Det heter chaufför!

Skrivet 2012-12-30 @ 20:38:14
Min kusin uppe i dalarna tog körkort ganska nyligen och nu kommer det uppdateringar på facebook hela tiden om att han är ute och kör. Men han skriver inte "är chaufför ikväll!" utan han skriver "är pilot ikväll!" och han kallar det pilot hela tiden, som att det är nån form av flygfarkost. Jag blir så himla irriterad så nu när det kom en till uppdatering var jag tvungen att säga ifrån. Svaret jag fick var att i dalarna heter det pilot... Jamen då är jag ju jävligt glad att jag inte är uppvuxen där uppe där man uppenbarligen inte kan skilja på en bil och ett flygplan! Men de kanske behöver säga pilot för att göra sin vardag lite mer spännande, det händer ju inte så mycket där uppe! Nej det där var väl drygt sagt, men jag är ju stockholmare och då är man automatiskt dryg, säg det i dalarna. Haha
 

Pepparkakskrisen

Skrivet 2012-12-30 @ 15:24:24
Idag är en såndär dag när jag gör allt annat än att plugga, shame on me! Har handlat lite kläder på internet, har surfat runt på 9GAG och andra ställen. Hittade en kul bild på 9GAG som listat upp några av problemen runt om i världen under åren och sen står det vad sveriges problem har varit; pepparkakor.

Asså hela den här cirkusen om att man inte får ha pepparkakor i luciatåget längre och att man klipper bort den svarta dockan ur kalle ankas jul får mig att tappa hoppet om den svenska befolkningen och vill bara gömma mig under ett täcke. Jag skulle kunna säga hur mycket som helst om det här ämnet men jag tror att de flesta har en himla massa åsikter så jag bespar er detta och fattar mig kort. Vad jag förstår så är det "vita människor" (om jag får skriva så utan att vara rasistisk) som har kommit på allt det här med att cencurera kalle ankas jul, ta bort nationalsången i skolorna, ta bort pepparkakorna i luciatåget osv osv. Jag känner att jag egentligen ger fulla fan i om det finns en pepparkaka eller inte men själva grejen är ju att allt blir värre genom att ta bort allt detta. Det är ju de som väljer att ta bort sånnahär saker som gör skillnad på folk och folk, jag tror inte att det finns en enda jävel som tagit illa upp av små barn som vill klä ut sig till pepparkakor. Och nationalsången sjunger vi för att vi är i Sverige, vi befinner oss alla inom samma riksgränser, det handlar om vilken mark vi står på och i vilket land vi bor i, det handlar inte om vem som är uppvuxen var och inte. Och om det nu finns folk som tar illa upp av att man sjunger nationalsången eller att vi har en svensk flagga så kan jag gladeligen hjälpa dessa personer att packa väskan och skjutsa dem till arlanda, oavsett om det är folk som är uppvuxna här eller inte. Om jag skulle flytta till nått annat land så skulle jag väl inte känna mig kränkt av att de hissar sin flagga och sjunger nationalsånger, jag har väl ändå valt att flytta dit för att jag inte vill bo i Sverige isåfall? 

Men som sagt, jag tror att det de som sitter och letar efter allt som kan förolämpa folk som förstör samhället på riktigt, det är som jag skrev tidigare de som gör skillnad på folk och folk. Hoppas att det här tramset slutar snart och att alla invånare i Sverige bara kan få vara folk. Vore ju fett jobbigt om vi ska sluta sälja vitlök och bruna bönor och springa runt med gasbrännare för att få bort all vit snö på vinter, ja det är ungefär den nivån jag tycker att vi redan är på.
 

4H, det var bra grejer!

Skrivet 2012-12-28 @ 19:43:33
Jag ville inte till en galleria på jävligt länge skrev jag igår, jag var och köpte skor idag. Jag behövde nya skor, sånadär ordentliga tråkiga skor. Det är mycket roligare att köpa opraktiska och snygga skor, de är oftast billigare också! Men idag fick jag ta tag i mig själv och hosta upp 1299:- plus ett par jävla sulor för 275:-, nu hoppas jag att fötterna kommer ha det förbannat bra. Mötte upp mamma i centrum och hon passade på att köpa upp något som kändes som hava deras lager med skovårdsprodukter, men nu jävlar ska jag ta hand om skorna som aldrig förr. Jag har ju nästan mördat mina UGGs så det blir lite HLR på dem imorgon så kanske de klarar nästa vinter också.

