RHCP i min ensamhet

Skrivet 2013-07-31 @ 22:15:00
Igår hade jag några timmar ensam i lägenheten eftersom mamma och pappa var bortresta och lillebror begav sig in till stan på äventyr. Jag satte på lite Red Hot Chili Peppers på datorns högsta volym och bara var ifred, sjukt avslappnande! Satt och tittade runt på lite på facebook och chattade med kompisar. Ibland glömmer jag bort att lyssna på musik, det kan låta konstigt men jag är ingen såndär som anger "lyssna på musik" som en fritidssyssla eller intresse. Men RHCP väcker bra minnen och man bli så glad av det, gjorde en playlist med mina egna favoriter och lyssnade på den på vägen till jobbet. Vägen från bussen till apoteket går genom en lång gångtunnel och när låten Can't stop började var det sjukt svårt att gå rakt fram, ville leva ut min egna lilla musikvideo hahaha.
 
Ikväll är det tyvärr inte lika avslappnande. Lyssnar förvisso på musiken men känner mig rastlös och behöver socialisera. Just nu har jag ett behov av att chatta, smsa eller prata med någon men folk är lite jäkla tröga idag tycker jag... alla är väl upptagna med sina pojkvänner eller nått!

Den här låten ska jag dansa till på mitt bröllop!
 

 
 
 
 
 

Koagulationsutredning

Skrivet 2013-07-30 @ 20:28:14
Fick någon form av värmeslag inatt så jag låg bara klarvaken och svettades. Började hosta på morgonen också och sjukanmälde mig klockan 6 imorse, jag hade avlidit på jobbet. Lyckades somna vid åtta på morgonen och sov tills min väckarklocka ringde klockan två, ville inte vända dygnet helt och hållet. Har känt mig lite hängig men jag tror jag kan jobba imorgon! 

Igår var jag på karolinska sjukhuset och tog lite olika blodprover som första steget i en koagulationsutredning. Eftersom pappa fick en stroke förra året så ska jag nu få en sån utredning så att man vet om jag kan kan käka typ p-piller och sånt. Har inte tänkt så mycket på resultatet men så träffade jag nina igår som också hade gjort en sån utredning och hon fick veta att hon hade typ 85-90% risk för att få en blodpropp. Om jag får ett liknande resultat tror jag att jag kommer ändras helt som person och typ leva för dagen, även om det inte är något jag lär dö av pang bom så kommer jag gå runt och känna mig som en tickande bomb. Det är självklart någonting som är bra att veta så att man kan anpassa sitt liv och sina vanor utefter det för att optimera sin livslängd men samtidigt kanske man skulle må bättre av att inte känna till det...


Dag två i utredningen är iallafall 8 augusti så då får jag veta lite mer om provresultaten osv. Håller tummarna för mig själv.

Hej get

Skrivet 2013-07-22 @ 15:51:41
Igår begav jag mig ut på en promenad här ute på järvafältet. Stötte på ett hinder på vägen som sen blev min kompis. Jag läxade upp honom och sa att man inte ska rymma från mamma bara för att man är tillräckligt liten för att ta sig genom staketet och sen kliade jag honom under hakan och gick vidare. Var finns "varing för killing"-skyltar när man behöver dem?
 
 

Uppraggad och missnöjd

Skrivet 2013-07-20 @ 23:04:00
Igår var jag inne i stan på en pub i sällskap med tre killar. Killarna skulle ut och röka och jag blev ensam vid bordet för att vakta drickan och platserna, jag hade extremt ont i magen så jag var ganska nöjd med att få sitta ensam och bara vara tyst i någon minut. Så fort killarna lämnat bordet så gled det fram en random kille och började prata med mig. Jag och min killkompis hade diskuterat det där innan, att tjejer fan inte kan titta folk i ögonen eller sitta ensamma en stund utan att någon jävel ska börja ragga så jag höll ju på att dö när den där killen dök upp som ett brev på posten, så jävla typiskt. Han sträckte ut sin hand för att hälsa och jag är ju inte otrevlig så jag skakade hand med honom varpå han inte släpper min hand utan får för sig att han ska spå mig.... Det jag tyckte var roligast var att det var ganska värdelös belysning inne på puben men ändå skulle han pilla mig i handen och göra olika grimarser för att låtsas som att han såg hela mitt liv i min hand.

Killen: Jag ser på den här linjen här att du jobbat minst 1-3 inom ditt yrke.. (jag tittar ointresserat på honom) ...jag ser det på den här linjen för den är så hög! (jag ser fortfarnade lite ointresserad ut) Vad jobbar du med?
Jag: Ja det kan väl du svara på själv om du kan se så jävla mycket i min hand?
Killen: eeeh... jag ser att du jobbar inom mode!

