Jag vill städa!

Skrivet 2011-01-24 @ 23:40:31
Idag var jag på Ikea och Ica maxi och spenderade en mindre förmögenhet. På ikea använde jag ett presentkort från sebbes mamma för att köpa tavlor så tack så mycket för dem Gunilla! Sebbe köpte en försenad julklapp till mig i form av en helkroppsspegel så jag får tacka för den också! Själv köpte jag massa småskit jag har saknat som t ex burkar till ris och pasta, en dokumentsorterare, ett bokstöd (mamma jag vet att vi har såna hemma men det här kostade 20 spänn, ok?) osv.. tråkiga saker helt enkelt! Önskar bara att jag hade två lediga dagar så att jag kunde städa i varje litet hörn och plugga ikapp det jag ligger efter.

Jag upptäckte att jag har en rejäl samling rengöringsmedel hemma. Vore kul om jag faktiskt använde dem också! :D


Vanish till textil, kalkborttagning, fönster/spegelputs, vanlig hederlig ajax och golvrengöring! :D

Nollningen är igång

Skrivet 2011-01-19 @ 22:39:36
Det här kan ju vara den löjligaste veckan i mitt liv, det här är seriöst den ända tiden jag kommer kunna vara inne på datorn. Det är fullt upp med skolan, nollningen, Internationella Utskottet, jobbutbildning, tapetsering osv. Hur som haver så befinner jag mig i sthlm nu för att jag måste gå på en jobbutbildning imorgon i solna. Asdrygt att det var just den här veckan och att alla mina kollegor var där idag men då hade jag föreläsningar jag inte kunde missa, as in jag kommer vara ensam med massa övertaggade säljare från OKQ8 imorgon! Sen bär det direkt av mot uppsala igen till mitt nytapetserade rum som jag måste städa och möblera eftersom allt står i mitten nu för att ge tapetserarna plats. Sen ska jag ut på stocken och det är förfest hos diana karlsson pyssling innan, hon måste seriöst vara den kortaste personen jag känner.

Men nu är nollningen igång och det tar massa tid men det är roligt att träffa nytt folk och bara röja sönder i uppsala för att visa vad farmaceuterna går för! Temat för vårens nollning är "livet är en fest" och då har vi en grupp med temat Barnkalas, en med mellanstadiedisco (som jag är med i) och till sist en grupp med 80-årskalas som tema. Det var lite svårt att klä ut sig till mellanstadietemat faktiskt, jag hade ägt i 80-årskalasgruppen! Men jag gjorde mitt bästa och köpte en hello kitty tröja på H&Ms barnavdelning, en rosa huvtröja från myrorna och till det rosa tights och svarta shorts. Jag är helt enkelt bara jävligt ful haha. Längtar efter torsdag nästa vecka då vi ska ut på stocken med nollningen och alla får ha valfria kläder, då ska folk få se hur jag ser ut egentligen haha!

Här är en bild från i måndags när vi välkomnade de nya nollorna (kallas amöbor hos oss). Har grymt roliga bilder i min kamera som ligger kvar i uppsala så stay tuned!


Jag utklädd till mellanstadiediscotema

Ny frisyr

Skrivet 2011-01-11 @ 21:02:14
Jag klippte mig ju förra veckan och jag kom på att jag inte visat någon bild! Försökte lägga in den här bilden som visningsbild på msn men den fick inte plats i rutan och den är för suddig för att ha på facebook så nu jävlar ska den laddas upp här istället, haha! Den här bilden tänker jag ha som inspirationsbild när jag ska fotografera Marie. Hon har så fina drag och ögon som blir grymma på bild så jag har sagt till henne att jag tänker fota henne!

Ge mig nollning!

Skrivet 2011-01-11 @ 15:21:01
Woaa på fredag är det tenta.. vi hade tänkt sitta i skolan till fyra idag och plugga men vi drog tidigare för jag och Sofie behövde åka förbi norrland nation och rätta till lite grejer som de ställde till med på stockholm nation igår, haha. Bestämde mig för att gå med i stockholms nation den här terminen för att få gratis inträde på deras nattklubb, som är den bästa, och för att söka bostad via dem. Var där igår och skrev in mig och vilken felaktig bild de ger av stockholmare, riktiga lidingöbrats som satt där och kunde ingenting. Haha det var ganska kul för ingen kunde datasystemet de skulle använda sig av så allting blev typ fel, men de var sjukt trevliga studenter iallafall! Hon som jobbar på norrlands kansli fick rätta till det dem gjorde fel igår iallafall, verkade som att de hade rört ihop det ordentligt. Nästa termin går jag till norrlands och betalar allting där istället för hon vet ju vad hon pysslar med iallafall, haha.