Satte mig i köket för en stund sen och smorde in läderskorna i någon fet sörja och så fort jag körde ner handen i geggan och kände lukten så togs jag tillbaka ca 10 år i tiden till tiden då jag och mina polare jobbade på 4H-gården vi har här i Akalla, då satt vi och tvättade och putsade hästselar, sadlar och träns och nu tio år senare satt jag där och smorde ett par skor som jag skulle ha garvat arslet av mig åt på den tiden, riktiga kärringskor skulle jag tycka då! Vi tog hand om selar, träns och tömmar varje gång som vi hade varit ute och kört häst och vagn (i vårt stall så red man sällan hästarna, vi blev utbildade kuskar istället) och jag minns tillbaka att det var riktigt bra läderschampon och balsam vi hade. På globen horse show i globen och på husdjursmässan i sollentuna så brukade det alltid finnas ett företag där som demonstrerade sitt läderbalsam på folks läderskor, tror fan jag ska åka iväg till Hööks och köpa på mig lite sånt, det var ju sjutk bra grejer.
 
Fan jag lärde mig jättemycket under mina år på 4H, ska se till att mina barn också gör någonting sådant under sin uppväxt. Jag lärde mig ta hand om massa djur, allt från marsvin och höns till hästar och kossor, jag lärde mig mycket om samarbete och hur det är att arbeta, jag tog hand om en grupp barn på 7-12 år en gång i veckan, jag gick en aspirantkurs och tog en ledarutbildning, jag gick en kurs i djurvård och lärde mig allt från hur länge olika djur är dräktiga till hur man ger sprutor till hästar och får, jag lärde mig till och med att baka och ta hand om läder. Sjukt kul period av livet och gud vad mycket roliga och knäppa grejer vi gjorde under helgerna när vi var där hela tiden.

Visste ni t ex att en gris är dräktig i tre månader, tre veckor och tre dagar? Helt seriöst!

Sandra på mellandagsrea

Skrivet 2012-12-27 @ 18:00:22
Spenderat dagen på stockholms gator idag, mellandagsrea TJOHOOOO! Nej fyfan, jag känner att jag inte vill befinna mig i en jävla galleria på fan ett halvår. Drog till kista galleria tidigt för att hinna igenom HM och GinaTricot innan alla fjortisar och barnvagnar kom dit. Rean i kista var helt värdelös, allt som hängde på rea-avdelningarna var bara skit och ändå sprang folk runt som galningar för att få tag på det billigaste plagget. Efter att ha tragglat igenom alla butiker bestämde jag mig för att trotsa folkmassan och åka in till stan och checka läget på kungsgatan. När jag kom upp på drottninggatan frös jag till och vände nästan tillbaka och sprang ner i tunnelbanan igen pga den massiva folkströmmen, tror att mina 2,5 år i Uppsala har satt sina spår, den enda folkmassan som finns i Uppsala är i ekoparken på valborg.

I stan var jag tvungen att gå in på GinaTricot igen för jag behövde ett svart vanligt sketet linne och dem fanns inte i kista, fanns tydligen inte i stan heller så det var ju ovärt att gå in där, verkade som att de gömt undan alla normala kläder bara för att man ska köpa allt det där konstiga de vill bli av med. Inne i butiken var det kaos som vanligt och sen hör jag några småtjejer som står och kikar på nått plagg "Men du borde köpa i den storleken för jag läste på kissies blogg att hon har en sån i medium!" Min haka föll och mina ögon höll på att ploppa ur huvudet, när dagens småtjejer använder en underviktig (att döma utifrån bilderna) provokationsbloggerska som mått så ser framtiden fan inte ljus ut.

Jag var runt själv hela dagen och det var ganska skönt att göra allt i sin egen takt men samtidigt så måste jag ha sett så dum ut. Alla som känner mig vet att jag uttrycker mig väldigt mycket med ansiktet, man ser på mig vad jag tänker. Så denna dag som gått i frustrationens tecken av irriterande småtjejer och långsamma människor på gatorna har ju fått mina ögon att himla och ploppa ut ett antal gånger, måste sett sjukt vacker ut.
 
