Föredrag om SNAPS

Skrivet 2012-09-25 @ 12:12:16
Idag lyckades jag stänga av väckarklockan två gånger så det blev lite senare uppgång än planerat. Jag har bara självstudier för tillfället så det var inte så att jag försov och missade någon föreläsning. Något som däremot var lite stressigt var att jag skulle besöka apotekarna som går termin tre och hålla ett litet föredrag om organisationen vars styrelse jag sitter i. Var bara att hoppa i några kläder, slänga ihop en powerpoint och bränna iväg på cykeln. Jag hann dit och hann även hämta andan från cykelturen innan det var dags att hålla låda i föreläsningssalen.
 
Här är hemsidan till vår organisation om ni vill läsa mer :) http://www.snaps-online.se
Här är en bild på mig när jag höll föredrag och en affisch som jag har gjort inför ett av våra event i november!
 
 
 
 
 

Fritera och dö

Skrivet 2012-09-24 @ 11:32:00
Vi friterade som sagt igår, och jag skrev ju redan igår att det antagligen skulle gå åt helvete. Om man bortser från att vi startade brandlarmet och nästan övergav köket i min kompis triplett så gick det väl bra. Vi höll på göra ris, sås och rulla kycklingen i smeten när vi upptäckte att oljan i stekpannan var läskigt varm. Det var så varmt i köket att det stack i ögonen och det började koka i stekpannan. Brandlarmet gick igång och hela boendet var fyllt av tjockt matos. Endast en av min kompis roomies kom ut och undrade vad som pågick, den andra verkade chilla haha. Min kompis slet ner brandlarmet och slog ur batterierna och så öppnade vi fönstret och ställde stekpannan på fönsterbrädan och började tänka ut vad fan vi skulle göra om oljan började brinna. Skitläskigt var det, nästan så att vi gav upp allting och köpte pizza istället.

Men när oljan svalnat gjorde vi ett nytt försök på väldigt låg värme och med säkerhetsavstånd från spisen. Det blev faktiskt gott, smakade fräscht och inte som donkennuggets som antagligen inte innehåller många procent kyckling. Vi testade att fritera både med ströbröd och med krossade chips (såg nått sånt på youtube) men ströbröd var faktiskt godare.

Osminkad betyder noll smink

Skrivet 2012-09-23 @ 18:32:26
Usch vilket höstrusk det har varit den här helgen, inte alls roligt att befinna sig utomhus. Kanske därför som jag inte satt foten utanför dörren idag. Sitter och samlar kraft nu för att dra till min kompis, han kom med den briljanta idéen att vi ska försöka göra egna nuggets ikväll, det kommer antagligen gå åt helvete och jag kommer få kokande olja över hela mig. Positivt.

Här har ni en fin bild på mig som visar hur jag sett ut hela helgen, osminkad och jävligt slapp. Funderar på att klä mig lite ordentligt imorgon när jag bara ska sitta hemma och plugga, bara för att känna mig som folk igen. På tal om osminkad så lägger jag här upp en bild där jag på riktigt är osminkad. Är så jääääävla trött på alla dumma jävla brudar som lägger upp bilder där de skriver att de är osminkade när de har allt möjligt i ansiktet förutom mascara. Osminkat betyder inget smink, inte att du har läppglans, puder och ögonbrynspenna. Kan inte alla dessa tjejer bara vara true mot sig själva och isåfall skriva "Jag utan sminkade ögon" "#sminkadfastinteruntögonen" osv. Killar kanske är så dumma att de inte ser skillnaden men vi tjejer ser vilka ögonbryn som är målade och tro det eller ej men om dina läppar ser ut som ett uppsvullet anus täckt i slem, då vet vi att du har fem lager läppglans på. Stå för att ni ser ut att vara tolv år utan smink bara, det gör ju jag!

Nu ska jag gå!
 

Lördagsfix

Skrivet 2012-09-22 @ 11:56:50
Det regnar idag men jag tycker att det är helt okej än så länge. Sov hos mannen, fick ägg och bacon till frukost och sen skulle han iväg på volleybollturnering i höstregnet. Jag var kvar och tittade på några avsnitt av solsidan säsong 2 och sen hade jag samlat ordentligt med kraft för att cykla hem till mig 400 meter bort. Sitter just nu och uppdaterar min iPhone. Min labbpartner som jag haft spydiga konversationer med hela labbperioden började prata om uppdateringen med mig sekunden efter att vi skickat in vår artikel. Blev så full i skratt av hela grejen, när vi var klara med allting och äntligen skulle slippa se varandra ja DÅ passar det att vara trevlig? 

