Kom inte på någon bra rubrik

Skrivet 2012-06-30 @ 17:33:25
Har spenderat dagen med en av mina absolut bästa vänner! Vi chillade framför tvn och bråkade om vilket tvprogram vi skulle se men sen slutade det med att vi låg och halvsov så det spelade ju ingen roll vad som visades på tvn. Vi käkade på ett av våra stammishak i alvik och den här gången blev det thaimat. Jag säger alltid att jag är hungrig och säger att jag vill äta kinamat, sen breddar jag mina smaklökar och säger att jag kan gå med på pizza eller thai också. Min kompis vill aldrig säga vad han vill ha men när jag frågar om han vill äta thai lyser hela ansiktet upp på honom som på ett litet barn och då är det ju hjärtlöst att fortsätta tjata om kinamat haha.

Men ja jag är ju kvinnan som är rädd för ny mat så jag åt samma sak jag alltid äter där, yakitorispett. Och även denna gång glömde jag säga till om att jag inte vill ha sesamfrön på spetten. Haha alltid samma misstag.
 
Han skulle iväg och fiska och jag skulle hem till mig. Nu ser det ut som att jag strax ska ner på fältet och spela kubb :)
 

Fredagskväll på djurgården

Skrivet 2012-06-30 @ 17:20:17
Efter en hysterisk dag på jobbet igår drog jag direkt in till stan. Så fort jag var klar med stängningsrutinerna hoppade jag i min outfit, drog på mig klackskorna och larmade butiken. Mötte upp några vänner på tunnelbanan och så tog vi oss en öl på fridhemsplan för att sen åka till Josefinas på djurgården för att möta upp några andra. Jag hade faktiskt aldrig varit på Josefinas förr, jag är inte mycket för de här finare och dyrare ställena, det är mest stelt där tycker jag. Men förutom att fatölen kostade 65 spänn så var det väldigt trevligt där, vill gå dit igen och sitta där under solnedgången. Väldigt lyxig inredning och dörrvakten som var klädd i vitt var väldigt hövlig när han kollade leg och önskade oss välkomna och en trevlig kväll. Det brukar vakterna oftast göra men det var något speciellt med hans sätt att säga det, det kändes uppriktigt och bara jävligt trevligt.

Vi surplade i oss en till öl och sen kände vi oss faktiskt nöjda för kvällen och drog oss tillbaka in till city för att åka hem.


Bostad i Uppsala

Skrivet 2012-06-28 @ 13:51:20
"Jag undrar hur du fick tag på lägenhet i Uppsala. Är det studentlägenhet du bor i och hur fungerar det?

Hälsningar Peter"
 

Hej Peter! Boende i Uppsala är inte världens lättaste grej men det kanske du redan har upptäckt?
Jag har bott i Uppsala i två år och jag har bott på fyra olika ställen, suck.
När jag flyttade till uppsala fick jag tag på en äldre apotekarstudent som hyrde ut sitt gamla studentrum under uppsägningstiden (2 månader). Sen bodde jag hos en kompis en månad och sen fick jag tag på ett eget rum genom Heimstaden som har studentboenden i Flogsta:
Heimstaden är inte världens bästa hyresvärd och Flogsta är måttligt roligt, det är ganska sunkigt och stökigt men det var iallafall tak över huvudet.

Efter ett år i Uppsala fick jag boende på studentvägen som ligger närmare stan och är mycket trevligare. Det är många studenter som vill bo på studentvägen och jag förstår dem!
Mitt rum på studentvägen har jag fått via mitt medlemskap i Norrlands nation. Där får man en köpoäng per termin man är medlem, så är det i alla nationer, och norrland är den nation som sitter på flest bostäder.

Jag bor i en studentkorridor och det har jag alltid gjort. Då har man eget rum och delat kök. I flogsta är man tolv personer som delar kök men alla har eget badrum och dusch. I flogsta finns det även rum med pentry så att det är som en liten lägenhet.
På studentvägen är vi åtta personer i korridoren och vi delar kök och dusch men alla har egen toalett och rummet är på ca 18 kvadrat. Låter kanske litet men det är faktiskt helt okej när man bor ensam. Vi har två duschar, en på varje sida av korridoren så jag delar dusch med tre andra personer och den duschen är fan fräschare än den jag hade i mitt rum i flogsta. Att bo i korridor kostar runt 3000 i månaden och då ingår el och vatten och det brukar inte vara någon hyra över sommaren, man betalar alltså bara 10 månaders hyra.

Det kan vara knepigt de första veckorna men det finns alltid kursare som har en soffa över eller nån som har uppsägningstid och precis flyttat, nån som hyr ut ett rum på blocket osv. Men med studentrum brukar det i regel alltid lösa sig. Att hyra en lägenhet i uppsala är dyrt och många annonser på blocket har sinnessjukt höga hyror. Det är kul att bo i korridor och man slipper betala hyra på sommaren! Antingen så umgås man med sina grannar eller så pratar man bara lite när man ses i korridoren, det väljer man själv :)

Det här inlägget börjar bli alldeles för långt men jag hoppas att du fick svar på dina frågor! Håll utkik här så ska jag lägga upp en bostadsguide med tips och alla länkar man kan behöva :)

Bilservice

Skrivet 2012-06-27 @ 17:52:29
Var hos Lelle som mekar våra hyrbilar på jobbet idag med min privata bil. Haft lite problem med den så han bytte ut en del grejer och fixade till det. Usch det är så dyrt att fixa bilen men det måste ju göras och Lelle är rätt man för jobbet!

