Blod överallt

Skrivet 2009-01-30 @ 17:55:02

Oj vad jag är stressad nu! Ska hem till AnnaMaria på middag och sen ut på krogen för att fira att hon fyllde år igår. Men tänkte bara berätta om min skräckupplevelse i duschen. Jag stod och duschade och plötsligt så började det smaka konstigt i munnen och jag förstod inte alls var det var, smakade vattnet konstigt? Jag drog handen över munnen och sen fick jag panik. Hela min hand var täckt med blod! Och jag kunde inte se något i spegeln heller eftersom den hade immat igen. Men så förstod jag att det var näsblod som hade börjat forsa och det var det jag hade fått in i munnen som smakade så konstigt. Men oj vad rädd jag var det där ögonblicket innan jag kom på det. Så det var bara att skölja ur balsamet och hoppa ut för att trycka in en bomullstuss. Tjusigt!
Tänk om det börjar blöda på krogen igen.. då lär jag väl bli utkastad för att de tror att jag har sniffat något typ. Men ha det bra!

Låna?

Skrivet 2009-01-28 @ 19:41:56

Någon som vill låna mitt läppglans? Hahaha! Och Sebbe ser ju ut som en fet liten unge i ansiktet! Haha ja vi skrattade ett tag åt det där iallafall. Jag tittade på TV och helt plötsligt kom Sebbe in i rummet med mitt läppglans i sin stora näsa, mysigt!

Kenzas taskiga ex

Skrivet 2009-01-28 @ 19:10:45
Var precis inne på Kenzas blogg och läste att hennes ex som bor i grekland hade skickat ett mail till blondinbella och sagt att han hade information om hennes konkurrent och att hon skulle höra av sig om hon ville publicera och så kunde de diskutera mer. Gud vad lågt! Men blondinbellas assistent ringde upp Kenza och berättade och visade henne mailet så att kenza kunde bekräfta att det verkligen var hans mailadress.
Gud vad lågt. Först dumpar han henne efter ett förhållande somv ar ganska långt (?) och sen så skriver han till hennes konkurrent någon vecka efter? Nej gud vad dåligt. Ni kan läsa inlägget här

Kenza är den av storbloggarna som verkar normalast, hon är en helt vanlig tjej liksom och sätter inte sig själv på en pedistal. Hon måste ju ändå vara den som har minst hatklubb. Det känns som om de andra har fler haters än lovers om man säger så.

Projektarbete

Skrivet 2009-01-28 @ 14:34:20

Jag har panik över mitt och Julias projektarbete. Peter, läraren som slog i huvudet, var ju våran handledare. Efter olyckan fick vi beskedet att vi borde leta efter en annan handledare men vi lät det vänta lite och sen fick vi ett nytt besked efter jul att Peter hade vaknat och att han kommer komma tillbaka så vi kunde ha kvar honom som handledare. Igår gick vi till bitr rektorn och frågade när han skulle komma tillbaka egentligen och då fick vi veta att Peter kommer tillbaka först om 7 veckor så vi måste hitta en ny handledare. VI måste hitta en ny handledare... ingen hjälper oss. För det första så borde ju någon meddela oss om vad som händer, om vi ska ha en ny handledare eller inte och för det andra så borde det väl vara skolans ansvar att hitta en ny handledare? Om en lärare blir sjuk så är det ju skolans ansvar att hitta en vikarie, inte elevernas?
Nej projektarbetet för oss på NV suger. Vi har ingen projekttid inlagd på schemat utan de menar att vi ska göra en 100 poängskurs på fritiden. Hallå vi går ju i gymnasiet för att ha schemalagda lektioner, inte för att läsa kurser på distans. Och förresten så har vi ingen fritid eftersom lärarna bokar upp varenda ledig minut till att plugga på annat. Och nu har jag och Julia inte ens någon handledare. Irriterande.
Men vi har klarat oss själva hittills och vi klarar oss nog ett tag till. Vi behöver bara någon som kan rätta arbetet.

Mitt projektarbete handlar ju om Tourettes syndrom och vi var på en sjukt rolig föreläsning. Det är Pelle Sandstrak från norge som berättar om sitt liv med Tourette (han pratar svenska med norsk brytning). Han hade tourette i flera år utan att läkarna fattade vad det var. Det är så komiska saker som händer och han är själv komiker så det är som att vara på tre timmars stand-up comedy.
Han har föreläsning i stockholm den 16 mars igen och jag rekomenderar er att gå på den! Ni bokar via medalgon.

Kingolotto

Skrivet 2009-01-28 @ 14:05:07
Har ni hört talas om kingolotto? Jag trodde att det var ett av alla de här internetspelen där man spelade bort massa pengar. Men det kostar ingenting, det är gratisbingo. Man bli medlem och sen får man knappa in 10 lottorader varje dag och vid midnatt är det dragning. Om man har massa rätt kan man vinna massa fina priser. Jag knappade in 5 lottorader igår och på den ena hade jag 3 rätt så jag fick 50 poäng. Om man har 1-4 rätt så får man poäng och när man har tillräckligt många poäng kan man byta in dem mot en DVD.. finns massa att välja på. Men man kan vinna riktigt fina saker precis som på vanligt bingo.
Ni kanske undrar vad haken är, det gjorde iallafall jag. Men det finns ingen hake. När du har skrivit in din lottorad så måste du klicka på en reklamannons... du måste inte köpa något ett svara på massa frågor, bara klicka på annonsen. Företagen som annonserar där betalar pengar till kingolotto som gör det möjligt för dem att köpa priser och sånt. Bra va? :D Och det är inget såntdär krångel med att man ska värva folk hit och dit. Utan man spelar helt enkelt bingo gratis. Nu ska jag knappa in mina bingorader för idag!
Kingolotto - 100% Gratis Lotto

Lenson

Skrivet 2009-01-27 @ 23:31:13
Såg att Sebbe hade skrivit om sitt senaste linsköp i sin blogg så nu ska jag också göra det, eftersom budskapet ska nå fram ordentligt.
Sebbe använder linser, han ser hur dåligt som helst utan, och han började köpa sina linser på nätet för ett bra tag sen och upptäckte att han sparade massa pengar på det. För några veckor sen satt vi och jämförde priserna på de olika sidorna och kom fram till att lenson var billigast. Lensway är sjukt snabba på leverenser, iallafall här i stockholm (deras lager ligger i kista) och då får man linserna dagen efter att man har beställt. Lenson tog det två dagar för men det är ju inget man klagar på, hehe.
Eftersom jag har jobbat på posten kan jag avslöja att lensway verkar ha fler kunder än lenson och lensway har fler utländska kunder från t ex holland och danmark av någon anledning.
Men köp linserna eller glasögonen på lenson om ni vill tjäna en slant. Försöker få mamma att köpa sina därifrån men hon är så negativt inställd till internethandeln.
Här är en länk som ger lite prova-på rabatt också :)
Köp linserna på nätet - just nu Prova på-rabatt!

Sebbe klarar inte gym

Skrivet 2009-01-27 @ 23:05:17
Sebbe är en fjant som har träningsvärk i flera dygn.Han köpte ett gymkort i söndags och så gymmade han med mig och Patrick. Jag hade gymmat dagen innan med Sofia och Malin och fått en jäkla träningsvärk i hela kroppen. Men jag följde med på söndagen ändå och tog det lite lugnare än dagen innan. Så min träningsvärk på söndag kväll var ganska brutal. Men nu är det tisdag och den är över. Sebbes träningsvärk däremot blir värre och värre, enligt honom. Han körde liksom i minst maskiner av oss tre!
Snacka om att vara otränad... Jag lovar att hans "träningsvärk" är att hans obefintliga muskler försöker få lite plats bland fettet och det är det som gör ont, fettet som pressas utåt. Haha döda mig inte nu Sebbe! Nej men det där måste vi göra något åt.

Design och problem

Skrivet 2009-01-27 @ 21:56:19
Gud så sur jag blir! Jag gjorde om designen lite som ni kanske märker men så råkade jag ändra någon kod så att hela menyn blev jättekonstig. Jag studerade min och Sebbes kodmall men hittade inte felet och tillslut fick jag återställa hela framsidans kodmall. Så nu har jag suttit här skitförbannad och gjort om knappar, länkar, reklam och gud vet vad... jobbigt!
Nu ska jag spara en backup på datorn utifall att det händer igen!
Vad tycker ni om den nya designen? (bilderna i headern ska bytas ut, de är bara tillfälliga) Roxner föredrog tydligen den förra.

Trevligt läkarbesök

Skrivet 2009-01-27 @ 18:34:54
Var på min årliga astmakontroll idag efter skolan. Det var en ganska positiv upplevelse faktiskt. För det första så var både receptionisten, sköterskan och läkaren väldigt trevliga och pratglada. För det andra så fick jag ett frikort för jag kom upp i 900:- och behövde bara betala 100:- istället för 300:- för besöket. För det tredje så hade min astma blivit bättre men det är antagligen för att jag inte har tränat på väldigt länge (det är ansträngsningsastma jag har). Men jag skulle behålla medicinerna och fick nya recept eftersom jag sa att jag har börjat träna igen.
Jag hatar när man gör själva blåstestet hos sköterskan. Man ska blåsa ut all luft så snabbt man kan genom ett rör och då komemr det upp en graf på datorn. Men det tar ju typ en sekund att blå ut allt men sköterskan sitter och tittar på skärmen och säger "Och så lite till, lite till, lite till...!" men då sitter man bara där och kollar på henne med munstycken i munnen för luften är ju slut, det går inte att blåsa mer. Jag fick göra det normalt tre gånger och sen sa hon "Nu ska vi roa oss lite!" och så klickade hon upp en liten brandman och en brinnande eld. Ur brandmannens brandslang rann det vatten men det rann rakt ner på marken och när man blåste så blev det mer kraft i slangen så att vattnet tillslut räckte fram till elden. Så jag fick i uppgift att släcka elden och det blev det fjärde och sista blåstestet. Antar att det där används på barn så att de fattar att de ska blåsa och så blåser de väl antagligen bättre. Undra om alla får göra det där på skoj eller om hon tyckte att jag var dålig? Hehe.

Tv-shop

Skrivet 2009-01-27 @ 09:36:36
Gick upp lie för tidigt så nu ligger jag och tittar på TV. Just nu är det den där värdelösa tv-tiden när de visar tv-shop på både trean och femman. Hittills har jag sett reklam för en superkudde, en kroppsstrumpa som trycker in och lyfter fettet samt ett träningsprogram på DVD som heter HipHopAbs.
Finns det någon som tycker om tv-shop? De visar samma saker om och om igen, du får alltid massa extrasaker som du ringer "NU", det är alltid en kunnig person som står och förklarar för någon annan om produkten som blir så otroligt förvånad över hur bra den är och det går alltid att ta på avbetalning men det folk missar är att längst ner i rutan står det att den effektiva räntan är 30,25% och varje avi kostar 29:-.
Samma sak för varje produkt, om och om igen. Tv-shop borde få en egen kanal så att man kan undvika det.

