Flyttat ut

Skrivet 2010-10-31 @ 11:04:14
Igår funderade jag på att gå ut efter jobbet, jag hade tänkt stanna hemma men när jag väl stod på jobbet så kändes det så tråkigt att bara åka hem och sova. Jag var på väg ut men jag fick aldrig av mig jobbkläderna och så blev klockan nästan tolv så då sket jag i det och la mig istället. Sov tolv timmar inatt så det var nog ett bra val att stanna hemma, haha. Mitt rum ser ut som ett förråd just nu eftersom jag har flyttat ur studentrummet i uppsala. Ska bo hos sebbe en månad och sen får jag mitt alldeles egna rum 1 december. Ska försöka få lite ordning i mitt rum innan jag drar till jobbet för just nu hittar jag ingenting.

Tentaplugg igen

Skrivet 2010-10-26 @ 21:34:09
Tentaplugg, så otroligt härligt. Ännu härligare är att vi läser 25 kurser på sju terminer och sen är det valbara kurser, examensarbete och praktik. Den här terminen ska vi läsa fyra kurser så det är intensivt, varje dag är det tentaplugg känns det som. Förra tentan satt vi och råpluggade dagen innan på BMC 10-21, kanske inte det smartaste. Nu började vi sitta kvar i skolan redan förra veckan men jag har fortfarande ångest. Den här kursen, matematik och statistik, är inte att leka med ska jag säga. Men när den är över så är den över iallafall, hoppas att jag klarar tentan för det är många som kuggar på den eftersom apotekarstudenter överlag inte är intresserade av matte, haha. Ska till skolan imorrn med Sofie och Malin och plugga. Jag och Sofie ska sitta kvar tills puben på pharmen öppnar och så ska vi gå dit och äta middag. Jag tycker att vi är värda en riktigt god nachotallrik efter att vi suttit på BMC och ruttnat 08.00-17.30. Shit jag längtar redan tills middagen.

Eftersom det är tentaplugg som in i bomben nu så är det lite svårt att hinna skriva några inlägg. Tentan är på fredag och efter den ska jag flytta. Jobbar i helgen också... kul!

Lyckad middag

Skrivet 2010-10-26 @ 19:35:04
Idag lyckades jag få till en riktigt god middag! Köpte frysta laxfiléer för några veckor sen och förrförra veckan gjorde jag två av dem med potatismos och sås, det kunde inte bli mer misslyckat. Laxen blev bränd, pulvermos är aldrig någon höjdare och såsen var ungefär lika rinnig som vatten. Så nu var det "gör om, gör rätt". Laxen stekte jag långsamt som mamma sa, jag kokade potatisar och jag tog det lugnt och lät såsen ta sin tid. Gjorde mos av potatisarna så jag lät dem koka lite längre och sen mosade jag dem och hade i smör och en skvätt mjölk (är det rätt eller? Det var första gången så jag bara chansade, haha). Skivade citron för att ha till maten sen men jag fick lite citron över så jag pressade lite över laxen medan den stektes. Haha jag kände mig som en riktig mästerkock när alla i köket kom fram och sa att det såg gott ut, tur att ingen såg mitt förra misslyckande!

Nu har jag nästan tömt mitt frysfack här, jag flyttar ju ut på fredag. Har kyckling kvar som jag tänkte ha i en pastasallad men den får jag flytta till sebbes frys och göra nästa vecka istället..

Finally!

Skrivet 2010-10-23 @ 23:07:09

Äntligen har blogg.se fått tummen ur och fixat så att man kan tidsinställa inlägg! Jag som hade funderat på att byta bloggplattform bara för att få den funktionen, det blir lättare att hålla igång bloggen då. Så nu kommer det komma inlägg lite då och då under dagen, trots att jag sitter på BMC och pluggar arslet av mig, härligt va?

Så tack blogg.se!