På vägen hem hamnade jag i en kö bakom ett såntdär hemskt långsamt fordon som målar vita linjer på vägen. Jättesmart att göra det under rusningtid!

Swedish House Mafia

Skrivet 2012-06-26 @ 10:54:45
Suttit som ett litet djur framför datorn denna morgon och försökt få tag på biljetter till Swedish House Mafias extraspelning i november. Jag var inne på sidan i god tid och ställdes i kö runt tio i och sen rullade det på ganska fint tills när jag nästan var framme och hela ticnet dog fyra minuter efter att de släppt biljetterna. Sen var det ett himla bråk och krångel med sidan, jag lyckades komma in igen och välja biljetter minst 30 gånger men varje gång blev det errormeddelande på vägen till betalningen. Men efter att ha kämpat hårt i strax över en timme lyckades jag betala fyra biljetter. Väntade med att smsa glädjebeskedet till mina tre vänner tills jag såg att pengarna dragits från mitt konto och att ett bekräftelsemail kommit, kände ingen press alls över att jag var den enda som börjar jobbet sent idag och hade möjlighet att bråka med ticnet.

Den 23 November ska vi iallafall till Friends Arena och se Swedish House Mafia!

Skype med Norge

Skrivet 2012-06-25 @ 21:59:50
Nyss skypat med en vän från Norge. I mitten av samtalet frågade han om det var så ljust utomhus för jag satt vid fönstret och var ganska väl upplyst. Jajamen svarade jag och vände datorn så att han skulle se ut och så utbrister han "Men bor du i skogen!?" (fast på norska då). Såg ju faktiskt ut som jag gjorde det och jag tror inte att min förklaring om att jag bor i en förort och att det ser helt annorlunda ut på andra sidan huset gick fram så tydligt som jag ville. Men men!
 

 

Behöver ingen uppmärksamhet

Skrivet 2012-06-25 @ 20:01:00
Idag såg min killkompis min blogg.se app i min iphone och frågade "Bloggar du från mobilen nu?" och när jag svarade ja så sa han att han inte visste att jag hade kvar min blogg och att jag fortfarande använde den. Sen fortsatte han och sa "Men det kanske är för att du inte länkar den via facebook" och då var det min tur att fråga "Nej och varför skulle jag göra det?"

Jag bloggar för att det är kul och för att jag tycker att det är skönt. Har man en tanke i huvudet kan man skriva ner den och det känns för mig som att man drar ur den där tanken ur hjärnan, stoppar ner den i en burk och sen har man släppt det. Sen behöver det inte alltid bara vara tankar utan det kan vara roliga grejer man skriver om och då gör jag det endast för att underhålla. Min kompis svar på min fråga var "För att få uppmärksamhet, det är väl det du vill ha?".

Nu ska vi göra en sak väldigt klar här. Om jag hade bloggat för att få uppmärksamhet hade jag gjort allt det där man ska göra för att få sin blogg att expandera som t ex att länka på facebook då och då, kommentera andras bloggar för att få kommentarer själv, fråga saker som "hur har er dag varit?", skriva hemskt korta men många inlägg för att synas som "aktiv", anordna tävlingar, skriva provokativt osv osv.
Det finns en oskriven mall för hur man ska göra om man vill få en större blogg men jag har inget intresse av att lägga ner den tiden på det.

Jag tappade nästan alla läsare när jag glömde bort bloggen några månader och nu tror jag bara att de läsare jag har är sånna som råkar klicka sig in på min blogg, jag tror inte ens att jag har några trogna läsare kvar. Om det nu skulle vara så att du som läser det här faktiskt brukar läsa min blogg så ska du veta att det gör mig glad och jag hoppas att du blir glad av att läsa och inte upprörd för jag kör inte på "reta-upp"-stilen här på min blogg :)

Därför bloggar jag!

Frånvaro

Skrivet 2012-06-25 @ 19:46:25
Inlägget jag skrev igår kom tydligen aldrig fram. Så nu skriver jag ett nytt!
Varit lite frånvarande men jag har varit upptagen med livet och haft det himla trevligt!

Kommer bildbomb från midsommar nu i veckan :)

Upp i skogen

Skrivet 2012-06-22 @ 08:20:56

Midsommarfton är en såndär överskattad dag där många har stora förväntningar och som lätt slutar i sanslös fylla, bråk, tårar och drama.
Därför bestämde jag mig för att göra som vi gjorde när jag var liten, åka upp till släkten i dalarna! Så jag köpte mig en tågbiljett och nu sitter jag här helt ensam på väg upp till Mora för att fira midsommar med min storebror. Och vet ni vad? Det känns jävligt bra!

Vet hur det lätt hade kunnat bli hemma i Sthlm, man har massa valmöjligheter om var man ska spendera kvällen och man är rädd för att välja fel ställe. Sen står man där med mobilen klistrad i ena handen hela natten för att man vill försöka träffa alla man tycker om och så är det bara de eviga frågorna var? när? hur?

Så nu ska jag upp i skogen och har noll förväntningar men allt jag vet är att jag kommer slippa allt drama :)

Godkänd!

Skrivet 2012-06-20 @ 10:05:00
De fixade tydligen till betygen igår och registrerade dem på studentportalen. Jag klarade tentan och behöver inte ha ont i magen längre! Känns sjukt skönt, man känner bara "YES!" i hela kroppen när man klarar en tenta och vet att man kan lägga allt det där bakom sig.

