Småshopping

Skrivet 2012-08-30 @ 15:20:22
Vart ute en sväng med bilen idag och inköpt lite tråkiga saker. Köpte en ny skärm för kedjan till min cykel eftersom min har blivit söndersparkad eller nått, trasig är den iallafall. Svängde förbi IKEA för att köpa lite småsaker som är billiga där och så köpte jag mig en liten stekpanna. Jag är så sjukt trött på att behöva dra fram min stora stekpanna varje gång jag bara ska steka någonting litet, typ tre sparrisar eller några köttbullar, så nu löste jag mitt problem och köpte en liten liten stekpanna.

Här har ni en bild på den, utifall att ni inte vet hur en stekpanna ser ut liksom. Min lilla stekpanna för 19 spänn, vilket kap!
 

steka-stekpanna__24078_PE090586_S4.jpg

Nollning och alkohol

Skrivet 2012-08-29 @ 15:49:23
Åh vad jag vill att nollningen och allting ska dra igång nu, jag känner ett behov av att bli full och bara dansa runt och tro att jag äger världen, det behöver jag. Inte överdrivet full men lite fnittrig, sådär så att man mår som folk dagen efter. Den här nollningen har jag inte i närheten av det ansvar jag haft de senaste två terminerna. Nu är det inte jag som ska upp dagen efter varje aktivitet och städa i kårhuset och laga mat till 150 pers tre gånger i veckan. Jag behöver bara dyka upp och se till att nykomlingarna och jag själv har trevligt. Blev inte mycket alkohol för mig förra nollningen för vi var stressade dygnet runt i två veckor vi som skötte hela grejen och som grädde på moset så blev jag sjuk mitt i kaoset. Man behöver såklart inte dricka på en nollning, känner att jag måste lägga till det för att ett flertal nykomlingar brukar komma in på mn blogg via google. Det finns nästan alltid någon nykterist med på nollningen och man behöver som sagt inte dricka om man inte vill, det är kul ändå! Med det sagt kan jag säga att jag vill och ska dricka alkohol och jag är redan sugen.

Day in bed

Skrivet 2012-08-29 @ 11:56:39

Ligger fortfarande nerbäddad i sängen för att bli frisk. Mår sjukt mycket bättre, nu är jag bara täppt i näsan men jag ska stanna hemma hela dagen så att jag är fit for fight imorgon när vi har kick-off inför nollningen!

Instacollage

Skrivet 2012-08-28 @ 17:02:06

Laddade just ner en app så att jag kan göra fina collage, var tvungen att göra ett för att testa. Funkar bra men det finns så många funktioner och val att det nästan blir jobbigt!

Sjuk

Skrivet 2012-08-28 @ 13:18:52

Var ute och drack öl igår med några apotekare och hade riktigt trevligt. Ölen kostar 24:- och det är det bästa med uppsala! Mötte upp min man senare och sen blev jag jättesjuk och kunde inte sova. Ligger nerbäddad i min säng med en svullen hals. Jag trodde jag skulle slippa det här med halsont när jag opererade bort halsmandlarna. Men aja jag får väl vara nöjd med att jag inte blir sängliggandes varannan vecka pga av halsen längre!
Kollar på Ellen nu, förstår mig inte på hennes publik, har dem drogat dem för att de ska vara på hypade över precis allt?

Kryssningen

Skrivet 2012-08-27 @ 18:11:00
Silja galaxy båten är så himla ful haha, ser ut som ett seglande zoo eller nått. I och för sig så beter ju folk sig som djur på den båten så det är väl egentligen ett flytande zoo. Skitfint väder i Finland på morgonen innan vi lade till i Åbo. Vi var uppe tills frukosten öppnade klockan fem på morgonen. Trodde att vi skulle vara ensamma där men alla som skulle av i Åbo var ju såklart också där så det var alla gamlingar och så var det vi som inte ens hade gått och lagt oss. Tryckte i mig så mycket bara för att utnyttja att det var buffé att jag hade svårt att sova sen för att jag var så mätt. Jag åkte med min klasskompis och hennes kompisar så jag kände ju inte alla som var med och när vi skulle sova fick den ena för sig att börja vara social så klockan sex på morgonen när jag ligger nerbäddad i översängen hör jag "Sååå sandra, vad har du för intressen?" Trött och irriterad som jag var röt jag tillbaka "Jag har inga intressen!!!" vem i helvete frågar en sån tråkig fråga klockan sex på morgonen? Vem fan pratar ens klockan sex på morgonen utan sömn?

Dagen efter käkade i lunchbuffé och jag åt så mycket att jag bara låg och skrek i hytten sen för att jag var så arg över att jag hade ätit så mycket. Sen var det tax-free och jag kan säga att det känns i mina axlar och min nacke att jag nödvändigtvis skulle ha med mig ett flak Heineken hem. Blir irriterad bara jag ser flaket på golvet här i mitt rum haha. Men nästa vecka drar nollning och allt igång så då kommer nog ölen vara välkommen igen! Ska ut och dricka någon öl ikväll sa jag nu men en kall öl i ett redigt glas är mycket mer lockande än burkölen som jag har här.
 