När jag fått händerna fyllda av påsar och såg ut som värsta bagladyn tog jag tunnelbanan hem och inspekterade mina inköp.
- Ångesten som uppstod när jag spenderat strax under 1200:- och inte köpt ens hälften av det jag egentligen skulle köpa.
- Lättnaden som uppstod när jag insåg att jag för denna summan fått med mig en kofta, en kjol, två finare toppar med detaljer på axlarna, ett linne, en ögonbrynspenna, en vakuumpump till vinflaskor och en ny handväska. Jävligt bra shopping tycker jag! Blir mindre kul senare i veckan när jag ska köpa skor för samma summa :(

Julesjuk

Skrivet 2012-12-24 @ 21:04:30
HO HO HO, har vi några snälla barn här? Nej det hoppas jag verkligen inte, tror inte att min blogg lämpar sig så bra för barn! Jamen då var det jul igen, god jul på er alla! Jag ligger sjuk i min säng och har legat här i princip hela dagen. Jag mår bättre nu jämfört med vad jag gjorde imorse men det är bara en förkylning. Slemmigt och hostigt ni vet, jättefräscht! Annars är julafton en riktigt bra dag att vara sjuk på för det går så sjukt mycket bra filmer på tv! Eftersom vi bara firar hemma i stockholm utan stora feta släkten uppe i dalarna så är det ganska avslappnat så det var bara att duscha och klä på sig något vettigt lagom till maten och kalle anka och sen kunde jag bädda ner mig igen.

Hoppas att det är bättre till imorgon så att jag kan gå ut en sväng på kvällen! Sen vill jag vara fit for fight till mellandagsrean för jag behöver nya kläder och då är det bäst att passa på när det är som billigast! Vill vara ute i butikerna när de öppnar så att jag slipper det mesta kaoset, inne på GinaTricot får man ju mord i blicken en helt vanlig vardag, det är alltså sjukt mycket värre under rean!
Nej nu ska jag titta på ännu en film och sen sova :) 

Hemma i Stockholm

Skrivet 2012-12-22 @ 14:05:06
Nu är jag hemma i Stockholm över julen! Klockan tolv igår tog jag jullov, eller ja juluppehåll som det egentligen heter när man pluggar på universitetet. Ska plugga i princip hela uppehållet men idag har jag känt mig lite hängig så jag har legat i sängen och kollat på film efter film efter film. 
Det står en jättestor påse i köket med godis till julafton och jag blir tokig om jag inte får lite snart. Med jättestor påse menar jag en IKEA-påse storleken medium, helt seriöst. Kommer antagligen att kräkas på julafton.

Förutom att titta på filmer idag så har jag även kollat min facebook säkert 100 gånger samt sprättat upp fickorna på en kavaj och ett par byxor, såntdär som det tar månader för mig att göra haha. Så produktiv har den här dagen varit! Igår fixade jag naglarna när jag kommit hem till Stockholm och sen smällde jag i mig en chokladnalle jag fått av mamma, jag var lite nöjdare med tillvaron då än vad jag är nu när klockan är två på eftermiddagen och jag har egentligen inte gjort någonting vettigt ännu.
 

Ny klänning

Skrivet 2012-12-17 @ 17:17:00

Idag hade vi våra sista föreläsningar för den här kursen, nu är det bara massa seminarier och redovisningar kvar. Var nere på stan och skulle växla in lite bulgariska leva som jag hade kvar och lösa in en check för nån premie på min jobbförsäkring, nånting sånt.

När jag kom hem hängde min försenade klänning från Nelly på handtaget, har ingen aning om hur de kom in i korridoren men det var riktigt skönt att få den hela vägen upp till dörren :) har inte shoppat på hela terminen så när jag hittade den här på rea för 184:- med frakt och allt så slog jag till. En klänning under 200:- tycker jag att jag är värd efter alla mina tentor haha.

Nej nu ska jag iväg på en fest för alla som har jobbat på sittningar under terminen på vårt kårhus, bli bjuden på mat och alkohol en måndag som denna känns inte helt fel!

Kommentar

Skrivet 2012-12-15 @ 17:47:11
Ja vilket liv. Någonting intressant som jag har märkt är att ju mer man pluggar, ju mer man aktiverar hjärnan desto mer deprimerad blir man. Man kommer på så mycket mer som man kan göra istället för att sitta och plugga. 
Vi pluggar på samma högskola och läser samma ämnen men jag har aldrig sett dig hehehe.
 