Ska försöka piggna till lite och utnyttja min lediga dag. Efter lunch ska jag iväg och fota en kollega som ställer upp som modell när jag vill testa min nya utrustning :)

Tenta på väg

Skrivet 2012-06-19 @ 12:21:07
Såg att en kursare fått sitt resultat på vår tenta i toxikologi. Loggade in på vår studentportal med kraftigt stigande puls men det har inte uppdaterats någonting på mitt konto ännu. Betyder att det lär komma upp under dagen, och att jag kommer ha ont i magen tills dess.

Behöver verkligen ett godkänt på den tentan.

Edit:
Examinatorn hade tydligen telefontid 9-11 imorse för att kursadministratören är på semester tills nästa vecka. Betyder att jag kommer ha ont i magen i ungefär en vecka innan jag får resultatet, kul jul.

Bitter

Skrivet 2012-06-19 @ 00:48:32

När man lägger sig i sin säng som man bytt sängkläder i och hör ett "ritsch" och känner att man fastnat med tån i tyget, då mina vänner så har ens favoritlakan gått sönder.
Himla fint lakanset som jag köpte för många år sen och bara inte har släppt taget om. Har även pillat sönder det lite i kanterna högst upp på påslakanet.

Med andra ord ett riktigt jävla skitlakan som man tror är så himla skönt och vägrar inse att det är dags att slänga skiten. Nu ska jag sova som ett white trash-lödder på mitt trasiga lakan och se hur stort hålet är när jag vaknar. Natt!

Söker testkanin

Skrivet 2012-06-19 @ 00:16:20
Idag kom min nya reflexskärm och mitt soft focus filter hem i brevlådan! Reflexskärmen var perfekt i storlek. Köpte en på 56 cm för jag tänkte att jag måste kunna hålla den samtidigt som jag tar kort, brukar inte riktigt ha med mig något entourage när jag fotar porträtt! Kommer ihåg för två-tre somrar sen när jag försökte skapa en egen reflexskärm med folie haha, gick inte skitbra men jag ger mig MVG för en smart tanke sådär i sista minuten. Tror inte att det är skitsvårt med skärmen men jag vill testa och se hur bra jag är på att göra två saker samtidigt och hur jag ska jobba med det nya filtret. Trodde inte att filtret gjorde så stor skillnad men när jag skruvade på det på kameran nyss och kikade lite så kände jag att jag kanske underskattat det.

Jättesugen på att ge mig ut och testa grejerna och därför har jag annonserat på min facebook om någon som vill ställa upp på onsdag när jag är ledig. Hoppas att någon liten jävel nappar!


AnnaMaria uppe i skyarna, stör mig otroligt på att jag inte fick med hela högerarmen.

Kaffekapslar i helvetet

Skrivet 2012-06-18 @ 22:30:20
Sådär, då har jag börjat jobba for real den här sommaren. Det första jag möttes av på jobbet vad min chef som berättade att mina chillpass jag blivit tilldelad har förvandlats till heltid månaden ut. Det är ju mer cash men jag hade ju ställt in mig på att kunna göra roliga saker innan jobbet och fortsätta mitt sommarlatande, men det blir bra!

Började jobbet först 16.45 och innan dess hängde jag med min killkompis hela dagen. Först drog vi och käkade nachos på levinsky's i kista. Sjukt goda nachos där och efter att jag för länge sen introducerade en nachos mexicana meal för min kompis på det stället har han dragit med mig dit ett par hundra gånger. Det är ett av våra stammishak när det gäller mat, sen har vi även två ställen i alvik som jag inte kan namnet på och kallar för thai-thai och ching chong (thai- och kinamat)

Efter käket letade vi efter en present till hans far som fyller år idag, haha till och med jag som brud blev trött på att gå i affärer. Tillslut bestämdes det att det skulle köpas kaffekapslar och en slags behållare till dessa. Skitlätt tänkte jag! Men i helvete heller. För det första var deras kaffe-kapsel-maskin av nått udda märke och jag lovar att nespresso försöker skapa nått himla monopol på maskiner och kapslar för det var fan allt vi hittade. Sen ska de ju envisas med att ha olika storlekar på sina kapslar så det fanns ju olika ställ för olika märken på kapslarna. Vi brände igenom hela Kista Centrum, Bromma Blocks och till sist Barkarby. Att tillägga är att min kompis är lite velig av sig...

Hittade tillslut rätt kapslar efter något som kändes som en livstid. Hittade sedan 40 olika behållare och jag hade med mig en kapsel i handen som vi testade med. Efter ett himla velande om det skulle vara en rak behållare eller en spiral så blev det en rak. Får ett sms när jag står på jobbet "Fan kaffeplupphållaren är för liten..."
Kapseljävel.

Dark Shadows

Skrivet 2012-06-17 @ 17:49:10
Eftersom jag inte har något liv var jag på bio idag igen. Denna gång var det med mamma så att hon kunde få titta på sin stora idol Johnny Depp i filmen Dark Shadows.

Jag tyckte att den var bra, den var vad jag förväntade mig av en film av Tim Burton med Johnny Depp, men jag vet inte om jag är extra nöjd bara för att jag såg bajsfilmen Prometheus igår. Filmen var en komedi och det gillar jag, lättsamma filmer är bra. Filmen var vacker att titta på, utspelade sig i en härlig 70-talsmiljö och johnny depp var lika konstig som han alltid är. De vi gick framför på vägen ut från bio gick däremot och spydde galla över hela filmen. Två unga tjejer som inte kunde klaga färdigt någon gång "Världens sämsta film i världens sämsta salong" Vet faktiskt inte vad de hade förväntat sig, en porr-, action- eller skräckfilm är väl iallafall inte vad Depp och Burton har att leverera. Tror att flickorna gick på fel film bara för det här var precis som väntat. Kanske gick fel som jag gjorde igår, hur fan kunde jag se en alienfilm?