Jag är gud

Skrivet 2009-01-26 @ 22:32:39
Och så var det dags att tömma papperskorgen. Det är något som jag alltid drar ut på men den här gången är det extremt. Kanske pga att jag och Sebbe tryckte i oss varsin pringlestub i helgen som i tryckte ner i påsen. Det går inte att låta Sebbe köpa lördagsgodiset för han köper för mycket. I helgen blev han sugen på godis och jag sa att jag vill ha något fruktigt. Han kom hem med fem malaco påsar, en påse non-stop, en påse lösgodis och en läsk. Och han åt upp nästan allt själv! Jag åt en halv malaco påse och sen tog det stopp men han tryckte i sig allting. Herregud!

Om ni undrar varför det ligger en lapp som det står "GUD" på så är det min namnlapp. Vi har börjat med religion och fått en ny lärare som inte kan våra namn och hon bad oss göra namnskyltar. Jag skrev då "GUD" och när folk hade sett det och skrattat åt det så vände jag på skylten där mitt riktigt namn stod "Härskaren" alltså.. haha skämtar bara.

Palmolive

Skrivet 2009-01-26 @ 18:58:14
Vill tipsa om den här tvålen från Palmolive. Den är underbar! Man får en riktig sommarkänsla när man använder den och så känns det som om man gör något bra för sin hud på något sätt. Förut fanns den bara på Åhléns så då köpte jag den väldigt sällan men i helgen märkte jag att de har börjat sälja den på ICA. Blev jätteglad och Sebbe trodde att jag hade blivit knäpp för han förstod inte det där med att bli så uppspelt över en tvål. Men testa den!

På tal om Palmolive så kommer jag ihåg en gång för många år sen när jag var hemma hos Malin och så började hon bråka med sina småsyskon. Kommer ihåg att de skrek en del på varandra. Plötsligt såg jag deras duschtvål i hallen, det var en lila palmolive som hette Aromatherapy. Och så plockade jag upp den och körde in mitt huvud i köket där de stod och bråkade och så sa jag "Ni kanske behöver lite terapi? :D" samtidigt som jag höll fram tvålen.
De slutade bråka och började skratta iallafall, mission accomplished!

Shopping på Gina

Skrivet 2009-01-26 @ 17:50:48
Det blev ett linne och två t-shirts. Linnet är ett vanligt grått men det är nästan ett basplagg som alla måste ha, jätteskönt att ha hemma och snyggt till jeans om man vill klä sig lite avslappnat. Den ljuslila t-shirten kommer nog bli en favorit, lösa t-shirtar is the shit! Köpte just en lila för att jag behöver lite färg i min garderob! Sen köpte jag en lagom tajt svart t-shirt på rea. Kalaset gick på 277:- och det betyder att jag kan shoppa lite mer i helgen.

 
Amanda top, 49:- på rea

Malva top, 129:-

Janet long tank, 99:-

Löning!

Skrivet 2009-01-26 @ 14:38:51

Idag fick jag lön! Tjänade nästan 9 lök efter skatt och det betyder att jag kan betala Egyptenresan och fortfarande ha 2500:- kvar plus att studiebidraget kommer på fredag. Jag säger bara en sak: CASHFLOW! Så jag ska åka och handla lite på Gina för de har fått in rätt snygga saker nu efter rean. Men sen ska jag ju spara pengar till systemkameran också.

Nej men nu ska jag strax till kista, fick tydligen med mig både AnnaMaria och Sofia. Skickade sms till båda eftersom ingen av dem svarade och nu svarade de båda två och sa att de ville följa med, vilken bonus! Skriver mer sen när jag kommer hem med lite nya kläder, förhoppningsvis.

Svar på kommentar

Skrivet 2009-01-26 @ 14:01:40
Hej! Skulle jag kunna få fråga dig en sak som inte har med "Day & Age" att göra? Hur tolkar du låten "When You Were Young"?

En tjejkompis till mig messade att hon satt på t-banan och grät när hon lyssnade på den låten, men hon ville inte förklara varför. Jag fattar ingenting av låten (lyssnar själv på annan typ av musik) och kan inte få det där ur skallen.

Så vad handlar låten om? Ursäkta att jag besvärar dig.

Hälsn/Peter

Helt ärligt så brukar jag inte tänka så mycket på texten i låtar, jag bara lyssnar och njuter. Allt för många gånger har jag analyserat sönder låtar och så kan jag inte lyssna på dem längre. Om man verkligen tänker på texten så kan man lätt koppla ihop det med något som man inte vill tänka på och så förstår man hur sorglig låten egentligen är. Just "when you were young" är ju lite som Karin Boyes dikter, helt meningslösa! Hehe nej men det är väl en såndär låt som man kan tolka fritt. Om man läser texten så kan man ju tänka sig att man förknippar det hela med åldrande, att man är på väg över till andra sidan på något sätt.
Eller jag vet inte, det är ju så personligt det där och jag brukar som sagt inte tänka så mycket på själva budskapet.
Någon annan som har en bättre tolkning? :P

Tjuvkika

Skrivet 2009-01-25 @ 23:12:07
Oj jag fick tråkigt och började jobba på min nya design redan ikväll. Har typ gjort klart headern men jag har bara slängt ihop lite gamla bilder som ska bytas ut senare.
Men här kan ni få tjuvkika lite på hur det kommer att se ut. Lägger väl upp den helt om några dagar..

Mer fritid

Skrivet 2009-01-25 @ 21:20:19
Mitt schema är så underbart vissa måndagar och tisdagar. Den här veckan börjar perfekt! Jag har inte pluggat så effektivt ikväll men det är lugnt, kolla mitt schema liksom!
Men på tisdag ska jag vara i skolan klockan elva och göra ett kemiarbete med min grupp. Men det är fortfarande en jäkla sovmorgon!

Imorgon ska jag förövrigt börja jobba lite på min nya bloggdesign. Har tröttnat på den jag har nu och vill få den att se lite mer proffsig ut. Har haft lite kodningsproblem men jag knäckte nöten för någon timme sen så nu är det bara att sätta igång och forma bloggen!
Men det kanske tar ett tag innan den kommer upp för jag vill ha fina bilder på mig i headern och jag märkte att jag inte har några sånna, haha! Är trött på min digitalkamera också, allt blir så mkt bättre med en systemkamera!

Roxners blogg

Skrivet 2009-01-25 @ 16:53:27
Min klasskamrat Roxner har börjat blogga, trots att han inte tycker om bloggar. Han har länkat mig på sin blogg så nu får jag ta och länka honom, men eftersom jag inte har någon länklista med alla mina kompisar bloggar så får han ett inlägg istället. Det är bara Sebbe som har en länk där nere men jag lever ju typ med honom så jag skulle få stryk annars, hehe.
Roxner är en speciell människa som inte riktigt går att stoppa in under någon rubrik, han är väldigt egen helt enkelt. På fritiden så målar han och på fyllan tatuerar han folk, hehe. Nej men det gör han inte bara på fyllan vad jag har förstått men men. Nej men för att få en egen bild av roxner så gör ni bäst i att gå in på hans blogg och lära känna honom själva.

Roxner.blogspot.com

Fitness Gloves från Nike

Skrivet 2009-01-24 @ 21:15:52

Halv tolv idag så tränade jag med Sofia och Malin, ganska skönt att sparka igång dagen med lite träning så vi bestämde oss för att träna varje helg.
Fick ont i händerna igen av roddmaskinen så nu har jag äntligen köpt ett par handskar. Det blev aldrig av förut för att jag inte hade några pengar. Men de blev inte de handskar som jag hade tänkt mig för de var jättetjocka och så fanns det bara ett par kvar i fel storlek. Nike hade några som var rätt snygga men de kostade 250:- och det är ju faktiskt en fjärdedel av ett studiebidrag. Så jag struntade i det och gick därifrån men så hittar jag 100:- utanför akademibokhandeln! Jag blev värsta glad för jag är inte den som brukar hitta pengar, jag är den som tappar bort dem. Jag blev skitglad när jag hittade en tia i skolan förra veckan.
Men då ändrade jag mig och köpte handskarna från Nike iallafall, för nu betalade jag ju bara 150:- ur egen kassa och så betalade någon annan stackare den sista hundringen, hehe.
Valde den svarta varianten. De fanns i rosa också, men det var bara lillfingret som var rosa och resten var kamoflauge-mönstrat. Jag hatar kamoflaugemönstrat, fattar inte att folk har på sig sånt fortfarande, det var typ inne i mitten av 90-talet!

 

NI kan tänka realistiskt!

Skrivet 2009-01-23 @ 23:17:08
Men jesus amalia vilket liv det blev om kissie grejen. De som påstår att hon ljuger pekar på att det bara är en kvart mellan inlägget där hon har fotat sin mat och det där hon berättar om sin bror.
Men vem fan säger att hon publicerade bilden på maten innan det hände? Det är ju inte helt omöjligt att när hon ska skriva det där inlägget så händer det där med hennes bror och då tar hon hand om honom istället. Sen så publicerar hon inlägget och sätter sig för att skriva om vad som hände... det är väl inte helt omöjligt att det tog en kvart att skriva inlägget om brorsan?
Och folk ber mig tänka realistiskt, haha gör det själva!
Jag säger inte att jag vet att hon talar sanning (men varför ska man hitta på något sånt?) men ni som säger att hon inte gör det kan inte bevisa det heller.
Jag blir bara så jävla förbannad på alla korkade ägg där ute som anklagar folk utan bevis, ett klockslag på blogginlägget, var ni där och såg att hon skrev inlägget precis då?
Tänk om det verkligen hände, och så skriver folk så begåvade kommentarer som "ät nu då?". Det är skrattretande.

Kissies kommentarer

Skrivet 2009-01-23 @ 21:26:19

Ibland tycker jag synd om de här stora bloggerskorna. Jag läser inte speciellt många bloggar för jag tycker helt enkelt inte att det är så intressant men jag brukar titta till Kissies och Kenzas bloggar ibland.
Kissie skrev precis ett inlägg där hon publicerade ett kort på sin middag, donkenmat. Lite senare skriver hon ett annat inlägg där hon berättar att hon inte hann äta för att hennes lillebror kollapsade och de ringde 112 och så blev han hämtad av ambulansen. Och bruden får kommentarer som "Men ät nu då?" "Och allt det där hände på en kvart?" "Vill du få uppmärksamhet nu?"
Fyfan för de här som bara sitter och hatar på internet, och anonyma är de också..
En annan grej som är sjuk är bloggerskornas kompisar blir nerslagna och hotade på stan för att de är kompisar..? Kenza, Kissie och Blondinbella har kompisar som blivit hotade eller slagna bara för att de känner dem. Jag fattar liksom inte grejen? Jag är inte så förtjust i Blondinbella, men om jag möter hennes kompis så slår jag ju inte ner henne? Förjävligt.