Jag längtar tills fredag kl 13.00 för då är tentan över och då har jag en ledig helg och på måndagen börjar nollningen av de nya farmaceuterna! Om det är några som läser det här och ska börja på apotekar- eller receptarieprogrammet nu på torsdag så måste ni gå med i våran nollningsgrupp på facebook Farmaceutisk Nollning VT-11 Det kommer bli jättekul och oroa er inte, vi har ingen förnedringsnollning. Vi farmaceuter har en egen kår och ett helt eget kårhus så vi är sponsrade av massa företag och därför är nollningen inte förnedrande. Det kommer bara bli väldigt roligt, trevligt och mycket alkohol (för de som vill, haha)

Jag får inte avslöja några teman förrens på måndag men jag kan säga att jag kommer använda mig av den här sprayen till min utklädnad iallafall!


Slöplugg

Skrivet 2011-01-07 @ 21:26:50
Sitter och pluggar till min tenta som är om en vecka, det känns som om den är imorgon haha. Det är ju inte kul kan jag säga, den här kursen var inte alls rolig att ha över julen. Har stor redovisning på måndag och sen är tentan på fredag. Hade jag haft helgen fri hade jag inte vart stressad men nu ska jag jobba. Kan plugga lite imorrn men söndagen går bort helt och hållet, yeay!

Ne men annars då...? Haha min chef säger alltid så "annars?" från ingenstans... annars vadå!? Nemen det ska faktiskt bli skönt att åka tillbaka till uppsala på ett sätt, här i sthlm har alla känt varandra liiite för länge känns det som. Det är uppfriskande med nytt folk och det är inte lika mycket drama där som det är här i sthlm. Veckan som kommer ska jag ner till hyresvärden och lacka ur lite, jag har inte hört ett pip om tapetsering ännu trots att det var så brådskande och de hade satt hög prioritering för att det var så äckligt. Sebbe fick sitt omtapetserat inom en månad och det var inte lika nasty som mina väggar är. Åh jag blir trött bara jag tänker på det, bara för att man är student så ska man behöva leva med vad som helst.

Ne äsch plugga var det... lånar ut min hjärna till frivillig som vill lära den lite elektrokemi och sen kan jag ta tillbaka den!

PUCK

Skrivet 2011-01-05 @ 00:00:43
Haha det här klippet la brorsan upp på facebook, jag vet inte om vi har konstig humor men jag tyckte att det var kul. PUCK! hahaha

Mer frågor

Skrivet 2011-01-03 @ 14:46:04
Tack för svaret! =)
Självklart kommer jag att komma fram och hälsa om jag får syn på dig!
Det är en annan sak jag kom att tänka på nu.
Det här med studentlivet. Hinner man ha ett, låt oss kalla det "liv" utöver studierna? Är apotekarutbildningen en så svår utbildning att man som student knappt har tid för annat än studierna? Och sista frågan. Måste man vara duktig i kemi? Känner massor med människor som skrämmer folk för utbildningen, man blir ju smått rädd när man knappt börjat plugga, Hahaha.

Mvh


Helen :D

Nja du liv vettefan om jag skulle kalla det! Haha nej men man hinner umgås med de andra på programmet, träna och festa om man bara planerar lite. Jag har flyttat tre gånger den här terminen så jag har inte haft någon ork att ens försöka ha ett liv, haha. Apotekarutbildningen är en jävligt svår utbildning skulle jag vilja säga, många tror nog att den är lättare än vad den är men det är inget daltande eller någon mjukstart här inte. Folk brukar säga att först kommer läkarutbildningen, sen tandläkare och efter det apotekare.. säger man på det sättet är det lite fler som förstår att det är ganska tufft. Tycker att det är synd att apotekarutbildningen inte är så känd bland allmänheten, folk tror att det är någon lallarutbildning där man lär sig sitta i kassan på apotek men så är det ju verkligen inte, det här är serious shit och jag kan lova dig att ingen i min klass tänker jobba på apotek efter examen :P

Kemin är svår, ja, behöver man bara duktig, nej. Jag är sämst på kemi men jag klarade förra kemikursen och jag tänker klara den här kemikursen vi läser nu också. Plugga i grupp med några som kan lite mer och ge inte upp när det går trögt. Man har ju seminarium också och om man kommer påläst, har försökt lösa uppgifterna hemma innan, så får man ut mycket mer av seminariet och där kan man även ställa andra frågor till handledaren :)

Svar på kommentar

Skrivet 2011-01-02 @ 16:54:18
Hejsan!

vill först och främst uttrycka min ilska gentemot studenter som verkligen inte visar någon grad av mognad! Hyser stor ömkan gentemot din vän, stackaren.