Nu ska jag spendera resten av kvällen till att göra ingenting för att min tröga kompis inte bjuder med mig på sitt spektakel utan bara fortsätter ställa frågan "vad ska du göra nu då?" trots att jag sagt att jag inte har någonting att göra. Hoppas att en annan kompis hör av sig om ett tag, hon skulle till sin morfars grav med släkten och gratta honom på hans 100års dag.

Dåliga biofilmer

Skrivet 2012-06-16 @ 23:47:10
Var på bio med en kompis idag. Det här är sista gången hon får välja film. Förra gången valde hon Black Swan och jag bara hängde på, hade ingen aning om vad det var för film och det slutade med att vi gick från biosalongen gapskrattandes efter filmen. Men jag måste erkänna att jag såg den en gång till sen med min killkompis för han ville se vad jag pratade om och då var den inte lika konstig. Han reagerade dock som jag gjorde första gången jag såg den haha.

Idag valde hon film igen och jag påminde henne om förra gången. Vi köpte biljetter till Prometheus och jag var väl halvskeptisk redan innan då min kompis sa att det var en alienfilm, inte riktigt min grej. Jag tyckte att filmen var ganska dålig, för mycket slem och äckel. Hatar när det är slemmiga ålar som tar sig in i mun, öron och andra hål i människokroppen, bara sjukt vidrigt. En annan grej jag inte tycker om med alienfilmer är att det kommer nya grejer hela tiden, man kan inte luska ut någonting själv utan helt plötsligt kan varelsena andas i en annan atmosfär än tidigare och plötsligt pratar de nått speciellt språk, de kan bara dödas på ett speciellt sätt eller så överlever de om och om och om igen. Sen slutar det oftast med att nån ny jävel kryper fram eller att massa huvuden sprängs och det flyger grön gegga. Nej jag är fan inte helt nöjd. Den var väl helt okej bitvis men när Noomi Rapace pratade med ett huvud som låg en meter bort från tillhörande kropp kände jag att det var dags för filmen att ta slut.

Ska förmodligen på bio igen med mamma imorgon, hon ville se nått nytt johnny depp-tjofräs så då får man vara snäll och ställa upp!

Lång ledig dag

Skrivet 2012-06-16 @ 03:34:16
Hemma efter ca tolv timmar i stan med promenad, fotografering, fotbollstittande, öl, träff med vilsen uppsalavän osv osv. Aspissigt batteri på telefonen så vågade inte uppdatera här under dagen.

Dödstrött, hörs imorrn :)

Shit happens, life is good

Skrivet 2012-06-14 @ 23:50:07
Life is good now, känns faktiskt så. För ett tag sen kändes det skit men nu börjar saker och ting reda upp sig. Eller nej okej saker reder inte upp sig utan jag bara skiter i dem helt enkelt. Under våren har det hänt många tokigheter inom familj och släkt som inkluderat både dödsfall och allvarlig sjukdom. Det har varit en jävligt jobbig vår bara och jag har verkligen börjat få perspektiv på saker och ting och tappat orken att strida för småskit som jag stred för tidigare. Finns bland annat några personer här hemma i stockholm som fått höra på omvägar att jag hatar dem vilket är väldigt märkligt då jag knappt känner de här personerna, en hade jag knappt träffat. Hata är dessutom ett starkt ord, jag hatar cancer. Förr hade jag tagit striden för att förklara att det inte är så men nu orkar jag inte bry mig, om de är dumma att tro på vad andra säger så får de mer än gärna tro att jag hatar dem.

Men just nu mår jag ganska bra, det är skönt att inte bry sig men det är jobbigt när man blir påmind om det när man får frågan "Varför ignorerar du mig? Du har inte hört av dig på hela veckan." För det första så är det torsdag, för det andra så pratade vi senast i förrgår och om jag minns rätt så var det jag som hörde av mig i måndags. Varför inte bara höra av sig och snacka istället för att utvärdera vem som har hört av sig mest de senaste dagarna. Misstolka mig inte, jag tycker om den här personen jättemycket, men jag är ledsen för att det alltid ska diskuteras hit och dit istället för att bara vara kul.

I sommar ska jag iallafall bara jobba så jag längtar till hösten när allt drar igång igen. Längtar speciellt till slutet av oktober när jag ska iväg till Bulgarien på kongress och då träffa min nyvunne vän igen. Vi träffades på kongressen i Istanbul nu i april och vi klickade bra som personer så vi håller kontakten nu men det är så segt att vi ses först nästa kongress. Kanske blir en spontantripp för någon av oss över till den andres land :) Synd att vi insåg hur bra vi kom överrens först sista dagen i Istanbul. Galamiddagen vi var på slutade med att vi kraschat i varsin fotölj i hotellets lobby, han i kostym och jag i långklänning, och bara tittade upp i taket och snackade om allt och inget.

Röd bil

Skrivet 2012-06-14 @ 23:08:25
Drog som sagt till min kollegas garage i solna idag och så vaxade vi min bil. Han har en poleringsmaskin och tack och lov för det säger jag bara, annars hade jag bara orkat göra en fjärdedel av bilen. Min röda bil har inte vaxats sen vi köpte den för typ tre år sen (tror jag) och jag vet fan inte när den vaxades senast av den tidigare ägaren. Bilen var alltså mer rosa än röd. Fy fan i helvete vad vi kämpade när vi rengjorde lacken med cleaner, helt mör i armarna. Nu ska biljäveln vaxas med jämna mellanrum för jag vill aldrig uppleva det där slitet igen.