Här har ni en bild på den fula båten och den fina soluppgången i Finland!

Mosad choklad

Skrivet 2012-08-27 @ 18:09:25
Ingen av mina mobilinlägg från de senaste dagarna har gått att ladda upp pga bristande 3G mottagning. E som tydligen står för edge och den där lilla pricken som mottagning duger tydligen inte.
Är back in uppsala och har inte en enda seriös grej inbokad i veckan! Har lite pappersarbete att göra inom organisationen vars styrelse jag ligger i men det kan jag ju göra när som. 
 
Idag har jag vart och mött upp en relativt ny tjejkompis och hennes polare som ska börja plugga här så de fick sig en liten guidad tur i Uppsala och så fick de skriva in sig på nationerna de ville vara med i. Vi käkade kinabuffé, fan den buffén är inte så himla najs men nu har jag varit där tre gånger på två veckor i ren hungerpanik. Nu är jag hemma och ska iväg om en timma och möta upp två apotekarstudenter som ska äta, jag ska vara ekonomisk och dricka öl höhö.

Måste bara berätta att jag bytte lakan i min säng i fredags och sen drog jag ju på kryssning. Nu när jag reste mig ur sängen ser jag att jag har satt mig på en M&M och smetat ut den på mitt vita lakan så att det ser ut som bajs. Jag vet seriöst inte om jag orkar byta lakan igen, jag hatar att tvätta lakan för det är så jävla svårt att vika dem. Mina lakan är sjukt stora för min 120 säng och jag är liksom bara 170 lång så det är skitsvårt att vika till lakanen så att de inte skrynklar ihop sig efter tvätten. Nu sitter jag på chokladfläcken med mina ljusa jeans i ren protest så det lär väl se ut som att jag har en bajsfläck på byxorna också.

Skrivet 2012-08-25 @ 17:57:01

Sitter på tunnelbanan, var ganska nöjd med livet men sen gick någon på i Solna och fick det att lukta äggmök i hela vagnen, JAG ORKAR INTE.
Har hängt med en kompis och hennes hund idag. Jag välkomnade hunden till min säng och där snurrade hon in sig i täcket och somnade haha kul hund!
Kliade hunden på huvudet och då såg den ut som Yoda "shut up the fuck you must"

Mot Stockholm

Skrivet 2012-08-25 @ 17:51:23

(Gammalt inlägg som inte publicerades imorse)

Sitter på ett tåg från Uppsala till Stockholm, ska på kryssning ikväll från värtahamnen så jag passar på att svänga förbi hemma för lite käk och umgänge innan.
Brukar inte åka tåg så ofta, jag har ju bilen att brumma fram och tillbaka med men just nu är den i Stockholm med den andra ägaren.
Angående designen ska jag försöka rätta till det i början av nästa vecka, har inte alls haft lust att bege mig in i kodmallarna de senaste dagarna!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/490594/images/2012/pic_5038f470e087c3192d005179.jpg" class="image">

Fel på layouten

Skrivet 2012-08-23 @ 19:20:31
Vad i helvete har hänt med layouten på min blogg? Är den lika galen för er med text överallt eller har det att göra med att jag uppdaterade min webbläsare? Hoppas att det är något hos blogg.se som är fel för det här ser jobbigt ut att rätta till i kodmallarna....

Nollning för farmacistudenter

Skrivet 2012-08-22 @ 17:43:00
Okej nu har jag börjat få mail från förvirrande människor som ska börja plugga i Uppsala. Jag vet att det är svårt att få information i början, jag var helt lost när jag flyttade hit. Eftersom jag har varit med och anordnat nollningen två terminer så har jag lite koll hur det fungerar så här kommer information om nollningen på apotekarprogrammet och receptarieprogrammet vid Uppsala Universitet.
 
Det är samma upplägg varje termin så det här inlägget är aktuellt även om ni läser det inför VT13 eller senare.
Terminen börjar alltid på en måndag, det ska ni ha fått papper hemskickade om. På torsdagen och fredagen veckan innan har ni registrering, sjukt mycket information från olika personer, fotografering (bara enskilda foton som lärarna får ha på kontoret sen), ni får lite material, rundtur osv osv. Räkna med att ni är upptagna hela torsdagen och fredagen. 

På måndagen börjar terminen och ni har er första föreläsning och efter den så drar nollningen igång. Höstens schema för nollningen hittar ni på den här länken till farmacevtiska studentkårens hemsida: http://www.farmis.se/ny-i-stan/amöbaveckorna-2425597
Om du läser det här och inte ska börja plugga HT12 så kan du följa denna länk http://www.farmis.se/ tryck på "ny i stan" och sen "amöbaveckorna"

Varför kallas det amöbaveckorna? Ja det undrar jag och alla andra på vår utbildning också men någon gång för länge sen började man kalla den farmaceutiska nollningen för amöbaveckorna och sen har det bara fått vara kvar. Lev med det.

Så ja det finns en nollning för er men det är svårt att få ut informationen och den här terminen fick de som anordnar allting tydligen inte smita med en liten infolapp i det brev som ni fick hemskickat!
 