Life is in the name of change

Skrivet 2010-10-23 @ 22:38:29
Nu har jag bytt profilbild på facebook.. märkte att den jag hade innan hade varit där sen 16 april. Hittade en bild jag tog förra torsdagen där min hy ser väldigt bra ut.. just nu är den inte i toppskick.. för lite sömn och för mycket fest antar jag. Min lampa i rummet gör underverk, ingen redigering här inte förutom lite småsaker som att jag har beskurit bilden på höjden. Tyckte att detta var så stort att det var värt ett blogginlägg och bilden i jätteformat!

Och ang rubriken, haha jag skojar! En student från pakistan flyttade ut ur vår korridor vid månadsskiftet och han satte en lapp på kylen där han tackade för sin tid i korridoren och så skrev han att "life is in the name of change". Jag trodde han hade åkt hem till pakistan igen men han hade tydligen flyttat två hus längre bort på gatan, HAHAHA

Skicka hem alla utbytesstudenter!

Skrivet 2010-10-20 @ 22:53:55
Shit vad jag är trött på att bo här i flogsta. Det är fest hela tiden överallt. Jag skyller på utbytesstudenterna för jag har inte hört någon fest som inte har vart deras. De kommer hit och pluggar hur lite som helst och festar hela veckorna. Inatt vaknade jag av att tjejen från Nya Zeeland som bor bredvid mig fick för sig att ha efterfest klockan ett på natten. Hade ändå sovit i två timmar så jag sov ordentligt men ändå for jag upp ur sängen som ett skott när de satte på musik på högsta volym. De lyssnade på Robyn - dancing on my own och hoppade runt där inne och skrålade med. De hade lika gärna kunnat stå vid min säng, så högt lät det. Blev så jävla arg så att jag drog på mig kläder och flog ut i korridoren och bankade på hennes dörr. De hade så hög musik så att de inte hörde mina bankningar så jag rusade till korridorens dörr och plingade på hennes knapp och då sänkte hon musiken. Ställde mig utanför dörren och väntade på att hon skulle öppna men det gjorde hon inte. Musiken fortsatte, lägre men jag hörde ju tydligt ändå så då bankade jag på dörren igen. Då stänger hon av musiken och sen hör jag hur det klickar i dörren, hon kom och låste dörren! Hon vågade inte öppna! Jävla idiot, jag drog alla engelska svordomar jag kunde innan jag dundrade in till mig igen och sen var jag så arg att jag inte kunde somna om på ett tag.

Just nu är det fest i grannhuset på våning tre. Det är ganska stora gårdar mellan husen och jag bor på sjunde våningen men jag hör musiken klart och tydligt. Ser in i deras kök och det är helt proppat med folk, ser ut som en överfylld nattklubb. Det tas kort konstant, kastas ölburkar och alla hoppar runt som galningar... Shit vad jag tycker synd om de andra som bor i den korridoren för det är inte direkt någon ljudisolering.
Haha nu tror jag att de blev tillsagda för musiken dog och köket töms långsamt på folk.

Shit vilka idioter, jag blir jättearg. R-E-S-P-E-K-T! Kan folk inte tänka på oss andra som faktiskt pluggar? I min korridor har vi just nu tre utbytesstudenter på 12 rum och i flogsta är det 12 hus med sju våningar där det är 24 rum på varje våning. Det är många partysugna utbytesstudenter det!

Var på norrlands nationsexpedition idag och lämnade in en ansökan om ett av deras studentrum på studentvägen i vår. Jag vill inte bo här längre.

En typisk dag i uppsala

Skrivet 2010-10-20 @ 21:54:09
Idag skulle vi ju plugga efter skolan och sen belöna oss med mat på pharmen. Belöning vet jag inte om vi kan kalla det för vi fick inte så mycket gjort. Vi fastnade efter en halv uppgift och sen satt vi bara och skrattade åt allt och inget. Efter ett tag gick ett annat gäng från klassen förbi, de hade också gett upp och var lika flamsiga som oss så de joinade oss några minuter och så var vi tramsiga tillsammans. Jag skrattade så att jag fick ont i magen och alla andra på BMC måste ha trott att vi tagit nått piller eller någonting.