Åkte hem väldigt trött, hungrig, smutsig och täckt i rosa prickar efter all färg som lossnade när vi körde med cleaner.

FÖRE:

EFTER:

Kameratillbehör

Skrivet 2012-06-14 @ 22:39:26
Klickade precis hem en reflexskärm och ett soft focus filter till min systemkamera. Har velat ha en reflexskärm hur länge som helst men aldrig fått tummen ur att beställa en men nu är den hemma hos mig i början på nästa vecka! Började kolla om det går att köpa över disk någonstans i Stockholm för jag ska ut och fota imorgon men det var sån otrolig prisskillnad att det inte var värt besväret.

Ska iallafall vandra runt lite i stan imorgon och försökte knäppa lite schyssta foton runt om i stockholm, både porträtt och natur tänkte jag köra.

Här är lite bilder från en kväll förra sommaren när jag skulle fota en kompis hundar men sen drog jag med henne och kameran ut till en sjö. Hon var ganska duktig på att fota efter att jag instruerat och fixat alla inställningar :)Vaxa bilen

Skrivet 2012-06-14 @ 21:21:54

Precis hemkommen från en kväll i mickes garage där vi har vaxat min bil. Den var rosa innan men nu är den röd igen!

Ska bara tvätta av mig och käka så kommer lite före och efter bilder

Öl med stil

Skrivet 2012-06-14 @ 14:22:05

Köpte mig två nya ölglas från Cervera. Det finns fyra olika motiv att samla men jag köpte bara två, ska köpa de andra två nästa gång jag är i centrum. Kändes bara bättre för plånboken att dela upp det haha. Att spontanköpa ölglas för 800:- är väl inget typiskt studentbeteende.

Men de kommer passa in fint i uppsala. Ska dricka öl med stil resten av min studietid! Tycker att de är sjukt charmiga med de antika etiketterna från olika bryggerier, läckert.

Glasen finns som sagt på Cervera och kostar 199:-/styck :)

Ännu mer folkrace

Skrivet 2012-06-14 @ 11:35:24
Nu är jag vaken efter många timmars skönhetssömn!
Är fortfarande helt lycklig efter folkracet igår, det var så sjukt kul att kunna köra vårdslöst och sladda runt som aldrig förr. Lyckades ju flyga av banan när jag körde en bil som jag inte kunde se ut genom på vänstersidan så den kurvan tog jag det riktigt lugnt i de andra varven. I finalheatet körde jag en annan bil, det som lät mest av alla haha. Efter min lilla krock så tvättade de rutorna på samtliga bilar så den gången kunde jag faktiskt se var banan gick, helt ny upplevelse haha. Det racet körde jag som en tok för att komma ikapp min kollega och i den snävaste kurvan gav jag mig fan på att komma förbi henne så när hon gled ut i yttervarvet sladdade jag förbi i innervarvet och sen var det plattan i golvet igen. Skit vad jag satt och skrek när jag skulle förbi henne, det var min enda chans att lyckas komma förbi innan målgång. Tyvärr så laddade min systemkamera ut då så jag fick inga bilder på det men jag fick ju dagens stilpoäng av min chef.

När vi hade kört in i depån hoppade jag ut ur min bil och började hoppa i min overall, hjälm och nackkrage och skrek "BOOM! SÅ GÅR DET NÄR MAN SER GENOM RUTAN!" till min kollega som jag hade kört förbi haha.

Här har ni lite bilder på min krock som jag skrev om i tidigare inlägg.

(Här ska det vara en till bild som blogg.se inte kan ladda upp för tillfället)

Folkrace med jobbet

Skrivet 2012-06-13 @ 23:53:20

På väg hem från en heldag med mina kollegor med folkrace och middag. Fyfan i helvete vad kul det var! Min kollega slog mig med några hundradelar så jag tilldelar mig en delad tredjeplats!

Första heatet körde jag en bil som var helt igendammad på höger sida av vindrutan och jag körde ju plattan i mattan så jag flög rätt in i tre däcktravar så att de fick vinka med varningsflagg för resten av bilarna. Var helt lugn just då och fick loss bilen sen men när vi kört in i depån fick jag en sån jävla adrenalinkick! Jävla speciellt att krocka halvbrutalt med bil men det var ju rätt bil och jag hade nackkrage, hjälm och fyrpunktsbälte så jag mår bättre än bilen!

I andra heatet briljerade jag men det får ni höra imorgon!

Folkrace imorgon!

Skrivet 2012-06-13 @ 00:04:05
Imorgon ska vi iväg och åka folkrace med jobbet! Hur kul!? Är redan svintaggad och när jag väl sitter i den där ombyggda gamla 240n så ska jag försöka släppa allt och bara köra så det ryker. Inget meskörande för vad är det värsta som kan hända? Att jag krockar? Det är vad man gör i folkrace!

Förra sommaren var vi på ballbreaker och en av grejerna vi gjorde var att skjuta fåglar i en såndär simulator och då ägde jag hela stationen haha. Man fick upp sju fåglar som flög förbi på en skärm och två skott på varje fågel. Killarna på jobbet sköt tre fåglar, jag sköt sju stycken. Jag skrattade så himla mycket åt minerna på killarna när jag lagt ner geväret och vände mig om mot resten av personalen, obeskrivligt! Tjejen som gav oss instruktioner var lika chockad hon. Man fick en testfågel och den missade ju alla så då gav hon massa tips men jag sköt ner den på första skottet så hon kollade upp förvånat och sa "jamen det här hade ju du koll på, varsågod!"
Ringde direkt hem till pappa och sa att jag minsann har jägarblod jag med!

