggade röven av mig i gymnasiet men fick bara G i Fysik B och Engelska B. I fysik hade jag fått VG om jag hade fått fyra poäng mer på något prov under de tre terminerna vi läste kursen, fyra jävla små poäng hängde det på. I engelska fick jag VG på hela nationella provet men min lärare tyckte inte om mig så jag fick G. Jag kan helt seriöst skylla mitt betyg på att han inte tyckte om mig för han satt och ljög för mina föräldrar på ett utvecklingssamtal om att alla lärare hade problem med mig och när pappa började ställa jobbiga frågor så erkände han att det faktiskt bara var han som hade problem med mig. Jag kämpade sjukt hårt i gymnasiet och fick bland annat magkatarr av all stress och så gick jag ändå inte ut med toppoäng. Jag kom in på apotekarprogrammet på mitt högskoleprov och då blev jag ännu mer irriterad över att jag stressade upp mig så mycket i gymnasiet, jag hade ju kommit in ändå eftersom mina gymnasiebetyg inte spelade någon roll alls, haha.
Jag vet inte hur intaget har ändrats nu men när jag sökte så låg intaget på betygen runt 17-18 och på högskoleprovet runt 1.0. 

Mitt råd till dig är att sluta stressa inför framtiden, man mår bara sjukt dåligt över det. Gör ditt bästa i skolan men kom ihåg att dina gymnasiebetyg inte är allt som räknas här i världen. Gör högskoleprovet, börja göra det så fort som möjligt. Man kan göra högskoleprovet en gång per termin och oftast får man mycket bättre resultat andra gången så det är bara att börja skriva dem så har man hunnit göra dem några gånger innan studenten och har ett schysst resultat att söka in med.
Lycka till!

Svar på kommentar, gamla tentor

Skrivet 2014-01-28 @ 19:30:17
"Hej! 
Jag har hört att det lönar sig att träna på gamla tentor innan man skriver ordinarietentor. Men jag har för mig att på vissa kurser så finns det väldigt få tentor på Studentportalen så jag undrar hur man gör i sådana fall? På andra program än apotekarprogrammet kan man faktiskt hämta ut gamla tentor på expeditionen och på andra universitet så går det även att köpa gamla tentor! Så jag undrar hur du/dina bekantar brukar göra när det inte finns några gamla tentor på SP? 
Tack i förväg!"
 
Nu skriver jag det här inlägget på min iPad så jag ber om ursäkt i förväg för konstiga stavfel!
Att öva på gamla tentor lönar sig olika mkt beroende på vilken kurs det är. Tycker dock att det är klokt att göra några gamla tentor innan tentan för att förstå lite hur just de tentorna ser ut. Sen vet jag att det finns vissa personer som enbart pluggar in gamla tentor och klarar sig genom kursen på det för att läraren är för lat för att skriva nya frågor, det tycker jag är dåligt. Tycker ändå att man ska plugga hela kursen och inte bara det som kommer på tentorna. Du skriver att det går att hämta ut gamla tentor på andra program, man kan faktiskt hämta ut tentor på apotekarprogrammet i Uppsala också. Om man går till respektive kurssekretariat, där du hämtar ut tentor, så kan man köpa tentor där för typ 12:-. Jag har gjort det åt en kompis på någon kurs en gång, de kostar olika mycket beroende på hur många sidor det är men det ska gå att få tag på gamla tentor om man går till rätt ställe. Själv känner jag så pass mycket folk från andra terminer genom kåren så jag brukar låna tentor av folk från högre terminer när jag känner att jag behöver det! Sen lånar jag ut mina tentor till mina kompisar som går lägre terminer.
 

21 dagar av ångest

Skrivet 2014-01-24 @ 14:43:26
Dag 21 av detta tentaplugg. Imorgon skriver jag den andra tentan och sen är det över för denna gång. Sitter och pluggar med två värmlänningar, vi brukar ha samma omtentor haha. 
Efter tentan imorgon ska jag dra en vända på stan och köpa något fint till mig själv, alldeles för mycket alkohol och antagligen nått annat meningslöst. Sen ska jag hem och städa, både mitt rum och mig själv... Sen kommer min projektgrupp hem till mig för ett möte och sen får de som vill stanna kvar på middag och bevittna när jag påbörjar min fylla. När tiden är mogen ska jag ut, skiter i med vem, och gå på norrlands nation som har öppet till 04 imorgon. Jag har fått KK-kort som innebär att man får gå förbi kön och gå in gratis på alla nationer, ska bli helt fantastiskt att få inviga det kortet imorgon, slutköat år 2014 säger jag bara!
 
