Dags att röra på fläsket

Skrivet 2013-01-30 @ 14:29:46
Idag har jag varit och fixat gymkort så nästa vecka ska jag träna för första gången sen april 2011. Spelade iofs en fotbollscup i somras men det räknas inte riktigt som träning, det var mer tänkt som en kul grej men sen hade jag så ont i alla muskler att jag inte kunde gå normalt på tre dagar. Så nu kanske det här blir till en träningsblogg där allt handlar om vad jag äter och vad jag gör på gymmet. Nej, kommer aldrig att hända. De jag umgås med i skolan har börjat träna så himla mycket och nu handlar typ allting om vad de tränade igår, vad de ska träna ikväll och om de ska äta middag innan eller efter träningen. Dryg som jag är kan jag flika in ibland och berätta vad jag åt för godis igår och vad jag ska äta för chips idag, haha. Jag tycker att det vore roligare att få beröm för resultatet av sin träning, inte för att man berättar hur mycket man tränar. Och man tränar väl ändå för sitt eget välmående?

Har iallafall bokat in pass både på måndag och tisdag så sen lär jag ligga orörlig i sängen resten av veckan, haha. Men det ska bli skönt att känna sig lite fräsch, bara få den där känslan av att det stramar lite i musklerna. Har börjat känna mig som en degklump på sistone med handen ständigt i en chipspåse. Om några veckor kanske jag känner mig som en vältränad jävel med handen i chipspåsen istället! Haha, det ska bli kul!
 

Magont

Skrivet 2013-01-28 @ 09:55:29

Ligger i sängen ihopkrupen i fosterställning med djävulska magsmärtor. Min gissning är magkatarr för det hade jag i gymnasiet och det påminner om det. Om det är magkatarr bör det göra ont om man trycker in mot magsäcken under revbenen men det gör inte så ont så jag blir fundersam på vad det kan vara..
Ska höra om min kompis kan köpa med sig novalucol på väg hem från stan, jag hade självklart inga hemma. Jag har inte tid med det här!

Excel, jag gör slut

Skrivet 2013-01-27 @ 21:06:36
Har spenderat åtta timmar med excel idag för att komma ikapp alla andra i en uppgift som vi har. Jag har inte tagit tag i det tidigare för att jag haft så ont i huvudet varje dag av min syn och timmar framför datorn är inte jätteskönt då. Men nu jävlar har jag kört nonstop hela dagen, effektiv tid ca åtta timmar alltså. Nu har jag tre dagar på mig att ta reda på vad jag faktiskt har gjort för nått så att jag kan förbereda mig inför vår muntliga examen på torsdag. Var lite stressad över att jag skulle sitta uppe om nätterna och jobba i excel med alla in vivo och in vitro data som vi fått men nu är jag klar med excelbiten, känns jävligt skönt. Nu gör jag slut med excel för ett tag!
 
Nu är jag förjävla hungrig eftersom jag inte käkat middag ännu, studentlivet alltså...

Jag i torsdags

Skrivet 2013-01-27 @ 15:07:00

Terroriserar min korridor

Skrivet 2013-01-27 @ 12:02:58
Städade hemma hos mig igår och då blir jag liksom irriterad när det inte är städat i vårt gemensamma kök. Om man spiller något på bänken så är det ju ganska vettigt att torka bort det liksom, det är såndär logik som inte fungerar i ett kök som delas av flera personer. Jag undrar hur vissa personer kommer ha det hemma hos sig när de flyttar till en riktig lägenhet. Nu har det i och för sig inte varit någon jättekatastof men jag blir så provocerad av att vissa personer tror att de bor hemma hos mamma fortfarande, vi är ju inte tonåringar som bor här i min korridor direkt. Har försökt och styra upp det lite nu genom att skriva nya uppgifter för "städveckan" eftersom det gamla pappret har suttit där i flera år och saker och ting har förändrats sen dess.
 
Passade på att skriva in lite vett och etikett också gällande våra återvinningskärl. Vi har inga stora kärl direkt utan det är lite hinkar med olika avfall i men vissa tycker att det är en bra idé att stoppa ner typ en skokartong i pappersförpacknings-hinken, den är full sen... kan man inte slänga sin skokartong själv då? Och en kille stoppar alltid ner sin jävla 2 liters Fanta-flaska i plast-hinken och det blir halvfull då, "PANTA MERA!" har jag lust att springa efter honom och skrika. Panta eller bär ner den till sophuset själv känner jag. Ne nu ska det bli spännande och se om det blir någon förändring. Om muppen som senast idag ska tömma alla dessa kärl gör det eller inte, jag sätter 1000 spänn på att han inte gör det.
 

Stjäl mitt täcke

Skrivet 2013-01-26 @ 13:47:02

Nu sitter han på ett plan på väg hem till Sverige så nu återgår vi väl till vårt normala liv som beskrivs bra av den här bilden. Skillnaden är att det är ombytta roller, det är jag som blir utan täcke!

