Blir bjuden på mat

Skrivet 2013-05-26 @ 18:28:59
Då har jag satt igång med nästa tentaplugg, började i tid nu för en gångs skull så slipper jag sitta i biblioteket långt efter middagstid. Det positiva med att börja plugga så tidigt är att jag hinner göra massa roliga saker. 
Imorgon ska min klass äta tårta efter sista föreläsningen, det blev tydligen pengar över från festen som var i början av terminen för att fira att klassen tagit sig halvvägs genom utbildningen. Jag gick inte på den festen men jag var välkommen på tårta iallafall! Efter tårtan ska jag upp i styrelserummet och bli guidad genom alla pärmar av min företrädare.
På tisdag är det styrelsemöte med gamla och nya styrelsen och efter mötet ska vi ut på restaurang och äta gott. På onsdag blev jag precis inbjuden på middag på pharmen som aktiebolaget som äger pharmen anordnar efter sitt styrelsemöte, då bjuds tydligen nya och gamla styrelsemedlemmar, indentender och liknande in. På torsdagen är det fest på kårhuset för att tacka alla som ställt upp och jobbat på sittningar och uthyrningar under terminen och det har jag gjort. Jag blir alltså bjuden på middag tre kvällar i rad den här veckan, känns fantastiskt! Att bli bjuden på mat kan vara bland det bästa som finns!
 
 

Snart är terminen slut

Skrivet 2013-05-23 @ 14:27:31
Idag var det tenta igen. Fick fnatt igår när jag insåg att jag inte kom ihåg ett ord av alla mina anteckningar jag filat på senaste dagarna, då kändes det ganska hopplöst. När jag gick och la mig bestämde jag mig för att inte göra tentan, det kändes så onödigt att ens gå dit och behöva må dåligt. Klockan sju imorse bestämde jag mig för att åka dit iallafall och tentan var inte så svår som jag trodde, vet inte om jag klarat den men nu förstår jag mig på det hela lite bättre. 
 
Ikväll tänkte jag gå ut med några tjejer från min klass (är iofs bara tjejer i min klass) och ha kul och slappna av lite. Jag behöver ha lite kul innan jag ska gräva ner mig igen inför de sista tentorna för terminen. Vädret får gärna vara lite ostadigt ett tag nu, då är det lättare att fokusera på plugget. I måndags var det olidligt fint väder ute och det hade jag inte ens lagt märke till om det inte var för att jag lämnade min plats i biblioteket för att gå till Ica. Värmeböljan som slog mig rakt i ansiktet när jag gick utanför byggnaden fick det att göra ont i hela min kropp, alla jag mötte hade skjorts och linne, kjol eller klänning och där kom jag i långbyxor, t-shirt och en kofta. Jag vägrade ta av mig koftan, det var en principsak, så jag höll på att få värmeslag på den lilla promenaden till ica och tillbaka. 

Nej fyfan nu ska jag duscha och vänta på att klockan blir alkohol!
 
På väg till ica i måndags (ser ut som att jag är ute på landet haha)

Blir så jävla trött

Skrivet 2013-05-22 @ 08:55:00
"Megafonen startar inte bränder. Vi anser att dessa inte är rätt metod för långsiktig förändring. Men vi vet att det är en är en reaktion på brister i samhället. Arbetslöshet, bristfälliga skolor och strukturell rasism är bakomliggande orsaker till det som sker idag."

Är det inte jävligt puckat att tända eld på skolor om det är bättre skolor som är grejen? Är det smart att förstöra butiker och andra lokaler där folk jobbar om man vill minska arbetslösheten? Är det schysst att bränna upp bilar så att ägarna får det sämre ekonomiskt? Det här är ingen reaktion på någonting, det här är bara uttråkade jävla skitungar som förstör hela sin framtid.