Nä nu ska jag och värmland gräva ner oss igen!
 
 

Väckt av posten

Skrivet 2014-01-21 @ 11:20:22
Tror definitivt att jag måste ändra min dygnsrytm lite. Imorse vaknade jag till av ett jäkla ljud och så låg jag helt lost i sängen några sekunder och undrade "Vad händer? Vad vill någon mig? Hörde jag ett ljud?" och sen slog det mig att det måste ha varit dörrklockan. Yrvaken flyger jag upp ur sängen och drar på mig första bästa kläder jag kommer åt, blev världens största mjukisbyxor och en Uppsala Universitet-tröja. Sen spatserade jag ut mot korridorsdörren med ögonen uppspärrade till max för att försöka mörka att jag låg och sov. Utanför dörren stod en man från posten med ett paket till mig, måste de verkligen komma halv nio på morgonen? Haha

När jag öppnade dörren fortsatte jag ju att låtsas som att jag varit uppe hur länge som helst och postmannen frågade "Sandra Ingel?" och vad jag minns så bara skrek jag rätt ut "Jaaaaa!" och försökte låta jättetrevlig och glad "Här är ett paket till dig" och jag fortsatte "Men ÅH så roligt! TACK så jätteeeemycket!", postmannen kollade lite konstigt på mig innan han gick iväg och jag vände mig om med ett helt annat ansiktsuttryck än vad jag hade när jag pratade med honom, traskade in på mitt rum och föll tillbaka ner i sängen som en klubbad säl. Har fortfarande lite ångest över hur falsk och äcklig jag var när jag försökte övertyga postmannen om att jag varit uppe i flera timmar, han bryr sig väl inte? Haha.

Svar på kommentar; studieteknik

Skrivet 2014-01-20 @ 11:36:00
"Hej Sandra! 
Först och främst måste jag säga att jag är väldigt glad över att jag hittade din blogg, jag är en tjej som läser just nu till apotekare i göteborg, har läst färdigt första terminen och har kuggat på tentorna so vi hsr haft , vilket gör att jag mår väldigt dåligt och tappat motivationen.. jag vet inte ens om jag klarar av spärren. Jag undrar om det är normaöt att kugga i början? Och har du några tipser på hur man kan göra/studieteknik? Det skulle vara jätterolig om du kunde svara på mina frågor :)"
 
Hej,
Jag kuggade statistiken och analytisk kemi första terminen men jag klarade dem direkt på omtentan så jag blev av med dem snabbt iallafall. Jag tror att anledningen till att man kuggar i början är antingen för att man har dåliga baskunskaper, jag hade dåliga kemilärare på gymnasiet, eller för att man inte har kommit in i själva univeritetsstuderandet ännu. Det är en himla omvändning att gå från gymnasium till universitet och det tar nog ett tag innan man får ordentlig självdiciplin och sköter sina studier utan att man får "läxor". 
Det där med att tappa motivationen känner jag till så väl haha, jag är jätteglad över att jag har studieupphåll nu för jag mår verkligen bättre och har nått någon slags inre frid. Jag har skrivit lite om studieteknik i ett tidigare inlägg, här har du en länk, men jag vet inte om jag är världens bästa person att ge råd haha. Jag har iallafall skrivit lite om tekniker jag har använt själv eller fått lära mig om. 

Men ett tips är att du går till er studievägledare, vet inte hur det fungerar för er i göteborg men här i Uppsala anordnar de ibland seminarier i studieteknik. Jag var på en seminarieserie i tre delar förra våren som handlade lite om hur hjärnan fungerar och hur man bäst utnyttjar det när man pluggar, jätteintressant! Sen är ett annat tips att prata med en psykolog, här i Uppsala har vi något som heter studenthälsan och där har de psykologer/kuratorer (?) som man kan få prata med om typ studierelaterad stress osv. Jag har hört om jättemånga kompisar som går dit regelbundet och de tycker att det är så fruktansvärt skönt! I Sverige är man ju inte direkt öppen om att man går till psykolog som de är i typ USA "My shrink said...", ni vet. Men när jag började säga till folk att jag funderade på att gå dit var det jättemånga som avslöjade att de också går dit och de rekommenderade det! Jag tror att det är jättenyttigt att få prata med någon som kanske kan få en att hantera stressen för att inte få ångest och kanske inse att det finns mer i livet än en kuggad tenta.

Svar på kommentar; hur svår är utbildningen?