Frukostshopping på H&M

Skrivet 2013-01-26 @ 13:34:29

Var med en kompis på H&Ms frukostshopping med 20% rabatt igår morse. Var jobbigt sådär efter en utekväll men det var ju billigare! Köpte inte så överdrivet mycket. Köpte nya träningsbyxor, en klänning och en scarf med dödskallar, älskar att blanda hårt med sött, precis som de gjort med klänningen och scarfen! Sen blev det en slapp klassisk vit blus, tänkte att den passar bra till Brysselresan. Sen blev det lite smycken som jag förmodligen aldrig kommer våga använda, haha.

Ut på stan

Skrivet 2013-01-24 @ 16:03:44
Alltid varit ganska säker på att jag vill ha rektangulära glasögon om jag nångång får det. Passade på att köpa mina läsglasögon i just den formen, inte så säker på att jag bär upp den sortens bågar längre, haha. 

Nej nu är det dags att piffa till sig och dra ner till Nina för förkrök och sen ska vi på stocken!
 

Tydligen inte en hök längre

Skrivet 2013-01-24 @ 12:08:24
Nu kommer det ett till inlägg om glasögon här, ni kanske börjar tröttna men ni får leva med att glasögon är det mest intressanta i mitt liv just nu. Jag hade en ny tid hos optikern idag, hos synsam istället. Redan i början av undersökningen kände jag att det var mycket mer seriöst och grundligt, så det kändes bra. Jag fick sitta och läsa upp bokstäver, hon mätte avståndet mellan ögonen, jag fick titta på en penna när hon täckte över ena ögat, jag fick titta på ett pappersark med massa linjer och säga vilka linjer som var tydligast i olika lägen osv osv. När jag gick därifrån insåg jag att optikern igår inte ens undersökte mina ögon var för sig, jag tittade med båda ögonen hela undersökningen. Hon brydde sig om ifall jag såg bokstäverna på tavlan tydligt eller om jag bara kunde gissa mig fram något. Optikern igår brydde sig inte ens om att jag inte såg skillnad på Y och T och typ på D, C och O. Jag blir typ ledsen för optikern igår var så himla snäll och trevlig, jag kan inte riktigt vara arg på honom. Så från att få höra att jag ser 20% bättre än "normal syn" igår till att jag inte alls ser speciellt bra på håll idag. Hon upptäckte också att jag har en dold skelning, det ska inte synas till vardags men det förstärker det här med att jag börjar se dåligt när jag ansträngt ögonen genom att läsa. När hon täckte över ögonen märkte jag att jag inte alls såg bra på höger öga. Men hon sa ju också lite samma som optikern igår, hon märkte att jag såg bättre när hon hade haft ett jättestarkt glas framför mina ögon så att musklerna slappnade av, men den här optikern hade ju en lösning på det hela så jag är skitglad!

Fick en ny tid på lördag för att hon ska kunna undersöka min dolda skelning lite mer så att jag inte får ett par glasögon som förvärrar det. Jag fattar inte om jag ska ha glasögon hela tiden eller bara när jag tittar på avstånd, får se på lördag!
 
Sjukt nöjd med synsam alltså, rekommenderar det!
 

Kallt och jävligt

Skrivet 2013-01-24 @ 08:14:00

Slog på tvn när jag vaknade och fick upp vädret, allt jag ser är grader som -25 och -29. Jag vill inte gå upp, det är jättevarmt och mysigt i sängen.

För övrigt har jag blivit väckt av sms varje morgon den här veckan, mina kompisar måste lära sig att det inte är okej att smsa innan klockan är åtta.

Jag ser som en hök enligt optikern

Skrivet 2013-01-23 @ 18:05:32
Falsk närsynthet igen sa han, han sa att det går över efter examen! Jävla synd att jag tar examen om tidigast 2,5 år då, är det meningen att jag ska vara halvt blind tills dess eller? Sitta och få ont i huvudet och inte kunna läsa vad det står på powerpointen föreläsaren visar? Jag skiter fullständigt i att det är en muskel som sitter för hårt, en ackomodationsstörning, eller ackumulationsstörning som mina snabba fingrar skrev på facebook haha. Jag kan ju inte gå runt och se som en kratta i flera år bara därför? Sjukt ledsen och ganska irriterad, har bokat en ny tid hos en annan kedja imorgon för att se vad dem säger. Jag tänker inte avslöja att jag blivit tillsagd att det är falsk närsynthet innan de har gjort sin egen undersökning och sagt vad de tycker. Visst så kommer det ta längre tid för muskeln att slappna av om jag skaffar glasögon på föreläsningarna men det är sak samma känner jag. Hela släkten har glasögon så jag lär ju få det nångång iallafall. Jag vill ändå inte ha glasögonen hela dagarna utan bara på föreläsningar och när jag kör bil.
 
Om de kommer med samma skit om att "det går över" imorgon så går jag och köper läsglasögon så behöver jag inte spänna musklerna när jag läser och det kommer på sikt att bli bättre. På sikt, höhö, kul va?

Nej nu ska det lagas soppa!

