Tentafest del 1

Skrivet 2010-09-30 @ 21:19:43
Igår hade vi tentafest! Det började med tvårättersmiddag på vårt kårhus pharmen med massa sång och rödvin (öl för min del). När middagen var slut gick vi en trappa ner till puben och hoppade runt på dansgolvet och skämtade. Vid halv elva var vi ett stort gäng som hoppade upp på våra cyklar och trampade iväg till norrlands nation som hade onsdagsklubb.

Under middagen satt vi nästan längst ut på ett av långborden. Med jämna mellanrum stod det fulla flaskor med rödvin som det bara var att ta av. Det satte sig ingen bredvid oss så vi fick en flaska extra vin till vårt gäng och eftersom jag inte dricker rödvin så var det fyra tjejer som delade på tre flaskor, och då hade vi förkrökat innan. Kände mig lite som en nykterist när jag satt där bredvid fylletrattarna som hade världens fylleslag under middagen. Men kul var det.. Det var speciellt kul när Sofie lutade sig över bordet, jättefull och tittade vindögt på servitören och tryckte fram ett "Kan vi få mer rödviiiiiin? Snäällaaaa" och jag bara satt där och försökte peka på min öl för att visa att jag inte var inblandad i den här rödvinshistorien, haha.

När det var dags för efterrätten kom en av servitörerna (det är studenter som jobbar på pharmen) med en tallrik som det såg ut att vara glass på. Eftersom jag är laktoskänslig så frågade jag vad det var för något och då sa han att det var glass. Så frågade jag om de hade någon förpackning som jag kunde kika på, det är nämligen en väldig skillnad för mig om det är gräddglass eller inte. Men han sa tyst och osäkert att de hade gjort glassen själva och då frågade jag om det var mycket mjölk i den och han sa "Nääe.. den är gjord på vispgrädde" HAHAHA och vad är vispgrädde gjort av då? Jag höll masken och förklarade snällt att jag inte kunde äta det och sen började jag och de andra vid mitt bord asgarva när han gick iväg för att hämta ett laktosfritt alternativ.

Ja och det här var bara början på en knäpp kväll, to be continued!

Handduken är kastad

Skrivet 2010-09-27 @ 01:09:42
Ja nu kastar jag in handduken för ikväll. Sebbe har tenta imorgon och jag har min på tisdag så vi har suttit här hela kvällen nu och pluggat. Jag har renskrivit föreläsningar (jag lär mig bäst när jag skriver) och jag har skrivit fem sidor på dator idag, utan radavstånd. Men nu börjar det spåra ur här, Sebbe shottar oblandad saft och jag undrar vem fan Görel är och varför jag bara har tre meningar antecknade från hennes föreläsning på två timmar.

Kom förresten på vem hon var, hälften försvann i pausen för att hennes föreläsning kändes så onödig. Jag satt kvar men jag blev irriterad när hon hotade med att det skulle komma mycket om det hon pratade om på tentan för 1. det kommer det inte alls göra och 2. det behövde hon väl inte hota oss med, vi satt ju kvar? 3. hon var bara en gästföreläsare, hon har ingenting med vår tenta att göra.

Så var det! Imorgon ska jag åka till BMC och plugga i många många timmar. Godnatt!

Tentaplugg

Skrivet 2010-09-26 @ 13:13:06
Sitter och pluggar till tentan som är på tisdag, eller jag försöker plugga. Jag har märkt att det ända stället jag kan koncentrera mig ordentligt på är på BMC. BMC (BioMedicinskt Centrum) är den del av uppsala universitet som jag håller till på. Uppsala universitet är utspritt över hela uppsala och det är på BMC som vi apotekare, sjuksköterskor, läkare, dietister osv håller till på. Jag brukar sitta vid studieplatserna i biblioteket med min dator och alla böcker för där kan jag verkligen koncentrera mig, det är tyst men inte sådär tyst så att man hör hur det piper i öronen. Har snackat med Sebbe och vi ska åka tillbaka redan om en timme så får han släppa av mig vid BMC så att jag får någonting gjort. Med passerkort kommer man i skolan dygnet runt och det är många som sitter där på helgerna och pluggar. Vet att det är ett gäng från min klass som sitter där just nu och pluggar tillsammans, vet inte om jag sätter mig med dem eller om jag pluggar på egen hand.

Aja tänkte bara uppdatera er lite. Tentan är på tisdag så tills dess är det fullt upp. De flesta ska ut på tisdag kväll för att fira men vi får se om jag följer med, är sjuk för tillfället. Men jag hoppas att jag blir frisk så att jag kan följa med. Hörs efter tisdag eller om jag får lust att blogga mitt under mitt pluggande, haha.