Vet att det är sjukt svårt att hitta informationen så jag hoppas att det här inlägget har hjälpt några vilsna själar!
Har ni fler frågor kan ni skicka dem till mig på sandra.blogg@live.se
 

Skärmdump från farmis.se inför nollningen HT11 när jag var med i nollningsgruppen som så fint heter "Amöberiet"

I uppsala bör du ha en cykel

Skrivet 2012-08-22 @ 17:14:04
Nu har ledigheten sakta men säkert börjat sjunka in! Var nere på stan en vända med en kompis idag och unnade mig ett par byxor. Tyckte faktiskt att jag var värd ett par byxor efter det här hemska tentaplugget. Bett om snabbrättning på ena tentan så jag är lite nervös hela tiden det plingar till i inboxen för jag har en känsla av att det inte gick så himla bra. De hade bytt ut typ fem av sju föreläsare eller hur många det nu är, helt nytt upplägg på tentan alltså och det var vi inte beredda på! 

Ska inte göra någonting speciellt ikväll förutom att ta tag i småsaker som jag inte har haft tid med. En av de grejerna är att jag varit hos hyresvärden och bett dem fixa min dörr som det är glapp i och när man väl har låst den kommer man knappt ut från insidan. Det är med andra ord ett himla projekt att öppna min dörr! Vågar inte hoppa in i duschen innan kl. 19 utifall att de skulle komma förbi precis när jag duschar.
 
Någon dag ska jag försöka få min kompis att köpa en cykel. Han har bott här i ett halvår och han har inte skaffat sig en cykel. En annan kompis som har flyttat hit har inte heller någon cykel men han säger ändå att han ska köpa en, min andra kompis är lite svårare när det kommer till cykelköp, jag måste tydligen följa med. Jag fattar inte, vad är det för fel på nya uppsalastudenter? Köp en cykel!!

Två dagar i rad nu har min kompis tvingat med mig halvvägs till stan på min cykel för att det ska gå lite snabbare för honom. Han cyklar min cykel och jag åker med på pakethållaren och när vi har kommit fram till backen som går ner till stan så går han resten av vägen och jag vänder och cyklar tillbaka. Köp en cykel.

Här sitter jag bak på cykeln och mannen utan cykel blev väldigt nervös över att jag tog kort, man ser inte ens vem du är!

Trött och ledig

Skrivet 2012-08-21 @ 14:27:39
Nu är jag färdigtentad. Är anmäld till en tenta imorgon men jag har kollat på grejerna och det finns inte en chans i världen att jag hinner plugga in 104 läkemedelsmolekyler plus tillhörande fakta på en halv dag. Satsade all energi på de två andra tentorna istället eftersom de var på fler poäng.
Så nu är jag ledig alltså, NU börjar mitt sommarlov, två veckor innan terminen startar igen. Good job eller vadå. 
Ryktas om utgång ikväll men vädret är så tråkigt och om man har lockigt hår så får regnväder en helt annan betydelse, det blir bara jobbigt. 
Ska duscha, glo lite på tv och sen får vi se hur fan den här kvällen blir.

Bojkotta tentastress

Skrivet 2012-08-20 @ 20:27:06

Nu skiter jag i det här! Är så avtrubbad efter sju dagar med 10-12 timmars plugg om dagen så jag bojkottar stressplugget dan innan tentan! Sitter nu strandad i min onepiece och glor på färjan!

Min onepiece köpte jag i somras och jag kommer aldrig lämna korridoren med den, förstår inte det här med att gå ut i ett sådant plagg. Såg en kille på gröna Lund i onepiece en gång, vad gick snett där!?

Attackerad

Skrivet 2012-08-20 @ 14:31:43

Började dagen med att dra upp persiennerna och sen flög jag tre meter bort snabbare än blixten för att det satt en spindel vis fönstret. Liten och tjock, blä. Stod seriöst i en kvart och samlade mod och letade efter något att slå ihjäl den med. Bestämde mig för att ta mitt tomma colaflak som jag inte orkar slänga. Spindeln är död och kastad men kvar på min vägg sitter en brun fläck. Jävla spindeljävlar, jag får panik av dem, det är inte roligt att bo själv!

Kolla här vad stor den var!!!!! Haha

50-talet i Uppsala

Skrivet 2012-08-19 @ 21:51:00
Igår var det nån form av bilträff i Uppsala och jag blev så glad. Jag är förvisso ganska emot småstäder, har ju spenderat hur mycket tid som helst i Mora under min uppväxt och jag skulle nog aldrig klara av att vara bosatt där på riktigt. Men i små doser är det härligt! Igår kom vi ut från biografen och kom ut mitt i hela raggartåget som körde runt runt, och runt och runt och runt runt runt.. (ja ni som är eller vart mycket i småstäder vet vad jag snackar om). Vi hoppade över vägen när bilarna stod stilla och ställde oss lutade mot cyklarna vid ån och tittade på alla bilar och allt folk. Bilarna spelade äkta nostalgimusik från en tid jag inte ens var född, folk dansade lindy hop längs gatorna, folk var klädda som riktiga rockabillys och jag bara njöt. Det var som att ta ett steg in i 50-talet, grease eller första filmen av lilla jönssonligan, grymt! 

