Europa är ett land

Skrivet 2013-03-29 @ 15:42:00
Slappar framför TVn efter att ha kört två maskiner tvätt, diskat (förvisso med diskmaskinen haha), lagat mat och bakat. Tittar på topmodel, det är i början av säsong nån säsong och en tjej de snackade med hade en speciell brytning som ingen kände igen och hon förklarade det med att ingen vet vad hon har för brytning eftersom hon är "blandras"och sa "min mamma är från mexico och min pappa är från europa" och alla bara uuuh delicious! Blir så jävla irriterad på obildade amerikanare som pratar om europa som ett enda land och som ett enda folk. Det är en jävla skillnad på t ex svenskar och italienare och nu handlade ju den här diskussionen om hennes brytning, hur många språk finns det in i europa? Kommer hennes brytning från spanska, franska, tyska, finska eller serbiska? Mupp.

Infusionsvätskor och sterila labbet

Skrivet 2013-03-28 @ 13:31:51
Igår labbade vi på sterila labbet, eller ja det är väl mer ett sterilt rum. Det innebär att man måste ta på sig väldigt fula dräkter och munskydd och sen slussas in i ett speciellt rum där man sitter och jobbar med saker som slussats in i rummet. Det vi gjorde igår var infusionsvätskor, dropp alltså, som vi blandade i olika läkemedel i och lärde oss hur man gör för att läkare och sjuksköterskor ska kunna hantera droppet och ge det till patienten utan att spilla t ex cytotoxiska lösningar. I början var det ganska jobbigt med munskyddet och allt för man kände sig väldigt instängd i sig själv och så var det ganska varmt också men det var bara att gilla läget så att man inte drabbades av panik i det där lilla rummet.
 
När man håller på och joxar med infusionslösningar så använder man sprutor för att t ex lösa upp pulver av läkemedel och sedan spruta in det i själva påsen med infusionslösningen och vi fick en genomgång på utsidan av det sterila rummet om hur de olika sprutorna fungerar och hur vi sätter fast kanylerna. Vi fick intruktioner om hur vi skulle ta bort locket över kanylerna för att inte skada oss men det lyckades jag ju med iallafall. När jag försökte få bort ett av locken som satt så jävla hårt så lyckades jag göra som man inte skulle (jag tyckte faktiskt att jag var försiktig) och så körde jag in kanylen i pekfingret. Det gjorde sjukt ont för jag körde in den på ovansidan av fingret och där är det ju ganska hårt haha. Allt jag tänkte var bara "fan vad klantigt, han att vi skulle akta oss för just det här" jag tyckte att det var lite pinsamt. Sen kollade jag på min hand och såg hur fingret i handsken fylldes ganska rikligt med blod och då insåg jag att jag behövde lite hjälp så jag höll upp handen och sa "I made a mistake..." till vår engelsktalande handledare och så slussades vi ut och jag fick plåster och nya handskar. Han sa att jag inte var den första som stuckit mig så då kändes det okej, haha. När vi slussades in igen så stod en annan i gruppen med sitt blodiga finger upp i vädret och väntade på att få slussas ut han med, haha, skönt att inte vara ensam klantskalle i gruppen! Igår kväll var mitt finger svullet och så var det ett stort blåmärke över halva fingret, mycket tjusigt! 

Nästa vecka ska vi in i sterila rummet igen, jag ska vara lite försiktigare då!

Min lilla labbgrupp, jag är andra från vänster
 
Stackars finger

Glasögon är snyggt

Skrivet 2013-03-28 @ 11:40:20
Försöker få glasögonen att bli en del av mig och har nu bytt profilbild på facebook till en bild där jag har glasögonen på mig. Jag ser glasögonen lite som en accessoar och om det inte vore för att de kan flyga av och hamna på golvet så hade jag haft de på mig när jag går ut på krogen också. Vill inte bli en sånhär som tänker "nu ska jag vara fin, då kan jag inte ha glasögon". 

Märket på min glasögon är Ralph Lauren och de är köpta på Synsam :)
 

Sluta hetsa mig!