Jag såg att du har en kategori om apotekarstudier och blev riktigt glad. Jag ska själv läsa till apotekare i Uppsala nu till våren men är hur nervös som helst. Jag undrar vart man kan få tag på böcker om läkemedelsutveckling och användning kursen som vi kommer att startläsa.


Tacksam för svar! =)

Du behöver inte vara nervös, man blir bara så trött av att vara det! haha
Första kursen får man all kurslitteratur av universitetet. Ni kommer få FASS och läkemedelsboken helt gratis! Första kursen handlar om allting, det är som en kurs med lite av varje för att man ska veta vad man har gett sig in på så det finns inte direkt någon bok. Men ni får de där två böckerna för att lära er använda dem och sen får ni handouts på varje föreläsning med powerpointbilderna som föreläsaren använder så att ni kan anteckna bredvid. Tänk på att anteckna bra eftersom det inte finns någon speciell bok som föreläsaren har använt sig av. Många föreläsare kommer rekommendera er att köpa massa böcker men gör inte det! Det ända du borde köpa till den kursen är en medicinsk termologibok men det kommer Mathias berätta för er när det är dags! Jag köpte en till bok som heter pharmacology av Rang and Dale för den rekommenderade typ alla och jag har även sett att de som går terminerna över oss sitter och bläddrar i den ibland. Jag hade stor användning av den när jag skrev mitt PM på läkemedelsutveckling och användning. Blir du nyfiken på någon bok så är det bara att gå till studentbokhandeln i uppsala och bläddra lite i den för att se om den är något att ha!

Vi ses på eran nollning för då kommer jag vara med! Kom gärna och hälsa om du får nys om vem jag är! :)

Gott nytt 2011!

Skrivet 2011-01-01 @ 21:42:46
Nu är det 2011 för er som har missat det, kanske fortfarande ligger däckade efter gårdagens kalas. Mitt nyår var hyfsat lugnt men väldigt trevligt. Vi började hemma hos Karro och så lagade vi middag tillsammans, vi tänkte vara lite annorlunda och bojkotta oxfiléen så vi gjorde limemarinerad kyckling med jasminris, otroligt gott faktiskt! Testade ett recept som jag fick från Camilo i min klass så jag har döpt rätten till Camilos kyckling!

Efter middagen satt vi och spelade spel men det var aldrig någon som vann eftersom alla var så dåliga förlorare och anklagade det andra laget för fusk, haha jag höll nästan på att bli tokig ett tag! Varje gång någon var på väg att vinna blev det så upprörda känslor så att vi tog en paus för att senare börja om helt på nytt men nya lag men det gick inte bättre för det, haha.

Sen fick vi tag på två taxibilar och åkte till medborgarplatsen för att gå på någon fest i en hyrd lägenhet. Vi kom in i den här hyrda lägenheten och såg massa folk som bara satt ner, ingen fest alls.. inte ens någon musik! Så vi satt där snällt i en halvtimme och väntade på tolvslaget som vi firade ute på torget och sen hoppade vi in i nya taxibilar och åkte tillbaka till Karro. Det blev aldrig värsta festen men det var ändå en lyckad kväll i gott sällskap!

Förresten så våldförde aspen sig på mig vid tolvslaget! Han är ju som han är och han var helt desperat "Sandra jag MÅSTE KYSSA EN TJEJ PÅ TOLVSLAGET! Du får ställa upp!!!" men jag sa ju såklart nej, aspen har nog alla sjukdomar man kan ha, haha. Men mitt där på torget så kom han ångande som en dåre och våldkysste mig samtidigt som jag skrek "NEEEEEEEEJ!" rätt ut och sen vände han sig om till de andra och ropade glatt "jag lyckades!" medan jag stod och spottade i snön. Det tyckte alla andra var roligt!


Muppaspen, Oscar och Wikner


Jag ska till och vaska min dyra champagne som var otroligt äcklig
(fick den när jag fyllde 20 år så jag var ju tvungen att bli av med den på något sätt)

RSS 2.0