Sen ska jag städa mitt rum och typ bara göra hushållsgrejer i långsamt tempo, en väldigt lugn lördag. Ska ut och leka med två kompisar ikväll är det sagt, det får gärna sluta regna tills dess för det är extremt kallt att cykla i 10 gradigt regn, om vi nu ska ner på stan.

Nollning avslutad

Skrivet 2012-09-20 @ 12:40:05
I lördags var det Amöbaphest (ett töntigt namn på en fin reccegasque) som avslutade hela nollningen. Det var fantastiskt roligt och jag höll faktiskt "talet till mannen" under sittningen. Var hur nervös som helst för jag hade tänkt göra det till ett kul tal och då är det ju skitjobbigt om ingen skrattar haha. Min kompis från stockholm var med på festen och han kom fram till mig efter mitt tal och sa "Fan Sandra, du nailade ditt tal! Jag hade noll förväntningar på dig, sorry, trodde att du skulle göra bort dig men jävlar vad bra du var!". Det var jättemånga som kom fram efter sittningen och berömde talet och jag var bara så lättad haha.

Det var skönt att äntligen få klä upp sig lite och inte springa runt i sin nollningsoutfit! Det är alltid lika roligt när man skippar utklädnaden, det blir så mycket svårare att känna igen folk plötsligt!

Här har ni en bild på bordsdukningen som jag hjälpte till med i fredags och sen en bild på mig och två kompisar med och utan utklädnad!
 295120_10152116263295052_1456736580_n.jpg

32 timmar i labbet

Skrivet 2012-09-20 @ 12:31:33
Hej här är jag!
Terminen drog igång snabbare och hårdare än väntat så jag har varit lite frånvarande för att jag i princip inte hunnit sitta framför datorn. Jag har precis avslutat min labperiod för den här kursen och skickat in vår vetenskapliga artikel hela sex timmar innan deadline och nu är jag inte schemalagd förrens nästa fredag, najs! Vi spenderade totalt 32 timmar i labbet och min grupp fick inte fram några resultat alls för att maskinen vi använde var helt knäpp haha. Så himla trött på att upparbeta provet och köra in dem i maskinen nu, skönt att det är över!
 
Det positiva med att labba är att man kan säga att man labbfestar när det hela är över haha. Ikväll ska jag och nästan alla andra som labbade den här första vändan gå ut och skaka bort alla frustrationer.
 
Här har ni en liten bild på mitt extraktionsrör efter att det skakats i en maskin i 20 min, visst ser det fint ut? haha
Egentligen är det ett urinprov med olika lösningar hahaha
 

Sanning

Skrivet 2012-09-12 @ 09:38:15

Sep. 11, 2012

Skrivet 2012-09-11 @ 12:42:30

Hade otroligt tråkigt idag så jag laddade ner ett spel som heter dream zoo till min iPhone och nu har jag spelat bort mer än halva batteriet. Man ska avla fram värsta supergenerationen av djur! (om jag har förstått det rätt)
Döpte mitt zoo till pharmen efter vårt kära kårhus som mer eller mindre känns som ett zoo...

Termin fem...

Skrivet 2012-09-10 @ 20:28:51
Såg den här bilden på facebook, en farmacistudent från rumänien postade den och jag tänkte bara "EXAKT!".
Det är seriöst såhär jag känner mig just nu och terminen började för en vecka sen hahaha. Skulle jag kolla mig i spegeln nu skulle jag nog se ut som den högra ugglan, no joke. I vinter har jag klarat av halva utbildningen, tiden går så sinnessjukt fort. Visst är man trött men man får ändå panik och känner att man måste ta vara på varje dag som student!

248476_4138828383295_2033739487_n.jpg

Cykelvurpa

Skrivet 2012-09-10 @ 20:20:08
Seminarium imorse, var faktiskt väldigt nöjd med vår seminariehandledare! Hon var väldigt lugn och tog sig tid att förklara saker som får oss att slita loss varenda hårstrå för. Mycket bra!
Sen var det lite möte med min labbgrupp och vi skickade in en labplan för våra helveteslabbar där vi ska designa hela labben själv med massa komplicerade tekniker för separation och analysering. Vet inte alls hur det kommer gå haha.