Skrivet 2013-03-24 @ 21:33:30
Jag har ätit ofärskämt mycket godis i helgen, det ska jag inte sticka under stolen med. Jag åt en mikropizza till middag för att vårt kök som jag städade imorse var bombat igen och jag hade ingen lust att städa igen för att laga riktig mat. Och så kommer jag och tänka på den här förbannade jävla hälsohetsen som satt igång. Alla tränar som idioter, visst det är skitbra att träna men jag dör lite inombords när det är det största samtalsämnet på typ luncherna. Låt mig äta min lunch utan denna träningshets! Och på facebook är det dieter, "livsstilar, fastor och detox överallt. Det som är intressant är att alla har ett sånt oerhört behov av att dela mig sig om sina mat- och träningsvanor. Asså jag säger bara en sak, försök att vara student och hålla på med LCHF eller något annat helhjärtat! Jag försökte ett tag men asså det går inte, det är dyrt och jag behöver godis när jag tentapluggar. Några tjejer två terminer under mig körde en veckas vitaminfasta och fyfan vad de mådde skit efter det där, dieter och sån shit är inte gjorda för studenter.
 
Jag är dock jävligt onyttig för tillfället, de här fyra veckorna med konstant tentaplugg har satt sina spår så att säga. Det ska bli skönt att träna lite och ha tid med matlagning för om man får välja på pizza och ordentlig mat så väljer man ju alltid ordentlig mat. När man var liten var pizza något som kändes lyxigt men nu är det verkligen bara katastrofmat inför tentor eller när man är sjuk.

Godishelg

Skrivet 2013-03-24 @ 18:52:10
Blev inte massa chips med Nina i fredags, hon kom på att hon hade andra planer! Haha
Jag drack öl istället, min barndomskompis Max som pluggar receptarie här i Uppsala kom hem till mig och käkade pizza och sen gick vi ner på stan och till Värmlands nation och mötte upp förskräckligt många farmacevter. Det var skönt att vara ute bland lite folk och stå upp på ett dansgolv istället för att sitta vid skrivbordet och platta till röven. Är dock väldigt konstigt folk som hänger på värmlands haha, det var en kille som försökte dansa med flera av mina tjejkompisar och han stod liksom och dansade något som han förmodligen trodde var salsa och så försökte han hålla handen lite coolt på hjärtat som justin timberlake. Problemet var att det var ett vanligt clubdansgolv och så långt ifrån salsa som man kan komma och dessutom så höll han inte handen på hjärtat utan mer över magsäcken som att han ätit en dålig cheeseburgare som låg där inne och gjorde ont, usch vad jag skrattade åt honom, jättetaskigt. 


Resten av helgen har jag bara tagit det lugnt och ätit godis. Pluggade några timmar idag men jag har slappat väldigt mycket den här helgen och det känns bra, det behövde jag!

En liten morot

Skrivet 2013-03-21 @ 12:54:26
Hemma från obligatoriskt seminarium, legat i sängen ett tag i ren protest. Bestämde med Nina som också skriver tenta imorgon att vi ska äta chips, kolla på film och dricka lite vin imorgon på kvällen. Känns faktiskt sjukt skönt att ha något att se fram emot och att kunna sitta framför tvn en kväll utan ångest. Fjärde tentan på fyra veckor, det är värt att unna sig då. Nu ska jag sätta igång med plugget så att jag kan unna mig med gott samvete imorgon!

Hundvakt

Skrivet 2013-03-20 @ 20:25:57
Igår var min kompis hundvakt till sin brors tjejs hund. Kände att det blev lite min kompis mosters mans kusin över det hela där men jaja. Jag svängde förbi efter mina seminarium på BMC för jag gillar ju hundar men det är sällan man träffar hundar här i studenternas stad Uppsala. Hunden var dock helt tokig, kunde inte sitta still en sekund men han var ju valp och ett studentrum kanske inte är skitroligt då. Hunden hade precis varit ute så vi hoppades att den skulle bli lite lugn och mysig men jävlar vilken fart det var. Jag satte mig på sängen och sekunden efter låg jag under hunden som hoppade och nafsade på mig. Kände mig sjukt liten och för första gången var jag nästan lite rädd för en hund. Vet inte om det var svårt att slappna av när främlingen jag fanns i rummet. Tillslut blev han så jobbig att vi gick och lämnade tillbaka honom till min kompis brorsa. Men söt var han!
 

