Studentekonomi

Skrivet 2013-02-28 @ 20:17:00
Beställde hem lite hårprodukter från nätet igår, sjukt tråkiga grejer att lägga pengar på men jag behöver ju värmeskydd för håret och annat trams eftersom mitt hår blir kaotiskt hur snabbt som helst och jag har inte råd att gå till frisören varannan månad. Gick in på lyko.se och klickade i de tre grejer jag skulle ha och blev ledsen när summan låg på typ 730 spänn, jag behöver ju köpa nya byxor den här månaden också. Började jämföra med massa andra sidor och upptäckte att det blev 20:- billigare på bangerhead.se. Kollade upp studentrabatter och det var 10% på båda sidorna. Studentrabatten på bangerhead fungerade inte hur jag än försökte men jag tänkte ju inte ta beställningen från lyko.se och förlora 20:-, det är två cheeseburgare! Gav mig fan på att jag skulle ha mina 10% och googlade upp en rabattkod på just 10% på bangerhead.se och vips så hade jag fått ner priset ca 100 spänn från det första priset jag fick fram. 
 
SKAM DEN SOM GER SIG!
 
 

Tvättkaos

Skrivet 2013-02-28 @ 18:10:00
Blev klar med mitt PM igår och nu har jag precis tittat igenom det en sista gång och skickat in det. Nu när det är inplockad har jag tagit bort alla farmakologiböcker och anteckningar och dragit fram den fysikaliska kemin istället. Har inte hunnit plugga så mycket idag för det var dags att tvätta, helt slut på kläder. Tvättade två fulla maskiner, så mycket brukar jag inte lyckas fylla maskinerna för jag brukar tvätta innan det blir kris. Stoppade in allt i torkskåpet och 50 minuter senare när jag skulle hämta tvätten upptäckte jag attt torkskåpet var trasigt och bara blåste kall luft, lyckans ost. Knackade på hos en tjej i korridoren och frågade om jag fick låna hennes tvättställ och det fick jag så det var ju tur. Efter den här tentan ska jag åka och köpa ett eget tvättställ så att jag slipper hänga tvätten två gånger i framtiden också.
 
Bjuder på första sliden på min powerpoint som ingen får se nu när jag fick göra om presentationen till ett PM.
 
 

När det är jobbigt tänker jag på pengar

Skrivet 2013-02-27 @ 10:58:35
Sitter med ett PM som jag har kvar från termin fyra. Jag hade en muntlig redovisning och kvällen innan när jag gick igenom allt en sista gång fick jag en sån himla frossa, hade 38,5 grader när jag gick och la mig och vaknade upp klockan sex på morgonen med 39,4 graders feber och insåg att det här kommer aldrig att gå. Jag brukar dra mig iväg på obligatoriska grejer även om jag är sjuk men nu kunde jag knappt röra mig och det var mitt i vintern och 25 minuters promenad för att komma till BMC. Mailade min handledare och sa att jag tyvärr inte kunde komma. Nu när jag skulle ta igen det när kursen går igen så har de gjort om hela grejen och slopat den muntliga redovisningen och bestämt att alla skulle skriva ett PM istället. Mitt jobb nu är att förvandla min redovisning till ett PM med ordentliga referenser, inte jättelätt. 
På det här har jag tenta i en annan kurs nästa vecka också. Det är jobbigt nu.

När det är jobbigt brukar jag gå in och kolla på lönestatistiken för nyutexaminerade apotekare och använder det som en morot för att orka ta mig vidare.

Här kan ni som inte vet vad en apotekare faktiskt är få lite information och så kan ni ju klicka er in på löner också, hoho.
http://www.saco.se/Yrken-A-O/Apotekare/

Lillebror

Skrivet 2013-02-26 @ 22:04:55
Här har ni ett sånt jävla idiotklipp på min lillebror när han är full på en kryssing.... Skrev jag att han var full? Med den här dumma videon är han med och tävlar om en gratis hytt på nästa kryssning... så jaa ni kan ju "gilla" den om ni tycker att den lilla apan kan få skämma ut sig igen.

http://www.100procentparty.se/index.php/page/view/bidrag6

Jag är hemma!