Snart får jag min dom

Skrivet 2013-01-23 @ 14:13:19
Ligger hemma framför tvn och smälter maten innan det är dags att dra sig till optikern. Är inställd på att få glasögon nu, så pass inställd att jag antagligen bli besviken när jag kommer ut från undersökningen och fått samma besked som förra gången "det går över". Det är ju ekonomiskt och bra om det vore så men nu har jag redan hunnit ställa in mig på att behöva prova ut ett par glajjor, jag måste sluta tänka så mycket haha. Jag tänker skitmycket på saker som jag ska göra och föreställer mig hur det ska bli och sen blir jag så jävla paff när typ optikern inte alls var den som jag såg framför mig i mitt huvud. Skitonödig grej men min hjärna tycker om att uppleva saker innan det ens har hänt i verkligheten haha.

Har till och med tagit reda på att Italien är det billigast i hela Europa med glasögon, iallafall tre gånger billigare än här i Sverige, och dit kanske jag ska i slutet av April så det hade ju varit väldigt lägligt! Haha

Fick btw plats längst bak i föreläsningssalen idag, såg inte ett smack.

Tisdagsfett

Skrivet 2013-01-22 @ 22:14:21

Vart hemma hos en kompis och ätit så jävla mycket godis att jag mår illa. Vi kollade på en film fast vi fokuserade så lite på filmen att jag varken vet vad den hette eller vad den handlade om, märke inte ens att filmen tog slut. Det är det här som är najs med Uppsala, alla bor så jävla nära, de som bor längst bort kan man cykla till på en kvart. Den här kompisen bor i grannhuset så jag behöver knappt ta på mig skor för att komma dit. Mest praktiskt var det när min kompis som var på besök åkte hem från en fest tidigare än mig med min nyckel och jag blev utelåst, då var det bara att sova i grannhuset!

Bryssel i februari!

Skrivet 2013-01-22 @ 15:31:00
Nu är det klart, jag ska åka till Bryssel i februari!
Jag ska på EPSA, European Pharmaceutical Student's Association, Annual Reception där det samlas ett fåtal personer från varje land (okej alla kan inte skicka någon representant, men de flesta) och så ska det vara lite möte på Europeiska Parlamentet och på kvällen blir det invigningsfest i huset som EPSA har köpt i Bryssel, EPSA House alltså!

Ska bli sjukt kul att dra iväg på en miniresa sådär och jag tycker att det ska bli sjukt coolt att besöka europeiska parlamentet! Måste dock iväg och fixa nytt pass eftersom mitt går ut i juni och man då får man ju ett helt nytt passnummer. Parlamentet måste få ID-nummer på alla som ska komma några veckor innan vi ens kommer och det verkade lite struligt med att vi i Sverige har vårt personnummer som ID-nummer så I better fix it! Sjukt långt att gå till polisstationen här i Uppsala bara, vet inte alls hur jag ska orka det.

Falsk närsynthet

Skrivet 2013-01-22 @ 12:11:08
Imorgon har jag en tid bokad för synundersökning hos optikern. Jag var där i våras och kollade upp synen för jag tyckte att jag såg sämre när jag körde bil, jag såg inte lika långt fram som jag brukar. Diagnosen då var falsk närsynthet, trodde det var ett skämt först men det finns tydligen något som heter så. Det innebär att ögonmuskeln inte hunnit slappna av om jag förstått det rätt. Vanligt bland studenter att de ser lite taskigt efter en tentaperiod när de suttit med näsan i böcker många timmar om dagen, då har ögat svårt att ställa om och man upplever att man ser dåligt på håll. Optikern hade rätt då och när terminen var över så började jag se bättre igen. Men nu ska jag dit igen för nu har det hållt i sig i flera dagar och stör mig verkligen när jag sitter på föreläsningarna. Vet inte om jag vill ha glasögon eller inte, det är väl synd att få det eftersom det är dyrt och jag kommer tycka att det är skitjobbigt men samtidigt så är det inte roligt att se dåligt på håll hela dagarna. Den som lever får se helt enkelt! Och min bokning är imorgon klockan fyra så då hoppas vi såklart att vi lever! 
 
To be continued....

Fuck Facebook

Skrivet 2013-01-21 @ 22:51:35
Sjukt trött på alla jävla like-horor på facebook som lägger upp bilder "om jag får Xmiljoner likes så..." Vilken farsa köper en bil till sonen om han får 1 miljon likes? Vilken jävla förälder bryr sig om likes på facebook? Vilken kvinna säger att om hennes man får 1 miljon likes så kan de diskutera om de ska skaffa barn?
 
Gjorde min egen variant... på skämt om ingen fattade det.
 

Sug mitt finger

Skrivet 2013-01-21 @ 17:16:23
Han skriver meddelanden på facebook och berättar att han sitter med en bira i handen, att de bor så jävla soft där i skidbyn i alperna, att de åker skidorna hela dagarna och sen går de ut på afterski, att de precis ska gå och handla sprit och mat för hittills har de inte ens gjort frukost själva.

Och här sitter jag med ett pajat finger som jag måste lägga om tre gånger om dagen... Sjukt jävla bitter haha, resten av veckan ska jag försöka boka in någonting varje kväll för att hålla mig sysselsatt tills han kommer hem!