Nej ibland är det ju faktiskt synd om dem.. 

UFO-kontroll

Skrivet 2009-01-23 @ 20:02:02
Min fjärrkontroll till TVn gav upp förra helgen, den slutade fungera helt plötsligt. Så nu använder jag mig av fyra knappar på DVD kontrollen som går till TVn, volym, kanal, On/Off och TV/AV. Det är ganska jobbigt så jag tänkte köpa en ny fjärr i helgen, för mamma och pappas pengar. Hittade ingen panasonic-kontroll på nätet men jag hittade en universalkontroll från Philips som såg ut som en vanlig fjärrkontroll, kostar 299:- på OnOff. Föreslog den för mamma och pappa men då stoppar pappa mig och säger att jag ska köpa en Logitech som man kan koppla in 10 olika enheter till och så ser den ut som ett förbannat rymskepp och är dessutom dyrare. Snacka om att överdriva, jag ville bara ha en kontroll till TVn, jag dör inte av att ha en annan kontroll till DVDn.
Usch vad jag känner mig gammal, förvirrad och omodern. Det var nog såhär morfar kände sig när han fick en mobil!


En sånhär ska det tydligen vara

Snacka om grinig elev

Skrivet 2009-01-23 @ 17:39:48
Jag städade mitt skåp idag och fyllde typ papperskorgen uppe i B4 korridoren med gamla papper och häften som jag inte har någon användning av längre. Anledningen till att jag städade skåpet var för att jag som vanligt var först ut från provet och det var en halvtimme kvar tills nästa lektion (som tydligen var inställd).
Jag hittade en gammal utvärdering och jag antar att det är från Biologi A när vi hade den där dumma läraren som inte gör MVG frågor på prov och sånt. Började skratta när jag läste den, jag är ju inte direkt diskret med att jag hatar henne.
Eftersom den låg i mitt skåp så glömde jag nog att lämna in den.. kanske lika bra.. eller nää hon hade behövt min seriösa utvärdering!

1. Kurslitteratur
Böckerna är för pratiga och du borde begränsa proven lite mer för 50 sidor i boken är galet. Stencilerna är typ bara ord så man lär sig inget.

2. Undervisning
a) genomgångar (lagom för många/få..)
Dåliga förklaringar, blir ofta för utdraget och du kommer ifrån ämnet.
b) Nivå (gick att följa med, lätt/svår)
Svårt eftersom det hoppas fram och tillbaka och är allmänt opedagogiskt.
e) Kunskapsredovisning. Har du kunnat visa vad du kan på lektioner m.m.?
Inte på lektioner? Då är det ju bara du som pratar.

3 a) Din insats
Stor men du tar ju med bildtecter på provet så det syns inte att man har pluggat.
b) Har du varit aktiv själv? Något du kunde gjort bättre?
Jag har gjort allt jag kan.

4. Har du kunnat påverka undervisningen?
NEJ!

5. Kursmål och kriterier (mer info, lagom, solklart)
Jag har inte sett några betygskriterier?

6. Är du nöjd med kursen?
Nej det är jag inte.
Vi vill veta vart vi ligger betygsmässigt under kursens gång och veta hur vi kan höja våra betyg. Andra lärare ger feedback under hela kursen, varför vägrar du göra det?

Jag fick mitt VG i matte E

Skrivet 2009-01-23 @ 12:12:42
Igår hade jag matteprov igen för att höja mitt betyg. Jag fick göra två uppgifter och så fick jag VG. Hehe låter enklare än vad det var, såg att uppgifterna låg på MVG nivå eftersom de var från ett nationellt prov. Första uppgiften löste jag på 10 minuter men den andra satt jag ganska länge med för den var på just det som jag hade lite problem med. Men tillslut löste jag den och så sa läraren att hon kunde sätta VG på mig nu. Jag är nöjd, G hade jag inte vart nöjd med. Men det bästa av allt var att läraren sa "Det är synd att jag inte kan sätta MVG på dig, faktiskt. Du är smart och du lär dig jättefort.. men varför är du sjuk hela tiden!?" Det var otroligt skönt att höra att matteläraren som är värsta geniet tycker att jag är smart för jag har kännt mig lite stupid på senaste tiden, men det är ju antagligen för att jag har vart sjuk och missat massor. Men det där betyder att hon tror att jag skulle ha klarat ett MVG om jag hade haft lite mer tid. Hade någon annan lärare sagt det där hade jag inte brytt mig, men det är speciellt med den här läraren, svårt att förklara. Mycket bra för mitt ego!
Men jag hade alrig klarat det utan Yousra och Nicolaj som har hjälpt mig med pluggandet över msn och i skolan. Så de fick varsin chokladask av mig idag, de blev väldigt glada. Känns bra att visa lite uppskattning måste jag säga.

Men VG i Matte E är ju faktiskt väldigt bra.. borde vara lite mer nöjd än vad jag egentligen är, hehe.


Chokladask som tack för hjälpen till Nicolaj och Yousra

The Killers - Losing touch

Skrivet 2009-01-23 @ 11:45:46
Låt mig bjuda på lite musik såhär inför helgen. Jag har snart spelat sönder The Killers senaste platta "Day & Age" i min ipod.
Den här låten, losing touch, är så speciell. Först kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle gilla den eller inte. Men jag gillar den har jag kommit fram till, men den är liksom svår att få grepp om.. det känns som om det är en riktig röra av allt möjligt.. det känns som om det är massa olika stilar i låten på något sätt.
Jag har iallafall fastnat för introt, refrängen där de sjunger "I'm in no hurry, you go run. And tell your friends I'm losing touch".

Placering 17

Skrivet 2009-01-21 @ 23:50:21
Nu har jag suttit och pluggat matte men nu får det räcka för kvällen, det är viktigt att sova också. Tänkte bara meddela att det går uppåt sakta men säkert på favoritlistan. Är på plats 17 istället för 20 nu. Kul att någonting går bra.. för just nu känns det bara som att det mesta går dåligt, i skolväg alltså... skolan är ju mitt liv för tillfället.

Topplista Favoritlistan.se
Det är så roligt att plugga

Skrivet 2009-01-20 @ 21:34:16
Såhär glad är jag när jag pluggar... not. Jag har suttit och pluggat flera dagar i sträck och jag känner liksom att allt börjar kännas som ett skämt, jag är otroligt trött och uttråkad men en liten del av min hjärna känner sig ungefär lika uppspelt som jag försöker vara på den här bilden. Ser btw ut som om mina tänder står ut åt alla håll och kanter, snyggt!

Prispress försöker lura mig

Skrivet 2009-01-20 @ 16:09:10

Jag berättade aldrig hur det gick med min mobil som kom hem till mig för andra gången, den som varken hade svensk meny eller svenskt T9. Jag mailade och frågade om jag kan ordna det själv eller om jag måste skicka tillbaka den ännu en gång. Jag var tvungen att skicka tillbaka den. Jag frågade om jag skulle bli kompenserad på något sätt, jag köpte ju faktiskt mobilen 30 december. Fick inget svar på just den frågan men jag krävde att få en sprillans ny mobil den här gången, jag vill inte ha hem samma mobil en tredje gång. Jag fick samma svar som första gången "Skicka tillbaka den så skickar vi en ny så fort vi tagit emot den!".. de fick mobilen i torsdags och de har fortfarande inte skickat iväg en ny trots att den finns i lager.
Om det är samma mobil som kommer tillbaka för en tredje gång trots att de två gånger har sagt att jag ska få en ny så blir jag fly förbannad. Försöker de lura mig på något sätt? Jag ska kontrollera IMEI nummret så fort mobilen kommer. Då ska jag utan tvekan hota med att kontakta expressen eller aftonbladet.
Handla för guds skull inte av prispress, om det blir problem med mobilen så är det så gott som kört!


På väg tillbaka för andra gången

Jag vill inte gå på min skiva

Skrivet 2009-01-19 @ 21:48:34

Vi ska ju ha sagotema på vår klasskiva. Jag har aldrig vart så förtjust i det men jag har försökt hålla god min och intalat mig själv att det blir kul. Men på hemvägen en dag förra veckan hörde jag att det var fler som inte ville ha det temat. Vi som inte vill ha sagotema vill liksom kunna vara fina. Jag har liksom längtat efter min klasskiva hur länge som helst, det skulle vara en kväll då jag kunde känna mig som en riktig kunglighet, fin klänning och fint hår. Men nej nu måste jag typ komma som snövit eller tingeling. Jag ser inte alls fram emot vår skiva, middagen blir säkert rolig men på efterfesten vettefan. Mina kompisar kommer inte vilja klä ut sig, jag tror att många kommer skita i temat och hur kul är det då att vara utklädd till en sagofigur? Jag funderar på att vara typ barbie och komma med fin klänning, så får jag som jag vill.. sen kan folk få vara alladin o shrek om de vill det.
Jag ser mest fram emot Malin&Sofias skiva och Mathildas skiva, de ska ha samma tema. Man ska komma finklädd med ögonmasker. Skitroligt ju! Så jag ska köpa en fin klänning till deras skiva, man brukar väl köpa en till sin egen skiva.. men icke.
Jag som ville vara en riktig färgkaramell! Men SP3C har sin skiva samma kväll som oss, bara att knalla över dit efter middagen, haha! Vissa tänker typ bojkotta temat, komma som en ken-docka med kostym.. jag kommer typ få stryk om jag bojkottar temat.. men jag vill faktiskt inte sitta klädd som snövit på min klasskiva, det händer bara en gång.

Vad är smaklökar?

Skrivet 2009-01-19 @ 17:12:44
Det som jag har prov på i biologin på torsdag är människans fysiologi, äntligen något logiskt! Är så trött på prov om mikroorganismer och olika tekniker för att flytta gener och hålla på. Nu jobbar vi med saker man kan ta på!
Men boken är lite konstig, det står liksom saker som man lärde sig på dagis blandat med gymnasienivå.
Kolla här:
"På tungan som välter runt maten i munnen finns smaklökar som registrerar vissa smaker."
Haha va!? Har vi lökar på tungan!?

"När födan malts ner till mindre delas förs tuggan bakåt i munnen och sväljs ner i svalget och matstrupen."
Jahaaaa, så det är så maten försvinner från munnen... jag som alltid trott att den trollades bort av en häxa!

Nej men ni ser.. och emellan det där står det liksom om enzymet amylas som bryter ner stärkelse. Det är otrolig skillnad på svårighetsgraden i de olika meningarna. Känns ju lite förvirrande.

Grattis Sofia!

Skrivet 2009-01-19 @ 15:44:41
Sofia fyllde 19 år i lördags och det firade vi med utgång. Skriver lite mer om det senare och lägger upp lite bilder. Tills dess får ni nöja er med den här übersexiga bilden på mig. Det var malin och annamaria som skulle ta kort på sig själva men så hoppade jag in framför kameran precis när kortet togs.