Skrivet 2013-02-26 @ 12:48:41
Jag åkte till Bryssel, jag hade det grymt, jag kom hem och nu har jag upp över öronen med saker att göra. Skriver av mig lite allt eftersom!Stressens dag

Skrivet 2013-02-20 @ 09:45:23
Nu är dagen här som jag har fruktat, det kommer bli en stressig dag. Har ingenting planerat förrens kl 15 men ändå är det stressigt i huvudet redan nu. Nu ska jag hinna skriva klart labbrapporterna, packa väskan för det gjorde jag aldrig igår. Sen ska jag till kårhuset och hålla i en utskottsmässa och sen smiter jag därifrån vid 17 för att åka till Bromma flygplats och ta ett plan ner till Bryssel. Vi kommer vara i Bryssel i 36 timmar så det blir att sova inatt när vi kommer dit och sen är det full rulle på parlamentet och ute i stan imorgon. Kvällen kommer att avslutas med en fest i huset som EPSA har köpt i Bryssel och sen kommer vi dra direkt från festen till någon avlägsen flygplats och flyga hem. Vi landar i Skavsta och det är fortfarande lite oklart hur vi tar oss hem därifrån. Vi flyger endast med handbagage eftersom vi flyger hem med ryan air och där ingår ju knappt flygstolen i biljetten, haha. Sjukt krångligt att ta sig till och från Bryssel om man inte är gjord av pengar, ville man flyga till Arlanda fanns det typ inga rimliga biljetter att välja mellan och inga flighter önskade dagar heller. Men det blir spännande, får se om vi kommer fram och om vi kommer hem! 

Tror att jag är stressad inför Italien resan också för när vi bokade flygbiljetter så satt vi över telefon och fixade det och när jag genomfört min betalning så fanns det inga biljetter kvar till mina kompisar. På vägen dit har jag sällskap men när jag ska hem åker jag ensam. Det som är segt med att åka hem ensam är att jag kommer åka direkt från kongressens Gala Dinner till flygplatsen ensam och ta ett plan klockan 7 på morgonen för att hinna hem och plugga det sista inför en tenta dagen efter. Om jag skulle boka om resan så att jag flyger hem med mina kompisar skulle jag landa på arlanda strax innan 22 och sen ska jag ta sig av planet, hämta väskor och ta sig till Uppsala, en liten försening på det planet och jag missar tentan och det går inte. Känns iallafall inte så bra att flyga hem ensam från Italien med mellanlandning och allt. Men men, jag lyckades ju flyga hem ensam lite spontant från Istanbul när vårat flyg ställdes in.
 
Dags att kicka igång den här dagen!

Pang bom ner i tröttheten

Skrivet 2013-02-19 @ 17:26:18
Jag som var så nöjd med att jag hållit lågan vid liv hela tentaplugget, nu är jag helt utslagen. Försöker skriva min labbrapport men jag är så otroligt trött och har ingen motivation alls. Jag borde ha gått ner på stan efter tentan och unnat mig något litet, som en klapp på axeln. Just nu känns det liksom som en vanlig dag, känns inte alls som en dag när jag gjort en tenta och kan andas ut, det är bara att köra på. Sitter här med min redbull som jag släpat med mig fram och tillbaka till BMC varje dag utan att dricka upp den, nu är burken öppnad. 
 
Bjussar på en bild på vad killarna plötsligt skrivit på tavlan när vi satt och pluggade igår, that's me!

Bioanalytisk kemi

Skrivet 2013-02-19 @ 12:44:12
Har gömt mig för omvärlden de senaste dagarna och pluggat för en tenta. Nu har jag skrivit den och hoppas på att aldrig få skriva den igen. Har suttit på BMC och pluggat ca 14 timmar om dagen och av nån anledning så var jag ganska pigg hela tiden. Jag brukar få ont i huvudet ganska snabbt och sen blir jag jättetrött så då häller jag i mig massa energidryck som jag får ont i magen av på kvällen. Nu har jag typ varit bedövad, varken känt trötthet eller hunger. Höll mig pigg hela tiden och bara körde på, kändes som någon form av andra andning. Hur kändes tentan? Hatar den frågan för jag vill inte yttra mig egentligen. Jag har en ganska bra bedömning när det gått dåligt men ibland när jag tror att det gått bra så har jag klarat mig precis på poängen. Men det känns absolut inte helt omöjligt att jag klarar den här tentan nu men allt hänger på examinatorn för han brukar rätta så himla konstigt. Folk som skrivit samma sak på en fråga kan få helt olika poäng och om man ringer honom för att påpeka det så lägger han bara på... märklig människa.
Men nu ska jag inte tänka mer på det förrens resultatet kommer om ca 3 veckor. Nu ska jag spendera resten av dagen med att duscha, städa, skriva labbrapport, kanske påbörja ett PM och packa inför Bryssel imorgon!
 