Skrivet 2014-01-20 @ 11:24:00
"Hej! Jag förstår att apotekarutbildningen är tuff och så men jag undrar HUR pass tuff den är. Hur många timmar i veckan får du lägga ner på plugg? Har du lätt för att lära dig? Det är så att jag funderar på att söka till apotekarutbildningen till hösten efter gymnasiet. Jag är väldigt intresserad av människokroppen och medicin, därför verkar apotekarutbildningen jätterolig! Men, det jag är rädd för är att utbildningen kommer vara så pass tuff att jag tappar intresset och hoppar av, speciellt då det kan ta extra tid för mig att förstå vissa saker. Hade du någon plan B? Jag är så himla nervös inför högskolevalet och hittar verkligen inte någon annan utbildning/yrke som intresserar mig...

Ursäkta för så många frågor och tack för att din blogg finns! Har läst alla dina inlägg i under kategorin "Apotekarprogrammet", haha."
 
Hej,
Jag tycker att det är jävligt tufft haha, jag hatar att allmänheten inte förstår hur jävla mycket jag sliter arslet av mig för den här utbildningen, haha. 
Jag har inte alls lätt för att lära mig, jag har kommit fram till att jag är ganska trögfattad när det gäller den här utbildningen, haha. Sad but true. Jag är dock jävligt dålig på att börja plugga från dag ett utan jag pluggar liksom inför labbar, labbrapporter och tentor. Till tentorna brukar jag väl sätta igång två veckor innan eller nått, det är jättesvårt att säga hur mycket jag pluggar för jag har liksom ingen direkt struktur om hur mycket jag pluggar varje dag. Några dagar innan tentorna får man ju oftast "självstudier" inlagda på schemat, det är alltså inga föreläsningar och sånt och då sitter man ju och pluggar som en idiot. Men hur tidigt jag börjar tentaplugga beror alltid på hur mycket självstudier vi får, hur mycket tid jag måste lägga på labbrapporter osv. Uppenbarligen så skulle jag ju behöva plugga mer till vissa kurser men det är svårt att få ihop tiden. 
Min pappa blev sjuk när jag läste termin tre och då var det massa saker som sket sig och jag har kvar tentor från dess så jag har väl nästan alltid dubbla tentor att plugga till och då är det ännu svårare att få ihop det. Nu har jag haft studieuppehåll en termin för att göra tentor och jobba på vår kår och det kommer jag göra i vår också. När jag börjar plugga igen i höst är tanken att ha ett strukturerat liv och börja plugga första dagen på en kurs. 

Om man är inställd på att det är en tuff utbildning så går det nog lättare, jag överskattade nog mina kunskaper lite i början så jag hade nog behövt vara lite mer nervös. Jag hade ingen plan B, det är dumt att lägga energi på att ha massa reservplaner hela tiden för då kan man lägga mindre energi på det som gäller just nu. Sen måste man komma ihåg att det är helt okej att hoppa av en utbildning om man känner att det inte var rätt val, det är hur många som helst som gör så. Man ska ändå jobba tills man är 65 år sen så jag tycker inte att man ska känna någon stress över att man kanske pluggar ett år på "fel" program och sen kommer på vad man egentligen vill plugga.

Mitt tips till dig är bara att go for it! Jag tyckte att de första två terminerna var tråkiga för det var mest kemi och lite för att ge oss grundkunskaperna och sen började vi med de intressanta kurserna, så håll koll på kursschemat och hoppa inte av bara för att första kursen kanske är tråkig :)

Hittade ett fint fönster...

Skrivet 2014-01-17 @ 12:45:15
... i soprummet!

Idag tar hon examen

Skrivet 2014-01-17 @ 10:47:00
Sjukt oväntat men jag fick ju lite kommentarer på förra inlägget, jätteroligt! Jag uppskattar er ska ni veta!

Igår kom Nina hit, eftersom hon hyr ut sin lägenhet här i Uppsala skulle hon övernatta hos mig eftersom hon tar examen idag! Jag tror att jag sov ganska dåligt inatt, vet inte om det var för att det var fullmåne eller för att nina skulle ta examen haha. Tanken är att jag ska plugga röven av mig nu och sen ta en paus för att gå på diplomutdelningen i universitetsaulan kl 17. Efter diplomutdelningen ska jag hem och fortsätta plugga röven av mig till 23 och då ska jag gå på examenssläppet. Jag har ju tenta imorgon på morgonen men jag brukar alltid sitta uppe till 2-3 på natten dagen innan en tenta så jag tänkte att jag kan gå ut och dansa med alla som tagit examen från 23 till ca ett, då får jag ur lite stress ur kroppen också. Jag ska självklart vara nykter, annars blir det nog väldigt svårt att skriva tentan imorgon haha. Jag har faktiskt inga problem med att festa nykter, det är jätteroligt så länge folk inte är dräggigt fulla. Det är tråkigt att vara nykter på en hemmafest, då stannar jag hellre hemma, men ute på klubb fångas man liksom upp av känslan och dansa är ju faktiskt huvudanledningen till att ens gå på klubb enligt mig. Och jag dansar nykter, det kan jag lova er!