"Om polisbrutaliteten upprepas under revolterna så uppmanar vi alla boende, ungdomar och föräldrar, att filma och lämna över materialet på Megafonens gilla-sida genom meddelandefunktionen på facebook."

Eller så skickar ni in en kopia till polisen i samband med en anmälan om övervåld så kan ni få rätt i saken på rättslig nivå istället för på Facebook. Men om ni vill lägga upp det på facebook kan ni gärna lägga upp filmen på alla de som sparkade och slog på en ensam polis och be folk identifiera gärningsmännen. Om man vill ha en dialog med polisen tycker jag att det här med minskat våld ska fungera åt båda håll och om man vill försöka hålla det här politiskt är det viktigt att vara självkritisk och ta avstånd från våldet som visats mot polis och brandkår de senaste dagarna.

Hoppas att alla upprorskids i hela Stockholm har tröttnat på det här nu och inser att det finns smidigare sätt att komma i kontakt med polisen än att skicka röksignaler.


Citaten kommer från denna artikel: http://megafonen.com/uttalande-om-megafonens-roll-under-forortsrevolterna/

Husby

Skrivet 2013-05-21 @ 09:20:00
Jag kommer inte vara stolt när jag flyttar hem till Kista över sommaren.

Och de som driver Megafonen behöver ju ta tag i sig själva och ta sig ur sin bubbla som gör skillnad på folk och folk. De skriver att förorten och dess folk kommer beskrivas som ett allmänt kaos som att det är något konstigt, det här är kaos, det här stärker fördomarna ni säger att ni vill bli av med. 
Att megafonens slogan är "En enad förort kan aldrig besegras" är bara obehagligt när de skriver följande om gårdagen: "Det här är det enda sättet att uttrycka frustration när andra demokratiska vägar är stängda."

Varför försvara ett beteende som sätter stora delar av er "enade förort" i fara? Tror ni att era "bröder och systrar" anklagar polisen för att deras bilar brunnit upp eller när deras butik som ska försörja familjen är vandaliserad?

Och till alla som var med i upploppet: "Fuck ayna" kanske ni säger men nej, fuck you och era efterblivna själar, var snälla och flytta bort från min förort.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/upplopp-och-brander-i-husby_8188862.svd

http://megafonen.com/husby-belagrat-av-poliser-ga-hem-det-har-ar-vart-hem/
 
Detta publicerade jag på facebook igår, jag har så jävla mycket mer att skriva men tyvärr har jag en tenta att skriva på torsdag så jag får hålla kvar det i huvudet tills dess. 

Men snälla Husby, skärp till er.

Blä

Skrivet 2013-05-19 @ 13:42:36
Helvete vilken jävla depression jag hamnade i nu helt plöstligt. Känt mig matt ganska länge men alldeles nyss insåg jag att jag är så jävla less på fan allting. Trött på mig själv, på folk, på att plugga... på allt. Jag måste skriva tre tentor innan jag får åka hem för sommaren och få ett miljöombyte. Miljöombytet kommer väl vara kul i kanske en vecka och sen kommer jag få damp igen för att det är jobbigt att gå från att bo med sig själv till att bo i en lägenhet med tre andra människor. I stockholm finns det inte så jävla mycket att göra längre heller, hela mitt barndomsgäng är utspridna över hela världen eller bara allmänt upptagna så att man inte kan göra någonting ändå. 
Hoppas att jag får jobba mycket på apoteket i sommar, hoppas att jag får mitt schema snart. Hoppas att jag kan stänga av och bara ta hand om mig själv på min fritid och bara få vara ifred, eller nått... Allt känns bara så jävla idiotiskt och irriterande just nu. En biljett till andra sidan jorden och lite nya upplevelser skulle sitta fint nu för här i mitt rum med mitt jävla tentaplugg vill jag fan inte vara. Och facebook skulle jag gärna slippa ett tag men det har ju blivit en del av ens liv sjukt nog, det är inte bara nöje på facebook utan viktiga saker också. Men jävla facebook alltså, tror att facebook ger så jävla många människor ångest över helt onödiga saker, facebook är djävulen själv.

