Bli kvitt din acne

Skrivet 2009-02-02 @ 16:45:31
Blä jag mår inte bra, och det syns i mitt ansikte! Och nu pratar jag om finnar och inte om att jag ser grön ut av illamående. Fick panik igår när jag märkte hur fettigt mitt ansikte var (hade ju legat däckad i sängen i två dygn) så jag släpade mig in i badrummet och peelade mitt ansikte.
Tänkte tipsa om några bra produkter mot finnar, både för dig som har någon enstaka och för dig som har massor!

1. Clinique Anti-Blemish Solution är perfekt om man har klämt en finne (försiktigt!). Det kan svida ganska rejält men då känner man ju att det verkligen fungerar. Finnen kan nästan försvinna helt och hållet över en natt. Finns på kicks och kostar 155:- om jag minns rätt. Lite dyrt för en så liten tub kanske många tycker men eftersom man bara använder lite på varje finne så räcker den länge.

2. Basiron som det gör så mycket reklam för är faktiskt ganska bra. Någon man måste tänka på är att huden blir extremt känslig för solljus. Jag brände sönder mitt ansikte för två somrar sen pga det, min näsa blev som en stor sårskorpa, och sen dess så har jag undvikit basiron tvättgel och använder bara själva salvan. Börja med styrkan 5% och öka till 10% om det inte hjälper.

3. Epiduo och Duac är skitbra men receptbelagda. Lägg inte ner massa pengar på dåliga produkter eller dyra ansiktsbehandlingar utan boka istället tid hos en hudläkare. Min hudläkare är skitbra, du får verkligen hjälp tills din hy är clean och de säger aldrig "du har för lite problem för att få medicin". Tyvärr är väntetiderna ganska långa (2-3 månader) hos dagens hudläkare men det är definitivt värt det! Jag vet inte hur många som jag har skickat till den mottagningen, jag borde få någon värvningspresent, haha.
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0