Bajs

Skrivet 2013-02-16 @ 22:52:08
Resultatet av kvällens delfinal. Den där mjukrocklåten är ju bra men jag är tveksam till om den kan stå ut i mängden, den är ju iallafall den bästa låten som gått till final hittills. Men gammelgubbarna.... Förra veckan kunde inte föräldrarna hålla telefonerna borta från sina barn så att de inte kunde rösta på sean banan och den här veckan kunde sveriges tanter inte hålla tillräckligt hårt i trosorna för att låta bli att rösta på gubbarna.
 
Jag såg rött.
 

Melodifestivalen deltävling 3

Skrivet 2013-02-16 @ 21:05:14
Nu är jag lite nöjdare med bidragen i veckans delfinal. De kandidater jag vill skicka till globen är Martin Rolinski och Janet Leon. Eddie Razas var väl någorlunda okej men han måste ta ett seriöst snack med sin designer, vad var grejen med hans knän och korset i örat? Haha 
"Falling" med vad de nu heter var också en trevlig låt men den låter precis som alla andra sånnadär av green day och vad de nu heter. Tycker om den stilen men den står inte ut tillräckligt för att jag ska tro på den!
 
Och förövrigt undrar jag varför Danny säger massa töntiga saker på engelska, är det meningen att det ska vara roligt eller är han bara dålig? "Sverige, we got a resultation"
 
 
Bilder från svt.se/melodifestivalen
 

Bojkottar vår egen fest

Skrivet 2013-02-16 @ 20:25:46
Just i detta nu så befinner sig min klass på vår 150hp fest för att fira att vi tagit oss genom halva utbildningen. Jag sitter hemma framför melodifestivalen med godis istället. Det finns flera anledningar till att jag valde att inte gå på festen:
1. Jag känner egentligen inte att jag har någonting att fira för jag personligen har inte uppnått 150hp
2. Jag har en tenta på tisdag och vill gärna komma upp vid klockan 07.00 imorgon bitti utan att vara bakis eller trött
3. Det kostar pengar och jag ska faktiskt till bryssel nästa vecka
4. Det är melodifestivalen, haha
 
Varit väldigt nöjd med valet att inte gå hela dagen. Nu när folk börjar posta massa bilder på facebook känns det dock lite synd, såg att de tog en gruppbild på hela klassen (eller ja de personerna som valde att gå på festen) och den hade ju varit kul att vara med på. Men vafan skitsamma, tror ändå att Bryssel slår 700 gånger högre än festen som är ikväll. Jag kan ju alltid gå på festen nästa termin för de som går terminen under oss, då kanske jag har 150hp! Haha

Kvällen hade varit bättre om SVT kunde fixa till sitt ljud så att ljudet från mikrofonerna går direkt in i TVn och inte så att man hör ljudet utifrån arenan, som att man var där typ. Sen är det faktiskt sjukt dåliga bidrag det här året, känns som att alla låtskrivare struntat i det här året, det är ju omöjligt att Sverige vinner två år i rad liksom.
 
 

Min "plan B"

Skrivet 2013-02-15 @ 20:16:00
Var hos SYOn igår och diskuterade min studiesituation och pratade om vad jag ska göra nästa termin om jag inte klarar spärren. Jag har haft en fundering på om jag kan läsa valbara kurser till hösten istället för nästa vår och sen tillgodoräkna mig dem så att jag byter plats på termin sju och åtta. Det finns fortfarande en chans att jag kommer ikapp med allt till hösten och kan gå termin sju då men det är ett himla stressmoment att veta att det kommer vara osäkert hela sommaren. Vi gick igenom alla kurser jag har klarat och vad jag har kvar och SYOn blev imponerad över vilken koll jag hade på när alla tentor var och hur jag hade planerat, kändes skönt att höra något annat än "oj....." som egentligen betyder "det kommer aldrig att gå". Men jag fick information om de valbara kurserna, hur jag kan söka och hur jag räknar ihop om jag är behörig eller inte. Har räknat mina poäng och kollat vilka kurser jag har möjlighet att söka och bland de kunde jag faktiskt välja ut fyra stycken som jag uppriktigt tycker verkar intressanta så i april när ansökningen öppnar så ska jag söka valbara kurser till nästa termin.

Känns jätteskönt att veta att jag kommer plugga på apotekarprogrammet nästa termin hur det än blir (om typ inte kurserna jag söker ställs in eller att de blir fulla). Så just nu känns det lite skitsamma om jag klarar spärren eller inte, jag är ganska trött på folket i min klass så det vore inte helt fel med ett miljöombyte!
 
