Pepparkakskrisen

Skrivet 2012-12-30 @ 15:24:24
Idag är en såndär dag när jag gör allt annat än att plugga, shame on me! Har handlat lite kläder på internet, har surfat runt på 9GAG och andra ställen. Hittade en kul bild på 9GAG som listat upp några av problemen runt om i världen under åren och sen står det vad sveriges problem har varit; pepparkakor.

Asså hela den här cirkusen om att man inte får ha pepparkakor i luciatåget längre och att man klipper bort den svarta dockan ur kalle ankas jul får mig att tappa hoppet om den svenska befolkningen och vill bara gömma mig under ett täcke. Jag skulle kunna säga hur mycket som helst om det här ämnet men jag tror att de flesta har en himla massa åsikter så jag bespar er detta och fattar mig kort. Vad jag förstår så är det "vita människor" (om jag får skriva så utan att vara rasistisk) som har kommit på allt det här med att cencurera kalle ankas jul, ta bort nationalsången i skolorna, ta bort pepparkakorna i luciatåget osv osv. Jag känner att jag egentligen ger fulla fan i om det finns en pepparkaka eller inte men själva grejen är ju att allt blir värre genom att ta bort allt detta. Det är ju de som väljer att ta bort sånnahär saker som gör skillnad på folk och folk, jag tror inte att det finns en enda jävel som tagit illa upp av små barn som vill klä ut sig till pepparkakor. Och nationalsången sjunger vi för att vi är i Sverige, vi befinner oss alla inom samma riksgränser, det handlar om vilken mark vi står på och i vilket land vi bor i, det handlar inte om vem som är uppvuxen var och inte. Och om det nu finns folk som tar illa upp av att man sjunger nationalsången eller att vi har en svensk flagga så kan jag gladeligen hjälpa dessa personer att packa väskan och skjutsa dem till arlanda, oavsett om det är folk som är uppvuxna här eller inte. Om jag skulle flytta till nått annat land så skulle jag väl inte känna mig kränkt av att de hissar sin flagga och sjunger nationalsånger, jag har väl ändå valt att flytta dit för att jag inte vill bo i Sverige isåfall? 

Men som sagt, jag tror att det de som sitter och letar efter allt som kan förolämpa folk som förstör samhället på riktigt, det är som jag skrev tidigare de som gör skillnad på folk och folk. Hoppas att det här tramset slutar snart och att alla invånare i Sverige bara kan få vara folk. Vore ju fett jobbigt om vi ska sluta sälja vitlök och bruna bönor och springa runt med gasbrännare för att få bort all vit snö på vinter, ja det är ungefär den nivån jag tycker att vi redan är på.
 
Kommentarer
Postat av: Petter

Folk i allmänhet har inga som helst problem med dessa symboler. Tyvärr finns det en massa människor som ikläder sig rollen som moralens väktare och TROR att de gör något bra genom att ta bort något DE tror är dåligt.
Det mest skrämmande är nog att dessa männiksor tyckts tro att allt som är svenskt är fördomsfullt och kränker andra. En svensk kan däremot aldrig bli kränkt.

Det är som du skriver ganska tragiskt att vi ens diskuterar Tintin, pepparkaksgubbar och klipp i Disney när ingen egentligen bryr sig eller ens tar illa upp. Det är dock farligt att det får fotfäste då det kan sluta precis hur som helst.

2013-01-09 @ 09:53:29
URL: http://www.elmis

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0