Ny termin

Skrivet 2013-01-21 @ 16:57:53
Måndag, kursstart, ny termin, termin 6! Här i Uppsala är det inte direkt sifforna i ditt personnummer som avgör om du är "gammal" eller inte utan det handlar mer om vilken termin man går. Och nu börjar jag termin 6, jag klassas som gammal nu och jag känner mig gammal när jag ser de nya studenterna i Uppsala trots att det antagligen finns en hel del som är precis lika gamla som mig om vi pratar i år, haha. Alla har ju kursstart idag så det var sjukt mycket folk på BMC idag, folk satt och åt på alla ställen där man kunde sitta utan att sitta på golvet haha, till och med i föreläsningssalen vi skulle vara i efter lunch satt det ett random gäng och åt sina matlådor.

Idag börjar det många nya studenter över hela landet och det är början på ett nytt kapitel i deras liv! Som ny på universitetet så har man chansen att börja om och vara vem som helst eftersom ingen vet något om ens tidigare liv. Jag tog på mig någon slags "jag-skiter-i" roll och det har väl hängt kvar sen dess och folk säger att jag är lite bitter, på ett roligt sätt, jävligt självständig vill jag påstå att jag blivit. Så om man hittills i livet blivit sett som den som alltid är sur, den som alltid är oseriös eller den som alltid gör ogenomtänka val i livet så har man chansen att ändra på det nu, om du är en ny student kan du bli vem du vill! Vill dock avråda folk från att försöka skapa sig ett namn för jag menar inte att man ska ljuga och hitta på massa skit om sitt förflutna för alla som ljuger hamnar illa sen. Alla små lögner om dittan och dattan kommer tillslut att bita mytomanerna i rumpan. Det är ingen som bryr sig om man har haft ett jävla svensson liv hittills eller om du har skapat dig sjukt många ovänner, alla ser universitetet som en början, det är från och med nu som dina val spelar roll för omgivningen. Gör mig en tjänst alla nykomlingar där ute, stay true och gör det smarta draget att bara vara dig själv!

Celsius, inget för mig

Skrivet 2013-01-20 @ 16:00:00
Vaknade upp imorse med lite lätt huvudvärk, kände av att man varit ute igår liksom. Det bästa för att bli av med en baksmälla, enligt mig, är en redig jävla frukost. Tog mig ut i köket och stekte bacon och gjorde äggröra. Hade kunnat vara den perfekta LCHF-frukosten men jag slängde på en liten slice av en pizza jag hade i kylen, haha. Jävla studentliv, ingen mat får slängas! Jag har fått en så himla bråkig mage så jag har börjat lite lätt med LCHF, jobbigt att erkänna det men jag känner faktiskt skillnad. Kommer dock aldrig sluta att dricka coca-cola, äta godis ibland eller dricka alkohol. Målet är att må bra, få ner det sjuka sötsuget jag haft senaste halvåret och inte behöva trycka i mig massa skit på mina förmiddagsföreläsningar för att piggna till eller dämpa hungern. 

Till frukosten idag drack jag en sånhär jävla celsius som det är en sån fruktansvärd hysteri om. Köpte en på ica tidigare i veckan för att smaka, den är dock alldeles för dyr för att bli någon vana. Måste dock säga att den var sjukt äcklig så någon vana lär det inte bli, iallafall inte den här smaken. Först var jag positivt överraskad men sen kom eftersmaken och det smakade så himla konstgjort, smakade verkligen grönt te (såg att det fanns med bland ingredienserna). Kommer inte köpa denna smak igen!
 

Varning för obehagliga bilder

Skrivet 2013-01-20 @ 12:38:34
När vi var ute igår så såg vi en tjej som hoppade runt och flaxade med armarna som at hon var besatt och så skulle jag och en tjejkompis dansa likadant. Jag slog mina händer ner samtidigt som hon drog upp sina händer och då slog min nagel i hennes hand så hon fick ett rivmärke och min jävla nagel gick av på halva nagelplattan. Jag har brutit naglar förr, det gör ont men det är inte värsta grejen. Den här gången var det dock värsta grejen, det började rinna blod och synen och känslan fick mig nästan att svimma, haha. När jag skulle sätta på ett plåster så höll jag på att kräkas för det känns så jävla obehagligt att nudda huden där nageln egentligen ska sitta, hud som aldrig har blivit berörd tidigare. Så nu är jag halvt invalid, jag kan inte ens diska normalt. Kommer ta minst en månad innan det inte ser helt koko ut och sen kommer det antagligen dröja ett par veckor till innan jag kan fixa till den nageln, då blir det att börja om och sätta på en tipp, det blir en lösnagel helt enkelt. Mina andra naglar är bara förstärkta. Hade vart bättre om det bara var en lösnagel som flög av, då skulle inte min riktiga nagel gå av så högt upp.
Förvånad över hur dåligt jag mådde när det hade hänt, jag är absolut inte känslig för blod eller sånna grejer, på universitetet har jag fått sticka mig i fingrarna ett antal gånger på labb och blodet har runnit. Nemas problemas!

JAJA det är en jävla nagel men fyfan säger jag bara! Här får ni en fräsch bild också!