Nej nu ska jag kick aigång plugget, har 12 härliga timmar framför mig! Såg förresten att jag hade en kommentar med en fråga om tentor, jag svarar på den imorgon! (eller senare idag om jag ledsnar på det här)

Här låg vi för övrigt och trängdes inatt, nu ser min säng sjukt liten ut på bilden men jag lovar att den är 1,20 haha
 
 

Finns det någon där ute?

Skrivet 2014-01-16 @ 09:30:00
Är det kul att jag är tillbaka lite mer kontinuerligt här på bloggen? Eller skiter ni i det? Det kanske inte är några återkommande läsare här, kanske bara ungefär samma mängd folk som råkar trilla in här om dagarna bara. Egentligen skulle jag vilja fråga er om jag har några återkommande läsare men jag vet ju att man inte får något svar, det är ju för jobbigt att skriva en kommentar. Jag är inte nedlåtande mot er nu, jag skulle inte heller svara med en kommentar på ett sådant inlägg, haha. Men nu läser jag inga andra bloggar är de från paradise hotel och där är folk bara elaka i kommentarsfälten.

Jävla tjat om paradise hotel från min sida känner jag, trodde verkligen aldrig att jag skulle följa en sådan serie. Kollade på big brother när jag var yngre och de började sända det i Sverige, men jag kollade bara någon säsong och sen har jag inte följt någon skandalsåpa.
 
När jag har tid ska jag göra om designen, den här rosa jag har nu känns inte alls som jag för tillfället. Har sagt till mig själv att jag inte får lägga ner tid på designen innan tentorna är klara, jag kan sitta i flera timmar och hålla på med kodningen bara för att det är roligt. Såg dessutom att de gjort om lite i det här bloggverktyget så jag hoppas att jag kan hantera min egen design fortfarande.
 
Inlägg utan bilder är ju tråkiga så här får ni en ful jävel
 

Tentaplugg i frack, how we do it in Uppsala

Skrivet 2014-01-15 @ 23:40:00
Loggade in på facebook efter paradise hotel hos min kompis och började garva så jävla mycket. Eller ja, logga in och logga in, jag öppnade upp det i telefonen, man är ju för i helvete alltid inloggad på facebook nu för tiden. Det är som sagt tentavecka för i princip alla studenter, på fredag tar terminen slut. En kille som pluggar några terminer under mig hade lagt upp en bild med texten "Vad gör man när man har VÄRSTA tentaångesten någonsin? Man tar på sig frack och äter pizza. Man kan inte ha ångest i frack!" Och här ser ni bilden som jag snodde och beskar så att hans face inte syns. Hahaha jag tyckte det var så jävla roligt! Fatta att han tagit på sig den på riktigt också, studenter blir helt bananas i huvudet ibland. Jag kan erkänna att jag många gånger under tentaplugget har lagt allt åt sidan och testat diverse klänningar istället, sen kommer man på sig själv ståendes framför spegeln med håret som ett stort fågelbo med klänning och mjukisbyxor på sig som man inte orkat ta av sig, inte ens mest glory moments in life om man säger så.
 
 

Om man skulle söka till paradise hotel istället

Skrivet 2014-01-15 @ 12:11:41
Tillåt mig att spy galla på tillvaron. Min hjärna börjar bli riktigt mosig och plugget går extremt långsamt, 10 dagar kvar till någon slags frihet. I slutet av den här veckan kommer det vara som värst när alla andra jävlar har sina sista tentor för terminen och rockar loss som att det inte finns någon morgondag i helgen. Tänkte nog unna mig en utgång på lördag efter tentan innan jag laddar om inför nästa tenta, annars går jag nog under. 
Vet inte hur många gånger jag funderat på att skita i allt det här och söka till Paradise Hotel istället haha, vore så jävla najs med några veckors hjärndöd aktivitet i mexico. 

För övrigt så har jag och två till fastnat för paradise hotel nu efter jul, kanske har att göra med att det är så tråkigt att plugga att man måste se fram emot något på kvällen. Strax innan 22 mån-ons knatar jag över till grannhuset där min kompis bor och så sitter vi tre tjejer där och kollar på paradise.

