Glad alla hjärtans dag!

Skrivet 2011-02-14 @ 21:33:27
Idag är det alla hjärtans dag, vissa är bara tvugna att skriva vad de gjort för gulligull för sin partner på facebook (iofs helt okej om de skriver vad deras partner gjorde för dem) och andra är bittra för att de är ensamma denna dag. Det ända jag är bitter över är att mamma inte hade köpt någon chokladask till mig! Men idag har jag varit i labbet 14.00-19.30 och bara hälften som jag och min labbpartner gjorde var faktiskt användbart haha, vet inte riktigt vad vi gjorde för fel faktiskt! Tog bussen som går ner till ICA och köpte en förbannad chokladask åt mig själv för det tycker jag att jag förtjänar! Ne egentligen inte, men gott är det och jag ville ha!

Snackade med wikner och han tycker att min kärlek till choklad är lite obehaglig så han i princip utmanade mig om att äta fyra sånna askar på samma dag. Jag kan ju säga som så att jag öppnade asken för 20 minuter sen och halva är redan slut. Jag skäms inte!


Marabous chokladhjärtan får det att klappa lite extra i bröstet! hahaha

Bitter i trafiken

Skrivet 2011-02-11 @ 21:35:37
Förbannade skitväder, var det verkligen tvunget att komma fan en halvmeter snö och skapa årets trafikkaos? Jag drog från uppsala vid lunch istället för att åka vid fyratiden som det var tänkt. Bättre att åka innan trafiken kommer igång och innan solen går för långt ner eller helt försvinner. Men jag överlevde trots diverse katastrofer!

Först fastnade jag och Sofie med bilen på vägen till BMC imorse, det är en jävla bakgata där som aldrig någonsin plogas (men ändå envisades vi med att köra den vägen) och så var jag tvungen att stanna för att ett annat ägg inte kunde svänga åt sidan ordentligt och ett två tre så satt vi fast i det decimetertjocka lagret med lössnö. Men grym som jag är lyckades jag backa en bit bak och tillslut kom jag över den fläck där hjulen hade börjat spinna.

När jag kom hem till stockholm och körde upp på garaget upptäckte jag att min parkeringsplats inte var skottad, såklart, och då hoppade jag ur bilen och tänkte gräva fram parkeringen med skyffeln vi har i bilen. Förstod att det inte skule funka när hela jävla spaden försvann ner i snön. Ingen hade kört på garaget efter att snön kommit så min enda chans att komma ut igen var att backa ut i mina egna spår. Gick bra tills det kom en gubbfan bakifrån och ville köra frammåt i mina spår som jag ville backa i. Fastnade när jag skulle köra framåt och fick gå ut tre gånger och gräva fram hjulen. Gubben i bilen bakom bara satt och kollade, vevade inte ens ner rutan och gav nått tips. Tillslut fick jag nog, det gick ju inte att köra framåt, jag ville backa! Gick bak och frågade irriterat "Vilken p-plats är det du ska in på!?" och fick svaret att det var den lite längre fram och sen sa han med ett flin "Det går nog bättre om du backar en längre bit" amen herregud jag trodde knappt att det var på riktigt, jag ville hoppa jämfota där bredvid hans bil, slita mitt hår och skrika "MEN FLYTTA PÅ DIG GUBBJÄVEL SÅ KAN JAG JU BACKA!!!!!!!!!" tillslut fattade nog han också logiken och så backade han så långt han kunde så att jag kunde backa ur garaget. Pucko.

Parkerade bilen nere på gatan och hämtade en rejäl skyffel uppe i lägenheten för att skotta fram parkeringshelvetet. Kom ut på garaget igen och upptäckte att snön gick upp till knäna... och där stod jag med en jävla skyffel. En snubbe körde med plogbil på taket och skottade i själva mittgången och jag försökte se så ynklig ut som möjligt för att få lite uppmärksamhet. Sagt och gjort så stannade han bredvid mig och frågade "Ska jag köra in med plogen åt dig så att det blir lite lättare?" och när han hade vart in med plogen på endast min plats av alla parkeringsrutor så tackade jag så hemskt mycket och så var jag klar efter tio minuter. Det var ren glädje!