Ledig helg

Skrivet 2013-01-20 @ 12:25:16
I fredags skrev jag terminens sista tenta och idag är sista dagen på min helt lediga helg, sånna har man inte många gånger om året. Tentan vill jag inte prata om, den var riktigt svår och det har jag hört många andra säga också, jag satt full tid på tentan, från 14 till 19. Jag och G skulle ut och käka på kvällen men när jag kom hem till honom efter tentan var både han och jag helt mosiga i huvudet så jag drack en öl framför TVn medan han packade sin resväska inför sin skidresa och sen gick vi och köpte pizza, mycket bra val.

Igår blev själva festdagen för mig. Vi var ett gäng apotekarstudenter från blandade terminer som köpte tacos och käkade hemma hos killarna som delar på en trea. Det var kul och jag kände hur stressen släppte, bra kväll! Sjukt kul när vi satt och käkade, då var vi 9 pers som satt i vardagsrummet varav två personer bodde i lägenheten. Den tredje som bodde där höll på att flytta ut och då skulle en annan flytta in. Just när vi sitter och äter så börjar de flytta ut och flytta in och vi garvade så mycket när vi satt där och käkade medan det for soffor, sängar och bokhyllor ut och in i vardagsrummet haha. Man kände sig så jävla fet som inte hjälpte till men vi satt ju och åt! När de var klara så kom de och slog sig ner och öppnade en öl de också. När vi drog vidare var det inte lika kul längre för musiken på V-dala var riktigt dålig, tror jag hörde tre låtar jag kände igen under de 3 timmar vi var där.
 
Såg precis att Jakob pekar finger på den här bilden, trevlig kille som drog ihop hela grejen men bangade på utgång sen för att han varit bakis i tre dagar, skön planering!

You wanna be on top?

Skrivet 2013-01-15 @ 17:25:00
Dog lite när jag var och handlade på Ica maxi, det finns en americas next top model dryck! hahaha
Sjukt random men de var asbilliga (4 för 10:-) så jag köpte några. När jag pluggar måste jag dricka något smaksatt, allt från choklad till coca-cola och redbull, så det här fyndet kom lägligt. Har inte testat ännu men jag återkommer med ett utlåtande! Har inte jättehöga förväntningar för att det är just americas next top model och för att det var så billigt, haha.

Och till er glädjedödare där ute kan jag säga att den innehåller både kolhydrater OCH fruktsocker. JAG HOPPAS ATT JAG ÖVERLEVER!
 
 

Kanske blir en trip till Bryssel

Skrivet 2013-01-14 @ 19:40:54
Räkneseminariet är över och jag har inte gjort jättemycket vettigt hemma efter det, min hjärna har paus. Något som jag faktiskt har gjort är att bråka med min e-legitimation, äntligen har jag fått fason på det hela igen! Höll fan på att bli tokig, handelsbankens informationssidor är verkligen skitdåliga.

Annars så försöker jag skapa en mental minneslapp om att jag måste gå till polisen och fixa nytt pass nästa vecka för mitt går ut i maj och jag kanske kanske ska iväg en sväng till Bryssel i februari. Har inte fått klartecken för allt ännu så jag vill inte säga något om det men jag hoppas att det blir av för det kommer bli så jävla grymt!

Nej nu ska jag ta tag i mitt organiserande som jag håller på med hemma, ser förjävligt ut såhär mitt inne i processen! Står typ 10 olika prydnadsgrejer på min fönsterbräda, måste reduceras!

Farmakokinetik

Skrivet 2013-01-14 @ 09:59:39
Igår satt vi hela dagen med räkneuppgifter i farmakokinetik. Haha jag fick ett sånt jävla rådamp att jag nästan sket i det och gick hem. Vi har ett obligatoriskt seminarium idag och då måste man ha gjort uppgifterna för annars går det inte så bra när man ska fram och redovisar. Uppgifterna var fan det värsta jag har sett, det var jordens problem på varje delfråga på de 14 uppgifterna och jag ville nästan gråta. Jag tycker inte om uppgifter där det bara tar stopp hela tiden.
 
Vi blev iallafall klara vid midnatt så nu har jag suttit och skrivit en artikel till en folder som delas ut till de nya farmacistudenterna som har registrering på torsdag. En tjej från gruppen som ansvarar för välkomstveckorna frågade om jag kunde skriva en text som de kunde ha med i foldern och det ställde jag självklart upp på, jätteroligt tycker jag! Den tjejen läste faktiskt om farmaciprogrammen på min blogg innan hon började plugga här i Uppsala för ett par terminer sen :)