Med andra ord så vill jag imponera i ännu en typisk killgrej imorgon. Tyvärr är två av killarna på jobbet riktiga bilnördar och kommer utifrån landet så de har nog kört en hel del mer fulbil än vad jag har gjort.

Här är en bild på när min storebror kör folkrace. Bilden stal jag från min kusin :)


Storebror i första bilen

Nyfixade naglar

Skrivet 2012-06-12 @ 21:22:50
Nu är jag hemma från min kompis Helena som gör mina naglar. Den här gången körde vi på ljusare färger och så dekorerade hon med lite blommor. Jag började fixa naglarna i vintras någon gång och sen dess har jag sparat så mycket tid på att fixa med naglarna. Jag brukade alltid ha längre naglar som jag målade och dekorerade. Tyvärr håller ju inte vanligt nagellack så bra och naturliga naglar går av lite då och då. Tog en himla massa tid kan jag säga. Men nu går jag till Helena med jämna mellanrum och så gör hon en förstärkning av mina egna naglar med gele och sen sitter dem där och ser snygga ut.

Här är en bild på hur mina naglar ser ut nu och sen är det lite på bilder på hur jag har haft förut. Om någon skulle vara intresserad av att fixa sina naglar och vill besöka min vän i jakobsberg så är det bara att dra iväg ett mail till mig :)

Maxad dag

Skrivet 2012-06-12 @ 14:25:47
Tror det här blir en såndär dag när jag försöker göra allt. Tog sovmorgon och efter frukost tränade jag, herregud vad svetten rann men det kändes skönt. Har precis duschat och bara njuter av känslan när kroppen är sådär mör som den är efter träning.

Ska ta mig till ica och köpa hem lite kött och marinader. Jättesugen på en god bit kött med beasås, tomat och fetaost.

Ska nog svänga förbi solariumet sen, var flera månader sen och det ser ju inte ut att bli nån riktig sol ute den här sommaren. Efter det ska jaag avsluta dagen med att fixa mina naglar hos min kompis :)

Här är en bild från i lördags då jag träffade massa tjejer från mitt gamla fotbollslag och så bjöd en av tjejerna på middag, bland annat fläskytterfilé med nån tomat och fetaost röra som var helt jävla gudomlig. Det är därför jag är sugen på det nu!

Jordens längsta möte

Skrivet 2012-06-11 @ 23:39:37
Mötet höll på i över fyra timmar... hahaha. Och jag som trodde att jag kanske skulle vara klar tills fotbollen började! Men jag hade ett eget chattfönster med en kompis/kollega från norge parallellt med mötet så vi fick tiden att gå när det stod still i själva mötet (omröstningar och grejer)

Fyfan är helt lökig nu efter att ha suttit med datorn i så många timmar och datorn är lika lökig den med.

Ska fan ta och sova nu, ser fram emot en ledig dag imorgon, ska göra allt eller inget... det får vi se imorrn! Bloggande kan jag iallafall lova att det blir! :)

Skypemöte med EPSA

Skrivet 2012-06-11 @ 19:50:08
Då sitter man i ännu ett skypemöte men denna gång är det inom EPSA, European Pharmaceutical Students' Association. I EPSA representerar jag Sveriges farmacistudenter, de som är medlemmar i SNAPS. Hoppas att det inte tar allt för lång tid för det är trots allt premiärmatch för Sverige i EM om en timme.

Lite speciellt att sitta i ett chattrum med 49 personer online (blir fler hela tiden). Är självklart himla massa regler för att det ska fungera så det är mest att sitta och läsa vad som händer och be om ordet om man har någon kommentar.

Tog en liten printscreen bara för att inlägget inte skulle vara så boring men sen fick jag värsta nojan över om agendan var officiell eller inte så jag cencurerade den (och namnet på deltagarna) haha.


Back at work

Skrivet 2012-06-11 @ 18:28:44
Precis hemkommen från jobbet, jobbade lite extra idag då jag faktiskt ska vara ledig resten av veckan. Jobbade bara sex timmar så det kändes knappt som om jag var där, är van att jobba mycket längre pass. Det är helt annorlunda att jobba helg och vardagar, på vardagarna är det mycket mer fart och mindre strul. Träffade massa stamkunder som jag inte träffat sen förra sommaren eftersom jag bara jobbar helger annars. Kul att bli igenkänd! En man som brukar komma in ganska ofta och köpa en glass eller nån liten godisbit kom in idag. Jag kände ju igen honom för han är där jätteofta men han brukar aldrig prata med oss. Vissa stamkunder lär man ju känna och står och skojar med men den här mannen brukar inte säga så mycket, han ser alltid jätteglad ut men säger inte så mycket mer än hej och hejdå. Hur som helst så köpte han glass av mig idag och så sa han "Det var länge sen! :)" och då förklarade jag att jag är på sommarlov från mina studier. Helt chockad över att han pratade haha.

Dagens kund var iallafall en äldre dam som köpte två hamburgare. När jag börjar fixa dem så frågar hon "Får man bröd till?" och jag tänkte för en tiondels sekund nej jag slänger på dressing, ost och ketchup och så får du dem i ett papper. Sen frågade hon vad jag hade för mer gott att lägga på och då sa jag hamburgerdressing och coleslaw varpå hon frågar "Vad är det för dressing?" och man ser hur kunderna bakom flinar lite när de ser mitt tomma ansiktsuttryck och hör mitt svar "eh ja det är hamburgerdressing.. den är orange.." Haha det slutade iallafall med att hon ville ha bostongurka på burgaren istället för dressing. Vet inte om det är vanligt men jag tyckte det var en märklig kombination :)

För övrigt väldigt varmt och kvavt idag. Jag och en kollega ställde oss i kylrummet en stund efter att ha varit ute på stationsplan och flyttat runt på bilsläp.