2014 blir ett år som sekreterare

Skrivet 2014-01-14 @ 19:55:00
Idag har jag invigt min post som sekreterare i nationernas klubbmästarkonvent! Det gick bra men det var sjukt mycket mer folk på mötet än vad det brukar vara så jag kände mig lite lost, sen har jag absolut noll koll på vilka nationer folk är från och vad de heter. Eftersom jag hänger på vår kår är jag en liten outsider när det kommer till nationsfolk, eller nationsmuppar som jag alltid kallat nationsfolk innan. Måste sluta säga nationsmuppar, det är snälla människor och jag hoppas att dem tycker att jag är snäll också, haha. 


Var ju tvungen att ha på mig mina glasögon på mötet för att få in rätt känsla som sekreterare, haha patetisk tjej. Nej nu ska jag köra ner näsan i biokemiböckerna igen!
 
 

Sjuk och onyttig

Skrivet 2014-01-13 @ 18:52:31
Efter tentan i lördags åkte jag direkt iväg med bussen för att ansluta resten av kårstyrelsen som var på vår styrelseupptakt. Jag hade sovit fyra timmar innan tentan, satt full tid (6 timmar) på tentan och direkt jag kommer ut från tentasalen halkade jag omkull på en isfläck. Min vänner jag gick med började asgarva för när jag hade ramlat så tänkte jag bara "Nä nu orkar jag inte mer" och så låg jag kvar några sekunder helt raklång på marken, såg antagligen jävligt dum ut. Jag var måttligt sugen på att åka iväg på styrelseupptakt men jag hade inget val. Sjuk har jag dessutom varit sen nyår så jag går på dubbla doser inhalationskortison, nasonex och bromhexin, ett jävla helvete vill jag beskriva det som. Jag hatar dessutom att åka bort när det inte är jag som styr och ställer över maten, jag försöker äta ganska nyttigt, mest för att må bra. Min mage verkar inte fixa snabba kolhydrater så jag har uteslutit bröd och pasta helt och hållet. Potatis kan jag äta om jag är bortbjuden eller är på gasque men jag gör det inte själv hemma. Ris och quinoa äter jag då och då, idag gjorde jag lite ris eftersom det inte fanns någon blomkål på ica när jag handlade igår. 
Men så kommer man in i en sån period som jag är inne i nu, jag har tentapluggat i tio dagar och det är inte över förrens jag skrivit den sista tentan den 25 januari. Allt jag gör nu förtiden är att sova, plugga och äta. Fruktansvärt tråkigt och att vara sjuk samtidigt är det värsta jag varit med om. I höstas försökte jag "detoxa" mig från kolhydrater, eller jag käkade väldigt lite kolhydrater och åt inget godis eller skit alls. Rent fysiskt mådde jag jättebra och jag var nästan aldrig hungrig. Rent psykiskt mådde jag skit, jag var fruktansvärt sockerberoende upptäckte jag, mitt humör den första veckan var inte att leka med. Sen gick det bättre men sen kom tentaplugget och att tentaplugga utan att sitta och snaska på saker eller att få äta lite godis är helt jävla omöjligt. Det var så många som sa "Hur kan du utsätta dig för det här under tentaplugg?" och tillslut föll jag och åt lite godis. Sen har jag ändå ätit godis i väldigt små mängder och jag har slutat hälla i mig en liter cola om dagen, blir på sin höjd en burk i veckan. Det var ju kul att det gick bra men nu har allt gått åt helvete igen. Idag var tanken att plugga hela hela hela dagen men jag har pluggat effektivt i kanske två timmar och smällt i mig tre kexchoklad, TRE kexchoklad. 

Det är helt sjukt hur mycket jag längtar efter att den här förkylningen ska ge med sig så att jag får dra på mig mina nya träningsskor och gå på alla roliga träningspass och komma igång med kosten igen. Nu när jag ska sitta hemma och plugga i mer än 10 dagar till känner jag inte att jag orkar bråka med mitt kolhydratsbegär.
 
 

Dark is here to stay

Skrivet 2014-01-09 @ 14:43:40
Tonade håret mörkare igår. Jag har fastnat för det här med mörkare hår, förstår inte varför jag inte testat det tidigare! Det tråkiga med en toning är att färgen ser bra ut i typ två veckor och sen börjar det ljusna upp, anledningen till att jag inte färgar är att jag är alldeles för lat för att ta hand om en utväxt och med toningen så blir det inte lika tydligt. Men jag kanske färgar senare i vår om jag vågar, isåfall kommer jag färga hemma för det är så himla dyrt att färga hon frisör och jag har ändå inte råd att gå dit och ta hand om en utväxt en gång i månaden sen. 
 