Sen blev det iallafall pharmen och varsin nachotallrik. Det var öppen-mikrofon så det var lite folk uppe och spelade och sjöng roliga sånger. Medved hängde med oss och han är alltid så speedad så att man får ont i huvudet bara av att titta på honom. Han var så pigg så att vi andra blev trötta helt enkelt. Jag brukar mobba honom lite, idag sa jag bland annat att han måste vara född under en ravefest och att han är som en automatbil, driven ligger i hela tiden. Jag har också konstaterat att eftersom det brukar vara jag, malin, sofie och medved på pubkvällarna så är vi som de tre vännerna och jerry. Medved är den udda killen som vi egentligen inte vill ha med så han är såklart jerry, HAHA!


Vi satt och pluggade i korridoren så Malin räckte upp handen i hopp om att någon skulle komma och hjälpa oss med statistiken, hahaMaria, Camilo och company kom och tramsade. Camilo skrattar som eddie murphy så om han skrattar så skrattar alla andra och Camilo är en väldigt lättroad person!


Martin och Medved sjöng på puben

Tentaplugget börjar i tid

Skrivet 2010-10-19 @ 19:36:35
Tenta på fredag nästa vecka och vi har redan börjat det seriösa tentaplugget. Förra gången satt vi i skolan 10 timmar dagen innan och panikpluggade. Satt kvar i skolan i onsdags och igår satt vi tre timmar och idag pallrade vi oss iväg till skolan för att plugga trots att vi var lediga. Vi satt i ett grupprum i åtta timmar men jag satt typ och stirrade in i väggen en timme i samband med lunch och laddade batterierna. Men sju timmars plugg är ändå bra. Imorrn sitter vi kvar efter vårt seminarium och sen ska vi belöna oss med nachotallrikar på pharmen (farmaceutiska kårhuset). Jag tycker att vi är jäkligt duktiga faktiskt!

Här har ni en bild från i torsdags när vi var ute på stocken! Jag minns att vi tog bilden men inte att jag klängde så på Medved haha. Malin minns inte ens att vi tog den!


Medved, jag och "stora" Malin

Over and out

Skrivet 2010-10-18 @ 23:08:24

Jag och lilla Johan på jobbet sitter alltid och flamsar på msn om kvällarna, båda pluggar och är allmänt slut i huvudet. Ikväll har vi kommit fram till att man hellre skulle vara en tunnelbanepung än ett pendeltåg. Jag har försökt förklara att jag är 20 år och inte 21. Han är född 88 och jag 90 men ändå får han aldrig in i huvudet att jag är 20 år.

Det här skrev johan innan han loggade ut mitt i massa trams och jag tyckte att det var skitkul. Kanske inte är så roligt när man inte är trött och inte fattar vårt flamsande när vi drar in fraser och annat från jobbet, haha

Tack för att du ringde till okq8, tvätten är stängd och minibussen sprängd.
Rinkeby har prima bilar, trevlig helg.

Sovmorgon

Skrivet 2010-10-18 @ 10:21:08

Jag sket i mitt matteseminarium imorse. Jobbade ju i helgen så jag har inte sovit så mycket och var helt slut när jag la mig igår. Eftersom det är så kallt i mitt rum så hade jag ont i halsen när jag vaknade plus att jag har fått benhinneinflammation så minsta steg gör ont som satan. Man kan säga att jag redan var på dåligt humör och om det är något som kan få mig på sämre humör är det vår matteföreläsare, han är ju helt galen, så jag stannade hemma och var nöjd istället. Ska till skolan efter lunch och gå på statistiken istället och sen ska vi sitta kvar och plugga lite.

