Mikrofonkåt

Skrivet 2010-11-26 @ 16:19:28
Igår när jag åkte från uppsala till stockholm hörde jag en ny låt på radion. Det som fick mig att reagera var att det var september som rappade på svenska, vilken kombination! Och låten hette mikrofonkåt, nu när jag kollade upp det så var det från programmet "Så mycket bättre" där massa svenska artister tolkar varandras låtar. Mikrofonkåt är egenligen petters låt och nu tolkade september den och det blev skitbra, så bra att den spelas på radio nu! Kolla hur nöjd petter är!

Svar på kommentar

Skrivet 2010-11-21 @ 16:08:22
Nu har jag fått lite frågor om apotekarprogrammet av en läsare vid namn Lola så jag tänkte försöka besvara dem så gott jag kan :)

Jag har jättemånga frågor då jag funderar (får väl se hur betygen ser ut sen också och så där..) på att plugga till apotekare efter gymnasiet, går i trean nu. Jag är så glad att du har skapat en kategori för apotekarprogrammet. Stort tack till dig!!

Några frågor jag har:

1. Hur många timmar om dagen går man i skolan ungefär? (alltså lektioner)
Det skiljer väldigt olika men jag skulle väl säga att det vanligaste är ca 4 timmar, dvs två föreläsningar. Det har hänt nån enstaka gång att vi har haft schemalagda föreläsningar och seminarium från åtta till fem. Oftast så har man ett hål mellan det på förmiddagen och eftermiddagen, vet inte om jag någon gång vart med om att vi har vart schemalagda hela dagen. Det är väl lite surt att ha en föreläsning 8.15-10.00 och sen börjar nästa grej 15.15 men då sätter man sig och pluggar på egen hand. Jag brukar oftast stanna kvar i skolan efter schemalagd tid och plugga, jag pluggar bäst i skolan och jag vet att jag inte kommer få någonting gjort om jag åker hem. När man får sitt första schema får man lite panik för det ser väldigt mycket ut men eftersom klassen är så stor så är man indelade i olika grupper så man har inte varje block som ligger med på schemat för då är det någon annan grupp som ska vara i skolan osv.

2. Hur många är man i varje klass och hur gamla är de flesta?

I vår klass är vi 90 personer nu så man vet ju inte ens vad alla heter och det händer fortfarande att jag ser personer i föreläsningssalen som jag aldrig har sett förut. Åldern varierar väldigt mycket, allt från 19-34 åringar har vi i vår klass. De flesta är väl 20-23 kanske..

3. Är apotekarprogrammet svårare än gymnasiet? (går kanske inte precis att jämföra men..)
Ja gud ja! Det är ett helt annat tempo och själva inlärningsprocessen är väldigt annorlunda från gymnasiet. På universitetet får du veta vilken bok du borde köpa och så går de igenom lite på föreläsningarna och sen är det upp till dig själv att se till så att du lär dig det som står i boken och det som tas upp på föreläsningarna. Det är väl mest det som är svårt, att lära sig att ta ansvar för sina studier. Det krävs mycket mer tid till studierna nu än vad det gjorde på gymnasiet. Men bara man vet vart man vill och ger sig fan på att ta sig dit så löser det sig!

4. Hur ser betygsskalan ut?
På tentor kan man få Underkänt, Godkänt och Väl Godkänt. Det krävs 60% rätt för att få G och 80% för VG. I många kurser finns det flera obligatoriska moment som man måste vara med på, t ex labbar, inlämning av PM osv och på dem är det U eller G som gäller.. så har det iallafall varit hittills.

5. Du sa förut att man kunde göra om en tente fem ggr, det låter väldigt bra? Så man kan få ig på samma tenta fem ggr? :O
Yes så är det. Jag kuggade min statistiktenta så nu har jag fyra chanser till att klara den på 4,5 år haha. Första omtentan är i december men jag ska inte göra den då för jag har inte tid så jag väntar tills i vår eller nästa höst. Man får göra omtentan vilken termin man vill, det är inte som en IG-prövning där du måste vara på plats en speciell dag. Ca en månad efter varje tenta kommer en omtenta och den här kursen går ju varje termin så det finns en chans varje termin och sen vet jag att det är lite omtentor i slutet av sommaren för den som vill. På omtentorna kan man även få VG.

6. Är det svårt att uppnå högre än G?
Ja jag tycker att det är svårt, jag har kommit precis över G på mina tentor trots att det bara behövs 60%. Jag hoppas att det är för att jag är ny på universitetet.. jag ska banne mig knipa ett VG den här terminen! Men gränsen för VG är alltså 80%, de flesta får G. Efter varje kurs får man ut mail med info om hur många procent som fick U, G och VG.