Jag fick bara G

Skrivet 2009-01-19 @ 15:35:32
Fick veta att jag bara fick G på mitt nationella prov i Matte E. Förbannat surt måste jag säga, jag pluggade som jag vet inte vad men ändå så gick det inte bra. Men jag har ett så pass starkt G eftersom jag fått VG på ett tidigare prov så jag ska få komplettera och om jag får bra på det provet så får jag VG. Men jag har redan ett prov och massa andra saker att göra den här veckan så jag har lite panik. Men jag sitter och pluggar till biologiprovet som är på torsdag nu så att jag kanske hinner göra det där VG provet också. Ska prata med läraren imorgon och fråga vad det är jag ska plugga mest på, vad som gick sämst på provet.
Men just nu känns det förjävligt, jag valde ju till Matte E själv och så kanske jag bara får G i kursen och det kommer dra ner mitt snitt om jag inte tar bort det, men om jag har kvar det så får jag meritpoäng nästa år. Allting känns bara dåligt just nu. Och nästa vecka så är det prov i fysik B. Aldrig någon vila!

Australia!

Skrivet 2009-01-18 @ 22:09:26
Idag har jag vart på bio med Sebbe och sett filmen Australia. Vi är luspanka båda två men jag hade två biocheckar som jag fått från skolan som vi använde.
Filmen var ganska bra men för lång. Det är svårt att bestämma genre på filmen tycker jag för det var sorglig, rolig, romantisk och actionfylld. Men man borde ha kunnat korta ner första halvan av filmen för då hände det egentligen inte så mycket, allt det som visas i trailern kom först mot slutet så jag satt bara där och undrade om det som visades i trailern verkligen skulle hända. Men den var rätt bra iallafall, jag rekommenderar den.
Mot slutet blir det krig och de bombar som bara den och då kom jag och tänka på att det där är det som händer i Gaza nu. Jag förstår inte poängen med krig, det är ledarna för länderna som bråkar och vill ha makt och land. Men vilka är det som tar stryk för deras konflikt? Befolkningen!
Kan vi inte skicka iväg alla maktgalningar till en annan planet så kan de få kriga för sig själva och attackera varandra med napalm eller vad de nu vill.


Youtube på lektionstid

Skrivet 2009-01-16 @ 23:43:47
När läraren går iväg en längre stund från lektionen när vi inte har något att göra brukar vi dra ner den vita duken och sätta igågn projektorn och titta på youtube-klipp. Det här är vad vi kollade på senast. Det här klippet är det bästa och det är lite småkul, det är mycket roligare när man sitter med massa andra som skrattar skitmycket.

Nattbabbel

Skrivet 2009-01-16 @ 23:22:57
Jag och Sebbe är alltid sådär fnitter-trötta när vi ska sova. Först är vi jättetrötta och orkar knappt borsta tänderna men sen när vi har lagt oss i sängen för att äntligen få sova så börjar vi skratta åt massa tråkiga saker. Jag tänkte dela med mig lite av ett samtal förre helgen.
Lite förklaringar är att Sebbe kallar mig gris och därför så fick han ju en tröja av mig i julklapp med en bild på mig och honom och så stod det "I <3 Gris"

Sebbe: Jag tycker inte om dig

Jag: Jo men titta på din tröja

Sebbe: Men det är inte du

Jag: Vem är det då?
Sebbe: Min gris jag hade på landet när jag var liten!

Jag: och så är det en bild på mig?

Sebbe: ja...

Lång tystnad

Jag (brister ut i skratt): vänta, hade du en gris på landet?!

Nu var det inte lika roligt när jag läste igenom det utan att vara på fnitter humör. Men det finns ju alltid folk med sämre humor än mig, den här var till de personerna!
Btw så hade han ingen gris..

Beskriv min blogg!

Skrivet 2009-01-16 @ 23:16:22
Nu har jag precis fyllt i ett formulär där jag skulle beskriva mig själv och min blogg. Jag tycker att det är skitsvårt att beskriva saker som har med mig själv att göra.. jag vet ju hur jag själv ser mig, men hur ser andra mig? Vet av erfarenhet att folk som inte känner mig tror att jag är bitchig för att jag tydligen kollar snett på dem, jag förklarar det genom att säga att jag har snea ögon.. för vad är det för töntgrej att kolla snett på folk? Ungefär lika töntigt som "jag bajsar snett på dig".
Jag tror att jag ska anställa någon som kan beskriva mig och min blogg.
Eller så kan ni hjälpa mig! Beskriv min blogg med ett ord! Helt okej att vara anonym, jag vill bara ha lite ord från er! Skriv en kommentar på det här inlägget med ordet som ni tycker beskriver min blogg bäst.


Gör det! Vet att många av er är lite tysta när det gäller kommentarer, men jag ber på mina bara knän!

y = MVG^2 + VG

Skrivet 2009-01-16 @ 17:25:05
Nu är matten avklarad, otroligt skönt! Har dock ingen aning om hur det gick, kändes inte så superbra.
För övrigt så får jag MVG i Naturkunskap och Svenska B, psykologi A får jag bara VG i, det suger. Jag fick vg+ på min redovisning om manodepression igår och om jag hade fått MVG på den så hade jag fått MVG i betyg, läraren tyckte värsta synd om mig... det gjorde jag med!
Men jag får väl vara nöjd ändå.
Naturkunskapen satt väldigt fint, egentligen ska det ju vara enkelt för Naturvetare att få bra betyg i den kursen men vår lärare är så otrlogit dålig. Hela kursen har vi hållt på med miljöproblem?
Dessutom så har vi inte fått chansen till MVG på något, hennes högsta betyg är VG+. Man kan som max få VG+ på redovisningar och prov... betygen MVG finns inte i hennes undervisning. Vi skulle få göra ett mvg-prov i slutet av kursen men då skulle hon välja ut vilka som fick göra det. Men det blev inget sånt prov utan hon "ser tendenserna". Så ingen av oss som har fått MVG har visat mvg kvalitéer enligt henne. Hon är skum.
Anledningen till allt det här är för att hon tycker att MVG frågor inte får plats på ett vanligt prov. Vi har bett henne diskutera med andra lärare flera gånger, för det verkar ju gå fint för dem att ha MVG frågor.
Men jag fick mitt MVG tillsist iallafall och jag ska aldrig ha henne mer... så nu ska jag gå vidare.
Har ni någon liknande lärare?

Lösenord ändrat

Skrivet 2009-01-15 @ 10:34:15
Godmorgon! Då var lösenordet ändrat så att Sandra verkligen kan koncentrera sig på pluggandet i eftermiddag och ikväll. Alltid händer det något som är värt att ta upp i bloggen men inte ikväll! Då kanske ni tycker "Nej vad tråkigt, vad ska jag nu läsa?!", jag har svaret, min blogg! Jag skriver inte speciellt ofta men har ni tur kanske det finns något som ni inte har läst. För att gå in på den tryck här eller tryck på den fina länken som Sandra gjort lite längre ner till vänster, den går inte att missa.
Ha en bra dag!

Edit: Jag har faktiskt fått till fyra små fina inlägg i min blogg idag och ett till blir det nog så in och läs. Glöm inte att klicka på länken till "FAVORITLISTAN" här på Sandras blogg, de klicken uppskattas =) Trevlig kväll!

/Sebbe

Bloggpaus

Skrivet 2009-01-14 @ 23:20:23
Imorgon ska Sebbe byta lösenord på min blogg så att jag inte kan logga in. Meningen är att jag inte ska kunna logg in och slösa tid på att blogga när jag egenligen behöver plugga. Måste plugga massor på kapitel två inför kursprovet.
Nu har jag gett upp för kvällen, jag har totalt hjärnsläpp.. jag glömde till och med bort hur man skriver koordinater, (x,y) eller (y,x) och ju mer jag tänkte på det desto svårare var det att komma ihåg det rätta svaret.
Men imorgon då jävlar, sen ska jag belöna mig ordentligt i helgen med festande och bio. Något riktigt gott att äta skulle också sitta fint.

Så nu ligger jag i sängen med blött hår som kommer locka sig under natten, har inte tid att rakföna håret. Den tiden pluggar eller sover jag hellre på sånna här pluggveckor. Jag har inte borstat tänderna heller, men jag var hos tandläkaren och blev förbjuden att borsta tänderna ikväll... men det tar vi i övermorgon!
Håll en tumme för mig på fredag morgon mellan åtta och tolv!
Jaja, godnatt!

Edit

Skrivet 2009-01-14 @ 18:27:07

Många rättar mina fel här i bloggen, tack så mycket! Det är ju bara pinsamt om det står fel hela tiden.
Men den senaste och största missen jag gjorde var i inlägget om Gaza, så det måste jag ju skriva om. Iran är ju de ända som har tagit ställning i kriget och jag sa att de stödjer Israel men det var ju tvärt om jag menade. Iran stödjer Hamas!
Jag skriver fel ganska ofta, omedvetet såklart! Det händer ofta att jag skriver fel på dagar, om jag ska skriva tisdag så skriver jag typ fredag istället. Men det är oftast Sebbe som hittar de felen för det är han som vet exakt vad jag gör varje dag, hehe.

Men rättningarna uppsattas!

Top 20 på favoritlistan

Skrivet 2009-01-14 @ 14:40:36
Vet ni vad jag just upptäckte? Min blogg ligger på 20onde plats av ALLA bloggar som är registrerade på favoritlistan.se och är alltså med på startsidan bland top 20. Det tycker jag är coolt. Så fortsätt klicka på länken om ni gillar min blogg, det ger resultat!
Det tråkiga är att topplistorna nollställs varje månad, men äsch det är väl inte hela världen.     Topplista Favoritlistan.seKrogväska

Skrivet 2009-01-14 @ 14:29:05
Köpte en ny väska inför nyår, men den hade jag ingen användning för eftersom vi aldrig gick in på krogen. När jag går ut så har jag oftast en större väska med mig och i den har jag en mindre väska som jag tar med mig in med mobil och kort i. Men på vintern är det onödigt att ha två väskor, på sommaren får jag ner min jacka i den större väskan men lycka till att få ner min feta PEAK jacka i en handväska!
Men den här väskan köpte jag iallafall inför nyår, jag har en likadan fast i lila och den är i tyg. Den lila väskan var mer ett panikköp, jag behövde en väska till kvällen och det var den ända jag hittade. Föredrar helt klart den här svarta!


Väska från Bianco, 130:-

Nyttigt snacks

Skrivet 2009-01-14 @ 14:22:24
Jag är faktiskt lite nyttigare än förr, men just den här veckan är jag i en svacka. När man har ett stort prov att plugga till så måste man alltid ladda upp med godis och något att småäta på.
Men annars så nöjer jag mig faktiskt med att knapra morötter som snacks på kvällarna... mycket nyttigare att äta morötter och knäckebröd istället för att leta fram chipspåsen som inte tog slut i helgen.
Knäckebröd är faktiskt sjukt gott med skinka, min ultimata smörgos har smör ost och skinka, underbart!