Har satt på lite musik i rummet nu och ska renskriva lite plugg!

Maroon 5 - Runaway

Statistik i mitt hjärta

Skrivet 2010-10-15 @ 22:36:59
Back in stockholm igen! Börjar jobbet 7.45 imorgon så jag har bara vart hemma ikväll. Har suttit och renskrivit mina anteckningar från statistiken och nu har jag seriöst kramp i armen och jag är trött på konfidensintervall, signifikansnivåer, t- och z- värden och alla jävla hypoteser. Så lägger jag ner verksamheten, nollhypoteserna förkastas, och så ska jag unna mig en liten tallrik med tacos innan jag går och lägger mig.

Fick förresten tillbaka min första tenta idag och jag klarade den, woho! Jag och Sofie firade med att äta buffé på Fugu och jag åt typ tre portioner ris med friterad kyckling i sötsur sås. Jag åt så att det skulle vara värt de där 75:- tre gånger om och sen kom jag in i en sån matkoma så att jag nästan behövde återupplivas på sjukhus.

yäyä sova var det, godnatt!

International Suit Up Day

Skrivet 2010-10-13 @ 23:35:51

Har precis kommit hem från pubkvällen på pharmen. Det var mentorspub kombinerat med dagens stora tema: international suit up day! Det var kul att se folk i skolan som gick runt i kostym av just den anledningen, trodde inte att någon skulle följa det! Mentorspuben var att det kom två kvinnor som öppnat egna apotek och gästföreläste en kvart var om hur de startade upp allting och hur deras apotek utmärker sig från de stora företagen. Inte så jättekul, jag är inte så sugen på att starta ett eget apotek haha.

Killarna hade kostym och då var ju vi tvugna att klä upp oss lite också, nästa år ska jag ha en schysst kavaj med kjol och skjorta, visa tydligt att jag också kan! Men ikväll fick det duga med mina nya läderskor med låg kilklack, jeans och en svart elegant blus jag köpte i helgen. Försökte se lite mer sofistikerad med håret och smycken också.


Hade lite bråttom så håret hann inte torka innan jag cyklade iväg, haha

Nu ska jag träna min bakdel!

Skrivet 2010-10-12 @ 20:19:15

Igår var jag iväg och köpte ett träningskort på Campus 1477! Det är typ friskis och svettis men det verkar bättre, många studenter som tränar där eftersom det typ hör till universitetet. Nej det kanske det inte alls gör, jag bara hittar på, men 1477 är det år som universitetsbyggnaden byggdes och skolhälsan informerade om campuset första dagen i skolan. Det är studentrabatt och det ligger löjligt nära BMC, tvärs över gatan. Det finns två lokaler att välja mellan men självklart väljer jag det som ligger i Uppsala Science Park som är området precis vid BMC. Det ligger mellan BMC och vårat kårhus så allting är samlat, synd att jag bor ända borta i flogsta! Nemen det tar ca 15 minuter med cykel så det är inte alls farligt.

Har bokat in mitt första pass på onsdag innan dagens föreläsning, det blir ass n abs (det heter faktiskt så) med stora Malin. Alldeles nyss bokade jag in mig på zumba passet på måndag, det brukar tydligen bli fullbokat. Ser verkligen fram emot det, jag har velat testa zumba jättelänge! Jag tror att det här kommer bli grymt, de har så många olika pass att välja mellan så att jag knappt kan välja och det kommer bli så kul att testa på massa olika saker! Men eftersom jag känner mig själv köpte jag bara ett kort för fyra månader för att se hur ofta jag faktiskt går dit och om jag känner att jag hinner med att träna mycket parallellt med pluggandet.