Ja det har du mycket rätt i, ju mer man har att göra desto mindre motiverad blir man. Hade iallafall min tenta idag och det kändes faktiskt helt okej, hela terminen har varit som en gröt i mitt huvud men idag kunde jag sitta still på min stol i tre timmar och klämma fram både det ena och det andra ur huvudet.
 
Om du syftar på apotekarprogrammet med att vi läser samma ämnen så beror det ju lite på vilken termin man går och vilka man hänger med :) Det finns dem som hänger på farmacevtiska studentkåren en del och engagerar sig där och sen finns det dem som inte sätter sin fot i kårhuset. Jag är en kårmänniska och på kåren vet alla vilka alla är så jag gissar att du inte hänger på kåren :)

Som en padda

Skrivet 2012-12-13 @ 22:23:26
Idag har jag varit på BMC och pluggat i tolv timmar inför en tenta, packade ihop mitt pick och pack 20.30 och knatade hemåt och sen jag kom hem har jag legat på rygg i sängen som en padda med en chipspåse på magen. Nu är chipspåsen tom så jag bytte plats på chipspåsen och datorn. Ligger här och känner mig vacker i min onepiece, eller inte. Jag köpte ju en onepiece i somras och det värker i hela min själ, jag är ganska anti sånnahär sparkdräkter. Värker ännu mer att det är det bekvämaste plagget jag har och nu för tiden ser jag ut som en förvuxen bebis när jag är hemma. 
 
Nej nu hamnade jag i zombiemode här, är nog dags att sova så att jag orkar ett nytt pluggmaraton imorgon. På lördag är tentan och på kvällen är jag bortbjuden på middag och sen ska vi tydligen ut också. Jag ser framför mig hur jag sitter där vid middagen när hela terminens trötthet plötsligt kommer upp till ytan och pang bom så ligger jag med kinden nertryckt i tallriken och snarkar ljudligt. Eller jag snarkar inte, jag ligger och säger "hmmm" hela tiden haha, skitirriterande! När folk hör det brukar de fråga vad jag ligger och håller med om haha.
 
Nej nu är det sova som sagt. Godnatt! eller HMMMM 
 
Här har ni en bild på min fantastiska middag jag åt helt ensam i ett lunchrum på BMC tidigare ikväll, smarrigt att vara student...

Kort om apotekarprogrammet

Skrivet 2012-12-12 @ 21:37:39
Hoppas vi ses till våren, jag ska börja på apotekarprogrammet förhoppningsvis ..:). Är det verkligen så svårt ? Kan du berätta lite mer om programmet? Tack
 

Vad roligt! Vi kommer säkert att ses då jag är informationsansvarig på farmacevtiska studentkåren för tillfället! Jag kommer inte vara med som fadder på nollningen nästa termin (börjar termin sex och jag har redan varit med på fem nollningar, börjar bli gammal haha) men jag kommer befinna mig på kårhuset lite iallafall och annars så syns jag lite här och var hela tiden!

Programmet är mycket svårare än vad någon förväntat sig när det började. Det är många som försvinner första terminen när de inser vad det är de har gett sig in på. Under den första kursen läser man lite av alla ämnen för att få en insikt i vad yrket faktiskt handlar om. Det är inte många apotekare som jobbar på apotek utan de flesta jobbar inom läkemedelsindustrin, forskning osv osv. Själv vill jag jobba inom klinisk farmaci i framtiden, då jobbar man parallellt med läkare på sjukhus och är med på deras ronder. Läkarna ställer diagnos och apotekaren föreslår en lämplig behandling och ser till att inga läkemedel som patienten får "krockar" med varandra.