Men jag föredrar faktiskt bara morötter, det där med dipp var inte min grej.

Därför målar man inte naglarna i sängen

Skrivet 2009-01-14 @ 14:11:35

Men jag gör ju det rätt ofta ändå, jag kan ju aldrig spilla.. Det är ju helt osannolikt att det skulle kunna komma nagellack i sängen. Men igår så välte nagellacket och resulterade i det här. Det gick igenom och hamnade på bäddmadrassen under också.. Jag är så död.


Olycka med nagellack
Topplista Favoritlistan.se

Alla blundar för Gaza

Skrivet 2009-01-14 @ 00:21:21
Hur ska kriget i Gaza slute egentligen? Och när? Mamma kollar med jämna mellanrum om Utrikes Departementet avråder folk från att åka till Egypten, om UD avråder det så har man rätt att få pengarna tillbaka. Och man vill ju inte åka till ett land där det är oroligt och krig i närheten.

Det sjuka är ju att det är så tyst i omvärlden, ingen säger något, ingen gör något. Alla är bara tysta, säger varken si eller så. Det är typ bara Iran som har sagt något, och dem stödjer Israel  Palestinierna. Jag tycker att det är läskigt, att ingen tar ställning. Det här med krig oroar liksom hela världen.
Det läckte ju ut en hemlig plan för ett tag sen, USA's plan om att bomba Iran om de blir klara med sin kärnvapen. Men nu när planen har kommit ut så backar USA. Men gör Iran kärnvapen? De trodde ju att Irak hade kärnvapen men ojsan det hade dem inte, men de bara "råkade" ha olja.
Nej makthavare i vissa länder är ju sjukt läskiga.

Här är ännu ett klipp från Gaza, det här är tydligen fas 2 och snart kommer fas 3 i kriget säger dem.

Brittiska dokumentärer äger!

Skrivet 2009-01-13 @ 21:28:48
De här brittiska dokumentärerna är ju så intressanta! Nu är det en om barn som kick-boxas.. Väldigt korkat tycker jag, föräldrarna får värsta kicken av att se sitt barn slåss med andra verkar det som, döttrarna boxas också.
Och så låter de barnen boxas i andra länder också och där är det andra regler, de kanske inte har lika mycket skydd t ex. De frågade ett av barnen vart han föredrar att boxas och han svarade "I england... för då blir man inte skadad." och sen visade de ett klipp från när han boxas utomlands med en liten thailändsk pojke och det är ju värsta fighten.. och föräldrarna tittar på..? Haha hur dum får man vara!? Jag skulle ju sparka omkull den andra ungen och ta hem min egen.

Sen så står en pappa med sin dotter efter att hon har förlorat en match och han är jättebesviken och hon är bara ledsen för att han är besviken. Sen står hon i sitt rosa rum och klär ut sig till prinsessa och är jätteglad och pappa står och muttrar om att hon inte är intresserad av boxning, att hon inte vill. Och sen så säger han nedlåtande "Hon är inne i någon småflicksfas nu.." Men nehe? Kanske för att hon typ precis börjat skolan och ÄR en småflicka?

De brittiska dokumentärerna visar ju hur mycket sjukt folk det finns... att folk inte förstår att de filmas just för att det är onormalt, inte för att de är några förebilder.

Träning gör mig vacker

Skrivet 2009-01-13 @ 21:00:21
Åkte och tränade med Malin efter skolan, det blev av! Vi åkte till anläggningen på fridhemsplan och tränade i lite mer än en timme. Vi körde armar, ben, mage och rygg... typ allting alltså. Känns väldigt bra, jag känner mig fräsch. Precis som om jag vart på värsta skönhetsbehandlingen.
Måste säga att jag föredrar anläggningen i Kista, den är fräschare. På fridhemsplan är det hela typ i en källare så det finns inga fönster och i omklädningsrummen är det lågt i taket och det känns helt enkelt väldigt gammalt. Själva gymmet var helt okej, det var två våningar men på övervåningen är det bara golv runt kanterna eller hur jag nu ska förklara, när man är där uppe har man utsikt över hela gymmet och det är ju trevligt. Kikade in lite snabbt i jympalokalen och den såg ju ut som en jättegammal idrottshall, en såndär äcklig gammal jympasal som luktar små fisiga barn.

Mobilhelvetet

Skrivet 2009-01-13 @ 18:30:47
Gud tycker fan inte om mig. Idag fick jag min nya mobil. De sa ju att de skulle byta ut den om jag skickade tillbaka den. men för det första så är det samma mobil som de har skickat tillbaka, den fungerar nu men det är samma. Jag klippte av en liten bit av skyddsplasten innan jag märkte att den var trasig och det är samma som har kommit tillbaka. Visst den fungerar men om de säger att de ska byta ut telefonen så ska de fan göra det.
För det andra så finns det inte svenska i mobilen, varken svensk meny eller svenskt T9 vilket de lovar att mobilerna har på hemsidan. Jag vill gärna ha en mobil med åäö liksom. Tog en jävla tid att skicka sms till Sebbe och berätta att det var fel.
Man kan ju typ ladda ner det där från nätet men varan ska ju hålla vad dem lovar. Jag har ju betalat 2290 spänn för mobilen.

Nej jag har verkligen inte fått något bra intryck av prispress.com

Sexturister

Skrivet 2009-01-12 @ 22:56:24

Jag är väldigt arg och äcklad just nu. Sitter och tittar på en brittisk dokumentär på femman nu som handlar om sexturister, gubbar som åker utomlands och hyr flickvänner som de sätter på dygnet runt.
De är ett antal tjejer som jobbar på ett hotell i Venezuela och så kommer det gubbar från bland annat England och väljer ut en tjej som de äcklar sig med och tafsar på hela tiden. Sen ber de om en ny tjej om de inte är nöjda. Om de är där tillräckligt länge så får de två tjejer till priset av dem.
En gubbe satt och pratade om sin "flickvän", hon jobbar där för att försörja sin familj och för att rädda sin sjuka mamma som måste in på sjukhus. Han tycker att hon är en bra tjej och beundrar henne för att hon tar hand om sin familj, hon jobbar inte bara för pengar utan för sin familj. Om han nu inser att hon egentligen inte vill vara prostituerad men är det för att rädda sin mammas liv, kan han inte ge henne lite extra pengar och låta henne vara?
Sen är det en fet britt Kanadensare där som de kallar fete Bob. Han är ju sinnessjuk, han har bytt tjej fyra gånger för att han itne tycker att de tillfredsställer honom tillräckligt och sen var han skitförbannad en dag, för hans tjej hade fått mens. Så han pratade med föreståndaren och krävde en ny tjej inom en halvtimme. Och så gick de runt och frågade tjejerna och då blev han ännu surare och sa "Är det helt plötsligt upp till tjejerna att välja? Är dem inte här för oss eller!?". Idiot. 

Det är så sjukt synd om de där tjejerna. En tjej fick sparken nu för att hon inte orkade mer, hon fick nya kunder hela tiden och när hon äntligen skulle få vila så ändrade sig en kund och valde henne iallfall, hon fick alltså inte vila. En annan tjej sa att det var så jobbigt när man har en kund för då bor man ju med dem och på morgonen så vaknar de av att kunden ligger och gnider dem i underlivet.
Jätteäckligt och jättehemskt. Jag förstår inte hur de där gubbarna kan åka ner dit och göra sådär.

Pluggar bra!

Skrivet 2009-01-12 @ 20:40:16
Jag har pluggat väldigt flitigt måste jag säga. Har snart bearbetat hela kapitel tre i matteboken (Kursen består av 3 kapitel). Kapitel ett kan jag ganska bra, fick VG på delprovet trots att jag pluggade dåligt. Om jag blir klar med tredje kapitlet idag så kan jag ägna imorgon, onsdag och torsdag till kapitel två som är en riktig utmaning.
Imorgon ska jag och Malin åka och gymma på fridhemsplan, det är så skönt att träna lite när man pluggar flera dagar i sträck. (Malin sitter i samma båt.) Vi har planerat att träna hur många gånger som helst men det har aldrig blivit av för att vi har vart sjuka eller fått förhinder, men imorgon ska det bli bra! Perfekt att man kan träna på alla friskis anläggningar i hela stockholm på samma kort!

Update

Skrivet 2009-01-12 @ 17:24:55

Update:
- Jag ska skriva krusprovet i Matte E på fredag och det knyter sig i magen redan nu. Jag ska plugga som ett svin så det kanske inte blir så mycket bloggande.
- Jag har lite ångest över att en annan klass i skolan har sin skiva samma dag som oss, tänk om massa går på den istället för på våran!
- Min mobil skickades idag! Alltså borde jag få den imorgon, senast på onsdag. Om den också är trasig så skulle inte jag vilja jobba på prispress i Uddevalla, jag kommer "lacka dallas" som Heffe från min högstadieklass brukar säga.
- Jag hade världens tråkigaste historialektion idag, läraren pratade bara om Gazaremsan, palestinier och islamism. Det hade ingenting med kursen att göra, det var bara hennes pladdertimme.

Psykiska påfrestningar den här veckan:
- Två prov
- Två redovisningar
- Tandläkarbesök

Munkar!

Skrivet 2009-01-11 @ 11:56:39
Just nu är jag sugen på en sånhär smaskig munk, donut, whatever... De brukar sälja sånna på plattan varje jul då det är sånhär julmarknad där med konstiga saker som ingen köper. Sånnahär indianstånd som säljer bilder, ponchos och lite annat färgglatt ni vet, och så står det en indian bakom ståndet med oförändrat ansiktsuttryck. Indianstånd finns på alla marknader, till och med i Mora!
Men det finns iallafall alltid godis och munkar, munkarna gör de i en maskin på plats och så kan man välja om man vill ha socker, choklad, strössel eller kokos på. Kostar 10 kronor styck. Min favorit är med choklad och strössel. Hann tyvärr bara köpa en munk där i år innan de stängde igen.


Min och Sebbes munk

Vrålåk

Skrivet 2009-01-11 @ 11:37:56
Bilen startade utan problem och jag har kört som bara den! Jag hade fått en liten lapp med vad jag skulle träna på till nästa körlektion så att vi skulle kunna gå vidare till nästa steg.
Vi började på IKEA parkeringen innan de hade öppnat och så tränade jag på att backa runt hörn, det var ju så mycket svårare med vår stora volvo 740 än den lilla volvo C30 som jag kör på bilskolan. Men tillslut så fick jag in snitsen.
Sen körde vi runt jakan, viksjö och skälby.
Läxan jag fick var bland annat att träna på start i motlut och uppfång i backe... men det hade jag ju inte alls något problem med i den här bilen så det blev inte så mycket träning på det eftersom det inte var något problem. Varför kan inte dragningsläget vara på samma ställe i alla bilar?
Det gick faktiskt skitbra, jag trodde att det skulle gå mycket sämre.. att jag skulle vara hur ringrostig som helst. Körkortet känns mycket närmare idag än vad det gjorde igår om man säger så.