Delat kök

Skrivet 2010-10-11 @ 21:09:52

Idag var vi fyra stycken som tänkte laga mat samtidigt i korridoren, vissa dagar kan man springa i korridoren och köket hur mycket som helst utan att träffa någon men nu var vi fyra som blev hungriga samtidigt och en annan som kom hem och stannade till lite i köket. Nu har jag lagat mat, ätit, gjort matlådor och diskat allting. Helt otroligt vad allting tar lång tid, det tar extra mycket tid eftersom jag har alla mina egna köksgrejer så jag springer fram och tillbaka mellan köket och rummet hela tiden med grejer.

Imorse när jag gick ut för att hämta min youghurt såg jag att ena spisen var äcklig igen, vissa dagar är den faktiskt clean. När jag kom hem från BMC var det ännu värre så jag var inte alls sugen på att ställa mig där och laga mat. Men jag tog saken i egna händer och torkade av båda spisarna så att man slapp bli äcklad bara av att gå in i köket. Det står disk i ena diskhon som har stått där i två veckor, helt seriöst. Det är några muppar till killar som bor längst ner i korridoren som inte har fattat att deras morsa inte bor här!


Vår fräscha spis i det delade korridorsköket

Highlights

Skrivet 2010-10-10 @ 23:13:55

Min mamma är ganska rolig, det har jag ju vetat länge, men hon lyckas faktiskt vara rolig på facebook också! Sitter här och läser igenom alla hennes gamla statusuppdateringar och skrattar. Såg att min kusin har kommenterat och skrivit att hon borde skriva en bok så att man får se henne på nyhetsmorgon, haha. Ja det är vad jag gör på en söndagskväll, vad gör ni? Haha

Har samlat ihop några roliga uppdateringar åt er här, hoppas inte mamma misstycker!

Jag har hittat massa pengar

Skrivet 2010-10-10 @ 19:51:00
Hittade precis en tjugolapp i min jeansficka och jag blev helt överlycklig haha! Fattig student heter det har jag hört! Helt sjukt, kändes som i trissreklamerna "plötsligt händer det" stoppade ner handen i fickan och kände en papperslapp, vad kunde det vara? ett kvitto? och så tog jag upp den och såg selma lagerlöf och kände hur ett leende spred sig över mitt ansikte. Och sen kom jag på mig själv och började skratta åt mig själv. Nu har jag hela 26:- i min plånbok! De andra 6:- hittade jag på golvet i mitt rum för en timme sen, HAHA! Värsta guldgruvan här alltså.

För att jag ska få er att bli lika glada så ska ni få se på ett roligt klipp. Eller det är väl mest roligt för de som såg på valvakan. Ni som såg Mona Sahlins tal efter valresultatet kanske minns kvinnan som stod bakom henne och klappade händerna som en säl? Här är en remix!

Luggjävel

Skrivet 2010-10-09 @ 22:15:01
Mitt hår har fått ryck och växer som ogräs tycker jag. Mitt hår har aldrig vart speciellt långt eller växt snabbt. Det brukar vara så att när det har kommit till en viss längd så blir det bara risigt men så är det inte nu av någon oförklarlig anledning. Eftersom jag är student nu måste jag hushålla med pengarna och ska försöka vänta nån månad till med att klippa mig, tänkte däremot boka en tid för att klippa luggen för det kostar bara 80 kronor. Jag klippte en lite tuffare lugg sist men den är typ försvunnen nu, eller den är kvar men den är för lång för att kunna ligga som den ska göra så nu får det bara hänga som det vill, ska kolla mitt schema och försöka boka in en klipptid på mirres när jag ska hem till stockholm. På bilden jag har tagit precis nu ser det ju inte så förjävligt ut men jag kan säga att det är förjävla jobbigt med hår som ramlar ner och täcker hela ansiktet, när det var nyklippt gick det att fixera luggen med lite vax.