Utbildningen består av mycket kemi, speciellt det första året, och kemi tycker inte jag är skitroligt men sen läser man farmakologi, hur läkemedel fungerar och vad man ger mot vilka sjukdomar, hur man behandlar cancer osv. Det är ganska mycket labbar och då är det inga mesiga gymnaiselabbar utan man labbar med tunga grejer och om man inte är uppmärksam kan glasbägare sprängas och om man luktar för mycket på vissa ämnen så svimmar man (ja det händer när studenter inte är tillräckligt uppmärksamma). Det är väldigt högt tempo och något jag tycker är lite jobbigt är att man trycker in så himla många olika moment i kurserna så att man lätt känner att man inte räcker till. Det är jättemånga föreläsningar, labbar, labbrapporter, labbmuntor, PM och självklart avslutande tentor. Den jobbigaste terminen hittills tycker jag är termin tre för då läser man så himla många kurser men det är samtidigt den terminen som man läser annat än kemi. Man läser mikrobiologi, immunologi och fysiologi. På min tid läste man genetik den terminen men den kursen gick för sista gången i år så jag vet inte vad de har hittat på för nytt spännande till kommande terminer. Just nu läser jag farmakokinetik, det handlar om att ge rätt dos till rätt patient, alla ska inte ha samma läkemedel utan det beror på hur just deras kropp fungerar och man ska komma fram till den dos som ger rätt plasmakoncentration i just den patienten. Den flummigaste kursen vi läst den här terminen var farmakognosi, det handlar om svampar och växter och vi hade ett seminarium där vi satt och skar upp diverse rotfrukter och plantor. Det roligaste på den kursen var väl föreläsningen om narkotika där vi fick en väldigt tydlig redogörelse om hur man gör t ex opium haha. Nu ska man inte tro att apotekare är värsta knarklangarna men det korrekta ordet för läkemedel är ju egentligen droger men i Sverige tänker man bara på narkotika när man säger ordet drog. 

Det är en tuff men spännande utbildning! Det här var vad jag hann skriva ner nu sådär mitt i mitt pluggande inför en tenta men om du (eller någon annan) har några frågor är det bara att kommentera eller skicka ett mail! :)

Att tillägga är att apotekare och receptarier är mycket mer uppskattade i andra länder, i t ex Kanada är farmaci jättestort och man har väldigt mycket respekt medan vi i sverige nästan liknas vid kassabiträden. Det svenska folket är inte medveta om vilken kompetens de bakom receptdisken på ett apotek besitter!

Tenta och snökaos

Skrivet 2012-12-09 @ 17:55:27
Om ni är några som fortfarande hänger kvar så förstår ni antagligen att jag ligger begravd under plugg. Det har vart en otroligt hetsig termin och jag har försökt att göra allt och då har även allt gått åt skogen. Så nu är det sista tentaracet jag ger mig in i, tenta på lördag och sen ska jag skriva två eller tre stycken i januari. Jag ska plugga hela julen, på något sätt känns det ändå okej för jag vet att jag kommer tacka mig själv i vår om jag blir av med tentorna jag kan göra i januari.
 
Förra veckan hade vi tenta i Läkemedelssyntes, hur man gör olika molekyler med massa olika reagens och sådant, väldigt knepigt. Det var i onsdags när snön föll så det var helt kaotiskt att ta sig till tentasalen, vi var 44 av ca 130 anmäla som faktiskt kom dit och skrev tentan. Majoriteten av alla pendlare fastnade på ett försenat tåg och kom till tentan efter att de stängt dörrarna så de missade tentan, usch vad arg jag hade blivit!
 
Ne nu ska det städas och pluggas!
 

Ful ful ful

Skrivet 2012-12-09 @ 17:48:28
Hittade lite oroväckande mail på min bloggmail, dags att byta lösenord överallt igen. Haha det är så jävla drygt men det finns ju tydligen drygare människor!
Loggade in här på bloggen för att kolla läget också och jag hade fått en ny kommentar!
 
Max:
Du e fulll!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Jadu Max, nu antar jag ju att du menar att jag är ful och inte full, hade du velat förtydliga att jag är ful hade du kunnat dra ut på vokalen istället för konsonanten, ungefär såhär: "Du e fuuuuuul!!!" Lite tips från coachen bara. Att du tycker att jag är ful gör mig inte så mycket, alla har olika smak. Dessvärre kan jag inte säga desamma eftersom du inte bifogat någon bild eller ett fullständigt namn. Men du är nog lika ful som mig så då är vi iallafall överrens :) 
 
Förstår inte varför folk tycker att det är så viktigt att berätta för folk om de är fula, tjocka eller vad det nu kan vara. Tycker synd om de tjejer som faktiskt tar åt sig av det anonyma internethatet.
RSS 2.0