Men en fräschare bil hade ju inte vart fel... Det är lite som traktorkörning eftersom den är så stor och gammal, pappa säger att om vi lär oss köra den där bilen så kan vi köra vilken bil som helst utan problem. Sen så är bakluckan av aluminium så övningskörnings-skylten fastnar ju inte... så vi måste tejpa fast den med silvertejp. Snacka om att det ser lodigt ut, ser ju ut som att vi har en såndär klisterskylt som vi vägrar slänga och vi använder tejp eftersom klistret har försvunnit.


Snyggt va?

Comeback i bilen

Skrivet 2009-01-10 @ 22:49:18
Imorgon ska jag förhoppningsvis övningsköra. Men det beror på om bilen startar eller inte, vår gamla bil står på taket av ett annat garage nu och fryser så det finns en risk att den inte vill starta. Sen ska jag ringa och boka en körlektion också, det är dags att komma igång igen.
Ska börja på en teorikurs i februari som slutar i mars, sen kanske det börjar hända grejer. Får iallafall med mig Malin på teorin för hon har börjat på samma körskola som jag, skönt att inte behöva sitta där helt ensam. Man får väldigt goda bullar har jag hört.

Aja nu är det snart läggdags så att jag orkar gå upp tidigt imorgon, håll tummarna för mig.

Min nyttiga dag

Skrivet 2009-01-10 @ 14:57:55

Äntligen kommer man in på blogg.se, jag har försökt flera gånger tidigare idag men det har inte fungerat. Gick upp vid tio idag och så åkte jag och Sebbe till typ alla världens team sportia för att jag skulle ha ett par mjukisbyxor från adidas som fanns på rea. Problemet var att det bara var rea i vissa affärer och det var herrstorlekar så jag behövde Small som var slut överallt. Tillslut köpte jag ett par Small till ordinarie pris, lite konstigt att det bara var rea i vissa av butikerna, det är ju samma kedja och samma produkt.
Men just nu är jag hemma och pluggar för fullt, håller på med projektarbetet just nu och skriver dagbok för det har jag slarvat med. Sen ska jag plugga inför ett prov i Svensk språkhistoria och sen ska jag börja med matten. Missade ju kursprovet i Matte E.

Let's Dance start

Skrivet 2009-01-09 @ 23:10:41

Jag och Sebbe kollade på Let's Dance ikväll, vi ville ju se "vilken stjärna som föll först". Men till vår stora besvikelse så var det ju ingen som blev utröstad i kvällens program utan det väntar de med tills nästa vecka, stor besvikelse. Jag hejar iallafall på Laila Bagge, det gjorde jag redan innan det hade börjat och så var hon bland de bästa ikväll så det var ju bra. Resten var mest pinsamt tycker jag, en del är för gamla och ser ut som om de ska skada sig när som helst och de andra är bara stela. Hasse Aro var lite rolig att titta på, det såg ut som om han glömde bort massor men hade skitkul ändå och log brett hela tiden.
Blondinbella var en av dem som fick sämst betyg av juryn så nu är det upp till folket. Ska bli intressant att se om Blondinbellas läsare stödjer henne så pass mycket att hon får stanna kvar i tävlingen.
Bäst ikväll var iallafall David Hellenius. Han tittade på Bloninbellas pojkvän och sa "Oj, BrunettBerra", det tyckte vi var roligt. Han sa lite andr aroliga kommentarer under programmet också men ingen som jag kommer ihåg nu.

Kollar ni på Let's Dance? Jag försöker men sen kommer jag på mig själv med att göra något annat, det är inte tillräckligt intressant helt enkelt.

Biltvätt

Skrivet 2009-01-09 @ 20:35:42
Idag tvättade vi Sebbes bil, den var så skitig att man knappt såg ut genom rutorna och när solen låg på så blev det helt omöjligt. Så jag gav bilen en ordentlig omgång med högtryckstvätten, det var dagens höjdpunkt. Högtryckstvättar är roliga måste jag säga.. men lite läskiga på ett sätt, jag ramlade ju nästan bakåt varje gång jag tryckte igång den. Okej kanske inte riktigt så farligt men en gång backade jag samtidigt som jag hade den igår och då var det nära att jag hamnade med rumpan på backen, fick ju lite extra kraft som tryckte mig bakåt.
Tänkte göra en Jessica Simpson när vi löddrade in bilen, ni vet lägga sig på bilen och åla runt i skummet.. men jag kom fram till att det var fel årstid för att göra det. Hehe.
Sebbe tog lite bilder också, den första här skrattade vi väldigt mycket åt.


Se så lycklig jag är, haha!

Godmorgon

Skrivet 2009-01-09 @ 07:02:36

Och så börjar man skolan vanlig tid igen, usch och fy det var inte roligt när klockan ringde halv sju. Av någon konstig anledning så är jag typ redan klar och det är en halvtimme kvar tills jag ska gå... underligt.
Ha en bra dag!

Mina tänder spricker

Skrivet 2009-01-08 @ 23:33:21
Nu ska jag sova. Har vart nära på att brista i gråt den senaste halvtimmen. På senaste tiden har min ena framtand börjat ila, det ilar bara jag pratar utomhus i kylan eller andas genom munnen. Jag har aldrig haft problem med ilningar förut, jag brukar tugga is på sommaren när det är varmt. Så jag tog en ficklampa för att ta en närmare titt på tanden och så fort jag tänder lampan ser jag stora sprickor träda fram på båda framtänderna, framförallt på den jag har ont i. Det är en spricka som bara syns när jag har lampan tänd och den går ända upp till tandköttet. Panik, jag kommer få lov att dra ut båda framtänderna och få proteser. Okej om det var en hörntand men framtänderna!? Och så har jag pms också, as in allting blir så mycket jobbigare och man gråter för ingenting.
Så jag har snyftat lite och haft ångest men så googlade jag lite och hittade det här på en tandläkarhemsida:

Fråga:
Hej!
Då jag tittade lite nogrannare på mina tänder, med en pennlampa. Jag var lite svullen i tandköttet. Upptäckte jag att jag hade en spricka i vardera framtand. Sprickan syns enbart när jag lyser med ficklampan. Den går lodrätt. Sprickan känns inte utifrån. Jag har haft lite känningar i framtänderna. Det spänner. Är detta något jag bör oroa mig för?

Svar:
Tänderna har ofta små mikrosprickor som inte syns normalt, men kan synas när man lyser med en stark lampa. Dessa sprickor påverkar inte funktionen på tänderna. Större sprickor kan uppkomma om man har en storbelastning på en tand, t.ex. genom tandgnissling. Man kan också få större sprickor om man får ett slag mot tanden. Vid alltför stor skada kan sprickan bli så stor att tanden antingen går sönder eller att pulpan inne i tanden blir inflammerad.

Nu är jag mycket lugnare! Godnatt!

Hjälp mig

Skrivet 2009-01-08 @ 20:12:10

Jag finns med på favoritlistan, deras ranklista baseras på hur många besökare man skickar till deras sida. Så när ni klickar på min länk till favoritlistan så förbättras min rank lite. Så om ni gillar bloggen så får ni gärna klicka på länken nere till vänster på bloggen någon gång ibland, det räknas bara en gång varje dag från samma dator så det är ingen idé att klicka tio gånger på en gång. Registrera er på favoritlistan också om ni vill ha fler besökare, det skadar ju inte att försöka :)


Topplista Favoritlistan.se

Fader Abraham

Skrivet 2009-01-08 @ 19:54:22
Här är ett videoklipp som jag och AnnaMaria spelade in på vägen hem från vår sista dag på posten för den här vintern. Det är en hyllning till vår snälle men något förvirrade handledare Abraham.
I slutet låter vi exakt som mössen i Askungen, de där pipiga små djuren som syr askungens klänning.. sånna husdjur skulle vara något att ha...

Komsi, komsi lilla mobilen

Skrivet 2009-01-08 @ 17:44:49
Sebbe har lärt mig det här med kollinummer och att man kan se vart försändelsen är. Så nu har jag suttit som en idiot och följt den trasiga mobilens väg tillbaka till Uddevalla. Mobilen kom dit idag klockan två och den stora frågan är om de hann skicka iväg den nya idag eller inte, om inte så måste jag vänta tills på måndag och det är för lång tid tycker jag.
Det har redan tagit för lång tid för mobilen att komma dit, det var iofs röd dag i tisdags men iallafall!

Det här är jobbigt, det samma olidliga väntan som på julafton när man var typ sju år gammal. Jag kommer inte bli lugn förrens jag får mobilen i min hand.
Hög trafik

Skrivet 2009-01-08 @ 17:21:31
Men herregud vilken trafik det har varit på min lilla blogg idag, men varför? Fått endel kommentarer också, bland annat en från Messi, killen som hyrde Victoria på nyår som vi tänkte gå till men gjorde inte det. Lite oväntat måste jag säga. Han skrev att det var synd att vi inte gick in, och ja det var det nog för jag ville faktiskt gå dit. Men nästa gång Messi, då jävlar! Haha, hur kom han ens in på min blogg? Googlat efter smaskigheter om hans nyårsparty på Victoria?

Sen var det någon annan som tyckte att det var shame on me att jag bloggade om den halvnakna mannen i liften, att det inte är roligt. Men jo det är skitroligt. Jag skulle skämmas som jag vet inte vad om det var jag själv som hängde där, jag skulle säkert grina. Men ett tag efter skulle jag kunna se det roliga i det hela och skratta gott åt det. Det är sån humor jag och mina kompisar har, vi kan sitta och skratta hela middagar åt gamla historier om hur vi har skämt ut oss på olika sätt.

Kenzas makeover

Skrivet 2009-01-08 @ 00:25:06
VIlken chock jag fick nyss, har tråkigt och är inne på lite kändisbloggar. Kenza hade lagt upp bilder från sin gamla dator. HOn var ju typ emo! Eller liksom punkare, hade rakat bakhuvud och spikes (hur stavas det? Roxner hjälp!) och om man går ner lite ser man hennes modellbilder, hon är ju sjukt vacker! Jag måste erkänna det, och hon ser väldigt mycket äldre ut än 15 på de fotona.
Här är en länk till inlägget, vågar inte lägga upp bilderna själv för vissa sånnadär blir så sura när folk gör det.