Här är en bild från början av augusti när jag klippte min nya frisyr, bilden är enbart tagen för att visa håret haha.Och här har ni en bild på hur det ser ut idag, tagen för tre minuter sen

Grease is the word

Skrivet 2010-10-09 @ 17:47:33
Ska strax hem till AnnaMaria och kolla på film, vi ska se Grease! Har sett den en miljon gånger känns det som men den är lika bra varje gång. En av mina första CD-skivor var faktiskt soundtracket från Grease och senare fick jag den på DVD, när DVD blev populärt. Haha fyfan jag tycker att mina föräldrar låter urgamla när de berättar om när TV kom men jag känner mig nästan lika gammal själv. När jag var liten fanns det inte DVD, mobiltelefoner, ipods osv.. allt det där kom ju hyfsat tidigt så jag tillhör ju generationen som växte upp med elektroniken men jag minns ju tiden innan det uppfanns!

Aja jag ska väl klä på mig och dra till AnnaMaria med min DVD-film. Jag tänker spola förbi sången beauty school dropout för den är så seg och tråkig, det är den enda delen i filmen som jag inte tycker om.


Grease opening


I solve my problems and I see the light.
We got a lovin' thing.
We gotta feed it right.
There ain't no danger we can go too far.
We start believin' now that we can be who we are.

Grease is the word.

Mat i stora lass

Skrivet 2010-10-09 @ 17:35:44
Det finns så mycket god mat i kylen här hemma i stockholm, inte alls som min hylla i den gemensamma kylen i uppsala. Idag åt jag tacos och sen lite senare åt jag amerikanska pannkakor med jordgubbssylt och lönnsirap, inte för att jag var hungrig utan bara för att det såg så gott ut! Jag hamstrar på mig under helgerna så att jag har lite fett och energi att ta av under veckorna, haha. Jobbigt i jul när man kommer hem under en längre tid om man inte kan kontrollera sig själv utan hamstrar på av ren vana, då blir det många extrakilon! Jag har en låda tacoköttfärs i frysen som jag ska ta med till uppsala och imorgon ska jag få låna mammas ICA-kort och köpa lite skafferivaror!

Läkemedelsutveckling och användning

Skrivet 2010-10-07 @ 17:44:35

Här kommer ett inlägg till kategorin apotekarprogrammet!
Nu har jag gått i skolan i typ 1,5 månad och än så länge trivs jag jättebra, känner faktiskt mer och mer att det här är rätt utbildning för mig. Förra veckan hade vi vår första tenta på en kurs som heter Läkemedelsutveckling och användning, kallas för LoA av studenter och lärare bara för att det är lättare att säga. Kursen handlade övergripande om läkemedel och det var lite basic i början för att fånga upp alla, vi har ju alla haft olika lärare på gymnasiet och tyvärr fokuserar alla lärare på helt olika saker. Vi lärde oss om hela processen från idé till läkemedel, olika administreringssätt (hur man tar läkemedlet), hur läkemedlen verkar i kroppen, problem med äldre som tar många läkemedel samtidigt osv. Det var lite övergripande om allting. Men det var intressant och jag känner mig som en svamp, jag vill veta mer och suga åt mig all kunskap. Men det var svårt, det ska jag inte sticka under stolen med, men om man är engagerad och lyssnar på föreläsningarna så klarar man sig. Eller jag har iofs inte fått svar på min tenta ännu, jag kanske inte klarade den haha. Nemen man har fem försök på sig att göra om tentorna så bara man vill så ska det gå!

Kursen bestod av föreläsningar och PBL-möten (problem baserat lärande), då var man indelade i grupper om nio personer och fick olika patientfall med problem som man skulle lösa, allt gick ut på att söka information och diskutera fram en lösning som fick patienten att må bättre. Vi skrev även ett PM, jag fick ämnet alkohol- och drogberoende, som sen skulle redovisas. Det var bara PBL-mötena som var obligatoriska, missade man ett möte var man tvungen att komplettera för att få godkänt i kursen.