Lång man på fall

Skrivet 2011-02-06 @ 21:57:34
Haha dagens låt går till wikner som smsade att han satt på akuten för att han ramlat och spräckt ögonbrynet. När det senare kom fram att han har spräckt båda ögonbrynen skrattade jag hur mycket som helst. Bara tanken på att se wikner på nästan två meter ramla får det att rycka i mungiporna. Att han dessutom förmodligen kommer få sina ögonbryn ersatta av två stora vita kompresser gör ju allting mycket roligare. Har haft en aspissig dag på jobbet, som jag skriver om när jag har lagt det bakom mig och kan skratta åt det, och det här gjorde min dag. Så namnet på den här låten är väldigt passande.
Så från mig till wikner som sitter på St:Görans med sin pappa i skrivande stund:

Petter - Gör min dag

Nyckeln till en bra bild

Skrivet 2011-02-04 @ 10:00:00
Då har jag bytt profilbild på facebook, ett stort steg i livet. Haha! Jag har blivit helt såld på svartvita bilder och jag tycker att det passar min nya frisyr, det ska vara en kall, spretig och cool känsla över det hela bara. Om jag orkade skulle jag kompletera min look med sotiga ögon varje dag men vilken normal människa orkar det?

Det jag skulle säga var att med varje seriös bild kommer även en sjukt oseriös. Så här har ni en flippad bild och sen bilden som faktiskt hamnade på facebook. Den oseriösa bilden avslöjar hemligheten för ett bra foto, bra ljus! Min golvlampa från IKEA gör jobbet! Så var inte blyga utan träd fram i ordentligt ljus så blir bilderna tusen gånger bättre än om man försöker gömma sig lite i dunkelt ljus, då får man bara massa osmickrande skuggor i ansiktet!

Jag har fastnat för inställningen som heter Classic på min kompaktkamera, den ger svartvita bilder med snygg kontrast.Amöbaphesten VT2011

Skrivet 2011-02-03 @ 21:49:43
Här kommer lite bilder på de tjusiga gästerna från Amöbaphesten som ägde rum i lördags. Amöbaphesten är avslutningsfesten på nollningen och det är nollornas första finsittning. Det är dresscode kavaj, trerätters, bordsplacering med femtontusen bestick och glas och hela konkarongen. Jag är invald i kåren som historiegraf med en annan tjej den här terminen och det betyder att jag ska agera vimmelfotograf på sittningarna, skriva en artikel till kårtidningen och göra ett kollage och sätta upp i entren.

Tjejen längst till vänster på den första bilden heter Christine och hon hittade min kategori om Apotekarprogrammet här på bloggen och började maila lite frågor till mig eftersom hon skulle börja här till våren. Första dagen på nollningen skulle vi faddrar välja en egen amöba (det är vad vi farmaceuter säger om nollor) och då tog jag tag i tjejen som stod bredvid mig och sen visade det sig att det var ju den Christine som jag mailat med. Det var roligt! En annan random sak är att Patrik, som är killen till vänster på den fjärde bilden, sa andra dagen att han kände igen mig så otroligt och sen hade han kommit på att han också hade varit inne på min blogg. Behöver jag säga att jag blev glad och jätteförvånad?

 


Fina amöbor minglar med fördrink nere i puben


Katrina snodde min kamera och fotade mig


Kårens (oseriösa men underbara) orkester spelade rysk bompa som ledde till dans


Amöborna Patrik och Oskar


Vi sjunger en låt där man viftar med servetten som ska representera en sälunge.
Det är inte så fint som det låter, man sjunger att man dödar sälen typ...


Det gäller att plugga ikapp

Skrivet 2011-02-01 @ 14:52:30
Nu är nollningen över och nu är det dags att ta igen det plugg som man inte har hunnit med. Just nu sitter jag och kollar på webföreläsningar inför de seminarier vi ska ha resten av veckan. Jag har sett den första delen om IR-spektroskopi och den var väl helt okej, jag förstår logiken och det var 31 slides (powerpointsidor). Nu håller jag på med MS och den är 39 slides, det överlever jag, men den sista är över 50 slides lång. Så kul är det inte! haha

Vet att det blir jättetråkigt med massa förkortningar när man inte är insatt men ni skulle bli ännu mer uttråkade om jag skulle förklara vad det var för något :) Jag försöker hålla hoppet uppe med chips och godis så att jag kan känna mig nöjd ikväll och typ slösurfa eller kolla på tv utan att få ångest över att jag borde göra någonting annat.

Oj vad kul, fick precis veta av en kursare att min seminariegrupp tydligen ska ha den sista metoden imorgon, den på 50 slides som jag tänkte ta sist. Kanske är bäst att återgå till mina jävla webföreläsningar nu.

På återseende med lite bilder från nollningen senare ikväll!

RSS 2.0