Vi hörde pick-up lines som "vill du bli min fru?" och en kille åkte runt på en bil med en stor skylt "LIGGA? ;)" haha kul. Sen kom det fram två småkillar till oss fulla som as och småsnackade lite. De förstod inte det här med att vi var från stockholm men bodde i Uppsala. De frågade hur gamla vi var och sen frågade vi hur gamla de var och de bad oss gissa. Hatar när smågrabbar ber en och gissa ålder, jag ser att du är typ 12 så det är ingen idé! Min kompis körde på direkt "Ni måste ju vara födda typ -96" och de började skruva på sig och sa att det var taskigt sagt och sen öppnade den ena munnen "Vi är faktiskt födda -95", hahaha. Sen började den ena berömma min kompis cykel "Väldigt fin cykel det här! Om man tittar på sadeln här, väldigt fin!"
 
Det var en udda och välbehövs paus i pluggandet!

Kompis kommer hit

Skrivet 2012-08-19 @ 21:48:07
Pratat lite på skype med bästa vän idag. Okej nu får han panik, ta det lugnt mannen, jag har sagt till dig att du är min bästa killkompis! Han kommer hit imorgon, vi har varit ifrån varandra i två veckor tänkte jag skriva nu men så kollade jag kalendern och såg att det bara är en vecka..... haha. 

Längtar tills tentorna är överstökade så ska vi åka och köpa mattor, han vill ha "en hårig", en ryamatta alltså haha. Det var så kul när han flyttade hit, jag fick åka med till IKEA och välja ut grejer men sen slapp betala. Sen fick jag såklart hjälpa till att montera ihop allting, men jag är så grym på IKEA möbler att man kan tro att jag byggde ihop billybokhyllor när jag var liten istället för att leka med lego. Ska skriva det i mitt CV, tror det är relevant när man ska jobba inom farmacin. Nä.

Fick btw roliga sms från honom igår, han var lite full! Ibland lyckas han, smsen jag fick på nyårsafton var typ det roligaste jag sett i hela mitt liv.

Ryggmärg och nakna flickor

Skrivet 2012-08-19 @ 15:14:03
Dagens random fakta: Om man googlar på ryggmärgssegment så kommer det upp massa nakenbilder på en jätteläskig tjej. 

Nu är det snart bara två dagar kvar på det här pluggracet och sen är det en sån jävla semester att jag antagligen bara kommer ligga och sova fram tills terminen startar. Aja ska fortsätta leta efter en logisk bild på det där jävla ryggmärgssegmentet nu!

Raggarliv

Skrivet 2012-08-19 @ 00:40:49

Levt mig in i 50-talet en stund ikväll, love it! Ska sova nu så jag orkar inte skriva ett ord till så vi hörs imorrn helt enkelt!

Bio

Skrivet 2012-08-19 @ 00:38:25

Här kommer ett inlägg som inte gick att posta pga obefintlig 3G täckning i biosalongen:
Pausar plugget och går på bio, ska äntligen se den där jävla batmanfilmen. Kommer in i salongen och hör "hej sandra!" då har killen mitt emot mig i korridoren lyckats hamna precis bakom mig i salongen, vad är oddsen?

Aja nu får man inte ha mobiler ni vet. Ska sitta och skratta åt min kompis löjligt stora popcorn nu!

Skrivet 2012-08-18 @ 15:48:31

Hej vad gör ni idag? Massa roliga saker? Ja! Vet ni vad jag gör idag? Pluggar! Känns lite som en neverending story måste jag säga. Men det är bara att bita ihop för de här tentorna behöver jag klara! Hållt uppe motivationen ganska bra men det senaste kompendiet jag gick igenom sög musten ur mig. En hel jävla sida som handlade om hur vi bajsar. "Relaxation av yttre analsfinkter" amen kom igen. Skulle allvarligt hellre befinna mig i någons rekrum istället för att sitta med det här!

Ensam är stark

Skrivet 2012-08-17 @ 23:11:43

Lonley boy stod ensam i rondellen som ett freak idag när jag skulle hem xoxo gossip girl

Scream

Skrivet 2012-08-17 @ 23:09:36

Glor lite på tv innan jag ska sova och jag ligger och funderar på en grej. Är det bara jag som har svårt att avgöra om jag tittar på scream eller scary movie? Är det meningen att scream ska vara läskig?

Tror det är scream med tanke på skådespelarna men annars fattar jag inte om det är en komedi eller skräckfilm!

Mina blommor viker ut sig

Skrivet 2012-08-17 @ 09:27:15

Har stått och haft peptalk med mina blommor från jobbtjejerna varje morgon och kväll för att de ska ta och slå ut någon gång och nu imorse hade några öppnat upp sig, vikt ut sig helt enkelt! Om det inte hade varit för att en enstaka börjat öppna sig lite redan igår så att jag fick se färgen så hade jag kört ner fingret i en knopp och öppnat den med våld bara för att få se, typiskt mig. Men nu är de på väg att vika ut sig allihopa mina små strippblommor och jag är nöjd att de fortfarande lever!