Omtentor

Skrivet 2013-01-10 @ 10:41:00
Vaknade upp till det härliga beskedet att jag klarat en tenta som jag har kämpat så jävla mycket med. Jag blir typ dum i huvudet på tentor har jag märkt, jag kan sitta och tänka "Men hur fan kan de skriva såhär? Det här är ju helt fel, helt galet!" och sen när jag hämtar ut tentan och ser den igen så förstår jag inte riktigt vad det var jag blev så upprörd över. Men nu är det över! Det var en tenta på 12hp i farmakologi, ett ämne som jag tycker är sjukt intressant och det roligaste vi har läst men jag och den tentan var inte riktigt kompisar. 
Oj nu sitter jag här och avslöjar att jag har skrivit omtenta, ve och fasa! Nej helt ärligt så tänker jag inte sitta här och låtsas vara den perfekta studenten som får högsta betyg i varje kurs, för så är det inte. När jag började plugga så var mitt mål att aldrig bli underkänd och jag kan säga att det målet förstördes redan första terminen när jag kuggade en kemitenta med 1,75 poäng, inte högskolepoäng alltså, utan 1,75 poäng under G gränsen låg jag. Sen skrev jag omtentan och fick nästan högsta betyg, jag lärde mig ju uppenbarligen massor på att göra omtentan och det tycker jag är viktigast. Efter den gången har jag skrivit omtentor både i det ena och det andra och det finns ju folk som tror att man är dum i huvudet då eller kanske ser ner lite på en till och med. Men vem fan bryr sig känner jag, ingen arbetsgivare kommer bry sig om hur många gånger jag skrev en tenta, de bryr ju sig bara om vad jag kan.
Ibland känner man sig nere när inget går som man vill och känner sig så jävla korkad men jag har insett att jag inte kan prestera på tentor, en tenta kommer nog aldrig kunna återspegla vad jag kan egentligen. Det finns dem som nailar varje tenta och det är ju sjukt bra för dem men jag vet att det finns en del av dessa som är "pluggsmarta" som vi kallar det, men när dessa personer kommer ut i arbetslivet så kommer de antagligen inte klara av att föra en dialog med en patient. Men det är ju absolut inget fel att sätta full pott på varje tenta, det hade jag ju inte tackat nej till men man måste komma ihåg att det är okej att göra omtentor

Nu kanske det verkar som att jag försöker intala mig själv att det är okej men det här inlägget är mer för att andra och kanske blivande studenter ska förstå att det är okej att misslyckas på en tenta. Det är bara att göra om och göra rätt! Som de sa när jag började plugga, man kan alltid göra omtentor men inte omfester och med varje omtenta kommer en ny tentafest haha. Nemen bara man gör sitt bästa så tycker jag att man ska vara nöjd med sin prestation :)

Har förvandlats till en man

Skrivet 2013-01-09 @ 11:53:02
Sitter hemma i onepiece och ser allmänt förjävlig ut. Var på BMC igår för att göra klar vår temauppgift i farmakokinetik som ska redovisas på fredag. Satt i datasalen och nördade med excel och powerpoint och kände att det var något som inte stämde men tänkte att det kanske bara var för att jag satt i en av källarens datorsalar, mycket deprimerande rum. Min kompis smsade att han kände sig lite sjuk och då kom jag såklart på att jag också kände mig sjuk och inom en timme förändrades min röst till en mansröst pga en extrem heshet som slog in och hela jag kände mig kokande varm. Snacka om hypokondriker. Jag gick iallafall hem sen och bädda ner mig en stund innan jag satte igång med pluggandet till en tenta jag har på lördag. Det är verkligen sjukt dålig timing att bli sjuk nu så jag vägrar att ta tempen, om jag vet att jag har feber kommer jag bara ha det som ursäkt för att inte göra tentan på lördag. Jag har fortfarande inte kommit igång med plugget trots att väckarklockan ringde 7.10, jag har bara legat i sängen och försökt må bättre. 

Igår kväll tappade jag rösten, jag kan inte prata lågt för då kommer det inget ljud så jag måste ta i för att orden ska komma ut och jag låter verkligen som en man haha. Jag har ganska mörk och osexig röst i vanliga fall så nu när jag är hes så låter det så jäva sjukt haha. 
Nej, dags att sätta fart! 

Inlägg utan bilder är ju så tråkiga så här bjuder jag på en bild jag tog nere på stora torget här i Uppsala innan jul. Helt random sådär men det är ju fint med lite bilder!
 

Matbilder

Skrivet 2013-01-08 @ 17:30:19

Hatar folk som lägger upp bilder på mat som de har lagat och är jättestolta när det faktiskt ser jävligt äckligt ut. Jag kan förstå om man är på restaurang och fotar, om man gör det någon gång ibland, då det oftast riktigt gott ut och man känner nästan smaken bara av att se bilden. Men det här med att facebooka mat som man är så nöjd över när det antingen ser ut som uppvärmd mikromat, en hamburgare eller halvätet ut förstår jag mig inte på. Har en hel del vänner på Facebook som jag inte vill bli bjuden på middag hos! Haha

Future miss Ego

Skrivet 2013-01-07 @ 17:51:52
Ibland funderar jag på att bli en såndär som leker fotomodell hemma i badrummet varje dag och lägger upp bilder som ser precis likadana ut. Ni vet sånnadär bilder som man så tydligt ser att de alla är tagna vid samma tillfälle och man undrar hur mycket fritid människan har. Jag funderar på att börja sminka mig som att jag är värsta divan, sminka mig så att jag inte ens ser ut som mig själv längre. Funderar på att spruta in lite grejer lite här och var i ansiktet för att se extra plastig ut och göra om min blogg och min facebook till en enda stor bekräftelseportal, bara för att jag tror att alla tycker att jag är så häftig då. Lägga upp bilder och säga att de är från min senaste photoshoot eller kanske hoppas på att alla ska skriva att jag är värsta modellen.

