Ute i Stockholm

Skrivet 2013-06-18 @ 01:09:58

Eftersom jag jobbar helger och får ledigt mitt i veckan (imorgon), så var jag ute och käkade idag med tre kompisar idag och jag och den ena drog till ett billigt hak och drack öl när restaurangen stängde, mycket trevligt!
Ikväll har jag sett fantastiskt hemska kläder! En tjej som var ganska kraftig hade vita leggings med röntgenbilder av ben, man bara ursäkta mig men till och med jag vet att dina ben inte sitter där, vill du se ut som en skinny bitch får du börja träna eller så får du dra röntgenbilderna till där dina riktiga ben sitter så att du inte ser kobent ut. Sen såg jag en tjej som tatuerat in rosetter på båda låren (på baksidan) och gick med shorts så att de syntes och då känner jag bara att antingen ska du ha en jävligt schysst röv som du visar upp i dina shorts eller bara inse att du kunde göra en rosett på varje handled istället. Som att det inte var nog så stod två småkillar (i mina 23-åriga ögon) på perrongen och sparkade mot varandra på låtsas och sa "horunge" på skoj. Förstår de inte att horunge betyder att deras mamma är en hora och att man ska respektera sin mamma över allt annat på denna jord? IQ nivån i Stockholm hittills är inget jag är stolt över.

Trött liten apotekare

Skrivet 2013-06-03 @ 14:00:11

Satt upp till halv två inatt och pluggade inför fysiologitentan jag skulle skriva idag. Gjorde tentan imorse och blev klar efter bara två timmar så jag hann precis till min föreläsning i bioteknologi. Direkt från tenta till föreläsning är inte det roligaste jag gjort! Föreläsningen var dock jävligt intressant så det var kul, föreläsningen nu efter lunch var inte lika kul så nu smiter jag hem i pausen och tar en powernap, är förjävla trött.
Ikväll är vi ett gäng som ska grilla, det ska bli himla trevligt! Ännu trevligare blir det innan dess för jag tänkte unna mig något nere på stan, känner fan att jag förtjänar det. (Att jag tyckte att jag förtjänade en kjol och en klänning på nätet igår behöver vi ju inte prata om)

Dö cykeljävel, dö

Skrivet 2013-06-01 @ 23:05:40
Satt på kårhuset i 12 timmar idag och pluggade inför en tenta på måndag, är så himla stressad för det känns som att jag aldrig kommer bli klar med att gå igenom allting och kommer aldrig ha tid att repetera det så att det sitter. På kvällen var huset uthyrt, vår inspektor hade 40 års jubileum med sin gamla apotekarklass, så vi flyttade upp på övervåningen som inte festdeltagare har tillgång till. Himla livat var det men det gick bra att plugga när dörren var stängd, de verkade ha väldigt roligt! Vid 22 packade jag ihop och smet ut genom köket för att träffa på så få fulla gubbar och tanter som möjligt, haha. Bestämde med en annan tjej att vi skulle ses halv nio där imorgon för att fortsätta plugga och sen cyklade vi åt olika håll. På vägen hem så kollar jag ner mot framdäcket och ser att det är helt platt, FAN I HELVETE. Det frustrerade ljudet som jag gjorde när jag upptäckte det och hoppade av cykeln lät inte normalt och nån som cyklade förbi vände sig ochc glodde på mig. 
Fan vad jag inte har tid med cykelpunktering nu. Nu får jag lov att gå fram och tillbaka kårhuset imorgon och på måndag får jag gå till tentan för det är först efter den som jag har tid att lämna in cykeln. Är det här tacken man får när man pluggar röven av sig?
Förbannad utan dess like ska jag nu krypa ner i sängen och sova.

Svar på kommentar om analytisk kemi

Skrivet 2013-06-01 @ 22:58:43
åååhhh har analytisk kemi tenta nästa vecka. Hur ska man plugga till den?? så många metoder extraktion, spektroskopi, kromatografi bla bla bla jag fattar ine ur jag ens ska börja :(

Analytisk kemi är ett jävla helvete om man inte är intresserad av industrin eller tycker kemi är roligt, något som passar in på mig. 
Jag har läst två kurser i analytisk kemi och när jag pluggade till den andra så insåg jag att det bästa sättet för mig att plugga på det var att göra tankekartor. Jag gjorde en tankekarta för varje metod, t ex för titrering kan man då göra en tankekarta med olika bubblor med information och rita upp någon titreringskurva. Titrering är ju det som är lite lättare men sen kan man göra för varje spektroskopimetod och skriva ut olika tekniker, uppbyggnad, vilka kolonner man använder om det är t ex vätskekromatografi. 
Med tankekartorna så blev det så sjukt mycket lättare att veta vad som är vad och vad som hör till vilken teknik. När jag läste bioanalytisk kemi (analyt-2an på apotekarprogrammet i uppsala) fattade jag inte vad som var en joniseringskälla och vad som var en detektormetod men det klarnade väldigt snabbt med en tankekarta för detektorer och en för joniseringskällor.
Testa!

RSS 2.0