Om jag läser valbara i höst så kan jag inte läsa två kurser som jag behöver för att kunna söka vidare till magisterprogrammet i klinisk farmaci efter min examen men det får bli ett senare problem, jag kanske hinner ändra mig på vägen eller så kanske jag bara tar de kurserna under exjobbet eller efter examen!
 
Kurserna jag tänkte söka som plan B är:
- Neurofarmakologi 
- Veterinärfarmakologi 
- Akuta förgiftningar och klinisk toxikologi
- Läkemedelsmissbruk och beroendelära 

Nagelns återkomst

Skrivet 2013-02-15 @ 18:51:00
Jag har glömt att uppdatera er om mitt äckliga finger! Jaaaaa tjoho, känner ni nu, gud vad kul att bli påmind om det där fingret! Jag lyckades ju bryta av en nagel halvvägs upp på nagelplattan så att det blödde, varade och smärtade ganska duktigt. Trors smärtan och äcklet så tog jag tag i mig själv och la om såret tre gånger om dagen och det resulterade i en sjukt snabb läkningsprocess. När jag fixade om naglarna för en vecka sen hade nageln växt ut så pass mycket att det gick att sätta på en tipp så att den blev jämnlång med mina andra förstärkta naglar, tjoho! Trodde jag skulle ha ett udda finger i typ ett år, haha. Är tre veckor mellan den första och de två andra bilderna.
 

Äntligen blivit med glasögon

Skrivet 2013-02-15 @ 18:42:00
Igår fick jag ett sms om att mina glasögon var klara och redo att hämtas hos optikern. Föväntade mig att få dem först nästa vecka och bara någon timme innan jag fick smset satt jag och skrek inombords "Kan någon göra så att mina glasögon kommer någon gång!?!?!" så det kom ju lägligt. Ett paket med lite kläder som jag började fundera på när det skulle komma igår morse låg sen i mitt postfack på kvällen när jag hämtat glasögonen, spännande hur allt dyker upp när jag kommer att tänka på det!
 
Är iallafall nöjd med glasögonen även om det är lite ovant, försöker att ha de så mycket som möjligt för att vänja mig och sen är det ganska trevligt att se som jag gjorde förr också! Använder de dock inte hemma, det är alldeles för litet hemma hos mig för att jag ska behöva glasögon haha. Mina läsglasögon jag ska ha för att inte anstränga ögonen när jag läser inviger jag just nu, de är inte så himla snygga men jag ska ju bara ha de när jag sitter och läser så då prioriterar jag komforten istället.
 
Här har ni en bild på mina "vanliga" glasögon iallafall! Tycker att jag ser äldre ut, nu kanske jag slipper visa legitimation för att få köpa redbull, haha.
 

Det blir bara märkligare och märkligare

Skrivet 2013-02-13 @ 22:55:21
På föreläsningen i måndags fick vi ju chips och på föreläsningen igår sprang det runt en kameraman och filmade oss. Han var där och filmade till en rekryteringsfilm för att locka nya studenter och då skulle han intervjua en tjej i klassen som sitter i kårens styrelse och sa att han främst skulle filma henne. Lucky me att hon satt på samma rad som mig haha, det var alltså inte läge att tappa fokus och typ kolla på mobilen. Trodde att kameramannen skulle filma typ tio minuter och sen dunsta men han knatade runt med sin kamera i 45 minuter så man satt ju på helspänn hela tiden. Man vill ju inte komma med i rekryteringsfilm där man typ sover eller ser allmänt borta ut för att man halvsover med öppna ögon. Han gick och körde upp kameran i ansiktet på mina kursare när de satt och antecknade vad föreläsaren sa, jag höll på att avlida. 
 
För övrigt sjukt dålig timing att komma just den här kursen som är sjukt komplicerad. Det var liksom bara massa formler över tavlan så vi måste framstå som sjukt smarta men sanningen är att vi hela kursen suttit och fnissat för att vi inte förstår någonting. Idag sa föreläsaren att han inte förväntar sig att vi förstår alla formler på föreläsningarna haha, han sa "Fysikalisk kemi är som hockey, det ska göra ont". Jag känner mig ganska rökt trots 100% närvaro på alla föreläsningar och seminarium. Den där filmen kommer nog inte locka så många studenter haha, vi ser ju galna ut!
 