Pinsamt värre

Skrivet 2009-01-08 @ 00:11:09
Om någon har missat det här i aftonbladet så måste ni få se det nu! Det var Sebbes mamma som satt och läste tidningen som visade artikeln för mig.
I Los Angeles  Vail Colerado var det en man som åkte skidor i i sittliften så gled han ut på något sätt och i fallet så fastnade byxor och kalsonger i liften så han hängde där utan byxor och blottade sig, i femton minuter innan de fick ner honom. Fan av pinsamt! Och det var hur många som helst som tog kort också, den som uppfann kameramobilen borde känna sig hatad av den där mannen!
Läs artikeln och se mer bilder på den halvnakna mannen på aftonbladet

Tvingade att köpa passionsfrukt

Skrivet 2009-01-07 @ 21:58:44
När vi handlade till middagen idag så undersökte Sebbe frukterna på fruktavdelningen, de har så mycket konstiga frukter på ICA i kista. Han tog iallafall upp en passionsfrukt och frågade om det verkligen var en passionsfrukt och jag sa att det var det och sen fortsatte vi gå. Men Sebbe blev stoppad av en gubbe några meter bredvid som stoppade Sebbe och frågade om han inte tyckte om passionsfrukter och Sebbe sa att han aldrig hade smakat så han visste inte. Och så började gubben predika om att man inte vågar testa saker för att man aldrig har gjort det förr och då går man miste om massa i livet. Det var bara att stå och le stort och hålla med. Det hela slutade iallafall med att Sebbe var tvungen att köpa en passionsfrukt.
Här står han med gubben. (Det är mitt finger som syns i vänstra hörnet, det är inte ett flintskalligt barn)

Spruta + böcker + mat

Skrivet 2009-01-07 @ 21:31:33
Idag skulle jag ta min sista twinrix spruta så att jag har 30 års skydd. Det var 46 nummer före mitt och jag och Sebbe satt där i 20 min och de hann bara bläddra fram fyra nummer. Så Sebbe åkte hem och jag träffade Julia. Hon skulle till banken, det var 60 nummer före henne. Istället för att vänta gick vi till Gallerian och köpte brownie med glass, jättegott! Sen gick vi förbi banken igen och kollade läget och det var bara 20 nummer kvar. Sen tog vi en tripp förbi vaccinationen och då var det två timmar sen jag var där sist och det var 10 nummer kvar. Gick på toa och helt plötsligt hörde jag hur de bläddrade på där ute så jag skyndade mig som bara den och kom ut precis när det var min tur.
Sen åkte vi till stadsbiblioteket för att låna böcker till vårt projektarbete om Tourettes syndrom, det som vi egentligen träffades för att göra. Vi fick tag på fyra böcker som vi lånade, så nu är det bara att läsa som en liten galning eftersom böckerna ska tillbaka inom en månad.
Det känns som om jag har fått mycket gjort idag.. till skillnad från Sebbe som åkte hem och gjorde ingenting.
Men sen lagade jag och Sebbe mat hemma hos mig till hela familjen eftersom ingen annan verkade göra det. Det blev chicken tikka masala. Men Santa Marias kryddmix och det är inte alls den varianten de har i foodcourt, skumt att de ens heter samma sak.
(bilden är från santamarias kryddmix)

Snörvel

Skrivet 2009-01-07 @ 21:17:42
Usch vad trött jag är, det har vart full rulle hela dagen och jag är sjukt förkyld. Vart kommer snoret ifrån egentligen? Tar det aldrig slut? Det känns liksom som om mitt huvud är fyllt med snor och så rinner det ner lite i näsan hela tiden. Sjukt jobbigt. Så var tvungen att ställa in träningen med Malin idag, är lite jobbigt att hoppa runt och flåsa när man inte ens kan andas genom näsan.
Nu har jag duschat och halvsovit i min säng i ungefär en halvtimme, det ska bli riktigt skönt att lägga sig ordentligt sen.
Någon som kan en bra kur mot förkylning?

Mobiltönten är i full fart

Skrivet 2009-01-06 @ 20:50:57
Nu köper Sebbe en ny mobil igen, en HTC igen...

Vila i frid

Skrivet 2009-01-06 @ 20:42:09
Zandras kära hund Wilma avlivades tyvärr igår, hon har inte mått bra på sistone och åkt in och ut från sjukhuset. Zandra skickade ett sms och frågade om jag kunde göra en bild med Wilma i photoshop och självklart kunde jag det. Hon skickade en bild och sa att hon ville ha med namn och datum och sen har vi pratat lite över msn och fått fram en bild som de ska framkalla och rama in.
Här är bilden jag fick och bilden som jag gjorde:Gaza

Skrivet 2009-01-06 @ 19:13:02
SItter och kollar på en nyhetssändning om situationen nere i Gaza nu. I ett klipp står reporten ute i ödemarken med skottsäker väst och så börjar det skjutas i bakgrunden och så smäller det en bit bort, förmodligen en raket sa reporten. Sen var de tvugna att avbryta och dra sig därifrån. Sjukt. Några norska läkare har åkt dit och hjälper till på ett sjukhus, det är jättesvårt för läkare från andra länder att ta sig dit nu för att de blir stoppade. För varje ambulanstransport måste de förhandla med Israel och Palestina och abulanser har förstörts och ambulanspersonal dödats. Helt sjukt, det är dumt nog att kriga och hålla på men det är ännu dummare att förhindra att folk får vård, att stoppa läkare och döda ambulanspersonal... hur kan de personerna leva med sig själva? Hur kan de som styr allt det där sova om nätterna?

Nyhetsinslaget hittar ni >här<

Dåliga omdömen

Skrivet 2009-01-06 @ 19:04:52
Fick ett mail från prispress idag, de som jag köpte mobilen av, och så var det en liten enkät man skulle fylla i och berätta om den totala köpupplevelsen. Med tanke på att mobilen låg i en väl igentejpad låda bredvid datorn redo för att skickas tillbaka så gav jag inte så bra omdömen. Men de var faktiskt väldigt snabba med att svara på mitt mail och gav mig tydliga instuktioner om hur jag skulle skicka tillbaka mobilen, de betalar för frakten såklart.

Sebbes mobiltjat

Skrivet 2009-01-05 @ 22:31:51
Sebbes mobilhistoria fortsätter, han ska ganska säkert köpa en ny telefon nu igen. Jag tycker seriöst att han ska göra om sin blogg till en mobilblogg för då verkar hans mobilbyten lite mer logiska och så slipper jag höra allt mobilsnack, han kan skriva det på sin blogg istället. Sen är det ju bara att kommentera på olika ställen där folk nämner mobiler och mobilproblem och länka till bloggen. När jag t ex nämnde den obefintliga ACn i moras biosalong fick jag ju en kommentar med reklam om AirCondition. Så det är väl bara att köra samma spel som alla andra. Det kanske inte är så smart att köpa ny mobil varje vecka men man kan ju faktiskt låna kompisars mobiler en dag och testa allting.  
Det blir väl helt enkelt en typisk killblogg, elektronik och såntdär..

Hejdå!

Skrivet 2009-01-05 @ 20:22:14
Hejdå mobilen, det har varit ett sant nöje. Synd att vi inte kunde lära känna varandra lite mer!


Den får åka tillbaka i samma låda som den kom i.


Jag använde nog alldeles för mycket tejp.
Men lite får de faktiskt anstränga sig, skickar de en trasig mobil får de skylla sig själva!

Gubben på friskis

Skrivet 2009-01-05 @ 19:33:04
Nu har jag köpt mitt gymkort! Otroligt jobbig gubbe i kassan måste jag säga, hans babbel drog ut på tiden som fan. "Jahaja du ska börja här, har du inget kort sen tidigare?.... Så du är alltså en rookie, kul!" Och så vände han sig mot min bror och frågade om det var han som fått mig att börja "Gud vad roligt, tack så mycket för att du värvar folk, TACK!" och sen hakade han upp sig på varje liten detalj när han skulle ta mina personuppgifter. "Namn.... Jaså Ingel.. Ingel är faktiskt ett känt namn inom friskis, vi har en bra ledare som heter det i efternamn, javisst" "Adress... jaså kista, 164 någonting?" "Mail?... alla har hotmail nu förtiden, alla ungdomar." Och sen så måste man ha ett foto på sig själv på kortet som de tar med en webcam och just när han skulle ta mitt foto var det massa småkillar som stod vid kassan och väntade "Nu får ni lugna ner er killar, nu händer det något viktigt, jag ska fota en ny medlem!... Sådär ja, gud vilket snyggt foto.. det här vad nog mitt bästa foto någonsin" HÅLL KÄFTEN FÖR FAN! Och fotot så g fördjävligt ut så han måste vara ne dålig fotograf om det var hans bästa kort. Dessutom så fick jag ett vitt streck över pannan för att deras skrivare strejkade.
Men nu har jag gymmat iallafall, kände mig jättetöntig när jag gick runt där med patrick som en stropp och fattade ingenting. Men handskar ska jag iallafall köpa, har ont i händerna nu... känner mig som en riktig chicken.

Nackdelen med att handla på nätet

Skrivet 2009-01-05 @ 18:45:08

Idag kom min mobil, woho. Den var snyggare i verkligheten än på bild och slide-funktionen var mycket bättre än den på t ex Sebbes mobil. Helt perfekt förutom en liten pyttedetalj, mobilhelvetet startar inte. Den fungerar inte helt enkelt, knapparna börjar lysa när man trycker på ON knappen men mer än så händer inte, displayen fungerar inte. Hade jag köpt den i en vanlig butik så hade jag bara åkt och bytt ut dne men nu har jag beställt den från nätet och det företaget finns i uddevalla.
Jag har mailat deras support och fått svar och jag ska skicka tillbaka den och så skickar de en ny. Så jag sitter och fyller i en blankett nu och beskriver problemet och skriver upp ordernummer, IMEI nummer osv. Nu ska jag bara vänta på att mamma vaknar från sin tupplur så att jag kan skriva ut lappen och kopiera mitt kvitto. Irriterande att det är röd dag imorrn, det fördröjer processen ytterligare. Hoppas att jag får mobilen innan helgen iallafall.

Förhårdnader? Nej tack!

Skrivet 2009-01-04 @ 23:51:33
Jag är jättetaggad inför imorgon, jag vill verkligen börja träna igen. Jag ska börja träna med AnnaMaria och vi ska köpa ett allkort på friskis&svettis så att vi kan gå på både spinning, gympa och träna i gymmet. Det är roligare om man kan variera träningen lite.
Imorgon ska jag gå förbi intersport och köpa de här gymhandskarna. Jag kommer ju ihåg hur det var i mellanstadiet när vi lekte som galningar i skolans klätterställning och gjorde volter både frammåt och bakåt och snurrar och jag vet inte vad. Det var det där adrenalinet som gjorde att vi orkade göra sånnadär konster varje rast. Hur som helst så fick man gula förhårdnader i handflatorna, precis där fingrarna slutar. Det var ganska störande och inte speciellt snyggt kommer jag ihåg och jag vill inte få sånna igen. Därför blir det de här handskarna imorgon!