Jag var snabb med att säga att han hade otroligt fel, att jag sommarjobbar på apotek och pluggar en masterutbildning i farmaci och då kommer nästa idiotgrej ur hans mun "Jag och min kompis pratade faktiskt om det tidigare, att alla tjejer pluggar!". Antar att hans raggningsknep kommer från den där boken "the game", man stöter på folk med raggningstekniker inspirerade från den boken lite då och då. Tycker det är så jävla töntigt när folk använder sig av välplanerade taktiker, att de typ har läst på för att veta hur man ska göra, det fungerar inte! Sen är jag nog den mest otacksamma tjejen att ragga på eftersom jag är otroligt skeptisk och är alldeles för smart för att gå på såndär skit. Vad hände med att bara vara sig själv i den här världen?

The Hobbit

Skrivet 2013-07-20 @ 22:08:40
Denna lördagskväll blev en hemmakväll för att jag är otroligt trött och ska börja plugga inför mina augustitentor imorgon. För ett tag sen köpte mamma the Hobbit på dvd och eftersom ingen av oss sett den ännu så passade vi på att göra det ikväll! När filmen var slut satt vi tysta i några sekunder och sen börjades det "Vilken jävla skitfilm." Vi hade precis diskuterat att det måste vara en halvtimme kvar på filmen, de hade ju hur långt som helst kvar till det där jävla berget! Sen öppnade draken sitt ena öga och så kom eftertexterna, så jävla dåligt! Hörde en labbpartner prata om filmen i våras och hon som hade läst boken sa att hon var riktigt missnöjd, att filmen slutade långt långt innan boken var slut. Jag förstår henne.

Easy wine glass

Skrivet 2013-07-18 @ 20:36:51
Såg precis en TV-reklam för "easy wine glass" och var tvungen att kolla upp det på nätet. Det är typ världens smartaste grej för utomhushäng, det är som en festis fast i vinglasformat! Går att köpa i lådor med fyra färdigfyllda glas i på systembolaget. Tyvärr finns de för tillfället bara som beställningsvara på systemet och vad jag förstod var man tvungen att köpa ett helt kolli med sex lådor. Om jag inte sprungit på något sånt till hösten på nån bar eller nått så beställer jag hem det!
 
 
 

Bad i blå lagunen

Skrivet 2013-07-18 @ 19:11:19
I tisdags var jag ledig och jag och min kompis tänkte åka och bada, vi hade bestämt oss för att försöka hitta ut till husbygropen aka blå lagunen ute på ekerö. På morgonen innan vi skulle åka hörde en annan kompis av sig och undrade om vi ville med och bada, hon tänkte åka till blå lagunen! Så vi åkte med i hennes bil och hon visste precis hur man körde dit så då slapp vi oroa oss över det också, fantastiskt. Vår kompis hade med sig sin sambo och en av hans kompisar och när vi satt ihopklämda i bilen så slog det mig att alla mina kompisar har hittat så himla bra killar! När jag sa det till min ena kompis tittade hon irriterat på mig för hon trodde att jag sa det och tyckte synd om mig själv men det var inte så jag menade, jag är sjukt glas över att mina kompisar har så seriösa förhållanden med vettiga killar! Ingen är tillsammans med någon stropp som inte kan socialisera med folk utan att behöva ha sin tjej sittandes i sitt knä, alla killar är väldigt sociala och verkar ha lätt att umgås i grupp och det tycker jag är jätteroligt! I augusti ska jag ta sällskap ner till hamburg med en kompis pojkvän för att möta upp mina två tjejkompisar och eventuellt ska den andra tjejens kille också med och då ska han också flyga med oss. Om detta sker kommer jag alltså flyga till hamburg med mina kompisars pojkvänner för att möta upp flickvännerna haha, är dock inte alls nervös över det eftersom de är så trevliga men det låter ju sjukt!
 
För övrigt så är jag kär i blå lagunen, riktigt najs ställe. Det är ett gammalt sandtag som är fyllt med vatten så vattnet är helt turkosa! Hur vattnet har hamnat där vet jag inte för internet säger två saker, antingen är det grundvatten eller så är det vatten från mälaren som har runnit över, jag bryr mig inte riktigt. Hittade ett forum för dykare där någon skrev att det på botten i lagunen fortfarande finns träd som står rakt upp, häftigt men också lite läskigt!