Flygbild över gigantiska BMC

PowerPoint [x]

Skrivet 2010-09-21 @ 22:53:35
Sådär nu har jag gjort min PowerPoint-presentation till fredagens PM redovisning. Är faktiskt riktigt nöjd med min presentation, den är både snygg och pedagogisk. Jag har gett mig fan på att alla i min grupp ska förstå vad jag pratar om så jag har suttit och gjort egna bilder med pilar och kryss för att förklara hur läkemedlen fungerar i kroppen. Jag vet ju hur det brukar vara, man sitter och låtsas lyssna intresserat på andras redovisningar men i tankarna är man någon helt annanstans.. Redovisningarna är ju oftast bara ett moment alla måste göra, det är sällan man sitter där för att faktiskt lära sig något av de andra studenterna. Men nu ska jag fånga allas uppmärksamhet och göra det hela enkelt!

Nu ska jag förbereda inför redovisningen på torsdag.. det är mest för att vi ska lära oss tala inför grupp så man får prata om vad man vill men jag vet inte alls vad jag ska välja. När det är avklarat måste jag börja plugga inför tentan, kommer nog få panik inför det imorgon.

Hur är apotekarprogrammet?

Skrivet 2010-09-21 @ 16:18:02
Jag har fått en fråga om hur det är att plugga till apotekare och det kommer komma svar på det! Jag har tänkt att skapa en ny kategori här på bloggen med inlägg om just uppsala och apotekarprogrammet.. När jag sökte info om programmet på nätet så tyckte jag att det var alldeles för lite så nu hoppas jag att jag ska kunna hjälpa någon som tänkte precis likadant som mig innan jag började.

Det kommer inom kort alltså! Har vart väldigt hektiskt nu i början och om exakt en vecka har vi vår första tenta så vi får se hur mycket jag hinner med innan dess :)

Förtidsrösta

Skrivet 2010-09-16 @ 22:25:08
Nu har jag gjort upp en liten tidsplan för morgondagen. Är förresten hemma i Stockholm över helgen om jag missade att skriva det förr, är ledig imorrn så jag åkte hem redan idag. Imorgon är det dead-line för mitt PM 23.59 men jag vill inte ha det gnagandes i bakhuvudet hela dagen så jag har bestämt mig för att vara klar senast 15.00 så att jag kan släppa det sen. Efter det ska jag åka till kista och förtidsrösta eftersom jag jobbar 10-19 på söndag och min vallokal har öppet 9-19 så det blir tajt. Om jag ändå ska till kista kan jag passa på att köpa ett par nya skor, jag har bara tygskor och det är både kallt och blött nu när det har börjat regna massor på dagarna. Senare på kvällen ska jag på bio och se Inception, bättre sent än aldrig.

Nej nu är det dags att återgå till mitt PM!

Fikapaus på föreläsningen

Skrivet 2010-09-16 @ 22:02:21
Jag sitter här med mitt PM och undrar varför det inte skriver sig självt. Ouppfostrade jävla svin. Nemen det är segt som bara den men jag tror att jag får ihop det innan deadline om jag bara får lite energi. Nästan all min energi gick till dagens föreläsningar mellan åtta och tolv. Det är rast varje hel timme till kvart över och då kan jag lova er att det är springtävling till kafeterian för kön blir väldigt lång väldigt snabb där. Den andra pausen sprang och och Sofie dit, när föreläsaren tackade för sig flög vi upp från våra platser och sprang upp för trapporna i föreläsningssalen och ut till kafeterian, riktigt bra jobbat. Jag unnade mig en chokladbit och en liten laktosfri choklad. Jag är så glad över att de har laktosfri mjölk till chokladen för det brukar det aldrig finnas förutom när de gör pulverchoklad och det är ju värdelöst, en annan positiv grej är att det står "I <3 kaffe" på muggen så jag ser jättemogen ut med min lilla kaffemugg. Tänk vad töntigt om det stod "I <3 choklad", vem fan gör inte det liksom?


MUMS!

Nollningstema: Bolibompa

Skrivet 2010-09-15 @ 23:55:23
Nej fan nu var jag vaken för länge igen... Har föreläsningar 8-12 imorrn så det finns en ganska stor risk för att somna om jag inte lägger mig nu. En av föreläsningarna ska handla om försöksdjur och det ska bli intressant så jag hoppas att jag håller mig vaken på den.

Här har ni en bild från nollningen. Det här är några ur min nollningsgrupp på pubrundan och vårat utklädningstema var bolibompa! Fast det var mer barnprogram/sagofigurer. Jag var rödluvan och jag gick all in på alla tio nationspubar vi besökte. Det var förresten en utbytesstudent från Hong Kong som tog den här bilden, han blev nog lite rädd när vi hoppade på honom och bad honom ta en bild.

Godnatt!


Jag som rödluvan i mitten av bilden

Rivstart

Skrivet 2010-09-15 @ 12:53:54
Hej alla, jag lever fortfarande! Nollningen är över och det känns bra, visst var det roligt men det är svårt att hinna med plugget när man ska ut varannan dag.. Veckan som kommer är ganska stressig, det är PM som ska in, diverse datauppgifter ska göras på nätet, två redovisningar och infosök inför PBL-möten. Här i uppsala är det minsann ingen mjukstart! Just nu sitter jag på BMCs bibliotek bland de tysta läsplatserna med fyra böcker och min dator. Ska sitta här i minst fyra timmar innan jag åker hem, mitt PM ska bli färdigt! Ger mig själv lite rast innan jag börjar för jag kom just ut från ett PBL möte.