Nu ska jag gå och gräva ner mig.

Vårbal och pluggångest

Skrivet 2013-05-19 @ 11:30:20
Igår var det vårbal! Vi gick inte på någon sittning (dyrt) så vi käkade 3 rätters hemma hos mig och sen hade vi förfest framför eurovision song contest. När de började med röstningen så drog vi ner på stan och det var ju tur det eftersom det inte gick så himla bra för Sverige. Robin gjorde allting rätt och jag tycker faktiskt att låten hörde till topp 5 men det tyckte inte Europa av någon anledning.


Släppet var väl roligt till en början men jag börjar tröttna på att folk är så jävla tråkiga. När jag går ut så vill jag ha kul och dansa och bara skratta tills det gör ont i ansiktet. Alla andra i Uppsala verkar föredra att gå runt och tro att de är häftiga, smöra in sig hos folk, mest bara driva runt för att sen försvinna eller gå hem tidigt. Något folk verkar tycka är kul är att dra från klubben och sätta sig någonstans och bara hälla i sig sprit, vad fan är det roliga med det? Jag förstår verkligen inte grejen med att sitta i "spritförrådet" och bara bli asfull så att man mår bajs och sen går hem och spyr. Saknar en kväll som bara är kul, avslappnad och fylld med dans och inte massa jävla "vi måste hitta den här personen" eller att folk bara försvinner helt plötsligt, så trött på det!

Idag är det vårbalsbrunch vilket betyder att man är ute och festar mitt på dagen och hoppar runt till ett liveband och bara är konstig, det är faktiskt jätteroligt men jag köpte ingen biljett i år. Nu har de den fantastiskt roliga förfesten ute på min gata och temat är cirkus så folk är utklädda till djur och allt möjligt. Jag hör musiken in i mitt rum och pluggmotivationen är ju lika med noll, jag vill också klä ut mig till ett cirkusdjur, dricka öl och dansa ute i solen haha.

Nä nu avslutar jag det här med en bild från Italien. Vulkanen fick ju ett utbrott sista kvällen vi var där men min kamera försvann den kvällen också så jag har inga egna bilder men hittade en bild som en annan tjej har tagit från ett av hotellen vi bodde på :)

Arla kosläpp 2013

Skrivet 2013-05-17 @ 18:54:00
I söndags var jag och en kompis på kosläpp på en bondgård en mil utanför Uppsala. Jag saknar tiden i stallet och min kompis saknar sina egna kossor som hon hade när hon var liten haha (storstadsbarn vs åkerbarn) sen tycker vi om kossor helt enkelt, vem gör inte det? Jag gillar ordet kossa, det är mycket trevligare än ko.
Jag lovar att varenda barnfamilj inom en radie på 5 mil hade tagit sig till kosläppet för jävlar vad det var småkids, barnvagnar och stirriga föräldrar över hela gården, och så jag och min kompis också, antagligen det enda sällskapet utan ett barn med oss.


Jag blir lite tokig på föräldrar med småbarn på ställen där det finns djur, de kan liksom inte bete sig. Det känns som att föräldrarna till varje pris vill att ungen ska få sin lilla del av bondelivet men det hela blir så onaturligt när det står en stackars ko i en hage och fem föräldrar samtidigt kör fram sin unge med ena handen och står med digitalkameran i högsta hugg med den andra "Och så klappar vi kossan! Komsi komsi kossan, KOSSAN!". Samma sak när man går på typ skansen och alla föräldrar goes bananas, det är ingen idé att stå och locka på djuren i hagen, de är ganska trötta på det kan jag tänka mig. 
Men jag antar att det är någon form av föräldrasjuka som alla föräldrar drabbas av när barnen är små.

Här är lite bilder från kosläppet iallafall!