Här har ni en liten bild från igår innan jag skulle lägga mig. Nu ska jag fortsätta plugga!
 
 

Priskriget om bensin kommer aldrig hända

Skrivet 2014-01-09 @ 12:17:26
Min kusin delade den här bilden på facebook och jag såg att den har delats nästan 10 000 gånger. Detta innebär att det är minst 10 000 personer som inte har någon koll på läget. För det första så förstår jag ändå inte hur folk på riktigt tycker att bensinen ska vara så himla billig. Visst svider det i plånboken när literpriset ligger som högst men det är ju faktiskt något som skadar naturen också, skulle bensinen kosta 10 kronor litern kommer folk säkert börja åka mer bil. Sen finns det ju faktiskt folk som är beroende av sin bil och ja då suger det riktigt jävla mycket att bensinpriset är så högt. Det som irriterar mig är dock att folk tror att en bojkott av de tre största bensinmackarna kommer leda till en prissänkning. Fattar inte folk att bensinpriserna är centralt reglerade? Mackarna får fax om att det rekommenderade bensinpriset har gått upp med si och så många ören och då ändrar mackarna sina priser, sen har väl olika bolag olika "grundpris" men det är liksom inte OKQ8 eller preem som bestämmer att bensinen ska vara sjukt dyr ibland, tror folk att företagen sitter och snackar ihop sig om sånt eller?  Haha

En annan på min facebook skrev för ca 2 år sen en status där han trodde att han var sjukt smart, han skrev "Varför har bensinmackarna alltid kampanjer på kaffe och bullar? Varför är de inte smarta och har kampanjpris på bensinen istället?". Jag har jobbat på bensinmack och jag kan förklara att det inte är just bensinen som mackarna går med vinst på. Macken tjänar enbart nått öre per tankad liter. Bensinmackar tjänar pengar på att du går in i butiken, att du köper bilvårsprodukter eller fika där inne, därför har de kampanjer på sånna grejer. Bensinmackar finns liksom för att du åker dit och tankar, det behöver du ju göra, sen jobbar själva företaget för att du ska lämna din bil och GÅ IN I BUTIKEN och köpa grejerna som macken går med vinst på. Macken jag jobbade på gick runt på biluthyrningen och biltvätten. En kund som bara tankar och sen åker iväg är en värdelös kund rent vinstmässigt. Förstår ni nu varför jag tycker att texten i den här delade bilden är så idiotisk? Mackarna kommer inte sänka något bensinpris bara för att folk slutar tanka där. 
 
 

När valde du?

Skrivet 2014-01-08 @ 10:27:00
Shit vad jag gillar sånnahär helt briljanta frågor som tar alla på sängen! Det här är i samma klass som det förra klippet jag postade med gubben i Ohio som ville införa en lag mot aborter. När man kommer över ett sånthär klipp tycker jag internet är helt fantastiskt. Eller ja, internet är övervägande fantastiskt, det är bara näthatet som är så otroligt tragiskt.
 
Är det för övrigt någon där ute som känner att de har valt att vara hetero- eller homosexuell? Jag vet inte om jag vill säga att det är något man föds med utifrån ett vetenskapligt perspektiv, jag tror inte att det finns en gay-gen i någons genom. Men jag tror ändå inte att man väljer, jag har inte valt. Jag tror det är någonting som utvecklas i väldigt ung ålder när hjärnan växer till sig liksom, ingenting som går att styra. Sen tror jag också att majoriteten nångång under sin uppväxt lekt med tanken och ifrågasatt om man föredrar tjejer eller killar och då finns det säkert vissa som omfamnar den funderingen mer än andra, helt undermedvetet. Jag tycker att det är spännande, jag har inte valt att vara straight, jag bara är det.
2011 såg jag en dokumentär på animalplanet som handlade om att en tredjedel av alla djur ute i naturen är homosexuella, det är också väldigt intressant och jag undrar hur homofober skulle förklara det! Minns inte om det var 1/3 av just pingviner som var homosexuella eller om det var alla djur, men det var många homosexuella djur iallafall!
 
 
 

Klassiker

Skrivet 2014-01-07 @ 23:29:32
Gick till Ica för att köpa salt. Köpte inget salt.
 