Avslappning

Skrivet 2012-08-16 @ 22:36:17
Helt hjärndöd känner jag mig. Sitter och skriver små memorylappar till fysiologiplugget och lyssnar på min lugna spotifylista för att varva ner. Igår tog jag en promenad och lyssnade på 90-tals musik och ville dansa fram över gatorna. Nu vill jag bara dra täcket över mig och låta en klon av mig själv ta hand om de närmaste dagarna.

Är inne i en såndär period där man känner igen sig lite i alla låtar man hör. Man lyssnar lite nogrannare på texten och nickar inombords och håller med. Lustigt det där, spelar ingen roll om det är en glad eller ledsen låt man hör! 

Godnatt på er läsare som av någon anledning var extra många idag, hemskt mycket hej!


can we try again
to start a new and lovely story
that will shine a ray of light upon our hearts
and bring back long lost glory
of how it used to be
baby you and me
convinced we were each others destiny
 
Jessy - Dancing In The Dark

Ångest

Skrivet 2012-08-16 @ 16:21:35

Tror jag lyckades fånga känslan "ångest" väldigt bra på bild idag. Låt mig presentera tentasalen på Polacksbacken!

Inget liv

Skrivet 2012-08-16 @ 16:20:00
Är inne i ett tentapluggrace med tre härliga tentor att göra. Hade det lite jobbigt förra terminen och det gick ut över studierna. Skrev en tenta idag och nu är det bara att tagga om till nästa tenta som är på tisdag och den som är på onsdag. Vet inte om jag klarade dagens tenta men det gick mycket bättre än förra gången så jag har ju iallafall lärt mig massa saker. Borde egentligen ha satt igång med plugget till nästa tenta nu men jag myser runt lite hemma medan regnet piskar på fönsterrutan. Har lyxat till det med att platta håret idag, nästa gång jag har tid att göra det är nog först på onsdag, drömliv.
 
En blogg utan bilder är tråkig, så här har ni en vacker bild. Osminkad men jag har ju faktiskt plattat håret så nån måtta får det vara. Vill påstå att jag är fett sexig, speciellt på den här bilden. Ska söka till en modellagentur. Nej. 
 
Ne nu är det dags att sluta vara så oseriös, hej!
 
 
 

Tentaplugg

Skrivet 2012-08-14 @ 11:58:07

Sitter och pluggar till en omtenta i Farmakologi B. Jag och min kompis sitter i samma båt men det är nyttigt med omtentor. Hellre göra en omtenta och verkligen förstå än att vara lite osäker och klara godkänt precis på poängen, det är ändå människor vi ska jobba med tillslut.

Farmakologi är väldigt intressant men det är sjukt mycket vi ska kunna till den här tentan på onsdag!

Killar....

Skrivet 2012-08-13 @ 22:06:16

Börjar seriöst tappa hoppet om killar och allt som har med hyfs, hushåll och hygien att göra. Har precis samlat ihop alla tomma förpackningar, disk och annat skräp och ställt det på en fin rad över hela diskbänken så att ägaren till det inte kan missa det. Vad jag vet är det bara killarna som bott kvar här i sommar. Har massa killkompisar som tycker det är så himla kul att säga att kvinnan bör stå i köket osv osv. Absolut, jag sköter gärna köket om du som "man" inte sätter din jävla fot där inne. Jag städar gärna efter mig själv men när man bor med folk som gärna lämnar skräpet några dagar får jag lust att slå dem med deras smutsiga stekpanna!

Blommor från jobbet

Skrivet 2012-08-13 @ 17:03:47
Här sitter jag mitt uppe i min helvetesperiod på nio dagar med omtentaplugg och så fick jag ett blommogram! Inte helt förvånad eftersom en tjej från jobbet ringde nån timme innan blommorna kom och frågade "Har du fått blommorna?" haha. Men jag förstod att jag skulle få blommor för mina chefer sa knappt hejdå när jag jobbade min sista dag och det tyckte mina övriga kollegor var dåligt, tyckte jag med. Sen frågade tjejerna efter min fullständiga adress och portkod "utifall att man har vägarna förbi uppsala" haha bra försök men jag förstod redan då! Idag kom blommorna iallafall från tjejerna på jobbet. Tror att blommorna är fina men just nu är dem bara gröna för de har inte slagit ut ännu. Självklart har jag som student ingen vas. Hittade en vas i köket, eller det kanske var ett fett ölglas bara, inte vet jag, men blommorna var för tunga så det var bara att gå iväg och köpa mig en vas. Sen hade floristen inga stora vaser och det var därifrån mina blommor kom så jag fick köpa en fet jävla monsterkruka istället haha, awesome!

Nej nu ska jag tillbaka ner i mina anteckningar!
 