Kårarbete i höst

Skrivet 2013-05-17 @ 12:46:03
Sitter och kämpar mig igenom 15 sidor med kursmål inför en tenta nästa vecka, jag har kommit 1,5 sida. Det är så otroligt fint väder nu och då är det extra svårt att fokusera, man vill bara lägga böckerna åt sidan och göra roliga saker istället. Det här har varit en tung termin så nu börjar min självdiciplin verkligen blekna bort!

Jag skrev ju tidigare att jag ansökt om studieuppehåll i höst! I tisdags var jag på kårens majmöte och blev invald som Arbetsmarknadsansvarig i Farmacevtiska Studentkåren kommande läsår. Detta betyder att jag kommer befinna mig i Uppsala hur som helst i höst och kommer att jobba heltid för kåren under höstterminen, det ska bli jättekul! Jätteskönt att få en termins paus och känna att man går till jobbet istället för att man går upp till en helvetesdag med 500 föreläsningar och sen en livstids ångest i biblioteket.

Som arbetsmarknadsansvarig är man bland annat projektledare för Pharmadan som är Sveriges största arbetsmarknadsdag för farmacevter, ska bli svinroligt. Efter mötet i tisdags var det en sexa och då blev jag bjuden på en drink och fick en påse med choklad från årets Pharmada av min företrädare, nu är det jag som bestämmer över chokladen!

Trädgårdsfest

Skrivet 2013-05-11 @ 21:54:05

Igår var det trädgårdsfest, idag är dagen för prokrastinering. Var kul igår och jag satt vid honnörsbordet av någon anledning bland massa anmodade människor från diverse nationer, aldrig suttit så rak i ryggen under en middag.
Maten var helt fantastisk! Till förrätt var det svartrot- och champinjonsoppa som var så god att jag ville slicka ur tallriken, till varmrätt var det ryggbiff med potatiskaka och svampsås och det hela avslutades med en maffig chokladkaka. Måste få tag på receptet på soppan, vill bada i den.
Här är en bild på mig och min vän som jobbade under sittningen :)

Studentsommar

Skrivet 2013-05-08 @ 16:08:10

Först var det den längsta vintern på 50 år och det snöade långt in i april och nu har det helt plötsligt blivit sommar! Jag och två andra apotekare har spenderat större delen av dagen nere på gräset och pluggat i solen. Synd att man inte har något slags lov innan sommaren då man ska jobba häcken av sig. För att se det från den positiva sidan så är det ju bra att man kan plugga var som helst, t ex ute i solen!
Nu ska jag ner på stan en sväng och sen blir det grillning med massa folk ikväll om det inte börjar regna!

Dag på stan

Skrivet 2013-05-05 @ 19:30:09

Idag var jag på det årliga spexet av TEKNAT på Uppsala konsert och konferens, mycket roligt var det och jag beundrar alla medverkande för jag förstår hur mycket jobb de lagt ner på manus, rekvisita, körsång repetition osv osv. Glad att jag spontanköpte biljetter idag och drog med två kompisar!
Efter spexet svängde vi in på Ica och köpte lite fika som vi tog med till ån och parkerade våra rumpor på bryggan och lapade sol, kvalitetssöndag!

Italien och Valborg

Skrivet 2013-05-04 @ 16:54:29

Jag lever! Jag har varit på kongress i Italien där jag fick beskåda ett vulkanutbrott, se en häst springa runt på stranden, blivit utkörd från en fest av maffian, lidit av extrem sömnbrist men haft fantastiskt kul! På sista festen tappade jag min kamera så den kanske maffian sitter och gottar sig med så tyvärr har jag inte några fina bilder att visa upp :(
Kom hem lagom till Valborg så sömnbristen fortsatte och nu har jag en envis förkylning att bråka med.
Tänkte bara säga att jag lever och att jag försöker pussla ihop mitt liv igen!

RSS 2.0