Kabanossgryta

Skrivet 2014-01-07 @ 16:06:25
Tog mig tid att laga lite mat idag som jag tänkte frysa in. Behövde en liten paus från plugget och behövde laga upp lite korv innan den blev dålig. Matlagningen var ett himla meck för mig när jag flyttade hemifrån för 3,5 år sen, då hade jag typ fyra maträtter som jag hoppade mellan och jag var tvungen att ha recept på allt. Nu har jag kommit ifrån det där och slänger ihop random grejer av det som finns hemma och det känns ganska bra. Förra vintern var jag på korvfestivalen i Stockholm och sedan dess har jag ätit sjukt mycket korv, det finns så mycket roliga maträtter man kan göra med korv! Det här är en liten röra som går sjukt snabbt att dra ihop, jag rekommenderar den. Man tar och skär upp lite korv, den här gången fick det bli en förpackning kabanoss och lite chorizo, som man steker på. Dela körsbärstomater och kasta ner dem i stekpannan också och låt de stekas tills de skrynklat ihop sig lite och släppt ifrån sig mycket att tomatsaften. Till sist är det bara att köra i en burk creme fraiche eller grädde och röra ut, jag föredrar creme fraiche för det blir lite krämigare. Sen kan man tillsätta lite salt och paprikapulver men tack vare de kryddiga korvarna och tomaterna så smakar det redan väldigt mycket. Svinenkelt och gott, kanske lite dålig fantasi men så länge det går snabbt så är jag nöjd. 

Käkade hemma hos min kompis i söndags och han freestylade ihop en himla bra middag. Han stekte på upphackad kyckling och tillsatte sen creme fraiche, sweet chili sås och lite krydda. Det var riktigt gott, alla vi tre som åt middagen var riktigt överraskade över den goda smaken. Det behövs fan inte mycket för att få ihop en god måltid och jag tycker att det är lite roligare med improvisation än en vanlig standardrätt.
 


Min hjärncell

Skrivet 2014-01-06 @ 18:40:00
Mina föräldrar var lite lustiga i jul och gav mig en julklapp med en etikett där det stod "Som stöd i de fortsatta studierna" och så var det en gosedjurs-hjärncell, haha. Väldigt roligt mamma och pappa! Jag har visat den här bilden för några kompisar men det är bara mina apotekarkompisar som tycker att det är hysteriskt kul och det är väl antagligen för att normala människor inte ser att det här är en hjärncell haha. Man tappar greppet om vad som är universitetsutbildning och vad som är allmänbildning.

I höstas var jag hemma en helg och då gick jag ut med en kompis och massa av hennes jobbarpolare. Vid ett tillfälle pratade de om en gång när en tjej skickade ett glas i backen och så stod de och skrattade lite åt hur otroligt mycket glaset gick sönder och så var det en som sa "Ja! Varenda mikrokromosom i det där glaset gick sönder!" och alla fortsatte garva. När han nämnde kromosom slutade jag skratta och tittade runt mig för att hitta någon att himla med ögonen med men jag insåg att jag var helt ensam i min värld. En kromosom är enkelt förklarat en väldigt tvinnad DNA kedja, glas har inte DNA, glas har inga gener, glas lever inte. Kände mig alldeles för nördig i det sällskapet, men jag tycker faktiskt att alla borde veta att det inte finns några kromosomer i glas haha.

Hur som helst så har ju mamma och pappa förstörd min image här i Uppsala eftersom jag fått för mig att min hjärncell måste vara med när jag pluggar och jag ger mig fan på att den kommer åka med i min väska som maskot när jag ska till tentorna.... 
 
 
 

Junior VM

Skrivet 2014-01-06 @ 11:15:00
Kollade på JVM-finalen igår. Har följt hela turneringen i vanlig ordning och har varit sjukt imponerad av det svenska laget, har väldigt svårt att förstå hur långt de där killarna har kommit i sin hockeykarriär i en så ung ålder. Sjukt jävla ledsen över att de förlorade finalen, på övertid och allting, det är fan inte rättvist. Helt sjukt hur känslomässigt engagerad man kan bli i sport haha, och nu känns det extra surt när de kämpat så hårt hela turneringen och vunnit varenda match och snubbla på mållinjen. Jag tycker faktiskt inte att Finland förtjänade sitt första mål och sen var det sjukt klantigt av Sverige att släppa in det där andra målet efter sitt egna. Men men, jag hoppas att de anordnar en väldigt fräsig silverfest imorgon, silver är ju inte fy skam det heller!
 