Online, inte online, online....

Skrivet 2012-06-11 @ 00:00:35
Ligger i min säng mer död än levande. Varit en hård dag!

Är trött och skulle garanterat kunna sova men jag vill inte logga ut utifall att han den där loggar in då. Vill att han loggar in, vill bara prata lite men jag är för envis för att skicka ett sms och berätta det. Undrar om det kanske är bättre som det är nu att jag bara fortsätter att gå när vi sagt hejdå istället för att vända mig om och vinka hela vägen. Man kanske bara ska låta det vara.

Eller inte, för nu loggade han in så jag ska bara sitta och titta på onlinesymbolen bredvid hans namn ett tag nu haha.

Brillor på pygmé

Skrivet 2012-06-08 @ 20:25:26
Var i Kista och köpte bland annat nya solbrillor. Jag glömde mina i Uppsala men dagen innan jag åkte så trampade jag på dem, haha. Gick att trycka tillbaka glaset men de glasögonen sjöng verkligen på sista versen.

Det här med att köpta solglasögon är himla jobbigt tycker jag då jag har så jävla litet huvud att jag ser ut som en fluga i fan allting. Tack och lov har jag lugg så det ser inte riktigt lika konstigt ut som det gjorde förr om åren. Köpte ett par budgetbrillor på Åhléns och nån annan dag ska jag gå till en optiker eller åka till stora Åhlénshuset i stan och investera i ett par dyrare brillor men då ska de fan sitta perfekt. Tänkte att man kunde få lite hjälp hos en optiker ang vilken modell man bör ha om man har pygméhuvud.

Snart ska jag antingen knata iväg och träffa två killar från min högstadieklass eller så ska jag köra iväg med bilen till hässelby för att hänga med en annan kompis, vi får se! Ska upp och jobba tidigt imorgon, det är allt jag vet!

Här har ni bilderna på mina budgetbrillor med bra skydd för ögonen. Haha jag är så larvig!


Solbrillor från Prestige, ynka 179:-

Natur ute i orten

Skrivet 2012-06-07 @ 22:31:42
Var ute och powerwalkade igår, har inte riktigt kommit till det stadiet där jag känner att jag orkar jogga, kanske imorgon. Då tog jag dessa bilder för att visa en vän jag var i stan med i måndags, jag nämnde nånting om fältet där jag bor och fick reaktionen "Natur? I Akalla? Jag såg bara betong?" Haha ja du om du hade kollat runt hörnet på huset du stod vid hade du sett det som heter järvafältet! Som börjar precis nedanför mitt hus!

Järvafältet finns iallafall för er som inte tror på det, det finns massa långhåriga kossor, ett flertal stall och två bondgårdar varav jag har jobbat på en när jag var liten. Våga åka ut till slutstationen så ska ni få se!
Här är mina bevisbilder som jag tagit vid olika tillfällen på min promenad.


Byggnaden som sticker upp längst bort är Kista Science Tower

Sparris

Skrivet 2012-06-07 @ 22:21:17
När jag gjorde lunch idag gjorde jag något jag aldrig gör, jag var lite nyttig! Hittade schnitzlar i frysen (iofs kanske inte skitnyttigt) men ist för att fixa potatis till det så stekte jag sparris och lindade på lite parmaskinka. Toppade med beasås. Det var faktiskt gott och jag är förvånad över hur länge jag var mätt, på lite jävla sparris?
Har bildbevis här på att jag åt sparris men det är även ett bevis på att jag inte är van vid en spis som blir varm ganska snabbt så schnitzeln ser väl lite mysko ut haha.
Ska inte börja på någon jävla diet, har kompenserat ikväll med lite cola och godis men det hade jag ju ätit även om jag käkat pizza till lunch så många bäckar små är hur jag tänker!

Imorgon ska jag göra samma sak fast med vitlöksmarinerad kycklingfilé :)

Här har ni bilden på min lätt brända schnitzel och mina sparrisar som ser något vulgära ut tycker jag hahaSkypemöte

Skrivet 2012-06-07 @ 13:45:00
Strax dags för ett skypemöte med styrelsen i SNAPS, Swedish National Association of Pharmaceutical Students! Vi är sex personer i styrelsen och min post heter EPSA Liaison Secretary och jag är svenska farmacistudenters representant och kontakt mellan alla andra farmaciutbildningar i Europa under 2012. Låter krångligt, I know! Kanske slänger upp ett litet inlägg om vad SNAPS är och vad vi jobbar för men först ska vi ha vårat möte och planera massa grejer. Tror det kommer ta minst två timmar, gah.

Här kan ni besöka vår hemsida annars :) http://www.snaps-online.se/

Verklighetens Ove Sundberg

Skrivet 2012-06-07 @ 12:48:18
Spenderade nationaldagen med mina kära föräldrar. Vi åkte till vår favoritrestaurang Vendetta på söder och käkade. Jag åt fläsknoisette som jag äter varje gång jag är där men den är för god för att testa någonting annat. Jag har försökt börja äta lite nyttigare så det blev mer sallad och mycket mindre pommes. Pappa är ju galen i pommes så när jag var klar fick jag kommentaren "Men du har ju jättemycket pommes kvar!!" Sallad är egentligen inte min grej men till kött med massa såser och typ lite fetaost så är det mycket godare än pommes.