Den första skoldagen får man två böcker av skolan, FASS och Läkemedelsboken. Fass är en gigantisk bok med information om alla läkemedel, den är på 3400 sidor. Fass är mer som ett uppslagsverk, det är ingenting man ska lära sig utantill och man får ha med den på de tentor där den är relevant, som t ex LoA tentan. Dessa två böcker får man gratis men det är bra att köpa till en medicinsk terminologibok som har alla konstiga medicinska termer man aldrig hört talas om. Den finns i en billig pocket variant (under 200:-) och en dyr inbunden (en bit över 500:-). Jag köpte den dyra för man kommer ha den hela utbildningen och det är jättemycket som inte finns med i pocketboken. Mina kompisar som har köpt pocketboken har smsat mig flera gånger och bett mig slå upp ord som inte funnits i deras.


Läkemedelsboken, medicinsk terminologibok och FASS


Gigantiska FASS

Regnhelvete

Skrivet 2010-10-07 @ 17:11:21
Åh det är något helt otroligt vad det har regnat här i uppsala idag! Okej om det regnar men det är inte så kul när man ska ut i det och mindre roligt när man ska cykla i det! Min skinnjacka och vinterrock har ingen luva och det är ju kallt ute så jag tog på mig två koftor och sen regnjackan över det. Det gick helt okej till skolan, jag överlevde iallafall. Det var värre efter skolan, då skulle jag och stora Malin (hon är 1,82 lång och jag känner så många malin nu att hon får heta stora malin trots att hon inte tycker om det) åka och sola solarium. Vi kände oss lite deprimerade av höstrusket och hon är härifrån uppsala så hon visste ett schysst ställe. Efter att ha varit på det här solariestället kan jag säga att alla ställen i stockholm kan ta sig i röven. Det kändes som att man kom in på en skönhetssalong, det var bemannat, fräscht och trevlig personal.

Hur som helst så blev vi ganska blöta på cykelfärden till solariet som låg nere i stan, det var lagom mysigt att dra på sig ett par blöta jeans efter solningen. Sen skulle jag cykla hela vägen hem till flogsta och det rann vatten i mitt ansikte och droppade från näsan. Mina vantar var helt dyngsura och jag såg hur min väska som låg i cykelkorgen bara dränktes i vatten. Det ända positiva var att jag hittade en bra plats i cykelstället när jag kom hem, under tak! Mina jeans var så blöta att det rann vatten längs mina ben efter att jag tagit av dem. Några i klassen ska ut på stocken ikväll, stockholms nations pub som är varje torsdag, och jag sa att jag kanske skulle med men nu tänker jag inte sätta foten utanför dörren innan det slutar regna!


Mina blöta jeans efter cykelturen hem


Min fina orkidé i kontrast mot flogstas höghus och pissvädret

Morrhår

Skrivet 2010-10-06 @ 23:06:47

Hade tänkt plugga lite matte idag men det blev inte av och då får jag inte ut så mycket av vårt seminarium imorgon med matteläraren men jag får inte ut så mycket av dem ändå så det är lugnt. Ska ta igen matten i helgen och se om jag kan fräscha upp mitt minne. Satsar mer på statistiken nu eftersom jag hänger med där än så länge, försöker hålla elden vid liv haha.

Har renskrivit lite statistikövningar och nu har jag gjort en jättefin boxplott så nu tänker jag belöna mig med sömn, det blir en lång dag i skolan imorgon.

Förövrigt så kan jag berätta att de där strecken som kommer ut från själva boxen kallas för morrhår av vår lärare. Jättejobbigt att vara fokuserad när det står en liten nisse längst fram från colorado och bryter något otroligt på engelska och pratar om morrhår. Fast med hans brytning blir det mer: Ack til den har box-plot vi har morrhar