Favoritlistan, igen

Skrivet 2009-01-04 @ 23:12:01
Märkte att min blogg hade tagits bort från "Favoritlistan" och jag har inte fått veta varför. Har inte ens någon aning om varför jag är borttagen. Det står faktiskt på sidan när man registrerar sig att de kan ta bort bloggar när som helst men då berättar de varför, men ingen har berättat något för mig.
Nu har jag registrerat mig på nytt och hoppas att det går bättre. Det är ett krav att länka till sidan så här är den största länken som fanns, men jag har ju faktiskt en permanent länk till dem till vänster om min blogg.
Topplista Favoritlistan.se

Nyårslöften 2009

Skrivet 2009-01-04 @ 22:50:55

Mina nyårslöften har jag inte berättat om. Jag brukar oftast inte ha några nyårslöften för jag håller dem aldrig. Jag och Malin hade ett nyårslöfte några år, vi skulle kunna gå ner i spagat. Den som förlorade skulle bjuda den andra på en kokosboll, fattiga som vi är så spelade vi inte högre än så. Båda förlorade ju dessutom varje år så vi köpte inte ens några kokosbollar.

Men i år har jag faktiskt några löften!
- Städa! Hålla efter så att det inte blir de klassiska bombnedslagen
- Ta hand om mig själv. Börja äta mer regelbundet och nyttigt.
- Träna. Jag var faktiskt muskulös förut, vart tog alla muskler vägen? :(
- Ta körkort. Måste komma igång med körningen igen.

Imorgon ska jag till Kista och köpa ett gymkort och gymma med min lillebror, jag hade tänkt storstäda lite i mitt rum också. Jag känner på mig att det här kommer gå bra!

Arier

Skrivet 2009-01-04 @ 21:26:04
En anonym, eller rättare sagt en Per Malm skrev en kommentar på bloggen. Han skrev först en kommentar om Air Condition med signaturen per malm och sen skrev samma IP adress en anonym kommentar, kanske inte så smart om man verkligen vill vara anonym.
Men iallafall, han påpekade att arier är folk som kommer ifrån Iran, och det stämmer ju. Sökte lite på nätet och fick det bekräftat. Hade ingen aning om det. Vad kallar man folk som är blonda och blåögda då? Är det inte arier man säger? Är det bara jag som är dum i huvudet eller heter det inte också arier?
Allvarligt, någon som har svar på min fråga?

Satmaran på guldfynd

Skrivet 2009-01-03 @ 21:34:19
Idag har jag äntligen bytt klocka. Jag sa ju att jag skulle göra det i tisdags men då var det en sur kärring i butiken som inte lät mig byta. Det var en som jobbade i butiken och det stod massa där inne som ville ha hjälp men hon valde att stå bredvid ett par som stod och tittade på olika smycken genom glasrutan. Tillslut bad hon dem att säga till när de hade bestämt sig och tittade irriterad på mig och annamaria som stod framme vid kassan och väntade på hjälp, det fanns inga nummerlappar så vi ställde oss såklart där. Men hon tryckte på knappen och ropade ut "nummer nio!" och jag påpekade att det inte fanns några lappar och hon blev mer irriterad. Sen tog jag upp klockan och sa att den först gick efter, sen före och nu har den stannat helt.. jag måste ställa om den hela tiden. Då tog hon klockan och drog ut sprintern och stoppade in den igen och så vände hon klockan mot mig och sa "Nu fungerar den." ja men vafan ska jag behöva göra sådär var femte minut eller? Och så försökte jag förklara att den gör sådär hela tiden men hon sa bara att jag får återkomma om det blir så igen och sen tryckte hon på den förbannade knappen igen "nummer tio!" Det finns fortfarande inga nummerlappar, satmara!

Men idag gjorde jag ett nytt försök eftersom den stannat igen och nu laddade jag upp som fan. Det var en annan tjej i kassan men jag blåste på ändå "Hej nu är det här mitt andra försök att byta den här klockan. Den stannar hela tiden trots att sprinten är intryckt. Den förra tjejen drog bara ut sprintern och tryckte in den igen och sa att den fungerade.." Och jag fick byta klockan, hon var jättetrevlig och ställde in armlänken på en gång och tipsade mig om att måla med genomskinligt nagellack på stenarna så att de inte lossnar. Synd att inte den andra tjejen var där, jag hade laddat upp ordentligt för det mötet.

(Det här var ett bra år, det brukar vara fler)

Skrivet 2009-01-03 @ 01:40:39

Sebbe

Skrivet 2009-01-03 @ 01:23:16
Sebbe och hans förbannade mobiler! Han köper nya mobiler hela tiden, han ska alltid ha det senaste. Vi gjorde en deal förra gången när han köpte mobil och den gick ut på att han skulle ha den mobilen i sex månader. Men icke... han tröttnade på den ganska fort, märket på den mobilen var HTC... wtf? Vad är det för något liksom? Klart att mobilen är sämst då om det inte är ett stort mobilmärke... SonyEricsson och Nokia är ju fan så mycket bättre än typ samsung och LG som lägger ner mest tid på tv-apparater och datorskärmar... inte konstigt att mobilerna blir dåliga när det inte är deras huvudprodukt! Tänk om Nokia skulle göra en dator helt plötsligt, hur bra skulle den vara?
Nej men Sebbe fick köpa en ny mobil eftersom den han hade sög (som jag sa redan innan han köpte den) och sen skrev vi ett kontrakt på att han skulle ha nästa mobil i sju månader och om han bryter kontraktet så ska han ge mig 1000:-. Nu har han tröttnat på sin nuvarande mobil, det är fel på den hela tiden. Så han vill sälja den och köpa en ny, en ny HTC mobil. Han borde omprofiliera sin blogg och göra den till en mobilblogg och testa mobiler och annan teknik som han byter ut lika ofta som han byter kalsonger...
Besök bloggen här och läs om hans senaste besvikelse: Sebastian - mobiltönten

Rea tips!

Skrivet 2009-01-03 @ 00:22:00
Många reor suger rent ut sagt, det är inte mycket till rea. Ungefär som KICKS rea, det är ju bara bullshit.. deras bonusklubb är också dålig, när du har handlat för 1000:- får du hem en check på 25:- och det räcker ju inte så långt. Någon som däremot har bra rea är asos.com! 75% rabatt på flera plagg. Bland annat de här skorna som jag tipsade om för länge sen, de kostar bara 134:-! Men problemet är frakten, den kostar en hel del eftersom det är skrymmande skor. Kostar ungefär 150:-.
Jag vågar inte köpa skor på nätet så jag ska inte ha dem men de är skitsnygga!
En festlig top som jag har tittat på ett tag är på rea och den tror jag faktiskt att jag ska köpa nu. Någon mer som ska köpa något så kan vi dela på frakten? Men hell no om du ska köpa skor, dne frakten får du betala själv! Haha.
Vad tycks?

Sluta bry er

Skrivet 2009-01-02 @ 23:27:05
Zandra har raderat sin blogg :( Folk har alltid kommenterat över hennes skrivspråk, att det är massa fel och att hon låter som en invandrare och nu blev det helt enkelt för mycket så hon tog bort bloggen. Jag tror att Zandra har dyslexi och när jag förklarade för henne vad det innebär så kände hon igen sig. Hon påminner mycket om Sonya och Melker i min klass som har dyslexi. Zandra umgås mycket med folk som inte är så bra på svenska, och hon påverkas av det... men varför ska andra bry sig? Om jag bara umgicks med typ spanjorer så skulle jag säkert börja prata svenska med lite spansk brytning. Min kompis Lisen har jättemånga kompisar som pratar persiska och det leder till att Lisen pratar lite som dem och så kan hon faktiskt persiska. Jag vet att vissa stör sig på att hon pratar som hon gör trots att hon är svensk, men man blir som man umgås.. eller hur? Om man bor ute på ekerö med arier så långt ögat kan nå så är det ju inte så konstigt att man inte pratar på samma sätt som ungdomar som är uppvuxna i förorten.
Så varför måste alla bry sig om hur andra skriver eller pratar, läs bara inte bloggen eller umgås inte med dem? Det är väl deras eget "problem".
Bloggvärlden är så taskig, folk skriver elaka kommentarer åt höger och vänster, kan man inte hålla det för sig själv? Men man delar tydligen hellre med sig av elaka kommentarer än schyssta. Det är ju bara att kolla på alla lite mer kända bloggare, typ bara hårda ord. Visst kan jag hålla med om vissa saker men måste man berätta allt elakt man kommer på? Även om de är kända så är de ju fortfarande människor och har känslor. Nu verkar det här som värsta "Systrar måste hålla ihop" inlägget men jag tycker bara att det är så tråkigt att man ska vara så taskig hela tiden...

Mobiltelefon på väg

Skrivet 2009-01-01 @ 23:00:48
Jag har beställt en ny mobil! Har tröttnat på min gamla och den här som jag har köpt nu tänker jag ha väldigt länge och det verkar som att den blir svårare och svårare att få tag på så jag fick köpa den nu. Ska låna lite pengar av mamma och sen betala lite varje månad så att jag inte blir så fattig på en gång, skönare att låna från mamma än från affären man köper den ifrån, eller comviq eller vilka det nu är som tar pengarna. Den röda finns nästan bara låst till Telia men jag hittade den för ett bra pris hos prispress olåst. Jag fattar inte varför de måste låsa telefoner hit och dit och varför de ska ha speciella färger, priser och avtal. Kan de inte bara sälja mobilerna helt rena, olåsta och utan abbonemang?

Så var nyår

Skrivet 2009-01-01 @ 22:32:17
Hoppas ni hade en bra nyårsafton, min var helt okej! Det började med middag hemma hos Mitra och sen åkte vi in till stan för att fira själva tolvslaget. Vi missade bussen för att vi helt glömde bort den och så kom Mitra på det när det var en minut kvar tills bussen gick. Vi fick lov att ta taxi. I taxin sjöng vi till massa ABBA låtar, det lät inte bra... spräckte ju nästan trumhinnorna, förlåt taxichauffören. Sen var vi i kunsan vid tolvslaget och funderade på om vi skulle gå in på Victoria eller inte men det var 200:- inträde och vi skulle vara tvugna att gå in innan tolv isf men alla ville vara ute på tolvslaget. Så efter lite diskussion så åkte vi hem till Tomas där det var fest. Var kul att träffa lite grabbar från gamla klassen, inte så ofta man träffar dem. Sebbe kom till Tomas också. Vid tretidne bestämde vi oss för att gå hem, då hade jag hunnit prata lite skit, spöa skiten ur heffe och annamaria på guitar hero och bytt nummer med andrés flickvän.
N'r vi kom dit först så var det ganska mycket folk där så jag sa till tomas att vi la våra grejer under hans säng och det var okej. Men när vi kommr upp till rummet så står det en kille på insidan och fifflar med nyckeln i dörren och så tittar han ut genom en springa och säger "Det är upptaget här." och stänger dörren. Så synd om tomas, det är alltid hans rum som blir ockuperat, haha. Så jag gick ner och informerade honom om att det var "upptaget" på hans rum och då flög han upp för trapporna.

Men det var ett trevligt nyår, tog tyvärr inte så många bilder.

   

Gott Nytt År!

Skrivet 2009-01-01 @ 21:26:17
RSS 2.0