Välkommen till IKEA

Skrivet 2012-08-12 @ 19:55:58
Trippade ner för mina fem trappor här i Uppsala för att ta reda på postbomben i mitt postfack, har ju inte varit här sen början på juni. Till min stora förvåning var det ingen bomb utan det var bara min hyresavi och terminsräkningen, skönt! Med terminsräkningen får man alltid massa annat tjafs och nu hade IKEA nästlat in ett reklamblad för att locka dit studenter. Uppsala känns väldigt studentanpassat men majoriteten av alla invånare är studenter känns det som så det är väl inte så konstigt. Studentanpassat är ju trevligt men i IKEAs utskick stod det att de bygger om sin resturang för att skapa en pluggvänlig avdelning och dessutom är kaffet gratis för studenter på vardagar haha. Vem i hela friden sätter sig på IKEA och pluggar? Hade väl i och för sig inte varit helt fel om IKEA i Uppsala inte hade legat så långt från civilisationen. Aja, good för IKEA.

Tog mig en promenad här på min gata för att se att allt såg ut som förr och det var sig ganska likt förutom att det låg ett par stringtrosor på vägen. Men stringtrosor liggandes på studentvägen är inte så märkligt, det är ju ändå bara vilda studenter som bor på min gata haha.
 
Nu skall jag plocka av mitt skrivbord och plugga!
 
 

Back to Uppsala

Skrivet 2012-08-11 @ 20:49:44

Imorrn drar jag tillbaka med mitt pick och pack. Ser fram emot att komma "hem" men är inte sugen på att packa upp alla mina grejer för det kommer ta svinlång tid. Fattar inte hur jag kan ha så mkt kläder och saker här i Sthlm samtidigt som det är en hel jävla del kvar i Uppsala.

Här är några bilder på hur jag bor :)

Åland över dagen

Skrivet 2012-08-11 @ 17:31:57
Efter att vi vart på Åland igår tvingade jag och en av mina kompisar oss själva att hålla igång och dra in till stan. Vi mötte upp några av mina killkompisar med tillbehör tänkte jag säga men ja ni fattar. Vi drack för det mesta vatten för jag såg så sliten ut att jag knappt kom in på baren där vid odenplan, haha andra gången i mitt liv som jag blir ifrågasatt vid inträdet. Vi började dricka öl klockan tio på morgonen och bussresan från grisslehamn till stockholm var riktigt jobbig så det kanske inte var konstigt att jag såg nerkörd ut. Vi satt iallafall kvar på baren och sen drog vi till en annan bar med ett litet tomt dansgolv där jag och min kompis stod och dansade helt själva i vår egen värld. Imorgon åker jag till uppsala och då kommer vi inte ses förrens om två veckor, så länge är vi aldrig ifrån varandra så det är faktiskt lite jobbigt haha.

Här är lite bilder jag tog med systemkameran på åland iallafall :)  

 
 
 

Åland!

Skrivet 2012-08-10 @ 20:11:30

Precis vart på Åland över dagen med två tjejkompisar. Vi skulle utomlands sa vi för länge sen men alla är studenter så vi hade inte tid nu i slutet så det blev en ålandsresa över dagen haha. Nu sitter vi på bussen hem lagom glada i hatten och fett nöjda med dagen! Minisemester med stort MINI!

Knark är bajs

Skrivet 2012-08-09 @ 17:19:10
Tittade på TV och plötsligt kom jag och tänka på knark. Känns som att man bara hör och ser fler och fler som röker på, snortar kokain och fan vet jag. Jag accepterar alkohol och tobak men sen är det jävligt stopp. Jag har aldrig testat nått annat och det tänker jag aldrig göra heller, det är en stolthet jag vill behålla. Det kanske är hemskt men jag har fan svårt att på riktigt respektera folk som tar droger. Skiter fullständigt i om det är ett dagligt användande eller nångång då och då på fest, det är lika jävla vidrigt i mina ögon. Jag har sagt upp bekantskapen med folk på grund av droger och det rör mig egentligen inte i ryggen, droger eller min vänskap varsågod och gör ditt jävla val och ha så kul sen. 

Min attityd till droger är någonting som jag alltid har haft men den har förstärkts av att se folk gå ner sig i skiten eller se hur de under en kväll helt plötsligt förändras på fem minuter, då anar man ju vad som har hänt de fem minutrarna man inte var där. Min utbildning ger mig en god förståelse av hur olika droger fungerar och exakt vad som händer i hjärnan och när vi får se röntgenbilder på hjärnan efter drogintag så känner jag ett sånt förakt mot festknarkare, narkomaner och fan vet jag. Förstår verkligen inte varför man betalar massa pengar för att fucka upp sin hjärna för att det är kul, hoppas att ni aldrig får läkarvård.
 
Tror absolut inte att jag vet ett skit om droganvändningen i min närhet men den dagen jag får veta allting, och det får man alltid göra, så kommer jag inte ha mycket förtroende för de personerna längre. Att droga är en sak och att ljuga om det gör det inte bättre direkt. Så om du känner mig, umgås mycket med mig och tar droger hela tiden eller lite då och då så kan du ju berätta det snarast eller bara försvinna :)
 
Långt och argt inlägg men jag är så jävla irriterad på hela knarkgrejen, känns som att det har blivit en så vanlig grej och det verkar typ vara vanligast på personalfester vad jag har hört. Jag har dock aldrig varken sett eller hört ett ord om droger på mina personalfester. Bland studenter så ska det tydligen vara vanligast med droger bland läkare och jurister. Läkarna borde veta om de fysiska skadorna och juristerna bör ha koll på den juridiska biten tycker man. Ta inte droger!