Firat med både det ena och det andra

Skrivet 2013-02-13 @ 19:06:44
Igår fick vi resultaten på en tenta vi skrev i slutet av januari, det är den första tentan som jag suttit full tid på. Vi visste att vi skulle få resultaten igår så man satt ju och loggade in på studentportalen var femte minut och kollade och kände hur stressen steg. Som att stressen inte var tillräcklig så la de sen ut ett meddelande om att resultaten skulle komma upp efter lunch, efter lunch = efter kl 13, så då satt man ju och kollade typ varannan minut istället. Försökte plugga inför en annan tenta i biblioteket men det det resultatet satt och gnagde i huvudet hela tiden. Sen kom det upp, jag klarade den! Jag blev så himla glad över att jag aldrig mer kommer behöva skriva om den där tentan som faktiskt tog fem timmar att skriva att jag packade ihop för dagen och sprang över till kårhuset där det var semmelfirande. Jag är inget större fan av semlor men nu fick jag en hembakad semla med laktosfri grädde och utan mandelmassa, DEN var god! 

Var och hämtade ut tentan idag och såg att jag faktiskt klarade den med riktig marginal, hade VG på flera frågor. Det här var en såndär konstig tenta där de inte har poäng på frågorna utan betygen U,G och VG.
Detta firade jag med att göra en laktosfri banan-choklad milkshake hemma. Stavmixern som jag fick av mamma och pappa i julklapp har blivit min bästa vän!

Chips på föreläsningen

Skrivet 2013-02-11 @ 17:57:55
Idag har varit en riktig jävla skitdag. Vaknade på dåligt humör, knatade till skolan med snö piskandes i ansiktet, labbade en jävla skitlabb med min nya labbpartner som jag inte riktigt kommer överens med. Det är nog första gången som jag inte pratat med min labbpartner under tiden som man väntar på att olika reaktioner ska ske. Vi klickar helt enkelt inte och jag tror att min labbpartner gärna slipper prata med mig också, haha.
 
Men en positiv grej var att föreläsaren imorse bjöd på chips! Han ville demonstrera hur ett speciellt polymernät eller nått ser ut och då är tydligen pringles chips ett bra exempel. Han sa "Jag undvek löksmak eftersom det är så tidigt på morgonen. Ät gärna chips men titta på strukturen innan!". Himla random men det är en bra föreläsare!

Svar på kommentar om tenta

Skrivet 2013-02-11 @ 17:53:30
"Hej! jag har börjat läsa apotekarprogrammet i uppsala och ska ha tenta i LoA nästa vecka, när jag tittat på gamla tentor från 2008, 09 och 11 så är de med mycket som vi inte har gått igenom på föreläsningen ens, är det vanligt? bla inom fysiologin, minns du hur det var för dig?"
 
Hej! Fan vad weird det känns att kommunicera via min blogg med någon som vistas i samma byggnad som jag i princip varje dag (BMC). Jag minns inte exakt hur det var för mig men LoAn (Läkemedelsutveckling och användning) var ett stort diffust moln för mig. Den kursen är egentligen bara gjord för att man ska få en inblick i utbildningen och ens framtida yrke. Tentor från t ex 2008 tycker jag att du ska strunta i för de förnyar kurserna hela tiden så att de blir bättre och bättre, om det är ett avsnitt som många studenter klagar på i kursutvärderingen så gör de oftast om det på något sätt eller inser att det är ett förlegat avsnitt och stryker det ur kursen. Fysiologin var inte min favorit under LoAn, minns att det var en äldre dam som stod där framme och tog för givet att alla kunde de latinska namnen på tarmarna. Det kan jag inte ens nu, men det är sånt man lär sig på vägen. 

Mitt tips till dig är att kolla på de senaste tentorna som har varit. Var du med på nollningen? Isåfall kan du fråga någon av phaddrarna om du kan få låna deras gamla tenta. Jag har lånat ut min gamla LoA tenta till flera stycken men nu skrev jag ju den år 2010 så den är lite för gammal den också. Annars kan du finkamma handoutsen du fått på föreläsningarna och se om det verkligen inte finns någon information om det du tycker saknas. Jag sitter ofta och gnäller på att de tar upp saker på tentorna som vi inte tagit upp på föreläsningarna men nästan alla gånger så upptäcker jag sen att jag har fel. Det räcker med att tappa fokus i någon minut för att missa någonting.

Om varken du eller dina kursare får klarhet i saken så tycker jag att ni ska maila ansvarig föreläsare och höra efter eller kolla igenom målbeskrivningen, den är oftast välidgt bra!