Nog med gnällandet. Haha det är det inte alls förresten, vi säger såhär; Nu går vi över till annat gnäll. Jag tycker att det är så sjukt dåligt tryck i media om hockeyn. Det var ett jävla liv i både tidningar och sociala medier när Sverige försökte kvala in till fotbolls VM och det gick ju skit. Och här har vi ett gäng grabbar på 20 år och yngre som tar Sverige till final i junior VM och man märker typ inte ens av det på facebook och i tidningarna? Mycket dåligt måste jag säga. Jag lovar att 80% av mina kompisar inte ens vet om att Sverige har tagit silver i JVM nu. Sverige ska hålla sig till hockey, det har jag alltid sagt!
 
 

Fråga om apotekarprogrammet

Skrivet 2014-01-05 @ 23:35:00
"Hej jag undrar hur det är med engelskan på apotekarprogramet, läser ni mycket på engelska?"
 
Hej,
När det gäller föreläsningar så har vi bara haft någon enstaka på engelska, i övrigt är alla föreläsningar på svenska, det har de iallafall varit under mina år här i Uppsala. När det kommer till kurslitteraturen så är i princip alla böcker på engelska, vi har nog haft max 3 böcker på svenska och då har det varit i typ matte och statistik. Anledningen till att alla andra böcker är på engelska är för att vi pluggar inom naturvetenskapen och böckerna hinner inte översättas till svenska innan de har blivit för gamla för att man har upptäckt massa nya saker inom forskningen. På de flesta föreläsningar får man såkallade handouts, det är kopior av powerpointpresentationen som föreläsaren har och det skiljer väldigt mycket från kurs till kurs om de är på svenska eller engelska men för att höfta till med ett svar skulle jag säga att det är 50/50.
 
I början var det lite skrämmande att allt var på engelska men man kommer in i det sjukt fort och många saker inom ämnena vi läser har inga namn på svenska så då blir faktiskt enklare att läsa på engelska. Det kan bli lite svengelska uttryck på tentorna men det har ju den som rättar överseende med såklart.

Att förbjuda abort

Skrivet 2014-01-05 @ 23:31:05
Kolla på det här! Det är en gubbe, skiter fullständigt i vilken position har han eftersom han uppenbarligen är dum i huvudet, som jobbar hårt för att införa en lag mot abort i Ohio. Reportern ställer honom en helt normal fråga och han blir uppenbarligen helt överrumplad. 
 
"I don't know, I'm not a woman" Ne men då kanske du ska ge fan i att försöka införa en lag som tar ifrån kvinnor rätten till deras egna kroppar, how about that? Jag blir mörkrädd över vilka sjukt obegåvade människor det finns på högt uppsatta maktpositioner runt om i världen.
 
Här har ni en länk till klippet:
http://www.upworthy.com/a-dude-trying-to-ban-abortions-is-asked-a-question-he-never-considered-its-so-obvious-it-hurts-8

Snart tillbaka till Uppsala

Skrivet 2014-01-03 @ 14:09:43
Idag var det tänkt att jag skulle börja plugga men hittills har jag bara städat, packat och tvättat. I helgen åker jag tillbaka till Uppsala, egentligen skulle jag gärna åka nu på en gång men jag får vänta tills imorgon eller söndag när mamma och pappa kan skjutsa dit mig. Jag är redo att åka tillbaka, jag har lättare för att fokusera där och jag saknar min egentid när jag får vara hemma hos mig själv alldeles ensam. Det ska bli skönt att få äta sin egen mat också, jag äter så konstig mat för att min mage är ovän med typ allt som finns på denna jord och jag kan liksom inte kräva att hela min familj ska sluta äta laktos, bröd, pasta och potatis bara för att jag är hemma. Så det har blivit lite konstig mathållning för mig så det ska bli skönt att sköta maten själv och slippa anpassa sig efter andra.

Det är ofta lite spännane att komma hem för plötsligt behandlas man som ett barn igen och det blir väldigt stressat när man börjar laga mat eller får för sig att sätta igång tvättmaskinen. Det är lite som att tiden stått stilla hemma, att de inte förstår att jag flyttade hemifrån för 3,5 år sen och att jag bor ensam och inte har någon liten tomte som sköter allt hushållsarbete.

Det tråkiga med att åka hem till Uppsala är att jag är sjuk just nu och då kommer jag inte ha någon som sitter och tycker synd om mig när jag får mina hostattacker, haha. Det är så tråkigt att vara sjuk, jag har ju köpt nya träningsskor och grejer på mellandagsrean så jag är svintaggad på att dra och träna när jag kommit tillbaka. Tanken var att jag skulle träna under julledigheten här i sthlm men jag har varit rätt krasslig hela tiden så det har bara blivit ett konditionspass och sen har jag varit och ridit och åkt skridskor, smärtan i min röv efter det ska vi inte gå in på. 
 
 
RSS 2.0