Mitt übersnygga boxplott-diagram

ZZzz

Skrivet 2010-10-04 @ 22:44:30
Åh herre gud vad jag är trött. Jag sov nästan ingenting i helgen, gick ut på fredagen och sen jobbade jag på lördagen och drog ut då med. Tyckte att jag fick unna mig lite roligt under helgen iallafall men det tycker inte min kropp. Idag skippade jag min matteföreläsning för att jag var helt utslagen när klockan ringde och vår föreläsare är sämst. Sov lite extra och sen åkte jag till skolan efter lunch för att gå på statistikföreläsningen istället, jag hade tydligen inte missat ett piss på matten, det sög som vanligt. Sov nästan elva timmar inatt men jag är fortfarande helt slut. Ska sova alldeles strax för imorgon börjar första föreläsningen 8.15 och den tänkte jag gå på. Det är skönt att ingenting i den här kursen är obligatoriskt men man går ju på det mesta ändå, men det är skönt att veta att man kan ligga hemma och vara sjuk utan att behöva komplettera.

Den här ligger i min mage

Skrivet 2010-10-01 @ 22:13:40

.. eller ja halva iallafall, resten ligger i kylen. Jag åkte från ett tomt kylskåp till ett annat idag och då blev jag så ledsen så jag ringde min lillebror och bad honom köpa en pizza till mig på vägen hem. Jag förväntar mig ju att få mat när jag kommer hem på helgerna!

Måste påpeka att jag köpte en kebabpizza, alltså inte en vesuvio som jag alltid köper. Mamma och pappa ni kan vara stolta nu! Herregud vad de tjatade om det där när jag var liten, om att jag aldrig köpte något annat än vesuvio. När vi köpte pizza i mora så gick de runt och frågade vad alla ville ha och när de kom till mig muttrade de irriterad "ja och sandra ska väl ha sin vesuvio som vanligt...". Fan, låt mig äta vesuvio om jag vill!
Men idag kände jag inte för en vesuvio och happy grillen här i Akalla har Sveriges bästa kebabpizzor, jag lovar, så jag tog en sån.

Apotekarprogrammet på Uppsala Universitet

Skrivet 2010-10-01 @ 22:03:13

Nu kommer min nya kategori där jag kommer lägga upp alla inlägg som är relaterade till min utbildning!

Jag pluggar till apotekare på uppsala universitet. Jag började nu i höst så jag går första terminen som förkortas A1. Utbildningen är fem år lång, 300 hp, och i den finns bara i uppsala och göteborg. Eftersom jag redan bloggar så tänkte jag att jag kunde dela med mig om info om programmet här på bloggen eftersom jag försökte googla fram massor innan jag började men jag fick aldrig några bra träffar.

Så nu får ni följa med mig under min tid på uppsala universitet tills 2015 då jag ska vara färdigutbildad!

Om det är någon som har några frågor om programmet som ni inte hittar i bloggen så är det bara att kommentera något av inläggen eller skicka ett mail till sandra.blogg@live.se så lovar jag att jag ska svara så gott jag kan! :)

Skicka istället era frågor till farmaceut.uppsala@gmail.com så svarar jag på era frågor på en annan hemsida, mer info här!

Städfredag

Skrivet 2010-10-01 @ 14:37:07
Det är fredag och det betyder städdag här i mitt korridorsrum. Eftersom jag alltid åker hem på helgen försöker jag se till att det är städat på fredagen så att det blir lite trevligare att komma tillbaka sen. Förra veckan var det Sebbe som städade och det märks nu, hittade hans plastpåsegömma bakom några tidningar i TV-möbeln. Där låg det åtta ihopknölade plastpåsar intryckta så de har jag vikt nu. Den lilla jäkeln är bra på att fuskstäda! Men han slutar om en halvtimme och sen ska vi försöka åka så fort som möjligt så jag får väl se till att städa klart här. Ska ta bilder med hand iphone sen så att ni får se. Min iphone har inte lika bra kamera och jag har tappat bort laddaren till min digitalkamera, typiskt mig! Förr var det ju adaptern som var borta och nu är det laddaren, men den ska jag hitta i helgen!
RSS 2.0