Andra små updates är att jag har hittat min adapter till digitalkameran så nu kan jag lägga upp bilder igen! Men den har jag inte med till skolan så ni får vänta tills ikväll.

Jag har också fått ett förstahandskontrakt på ett studentrum i flogsta. Det ligger faktiskt i samma hus som jag bor tillfälligt i nu, en trappa ner bara haha. Sebbe har också fått ett rum i flogsta lite längre ner på gatan, han får sitt rum 1 oktober men jag får mitt 1 december så under november kommer jag bo hos sebbe. Rummet jag hyr av en fadder nu har jag tills 1 november. Lite krångligt men det löser sig. Jäklar vad jag kommer flytta runt alltså, men det är skönt att allt är på samma gata så slipper man fixa transporter och grejer, då räcker det med bilen.

Nej nu ska jag börja söka på PubMed efter vetenskapliga artiklar på engelska till mitt PM om alkohol- och drogberoende, woho!

Det går inte att sova i flogsta

Skrivet 2010-09-06 @ 23:12:08
Sitter här i rummet och inväntar Sebbe som är ute på nollning. Vi har bara en nyckel så när han vill hem måste jag ända ner i porten och släppa in honom så det känns onödigt att lägga sig. Dessutom är det takfest på grannhuset och de låter som in i bomben.. hade säkert vart roligt om man inte skulle upp 07.00 imorrn. Tänkte plugga lite men jag vet inte vart jag ska börja. Jag ligger inte efter ännu men det vore skönt att komma igång med mitt PM som ska in om några veckor, så att jag slipper känna stressen i bakhuvudet.

Nu har jag tröttnat på flogsta, mest pga takfesterna som håller en vaken hela natten för att ljudisoleringen i de här fönstren suger. De som bor i det huset verkar inte störas av det för de bor under festen så det hörs nog inte in till dem. Inne hos mig hörs det jävligt bra eftersom jag bor högst upp och när de skriker så strudsar det mellan husen, mot mitt hus alltså. Men aja det är väl bara att bita ihop.. slutar vid lunch imorrn så jag kanske hinner hem och sova innan kvällens pubrunda med alla farmaceuter.

Nä nu ska jag försöka börja på mitt PM om alkohol- och drogberoende. Kanske ska skicka över det till fylletrattarna på granntaket, haha.

Snark

Skrivet 2010-09-02 @ 19:51:33
Apa vad det är svårt att komma in i pluggandet när man har jobbat ett år.. eller det hade säkert vart samma sak om jag bara hade haft sommarlov. Har pluggat sen jag kom hem från skolan, först gick det långsamt men jag fick saker och ting gjorda men nu har jag fastnat. Måste hitta en vetenskaplig artikel om alkohol och drogberoende på engelska som jag ska använda i ett arbete och min hjärna förvandlas till gelé bara jag läser rubrikerna på alla artiklar. Så nu har jag kört fast och jag har ingenting att göra, har inte ens kabel-tv så det kan jag inte heller sysselsätta mig med.

Wikner skickade precis det här klippet, det piggade upp lite :D Ascoolt!

 

Update från uppsala

Skrivet 2010-09-01 @ 21:59:19
Sådär ja, nu är skolan igång! Just nu är det fullt upp med nollning och skola, tar dessutom massa kraft att ta sig runt i uppsala eftersom jag inte hittar ett smack. Idag och imorrn har jag ingen nollning men det är massa annat som behövs göras. Idag har jag laga mat och vart i skolan, vi hade en fysiologiföreläsning på fyra timmar och satan i helvete vad svårt det var att hålla igång i slutet.. kom på mig själv med att sitta och dagdrömma och inte alls hänga med i föreläsningen. Mitt huvud har blivit bombat med kunskap om hjärta, njurar och lever idag och jag måste sätta mig och googla igenom hela skiten så att jag kan läsa på om det jag missade och det jag inte förstod helt och hållet. Det kommer bli en köttig tenta tror jag.

Men nu måste jag duscha och så ska jag försöka få Sebbe att diska. Jag gick upp tidigare idag och lagade chili con carne och efter skolan värmde jag på två portioner så att vi fick någon middag och efter det gjorde jag baguetter tills imorgon... med andra ord så är det fan hans tur att dra sitt strå till stacken nu genom att diska.

Imorgon slutar jag vid fyra och då ska jag hem och skriva en disposition på ett arbete som ska in på måndag, jobbar ju i helgen och på fredag är det nollning igen. Så imorgon måste det ske och det passar bra eftersom Sebbe har nollning då så jag har rummet för mig själv. Så vi hörs nog imorgon eftersom jag ska sitta framför datorn då :) Har btw fortfarande inte hittat min adapter till kameran så det blir tråkiga inlägg i fortsättningen också..
RSS 2.0