Mina tjejkompisar tar sig ett dopp
 

Kundmöte

Skrivet 2013-07-15 @ 23:20:00
I eftermiddags stod jag och fyllde på varor ute i apoteket och eftersom en av oss tre ute på golvet hade gått hem och den andra också höll på med varor så fick man vara beredd på att hjälpa kunder helt plötsligt. När jag står högst uppe på en pall störtar en kvinna fram mot mig;

Kvinnan: Ursäkta, jobbar du här? (lite irriterad röst)
Jag: Ja absolut, det gör jag! (försöker låta övertrevlig för att mjuka upp henne)
Kvinnan: Får jag ställa en rent allmän fråga?
Jag: Absolut
Kvinnan: Det står en staty där borta på torget, en grön gubbe, grön av avundsjuka som man kan säga, som vi svenskar är väldigt bra på du vet. Det står varken någon information eller någon avsändare i närheten av statyn! Vet du VARFÖR den står där!?
Jag: Öh.. oj nej det vet jag faktiskt inte
Kvinnan: Nej jag tyckte att det var sjukt bara
Jag: Ja, kanske lite.... (ganska förvånad)
Kvinnan: HELA VÄRLDEN ÄR SJUK!! 
 
När hon sa det sista gick hon raskt ut från apoteket med händerna vevandes i luften och jag stod kvar där högst uppe på pallen och kollade förvirrat runt om mig för att se om jag såg något TV-team någonstans och sen började jag asgarva. Så jävla konstigt. Jag som var beredd på att svara på någon fråga om någon vara eller nått eksem eller vad som helst inom apotekets väggar blev så himla paff när hon började prata om statyn. Det är faktiskt en jävligt märklig staty men aldrig att jag skulle storma in på ett apotek för att fråga om den och sen springa iväg och skrika att hela världen är sjuk, haha.
 
 

De befolkar planeten

Skrivet 2013-07-15 @ 23:07:57
Sitter och tittar på TV och det är en dokumentär om en familj som väntar sitt tolfte barn. TOLV barn. De har totalt varit med om 8 missfall. Jag förstår verkligen inte grejen med att ha så himla många barn, jag tror faktiskt inte att levnadsstandadern blir så hög med ett så stort hushåll och jag tror inte att barnen får vara barn så länge som de borde. Jag kanske är sjukt fördomsfull nu men i alla program jag sett om stora familjer där de har frågat barnen vad de tycker har de alltid sagt att de inte vill att föräldrarna ska ha fler barn för att det är så jobbigt och att de inte tycker att det är kul att bo i en så stor familj. För att få så många barn och missfall, alltså för att ens hinna med, så måste man ju leva i nån slags verklighet där preventivmedel inte finns eller tillåts, det är den enda förklaringen jag finner rimlig.

Kommentar om att sommarjobba på apotek

Skrivet 2013-07-08 @ 22:47:20
Hej, jag kom in på apotekarprogrammet i höstas på Göteborgs universitet och skulle vilja veta vad man som apotekarstudent kan ha för arbetsuppgifter på apotek? Jag vet att det är olika på olika ställen men vad har du t.ex. för arbetsuppgifter? P.S. Jag råkade hitta ditt blogg när jag satt och googlade på "apotekarstudenter och sommarjobb". Ha det gott och tack för svaret i förväg! 
/David
 
Hej David!
Jag antar att det är sommarjobb du menar nu och som apotekar eller receptariestudent kan man jobba som kassapersonal eller egenvårdsrådgivare. Egenvårdskursen brukar apotek erbjuda studenter som kommit längre än termin fyra på apotekarprogrammet när man läst farmakologin, vet inte vilken termin receptarier läser den kursen. Egenvården på ett apotek är rådgivning på den receptfria delen, man går runt i butiken och svarar på frågor och har sig, även kassaarbete ingår i det. Kruxet är att egenvårdsutbildningen ligger i slutet av utbildningen och för att få jobba som egenvårdsrådgivare måste du få utbildningen hos någon av apotekskedjorna. Det större kruxet är att utan egenvårdsutbildning är det nästan omöjligt att få sommarjobb men du får ingen egenvårdsutbildning om du inte får något jobb. Ja, jag är helt seriös. 
Jag lyckades få mitt jobb för att jag träffade min nuvarande chef på vår arbetsmarknadsdag i Uppsala och nästan tryckte upp mitt CV i ansiktet på henne. Jag fick skriva på papper för sent för att få gå egenvårdsutbildningen så jag jobbar i kassa och plockar varor men hjälper till ute på egenvården med basic saker som jag fått lära mig i sommar eller lärt mig under mina 6 terminer i Uppsala.
Så det är vad man kan sommarjobba som på apotek i Sverige! Om man åker till norge och sommarjobbar på apotek och har gått egenvårdsutbildningen tror jag att man får lite mer ansvar då de har ett helt annat system på norska apotek! 
Hoppas att det var just sommarjobb du menade och att du fått svar på dina frågor :)

Saker som irriterar mig

Skrivet 2013-07-07 @ 21:24:54
Jag är en bitter människa och då finns det mycket som stör mig här i världen och just nu stör jag mig på olika trender som man märker av på facebook och överallt utanför hemmet. Irriterande trender är:

- Kalsonger. Överallt kommer det upp bilder på facebook på killar som spenderar dagen i solen i sina kalsonger, är det helt ute att faktiskt använda badbyxor eller? Är killarna bara sjukt lata eller tycker de att det är lite snyggare att spatsera runt i kalsonger som sitter tajt? Köp speedos isåfall för jag är faktiskt trött på att se alla killar springa runt i sina björn borg kalsonger, speciellt när de liksom tagit sig till en strand, en båt eller en brygga, då visste de väl för fan att de skulle ta av sig byxorna?
 