Helvetestisdag

Skrivet 2013-03-20 @ 09:59:01
Dålig närvaro igen men jag är inne på den fjärde veckan som jag ska skriva en tenta. Känner av det i både kropp och psyke men på fredag är det över för den här gången. Försov mig en timme imorse men det gör inget för jag ska ändå bara sitta hemma och plugga idag.
Igår hade jag en riktig jävla skitdag! Vi hade obligatoriska föreläsningar på förmiddagen och jag hatar när det är obligatoriskt utan att man förstår vitsen med det, när man inte känner att man fick ut någonting av det. Sen var jag ganska bitter för att jag satt där och hade feber också. Efter lunch skulle jag på ett seminarium som jag missade för ett år sen pga av sjukdom, ironiskt att jag var sjuk även denna gång. Nu var det iofs bara lite feber så det var överkomligt till skillnad från influensan förra året. Blev godkänd på seminariet och det var skönt eftersom det satt några killar där inne som betedde sig som att de gick på gymnasiet, retades och skrattade åt precis allting.
 
När jag kom hem på kvällen vände allting när jag fick tillbaka resultatet på en tenta som jag hade klarat, jätteskönt! Blev dock inte så mycket firande, jag firade med att tvätta håret och titta på tv resten av kvällen. Så spännande blir det. Nej nu ska jag sätta igång med dagens plugg!

Gamla fotoalbum

Skrivet 2013-03-15 @ 11:42:38
Började dagen med att göra en omelett och sen har jag suttit i sängen och kollat i gamla fotoalbum. Jag pratade med en kompis om nått gammalt foto tidigare i veckan som jag skulle leta upp men fastnade såklart i det och kollade på allt annat också. Jätteroligt att det finns så många och coola bilder från min barndom tycker jag, många bilder är så pass häftiga att jag vill sätta ihop de till ett tidslöst kollage att hänga upp på väggen. Nått som är spännande är att jag och resten av familjen/släkten har typ extrema 80-talskläder på oss trots att jag är född på 90-talet haha. Tror att de var lite efter i modet i dalarna! Nått som är sjukt med bilderna är att jag kommer ihåg väldigt mycket av det trots att jag är jätteliten på korten.
 
Här är en bild på mig, mina bröder och pappa när vi är på campingsemester 1994!
 

Zombie

Skrivet 2013-03-14 @ 23:31:50
Ursäkta frånvaron, inte bara på bloggen utan rent allmän i mitt liv. Tre tentor på tre veckor, det går inte bra nu. Har en till tenta nästa vecka men idag flydde jag hem till sthlm för att få lite miljöombyte. Nu ska det sovas.
 
Visar en bild från mina helvetesveckor, satt och pluggade på Carolina Rediviva knöt fast min sko i en stol utan att jag reagerade. Måste vara bra trött om man inte märker sånt!
 

Tentadöden

Skrivet 2013-03-05 @ 18:48:30

Tenta imorgon, ungefär såhär jag ser ut just nu. Så jävla less på den här kursen, man bara stöter på problem i ALLA räkneuppgifter. Men imorgon är det över för denna gång!

Lördag igen

Skrivet 2013-03-02 @ 11:20:56

Jaha då var det lördag igen och det betyder som vanligt att jag spenderar hela dagen i biblioteket med mitt plugg. Just nu läser vi farmaceutisk fysikalisk kemi och det är inte mycket man förstår alltså. Har inget driv heller för jag är så less på att sitta här dag ut och dag in och den här tentan måste jag inte ha avklarad för att få plugga vidare i höst. Vore ju såklart skönt att få den avklarad men motivationen är noll. Ingen annan är här heller så jag kommer få äta min matlåda ensam, inte säga ett ord till någon förrens ikväll när jag kommer hem.

RSS 2.0