7. Hur är det allmänt att gå på universitet?
Det är kul! Finns alltid fester, om man känner att man har tid med sånt, det är folk från alla delar av världen och alla har pluggandet tillsammans. Det är alltid bra stämning när man drar ut på nationsklubbarna och i skolan finns det väldigt mycket folk att umgås med. Det känns coolt att plugga på universitetet! Folk har själva valt att söka in till programmet så det är bättre motivation än i gymnasiet, på universitetet väljer du ju själv vad du tycker är intressant och vill lära dig mer om.

Sådär, hoppas att du fick ut någonting av mina svar :) Nu ska jag plugga kemi, annars blir det inget VG haha :)

Livet i korridor

Skrivet 2010-11-11 @ 21:01:43
Har skapat en ny kategori: Livet i korridor för jag misstänker att det kommer bli en hel del arga lappar och klagomål från min sida under min tid i korridor. Här har ni dagens fynd, en arg lapp på kylskåpet i Sebbes korridor som jag bor i den här månaden.

Frågor på mailen

Skrivet 2010-11-11 @ 20:56:03
Åh vad roligt, loggade in på min bloggmail och såg att jag hade fått mail från en som hade lite frågor om apotekarprogrammet! Jättekul att min nya kategori faktiskt uppfyller sitt syfte :)

Det är lite dött här på bloggen för jag har alldeles för många bollar i luften för tillfället. Har ominstallerat min dator för den var så seg, hade tydligen 11 000 filer i mappar på skrivbordet så det kanske inte var så konstigt.. Men det tog faktisk två dagar att få ordning på alla bilder och föra över dem till hårddisken. Sen så bor jag ju i flyttlådor nu igen, är inneboende hemma hos Sebbe. Är typ fortfarande helt förstörd efter att jag skulle flytta ut ur mitt förra rum helt själv och det slutade med att mamma och pappa kom akut från sthlm för att hjälpa mig för att jag höll på få ett nervöst sammanbrott av alla saker, haha. Just nu läser vi allmän farmaceutisk kemi i skolan, kemi var inte riktigt min grej i gymnasiet så nu har jag gett mig fan på att klara tentan galant. Satt kvar ensam i skolan i fyra timmar idag och renskrev mina föreläsningsanteckningar.

Därför är det lite dött här men så fort jag har fått ordning på mitt liv så blir det som vanligt igen. Ska fixa min design också, "ombyggnaden" har ju pågått i flera månader, hahaha!

Fluffigt värre

Skrivet 2010-11-07 @ 21:55:17
I onsdags var det halloweenpub på vårt kära kårhus Pharmen. Jag och Sofie gick på linjen att bli så fula som möjligt så vi körde på systrarna fluff. Vi åkte till buttericks här i uppsala som btw bara är en liten del av en leksaksaffär. Vi köpte varsin afroperuk och gigantiska glasögon som man såg hur dåligt som helst igenom. Det matchade vi med rosa leggings och rosa accessoarer, vi har exakt likadana. Fy satan vad fula vi var! Det roliga var att Sofie nästan gick till bussen i afrot, men hon kom på det i sista minuten och tog av sig det hahaha.

Men visst bär jag upp frisyren bra? HAHADatorn har återuppstått

Skrivet 2010-11-06 @ 00:17:40
Idag har jag äntligen ominstallerat min laptop! Har suttit framför datorn hela dagen och gått igenom alla bilder och lagt in dem på den externa hårddisken. Tydligen så hade jag mappar på skrivbordet med över 11 000 filer, inte konstigt att datorn var seg! Men nu är den helt ominstallerad och helt clean. Sitter och installerar lite program nu men saker som office och photoshop tar jag imorgon istället. Det ska bli riktigt skönt att sova nu och ännu skönare att vakna upp imorgon och veta att det är lördag. Åkte hem till sthlm redan igår så jag har vart hemma och ledig idag så därför känns det som att det är söndag imorgon.

Well well, godnatt på er

(Mobilblogg) Igår började vi kursen allmän...

Skrivet 2010-11-02 @ 14:54:08

img_2243 (MMS)

(Mobilblogg) Igår började vi kursen allmän farmaceutisk kemi. Sitter på en föreläsning om termodynamik och undrar hur fan jag ska klara den här kursen eftersom jag inte tycker om kemi speciellt mycket, min gymnasielärare dödade intresset helt. Det är mycket kemi första året men sen börjar det roliga så det är bara att hålla ut.  Lägg märke till mitt gigantiska sudd "for big mistakes" haha jag tappar bara bort normalstora sudd

RSS 2.0