Skinnrehab

Skrivet 2012-08-09 @ 12:09:25

På vägen hem från en kompis hoppade jag av tunnelbanan i fridhemsplan och lämnade in min skinnjacka på rehab. Har lyckats få en svinstor fläck på ryggen, vet inte vad det är men det är säkert bajs, det är lite av min grej. Säker suttit på nån gräsplätt och haft jackan som underlag och prickat in en fågelbajs. Blev bajsad i huvudet förra sommaren, helt plötsligt var luggen helt kletig och vi var ute i en park så det fanns inte så mycket att göra. Stackars min kompis som i slutet av kvällen stod och pillade mig i håret.

...

Skrivet 2012-08-08 @ 16:55:03
I februari fick min pappa en stroke och det mesta vändes upp och ner. Han är fortfarande sjukskriven och har körförbud men fick flytta hem från sitt rehab i våras. Nu kom han precis och berättade att de gjort en ny hjärnröntgen och de har hittat en till infarkt i hjärnstammen samt en tumör. Och om åtta minuter är det tänkt att jag ska åka in till stan. Helt blankt i huvudet just nu. Tänker "jag orkar inte mer" men det är ju för fan inte jag som ska klaga. Vet inte ens varför jag skriver det här, när sånnahär saker händer, vilket det tyvärr gjort ett par gånger i mitt liv nu, så tar det ett tag innan jag förmår mig att berätta för någon. Det liksom fastnar i halsen, kommer inte fram, kommer det fram kan folk fråga om det och då blir det så verkligt. 

Monsunregn

Skrivet 2012-08-08 @ 16:28:30

Regnar som om hela Östersjön sugits upp i himlen och nu försöker hitta tillbaka till sin plats. Var på jobbet och lämnade mina nycklar till chefen, han sa inte ens tack för tårtjäveln JAG köpt och ställt in i kylen på jobbet. Sen började det regna så jävla mkt att jag inte ens kom ut till bilen så jag fick ta en plastpåse på huvudet, hejdå OKQ8 liksom! Ne nu ska jag dra in till stan för middag och utgång innan mitt plugghelvete startar.

Volontärresor

Skrivet 2012-08-08 @ 11:39:38
Somnade in av en hemsk huvudvärk igår, har fått lite känningar av början på migränanfall varje dag i en vecka, not so fun. Så länge jag inte får ett fullbordat migränanfall så är jag nöjd, de anfall jag har haft ligger definitivt på toppen av obehagliga upplevelser. 

Nu på förmiddagen har jag surfat runt och kollat på olika volontärresor till nästa sommar. Jag känner att jag behöver få lite perspektiv på saker och ting, lära mig uppskatta det som verkligen betyder något och strunta i resten som bara påverkar humöret och sinnesfriden. En volontärresa för att jobba med djur vore jätteroligt men jag tror inte att jag skulle känna att det var så meningsfullt så just nu kollar jag på resor till U-länder där man kan hjälpa till på barnhem. Problemet är det här med att veta med vilken organisation man ska åka. Volontärresor har en väldigt tydlig hemsida men där kostar det över 10 000 plus resa för bara tre veckor. Det finns andra alternativ där man betalar flygresan och en avgift på 850:- och sen får man gratis boende och mat vid projektet man jobbar med. Jag jobbar gärna utan lön och betalar min resa dit men om jag ska betala ett femsiffrigt belopp bara för att ens få hjälpa till så vet jag inte om jag har möjlighet att genomföra resan, jag är trots allt mitt uppe i mina studier. Den billigare varianten är säkert bra men deras hemsida är inte lika tydlig och man vill ju ändå veta att man kommer dit man ska och att det är en schysst organisation, att man ändå bli behandlad som en människa.

Ska forska vidare i ämnet och räkna på hur mycket pengar jag kommer ha i framtiden.

Arbetslös

Skrivet 2012-08-08 @ 00:22:53

Nu är jag arbetslös, eller är man det som student? Har jag gått från arbetande student till bara student? Aja skitsamma, jobbade sista dagen idag! Blev ett väldigt klent hejdå eftersom jag började sent och då var det bara cheferna kvar och sen gick de hem och jag stängde ensam. Plockat med mig alla kläder och skor jag haft på jobbet, ska bara in och lämna nycklarna och sen är det finito for real. Önskar mina kollegor lycka till när det krisar med personal och de inte kan terrorisera mig längre. Kändes lite tråkigt men samtidigt skönt, lite som en befrielse. Bara jobbigt att stryka sig från telefonlistan, nu hör jag inte till jobbstyrkan längre, utanför gänget. Måste nog låta det sjunka in lite.