Äntligen glasögon

Skrivet 2013-02-08 @ 12:38:37
Idag var jag hos min optiker på Synsam för tredje gången, andra återbesöket alltså. Vi gjorde om alla mätningar för att se om det förändrats något under de två veckor jag använt läsglasögon. Vad jag förstår så har jag ganska konstiga ögon och de olika testerna är lite motsägelsefulla men de har visat ungefär samma alla tre gånger vi gjort dem så det är ju som det är. Hon ville iallafall rådgöra med nån specialist med nån beteckning som jag inte ens kunde uttala och återkomma om vad jag skulle ha för glas. Ännu en gång gick jag hem utan besked.

Denna gång hann jag dock inte hela vägen hem, ungefär halvvägs ringde optikern upp och sa att hon hade fått tag på specialisten direkt (verkade ganska ovanligt) och att de hade bestämt vilka glas jag skulle ha. Så det var bara att vända och gå tillbaka för att välja ut bågar. Fick välja om jag ville ha ett par progressiva glas eller om jag ville ha två par glasögon, ett par för läsning och ett för längre avstånd. Jag bestämde mig för att ta två glasögon för vad jag förstår så kan man bara sitta med huvudet i vissa vinklar för att läsa med progressiva glas och jag sitter som ett litet ägg när jag tentapluggar så då är det skönt med ett större synfält. Strax under 5000:- går kalaset på så det svider lite även om jag har jättesnälla föräldrar. Men det blir nog bra tillslut, ska bli skönt att få fason på mina ögon!

Längtar tills glasögonen är klara för att hämta ut!

Receptboken

Skrivet 2013-02-06 @ 21:19:11
Fick flänga iväg för att gästspela på kårens styrelsemöte. Jag har haft en idé om saker jag vill göra men då måste styrelsen diskutera och besluta om det är värt pengarna osv. Det hade blivit nått missförstånd med min kallelse så jag blev uppringd strax innan mötet och då var det bara att bege sig. Dök in där i mötet och visade offerten jag fått fram och berättade om min idé och vinsterna som jag tror att kåren får av det osv. Kände mig väldigt vuxen, fick lite cool-faktor tillbaka tror jag. Förslaget godkändes och nu är jag tillbaka nere i mail-träsket för att genomföra det.
 
Borde plugga lite eller något nu men jag har ingen lust, har hellre lust att skriva in lite nya recept i min egna lilla receptbok. Om jag ska testa någon ny mat så kikar jag på lite olika recept och använder det som mall och sen skriver jag in en egen liten mix i min egna receptbok bara så att jag inte behöver göra om experimentet. Använder dock inte recept så ofta, det är så typiskt kemister att laga mat efter recept, det ska vara exakt på matskeden och inte alls efter smak. Om ni inte redan visste det så är övervägande delen av apotekarprogrammet renodlad kemi och i labbet måste man ju följa "receptet" för annars blir det inte så bra i slutändan :) I min receptbok har jag recept som jag har stulit från andra också, jag har till exempel "Camilos kyckling" efter att hans matlåda luktade så gudomligt en dag att jag tjatade ihjäl honom om receptet, haha.
 
Har förövrigt en ny grej att instagramma fram massa gulliga djur som jag skickar till min killkompis istället för smileys haha. Kolla in @insta_animal @insta_kitten och @insta_dog sjukt gulliga djur som jag tittar på när jag är ledsen eller mår dåligt, hjälper varje gång! Eftersom jag är dålig på att lägga upp bilder bjuder jag på ett stycke liten vovve här, hade en liten fotosession med min kompis hundvalp sommaren 2011.
 

Saknar "cool-faktor"

Skrivet 2013-02-06 @ 16:46:12
Jag hade hellre varit bakis. Ja så känner jag faktiskt, hellre bakfull än den här otroliga träningsvärken. Jag kan lyfta benen men jag kan inte röra de framåt utan att det stramar och gör ont, med andra ord så går jag väldigt ryckigt med korta små steg nu. Vill ju gå och träna igen men så länge jag har såhär ont så går det ju inte. En i klassen gick om mig och en annan utanför BMC efter våra förläsningar igår och slängde ur sig "Har du träningsvärk?... Det syns! HAHA". Hans lilla skämt resulterade i att han fick skjutsa hem mig och min kompis i sin bil, haha. 
 
Annars då? Utanför mitt fönster är det värsta snöstormen och vetskapen om att jag måste ta mig till BMC till fots till 8.15 imorgon. Sitter och deppar över att alla mina kompisar gör så coola saker medan jag sitter här. En kompis hoppar just i detta nu på ett plan från thailand där hon varit med sin mamma till Sydney där hon ska plugga i ett halvår. En annan kompis tog sitt pick och pack och drog ner till Guatemala strax efter nyår för att plugga upp sin spanska på en skola för att sen åka vidare till Costa Rica där hon nu volontärarbetar i ett naturreservat, en djungel, hon ska jobba där i ett halvår om jag minns rätt. Och på facebook uppdateras det fullt om apotekare som dragit till världens alla hörn för att plugga eller göra sitt examensarbete. Nina drar till Australien i sommar för att göra sitt examensarbete. 
 