När jag skulle cykla hem pratade jag i telefon och så började min matlåda som låg i cykelkorgen hoppa runt så förfärligt och lät. Ljudet störde mig så med min fria hand försökte jag få tag på påsen som lådan låg i samtidigt som jag cyklade och jag tänkte "Det här går inte så bra, jag kommer nog ramla" och ja visst gjorde jag det. Helt plötsligt skiter det sig ordentligt och cykeln flyger ut på grusvägen och jag flyger ut över gräset. Tack och lov var det ute på ängen utanför vår universitetsbyggnad som jag ramlade på, hade det varit asfalt hade jag nog inte varit så glad nu. När jag kollade upp låg jag i gräset med halsduken på huvudet, cykeln låg mörbultad på grusvägen och baklampan låg lite längre bort på vägen. Jag klarade mig undan med en gräsfläck på jeansen som jag nu har tvättat bort men cykelkorgen var helt platt och ja baklyktan är i två delar för tillfället haha. Så jävla korkat och jag kämpade hårt för att hålla tillbaka tårarna när jag plockade ihop alla delar. Det gjorde ju inte ont men jag blev så chockad! Och under hela händelsen pratade jag i telefon haha blir så trött på mig själv!
 
Får bli en sväng till biltema imorgon och försöka köpa nya delar!

Sep. 09, 2012

Skrivet 2012-09-09 @ 10:22:23

Vilken jävla vecka. Känns som om jag inte varit hemma mer än för att sova. Sitter på tåget hem till Sthlm, måste hämta lite smågrejer och passar på att fixa naglarna i samma veva.
Måste säga att det är jätteskönt att få sitta ner på tåget och bara sitta. Har inte haft mycket tid för att göra ingenting den här veckan!
Nollningsspektaklet är som sagt igång och det blir bara galnare och galnare. Här har ni en obehaglig bild på två deltagare från gruppen suntrip!

Snerikes igår

Skrivet 2012-09-05 @ 10:33:11

Igår hoppade vi runt ca 100 farmacistudenter utklädda med sällskapsresanfilmerna som tema på snerikes nation. Blev otroligt varmt inne på dansgolvet men på vägen hem var det väldigt gott med varma kläder!
Ska in på föreläsning nu igen, var inte svinkul att ta sig upp till föreläsningarna som började 8.15!

Nollningsstart!

Skrivet 2012-09-03 @ 22:06:05

Drog hemifrån vi nio imorse och nu, 13 timmar senare, kom jag hem. Dagen har bestått av upprop, föreläsningar, nollninginvigning och sen hade jag och tjejkompis middagsdejt med Donken och champagne, härlig måndag!
Imorgon är det föreläsningar 8-16, rivstart direkt och jag som är så himla morgontrött. Sen är det första utgången med nollningen i våra fula outfits! Vi har sällskapsresan som tema och de olika filmerna. Min grupp som jag är huvudfadder i är snowroller så vi går utklädda som skidåkare från 80-talet!

Termin 5

Skrivet 2012-09-03 @ 10:37:26

Då sitter man på uppropet för första kursen på termin fem! Den här kursen är en fortsättning på en vi läste termin två och den var inte så jävla rolig så svintaggad är jag inte. Men första föreläsningen på en kurs är alltid tråkiga "det här ska ni lära er" "därför är det viktigt" "det här jobbar jag med" osv osv, mycket snack och liten verkstad liksom :)

So you think you can dance

Skrivet 2012-09-02 @ 10:34:41

Vart upptagen med att vara nykter den här helgen! Försöker bli av med min envisa förkylning och så har det het enkelt inte vart läge för att vara bakis eller full, det är himla skönt att kunna köra bil!

Sitter och tittar på So You Think You Can Dance Scandinavia och är lite förvirrad för jag förstår inte ett ord danska. Det funkar ju inte att ha en programledare från varje land! Norska förstår jag lite men det är svårt när de pratar snabbt men danska är helt kört. Nästa problem är att de skrek att priset är en halv miljon kronor... Norska eller svenska undrar jag då?
Alldeles för komplicerat på morgpnkvisten

RSS 2.0