- Tränings- och vikthetsen. Verkar vara jävligt modern att idiotträna eller banta ner sig till en vikt på 50 kg. Förlåt mig men det är fan inte naturligt att väga 50kg om man är tjej och normallång. Det handlar inte om att jag är avundsjuk för jag kommer aldrig tillåta mig själv att väga runt 50kg, då skulle jag fan se sjuk ut. 
 
- Restylane. Kan folk snälla sluta spruta in både det ena och det andra i sina läppar, det ser ut som att de har en bettskena i käften eller som att läpparna är så infekterade att de ska spricka vilken sekund som helst. Det värsta är att många tjejer man ser som har sprutat in saker i läpparna såg så sjukt bra ut innan de började mixtra med sig själva och vissa man ser på t ex tunnelbanan ser man är naturligt vackra men så sitter det läppar som liknar ett svullet anus i vägen.
 
Gnäll gnäll, det är min trend! 

Ambitiös och irriterande

Skrivet 2013-07-04 @ 14:58:08
Ursäkta frånvaron men jag har inte använt min dator på flera veckor känns det som. Jag jobbar röven av mig på apoteket, uppskattad av vissa och hatad av andra. Är det något jag lärt mig på McDonalds och OKQ8 är det att inte ta åt sig och jag är ganska immun mot tjuriga kunder som vill förstöra ens dag och kollegor som helt enkelt bara har problem med andra människor. Det finns alltid en jävel på varje arbetsplats som beter sig illa mot vissa i personalstyrkan men är svintrevlig mot andra, jag har en sån jävel även på mitt jobb och den personen längtar nog tills jag slutar för sommaren haha. Jag förstår att jag kan vara irriterande på jobbet, jag glider in som nybörjare och jobbar på bra och gör allt jävligt noggrant. Klart att det är irriterande att jobba med mig som har så hög arbetsmoral om man själv smygfikar flera gånger under en arbetsdag, klart man förstår att jag kommer tjäna jävligt bra med pengar i framtiden! Haha, ibland är det kul att vara riktigt självgod!
 
Idag är jag ledig och jag sitter fortfarande i sängen eftersom jag tog några öl igår och kom hem otroligt sent, sen så har jag faktiskt inget bättre för mig så då tillåter jag mig att sitta här hela dagen! Får bli massa bloggande istället.

Ej publicerat

Skrivet 2013-07-04 @ 14:46:10
Här kommer ett försenat inläg jag skrev innan midsommar men glömde att publicera!

Nu ska jag jobba en dag till och ses drar jag till Mora med lillebror för att fira midsommar ute i skogen med storebror. Ska bli jävligt skönt att åka och om det blir i närheten av lika kul som förra året så kommer det bli en fantastisk midsommar! Har på nått sätt blivit rädd för att fira midsommar och dylikt i Stockholm. Nyår var jävligt kul fram till tolvslaget, då var jag på värsta välplanerade middagen med underhållning och tävlingar. Men midsommar känns som ett typiskt tillfälle då allt kan bli dramatiskt om man inte är massa folk som är riktigt bra vänner!
Hittills tycker jag att jag har sysselsatt mig bra i stockholm, har umgåtts med personer jag tycker om och det har varit frid och fröjd liksom. Sen jag flyttade till Uppsala har jag inte vart lika förtjust i stockholm, eller rättare sagt inte lika förtjust i folket i Stockholm. Året efter gymnasiet var vi ett gäng som hängde ganska ofta och hade så himla roligt, varje helg var så jävla bra och jag skrattade så att jag hade ont i magen hela tiden. Efter ett tag träffar killarna några nya tjejer som de lär känna och helt plötsligt var jag och en annan tjejkompis helt utbytta. Det var inte så att vi hade nånting ihop med nån av killarna vi hängde med, båda vi hade pojkvän så det var ingenting sånt. Pratade med min tjejkompis häromdagen och tänkte tillbaka på hur det var och kom in på hur fel allting blev, det kommer aldrig att bli samma sak igen, det kommer alltid vara de och vi. Tänk hur bra alltid hade varit om de bara hade sagt "vi har lärt känna några tjejer, häng med!".
RSS 2.0