Efter lunchen gick vi till fjällgatan och köpte glass i glassbaren där. Stod bakom en familj i kön som helt seriöst måste vara inspirationskällan till karaktären Ove Sundberg i Solsidan. Sa så jobbiga grejer hela tiden och tog så jävla lång tid på sig att kön bakom blev hur lång som helst. De sa saker som "Får man smaka på alla sorter? höhöhö" "Får man ändra sig?" när han redan fått glassen och "Fick jag bara ett gelehallon? Är jag inte snäll?" "Kan jag få ett nytt hallon? jag tappade mitt" "Är sorbetglassen mjuk? Då vill jag inte ha den" Till och med mamma fattade vad jag menade när jag sa Ove Sundberg och hon har typ sett två avsnitt av Solsidan.

Efter glassen tog vi en promenad från fjällgatan till Kungsträdgården och sen åkte vi hem och jag tog världens skönaste powernap!


Fläsknoisette på Vendetta

Sexy mama

Skrivet 2012-06-05 @ 18:19:12

Sitter och smsar med en kompis och planerar när vi ska ses ikväll och jag frågade vad hon hade för slampigt på sig. Jobbigt om hon har jeans och t-shirt och jag kommer i klänning. Som svar fick jag den här bilden haha, ska försöka matcha henne på bästa sätt!

Han är inte här

Skrivet 2012-06-04 @ 13:07:54

På väg till tunnelbanan nyss trodde jag att jag såg en gammal kompis, sen kom jag på att han dog för några månader sen. Väldigt märklig känsla som infann sig när jag kom på det, det kan mycket väl vara en av hans yngre bröder jag såg.

Det värsta är att om det skulle vara så att han fortfarande levde och det var han så vet jag inte om jag skulle hälsa eller bara gå förbi. Jag hoppas att jag skulle det för vi hade fått upp lite kontakt efter att han la till mig på Facebook men jag vet faktiskt inte...
Värt att tänka på.

Söndag med bigbrother

Skrivet 2012-06-04 @ 10:56:37

Igår städade jag från typ nio på morgonen till sju på kvällen så sen var jag sjukt uttråkad. Försökte få med min kompis på bio men hon ville se finalen av bigbrother. Det är absolut inget program jag följer och jag har inte sett ett avsnitt på flera år men nu hade jag inte så mycket att välja på! Hemma hos min kompis fick jag sällskap av hennes hund som låg på en filt på soffans ryggstöd. Den där hunden är som en riktig bebis och hon äter tydligen allt. De berättade att de hade lämnat henne i bilen igen minuter en gång för att handla och då hade deras kompis lämnat två frysta hamburgare i bilen och när de kom tillbaka var en borta. Hunden tryckte alltså i sig en fryst hamburgare större än henne själv på fem minuter!

 

Sommar i Stockholm

Skrivet 2012-06-03 @ 12:07:35

Sitter i baksätet i mina föräldrars bil på väg hem till Stockholm. De var snälla att komma och hämta mig då jag inte får plats med allt i min sedan, mina grejer behöver en kombi!
Insisterade på att ta med mina blommor hem, ni vet den som är på bild i headern och den andra som bara är en pinne haha. Förra sommaren dog blomman jag hade då så fort den kom till Sthlm så nu ska jag kämpa för att hålla den här vid liv, sommarens projekt!
(det här är resultatet av att inte haft något husdjur under sin uppväxt)

Ny design

Skrivet 2012-06-02 @ 21:22:16
BAM så var det en ny design på bloggen! Har inte kunnat göra så mycket annat idag än att sitta framför datorn med min nackspärr så nu har jag suttit och designat i photoshop och kodat om sidan. Är det saker som ser lite konstiga ut så är det för att jag har finslipet kvar men det har jag ingen lust att ta tag i just nu.

Gillar ni designen eller är det för mycket fjantigt rosa?

Invalid med nackspärr

Skrivet 2012-06-02 @ 16:42:06
Idag var det tänkt att jag skulle packa och sommarstäda inför att jag ska lämna uppsala och flytta hem till föräldrarna i stockholm över sommaren. Gick jättebra tills jag var hemma hos min kompis och kollade på game of thrones och fick jordens nackspärr. Jag både grät och skrattade och nu känner jag mig helt invalid. Fattar inte vad som hände men jag är helt låst från nacken och ner under skulderbladen samtidigt som det ilar ända ut i min högra handled, mycket märkligt. Min kompis fick stödja min nacke och rygg och dra mig upp så att jag kunde sitta. När jag skulle hem fick han hjälpa mig på med jacka och skor, känns inte bra.

Har såklart ingen nackkrage här i Uppsala så nu har jag gjort en egen provisorisk krage av en halsduk. Hoppas att det släpper snart för just nu kan jag inte göra så mycket och jag vågar inte lägga mig för då kommer jag inte upp haha. Gör ont att sitta framför datorn också eftersom det gör ont ut i handleden men what to do.

Fylla på fylla

Skrivet 2012-06-01 @ 18:29:10
Sitter och käkar pizza och dricker vin, extremt dålig kombo får jag erkänna, pizzans slafs får vinet att smaka väldigt surt.

Vaknade upp och var bakis som ett djur efter tentafesten igår. Vi var på stocken och det var discotema med upplyst golv och världens största discokulor i taket, skitroligt! Ska ut idag också och då ska vi dra förbi farmaceuternas examensläpp. Kommer vara så konstigt att se folk man känner och veta att de tagit examen nu, herregud. Känns som att jag aldrig kommer ta examen, det känns så långt bort.

Nej nu ska jag packa ner vinflaskan och cykla över till en kompis och se lite piggare ut än vad jag gör på bilden här nere!

RSS 2.0