Nä jag skoja bara, här har ni en bild på mig och mina bröder från daladerbyt i globen i helgen!
 

Raderad

Skrivet 2013-01-07 @ 15:17:04
Kom tillbaka till Uppsala igår och hittade senaste numret av vår kårtidning i brevlådan. Jag brukar vara ganska dålig på att läsa den men nu började jag bläddra i den redan vid brevlådorna för att se allt som jag var inblandad i. Jag hade fotat på höstbalen, jag hade skrivit en artikel om den senaste kongressen och så ville jag läsa om SNAPS weekend som anordnades av mig och fem andra, SNAPS styrelse helt enkelt. Bläddrar fram till SNAPS weekend och spanar på bilderna, även dem har jag skickat in, och ser två bilder som jag känner igen men ändå inte. Jag undrar varför bilderna såg så konstiga ut och vad det är som inte stämmer. Sen inser jag vad det är för fel, det där är bara delar av en bild som jag har tagit. Jag skickade in en bild på hela SNAPS styrelse men i tidningen är den uppdelad i två bilder och jag och ordföranden som stod i mitten, ja vi är borta hahaha. Skrattade så mycket att jag var tvungen att ringa ordföranden och berätta. Vem gör så? Vem klipper bort folk från ett gruppfoto? Hahaha! Hoppas att det inte är personligt, någon på redaktionen som hatar mig haha.
 

Swedish House Mafia

Skrivet 2013-01-04 @ 19:02:40
I slutet av november så var jag på Swedish House Mafia i Stockholm på nyöppnade Friends Arena! Det var ett såntdär ögonblick som jag skulle beskriva med ordet fett. Det var sjukt mycket folk och av någon anledning så hamnade vi mitt i smeten och jag började bråka med en nerknarkad tjej bakom mig som stod och tjafsade med mig och undrade i vilken kö jag stod (?) ... Jag försökte förklara för henne att vi var på en spelning och att här står vi precis som alla andra och lyssnar. Hon var ju helt borta i huvudet så hon tyckte att jag var så jävla korkad som inte kunde förklara vilken kö jag stod i, vilken spelning jag skulle på. Det höll på så jävla länge att jag hann bli arg och sen tryckte vi oss jättelångt bak för att kunna andas. När vi väl kom bad så var jag redan så chockad över hur mycket folk det var där inne och var på min vakt hela spelningen, jag kunde inte riktigt slappna av och go crazy som alla andra där inne.
Lite bilder klarade jag av att ta iallafall och det var när jag såg dem nyss som jag kom på att jag kunde blogga om det!
  

Gangnam stil

Skrivet 2013-01-04 @ 12:40:59
På nyår så var vi först på middag hemma hos en kille vars föräldrar lånade ut sin villa i nockeby innan vi åkte in till festen i stan. På middagen så uppträdde två av killarna och sjöng sin version av gangnam stil på svenska. Min kompis filmade och nu finns den på youtube, enjoy!
 
 

Studietekniker

Skrivet 2013-01-03 @ 11:24:00
Hej kan du skriva lite studieteknikstips? :) Det skulle vara så himla gulligt om du orkade göra det :)
 
Nu kommer jag ju på att jag utlovade att skriva om lite studieteknik för länge sen men sen gick det åt helvete med tentan jag skulle göra så då blev jag så sur och ville inte skriva nått eftersom min teknik uppenbarligen inte fungerade. Jag tror tyvärr inte att jag har hittat rätt teknik ännu och nu har jag ändå varit på universitetet i 2,5 år. Eller jag har hittat rätt teknik men den är tidskrävande och jag börjar alltid försent. Här är olika typer av pluggtekniker som jag har testat på ett sett bland kursare:

- Plugga i grupp. Den stora klassikern! På universiteten finns det oftast massa grupprum som man kan trycka in sig i och plugga tillsammans. Problemet med detta är att alla sällan ligger på samma nivå. Den här tekniken fungerar inte så bra för mig eftersom jag oftast inte förstår logiken i t ex kemin vi läser lika snabbt som mina vänner och då sitter jag bara och blir förvirrad och tänker "det här ska jag gå igenom när jag kommer hem" men efter att ha suttit i grupp i 10-12 timmar så får man inte så mycket mer gjort när man kommer hem. Men att plugga i grupp är något jag rekommenderar att kombinera med en annan teknik!

- Memorykort. Ett tag tog jag efter en annan kursare som rev A4 papper i fyra olika delar och gjorde minnesanteckningar som hon sen pluggade på. Detta fungerade dock inte för mig eftersom jag tycker om att skriva saker utförligt, annars förstår jag inte, och på korten kan man bara skriva ner stödord och kortare förklaringar. Jag insåg dessutom att jag la ner så himla mycket tid på att försöka leta fram ett specifikt kort för det var något jag var osäker på och det kan ta ett tag om man har 120 kort.