Snart över

Skrivet 2012-08-06 @ 22:23:16

Hemma från jobbet och imorgon jobbar jag mitt sista pass. Det var tänkt att jag skulle skriva på nya papper om att bli behovsanställd istället men det har dragit ut på tiden och saker som har hänt har fått mig att känna att jag inte vill ha den anställningen. Kommer vara jävligt skönt att klappa igen stationen för sista gången men samtidigt lite sorgligt, har ändå jobbat där i 2,5 år och kollegorna har man ju ändå ganska kul med. Ska bli spännande och se hur mycket tid jag spenderar i Stockholm kommande termin, jag har ju faktiskt ingen anledning att åka hem längre. Ganska skönt att slippa att köra uppsala-stockholm varannan helg. Första tre terminerna var jag ju hemma i princip varje helg för att träffa min kompis, hade aldrig pallat göra det nu!

Stockholm, du är död för mig

Skrivet 2012-08-06 @ 11:53:04
Mycket som händer nu. Sista dagen på jobbet imorrn, tentorna börjar nästa vecka. Hade egentligen tänkt åka tillbaka till Uppsala först på måndag men nu tror jag att jag åker redan i helgen, blir enklare så. Ska bli skönt att komma hem till min stora säng och min platt-tv. Ska även bli skönt att vara lite ifred ett tag. I helgen fick jag höra att jag tydligen inte har någon självrespekt haha. Ska bli skönt att träffa mina kompisar i Uppsala som faktiskt känner mig och vet precis vem jag är. Såklart har jag barndomsvänner här i stockholm men det är inte så många som är kvar, de vet ju definitivt vem jag är, vi kan sitta och hålla käften i tre timmar men ändå känna att vi förstår varandra. Övrigt drama och folk som mentalt är tolv år gamla känner jag mig ganska färdig med i den här staden. Känner typ för varje sommar som går att jag kanske inte alls vill flytta tillbaka till stockholm när jag tagit min examen. Stockholm, staden där ingenting finns kvar. 

Men samtidigt så är det fler och fler som typ lämnar stockholm och hamnar bland annat i uppsala så om 3-4 år när jag är färdigpluggad så kanske stockholm är nollställt och allt drama har flyttat till uppsala och andra städer sen. Who knows. Nä nu låter jag himla negativ men jag är faktiskt väldigt trött på väldigt mycket och jag skulle vilja radera typ halva min facebook, göra mitt nummer tillgängligt för endast vissa personer osv. Känner bara att jag inte orkar bevisa nånting för folk som snackar om mig, känner att jag hellre är så långt som möjligt från dessa personer. Går hellre och bleker mitt anus.

När vi gifter oss

Skrivet 2012-08-02 @ 12:45:52
Hade ett seriöst samtal med min kompis igår. Han var på väg hem till mig för att hämta mig igår kväll och jag sa att när vi har gift oss, tagit vår examen och tjänar fett med pengar så ska vi köpa take-away varje dag. Han svarade med "Vi ska anställa en egen kock", jag blev så stolt, vi förstår verkligen varandra. Jag sa att vi måste se till att kocken diskar också för det är så jobbigt, han höll med om det. Konversationen spårade ur lite när han gick vidare och sa att jag ska anställa fyra extra fruar åt honom också, haha. 

Vi lade på telefonen, jag gick ner för trapporna och hoppade in i hans bil och sen matade jag honom med chips hela vägen hem till honom. Det är vad jag kallar okomplicerad livskvalité, en bättre kväll helt enkelt!

Oh no, it's fake

Skrivet 2012-08-02 @ 12:04:34
Sitter och slötittar på topmodel innan jag sparkar igång dagen. Programmets photoshoot handlar om falska märkeskläder, kopior. Det var tydligen det värsta felet tjejerna kunde göra, att köpa kopior. Det är respektlöst mot designern som lagt ner så mycket tid och arbete! Det kostar dessutom modeindustrin jättemånga miljoner om året och vissa blir av med sina jobb på grund av detta! Gud vad hemskt!

Men sen hoppas jag att alla som ser det där programmet inte reagerar lika förskräckt som tjejerna i tävlingen, oh no modeindustrin förlorar pengar! Det som är hemskt med alla dessa kopior är ju människorna som tillverkar dem. Jag såg en dokumentär om det här på tv för något år sen, säkert skrivit om det förut, men det stora problemet är ju att det är barn och fattiga människor som utnyttjas till det här arbetet och knappt får någon lön för det. Genom att köpa falska märkesgrejer så stöder man den verksamheten, den fula och omänskliga verkligheten. Det tycker iallafall jag är det riktigt hemska med kopior, inte att modeindustrin förlorar pengar.

Sen fattar jag i övrigt inte det där med kopior, varför köpa en väska med värsta märket på om den ändå är fejk? Varför inte bara köpa en annan väska utan nått fett märke? Lyx och budget är en mix jag tycker om, inte falsk lyx. När jag blev av med min plånbok i istanbul letade jag förgäves efter en ny plånbok men allt de hade var massa kopior. De sas vara i äkta läder och försökte pracka på mig plånbok efter plånbok bara för att det var ett märke "It makes it cool!" "Yes but it is fake" svarade jag och fick svaret "No, it is a original copy" haha herregud! Blev ingen plånka där nere, köpa en på accent här hemma istället.


Helt vanlig plånbok från Accent, 349:- (med 12 kontofack, halleluja)
RSS 2.0