När ska jag ha tid att upptäcka världen och göra coola grejer?

Nu ska jag förvisso till bryssel om ca 2 veckor på snabbvisit men jag behöver mer. Imorse bestämde jag mig för att åka på en farmaceutisk kongress i Italien i april. Den ligger precis innan en tenta men jag gör ju fan tentor hela tiden känns det som och vad gör en extra termin i Uppsala egentligen? Det är ju nu som jag måste passa på att göra olägliga resor och upptäcka nya marker för efter examen måste man ju vara seriös och skaffa sig ett jobb. Jag får plugga långt innan jag åker och antingen så klarar jag tentan eller så gör jag det inte, so what. Det finns alltid omtentor men inga omresor! Man kan inte ta igen en missad upplevelse och därför tänker jag inte missa den!
 
Båttur under kongressen i Istanbul förra året

Träningsterrorism

Skrivet 2013-02-04 @ 21:06:18
Tränade idag. Det var ju första gången sen april 2011. Jag blev anfådd bara av att ta mig till campus så det var nästan så att jag klappade mig på axeln och gick hem redan utanför ingången. Men jag tog mig genom det! Frågan nu är hur jag ska kunna ta mig upp och ner för mina fem trappor imorgon. Jag spår en träningsvärk som skulle få gudarna att känna sympati. Jag och en kompis hade bokat bodytoning, vi tänkte att det skulle vara en bra början för mig. Min kompis har precis slutat spela basket på damnivå, hon tränade 6 dagar i veckan, så jag visste ju redan från början att jag skulle ligga i underläge. Men instruktören var helt jävla tokig, haha. Både jag och min extremt vältränade kompis var helt färdiga efter passet. Jag berättade att det mitt under passet svartnade för mina ögon för att det var så jobbigt och hon hade känt precis samma sak. 
Det var ett konstigt pass, det var så jävla svåra steg och allt gick så snabbt och man skulle ha så sjukt många olika vikter och en step-bräda så allt kändes bara jobbigt. En runda på passet skulle vi stå och krama en vikt på 10 kg och böja oss djupt ner och sen hoppa upp, jag tror fan inte att det är så jävla bra för kroppen. Jag kände att allt gick så fort att man lätt tappade tekniken och bara gjorde alla jävla hopp och lyft, lätt att få skador tror jag. Tanken var ju att vi skulle träna imorgon med, när vi gick från dagens pass bestämde vi oss för att boka av det, det kommer inte gå.

Vill inte gå upp ur sängen imorgon. Ska gå och köpa godis nu, på riktigt.

Sandras trerätters

Skrivet 2013-02-03 @ 17:09:00
I fredags bjöd jag hem en kompis på middag. Jag har länge velat göra en riktigt seriös middag men det är ju lite mobbat att sitta och äta trerätters ensam, haha. Jag slog på stort, iallafall för att vara jag, och bjöd på toast skagen till förrätt, till varmrätt laxpuckar med västerbottenost serverat med ris och dillsås och till efterrätt en snabb cheesecake i små glas. Jag hade varken gjort skagen eller laxpuckarna förut så det var lite svettigt men det blev faktiskt bra. Sen fick jag veta att man kan köpa färdig skagen, det tänkte inte jag på haha. Men min skagen fick mycket bra betyg, han åt till och med upp min toast också när jag insåg att jag inte var så sugen på skagen. Det var en sjukt trevlig kväll, jag hade förvändlat mitt skrivbord till ett matbord dukat som på en sittnining med alla olika sorters glas och tallrikar och levande ljus. Vi satt där och åt och drack vin och umgicks utan TV eller hög musik i bakgrunden. Det var en riktigt bra kväll och vi har bestämt oss för att vi borde äta finmiddag och dricka vin lite oftare.
 
Tänkte dela med mig av recepten, kan jag så kan nog alla haha. Allting var faktiskt sjukt enkelt men jag verkade ju rätt grym i köket när jag gjort skagen och såsen helt själv. Laxpuckarna var svingoda och de kommer jag absolut att göra igen, riktigt mättande var de också! Har tyvärr inga bilder på maten!
 