- A4 blad. Det jag gör nu är större memorykort, jag tar blanka A4 papper och så skriver jag ner allt som har med saken att göra där. T ex om jag läser fysiologi, då tar jag och skriver om njurarna på ett eller flera papper (häftar sen ihop dem så att det blir ett häfte om enbart njurar) och sen börjar jag på nytt och tar t ex hjärtat. Jag tycker att det fungerar bra men det tar så sjukt lång tid att gå igenom allt och göra alla papper bara.

- Biblioteket. Att sitta på egen hand på de tysta läsplatserna i biblioteket är något som jag har börjat uppskatta först det här året, det är faktiskt jätteskönt att sitta och ta allting i sin egen takt. Sitter man i grupp så händer det hela tiden att man börjar prata om något annat roligt istället. Nått man måste hålla sig borta från när man sitter i biblioteket är facebook, det är extremt tidskrävande haha. Jag brukar bara ta med mig datorn när det är absolut nödvändigt.

- Mörka rummet. Det här är något som en idrottslärare i högstadiet berättade om. Han berättade att han brukade släcka ner i rummet och bara ha skrivbordslampan tänd. Det enda man såg då var skrivbordet och pluggsakerna. Har aldrig testat detta men det kanske fungerar!
 
Andra tips som gäller för samtliga studietekniker är att planera maten, se till att laga storkok innan det drar ihop sig för då slipper man stå och laga mat och vara stressad över att det tar lång tid. Se till att du alltid har med dig den energidryck och godiset du behöver så slipper du tänka på det under dagen. Jag har alltid med en energidryck, ett paket Brago kakor och nån liten godispåse, brukar köpa vingummin för de räcker så länge och så får man ont på tungan om man äter för många = man tar det lite lugnt. En annan viktig grej är att se till att ha det städat hemma, det ska inte finnas någonting att fixa hemma för man lägger gärna tid på att storstäda och diska istället för att plugga.

Det här var de tips och metoder som jag kom på just nu! Det handlar om att testa sig fram och hitta sin egen teknik. Jag lär mig t ex genom att skriva ner saker på ett papper, jag kan inte sitta och repetera i huvudet utan jag måste kladda ner det på ett papper om och om och om igen.
Hoppas att det var till någon hjälp! Nu ska jag försöka någon av teknikerna för att plugga inför min tenta i läkemedelssyntes!

Frisyren är tillbaka

Skrivet 2013-01-02 @ 20:31:07
Idag var jag iväg på årliga astmakontrollen, trots ett år av misskötsel så blåste jag faktiskt mitt bästa resultat någonsin haha. I och för sig så ligger jag ungefär på samma hela tiden men den här gången var det någon procent bättre. Jag har bara 85% av den lungfunktion som förväntas av mig och eftersom det är ansträngningsutlöst astma eller typ när det luktar nånting starkt (apelsin, parfym, fönsterputs m.m.) som jag glömmer jag bort att ta medicinerna varje dag och det är väl därför som jag ligger på 85% år efter år, har haft samma resultat sen jag började gå på kontroller 2007.

Sedan var det iväg till frisören och jag var där jättetidigt eftersom jag kom direkt från läkaren men det var inga problem för mig, jag satt där och bara studerade folk. Det var en mamma som kom in med sina tre barn varav dottern skulle klippas av min frisör. Den tappra mamman försökte att styra över klippningen samtidigt som hon skulle ta hand om lilla olof i barnvagnen och lite större axel som inte ville sitta still på stolen bredvid mig. Sen ville axel åka vagn istället för olof och tryckte ner sig där och vägrade klättra upp igen. När hon hade gått iväg efter klippningen så sa den ena frisören "jag tror att jag precis bestämde mig för att inte skaffa ett tredje barn" och jag sa "jag tror att min livmoder gick och gömde sig" och min frisör som faktiskt är gravid bara började gapskratta, haha. vet inte vad jag ska ta mig till när min frisör är mammaledig, hon kan ju inte bara gå och skaffa barn sådär? haha

Nu är iallafall mina slitna hårtoppar avkapade och håret är uppklippt på nytt och luggen är tillbaka. Jag har inte hunnit gå till frisören sen i augusti, så det var inte mycket av frisyr kvar när jag kom in på salongen idag. Jag satt mig och sa "jag har en hårkatastrof, hjälp mig" och hon vet vad brukar trots att jag bara är där max 3 gånger om året. Är väldigt nöjd! Här har ni en bild där jag ser mindre nöjd ut haha. Jag tog den för att min andra hälft som är i Österrike och åker skidor tjatade om att få en och då tänkte jag att ni också kan få se! La på ett filter i instagram så att jag skulle se sådär lite härligt emo ut också, haha.
 

På vägen hem

Skrivet 2013-01-01 @ 03:43:13

Sitter på tunnelbanan hem nu på nyår, sitter lite småkillar runt om. En av dem kör en egen dialog:
"Asså jag fick ligga med henne på toaletten, jag hade kunnat få ligga igen... Med henne! Men jag drog! *lång tystnad* jag hoppas att hon tagit p-piller"
Jamen grattis grabben, du börjar nog 2013 med klamydia!

RSS 2.0