Skagenröra
Räkor
2,5 dl créme fraiche
3 msk majonäs (köpte färdig orginalmajonäs)
En halv rödlök
En kruka dill
Lime
Blanda créme fraiche och majonäs i en skål. Finhacka rödlöken och dillen och rör ner det. Pressa i juicen från en halv lime, blanda ner räkor efter tycke (jag tycker att det är godare med mer räkor så att röran blir mer kompakt). Lite salt och peppar och sen är det klart. 
 

Laxpuckar
Laxfilé
Västerbottenost
Till 500g laxfilé behövs 150-200g västerbottenost. Finhacka laxen och riv osten. Blanda ihop lax och ost så att det går att forma "puckar" av det. Placera puckarna i en ungssäker form, häll på lite peppar och ställ in det i ugnen ca 20 minuter på 150 grader. Kolla laxen med jämna mellanrum så att den inte blir torr. De anvisningar jag hittade för lax sa 10 minuter men mina puckar var inte alls färdiga då. Jag använde inget salt eftersom jag inte är något större fan av salt och osten i sig är ganska salt.
 
Dillsås
3 dl gräddfil
1 dl majonäs
En kruka dill
Blanda gräddfilen och majonäsen i en skål. Finhacka dillen och blanda ner den. Salta och peppra efter smak. Klart!

Servitris och bartender igår

Skrivet 2013-02-03 @ 12:47:48
Har precis tittat på gårdagens melodifestival på SVT play. Jag jobbade på vår reccegasque, amöbaphesten, igår så jag hade ingen möjlighet att se den första deltävlingen igår. Sitter nergosad i sängen och beter mig lite som att jag är bakfull trots att jag inte drack en droppe igår. När sittningen var över och vi var klara med serveringen så stod jag i en av våra barer och sålde shots så jag kanske lyckades bli bakis på ångorna haha. Det var första gången som jag jobbade på någon av kårens egna sittningar, innan har jag bara jobbat på uthyrning och då känner man ingen som är med på festen. Nu kände jag ju nästan alla och det var väldigt intressant att stå där bakom bardisken och konversera med alla välbekanta ansikten när de var riktigt fulla och jag var nykter. Min bar fungerade lite som en jour, folk kom till mig och pratade av sig lite och sen köpte de shots. Det var bra att man hade tid att prata med folk, så att man kunde avgöra vilka som jag kanske skulle neka att köpa mer alkohol. Hörde att det tydligen blev barstopp på ganska många nere i stora baren.
 
Efter elva timmar med att servera, duka av, plocka tomglas, stå i baren, städa och prata med fulla människor var jag sjukt trött i fötterna och längtade hem till sängen. Halv fyra var vi klara och jag gick ut till min cykel som självklart hade frusit fast. Hämtade ett glas kokhett vatten och hällde på men det satt fortfarande fast. Förjävligt. Jag fick gå hem med mina svullna fötter. Får hämta cykeln nästa gång det blir plusgrader!
 
Den här bilden är från när jag var ute i torsdags, då festade jag istället för att jobba haha. Dock inte jag som köpt in allt som är på bilden, det var en i sällskapet som betedde sig som om det var den sista dagen på jorden och spenderade väldigt mycket pengar. Frågade vad människan ville ha för min del men jag fick svaret "nemen det är lugnt, jag har dragit det på kortet :)" Jaha så då är det inte riktiga pengar eller?
 

Svar på kommentar

Skrivet 2013-02-03 @ 12:26:51
"hur vanligt är det att man lyckas ta examen inom 5 år på apotekarprogrammet? :) är det vanligt att man behöver typ ett år extra för att ta igen omtentor?"
 
Det är väldigt vanligt att folk tar en eller två terminers uppehåll för att plugga nånting annat och samtidigt komma ikapp det man har halkat efter. Eventuellt så kommer jag behöva ta ett uppehåll i höst för att komma ikapp och få upp studiemotivationen lite. Men det är fler som klarar utbildningen på fem år, det är vanligast. Sen skiljer det självklart från klass till klass, de som går terminen innan oss är jättefå för att det är så många som har halkat efter så alla de har kommit till vår klass där nästan ingen tar uppehåll då vi är så sjukt många fler än de som går en termin över. Men det droppar självklart av folk lite då och då och jag tror att det kommer försvinna en del till hösten för då har vi en spärr, eller förkunskapskrav som det heter, och då måste man ha klarat ALLT på terminerna 1-5 för att få börja termin 7, det spelar ingen roll om man ligger efter med 0,5 hp, då får man ändå inte gå vidare.
RSS 2.0