Svar på kommentar

Skrivet 2009-02-23 @ 13:10:11
vad har du för betyg? går också på gymnasiet, fast första året. vad har du för tips till mig- för att uppnå höga betyg? :) kram

I ettan fick jag MVG i sex ämnen och VG i tre. I tvåan var jag sjuk väldigt mycket och det märktes på mina betyg, då fick jag G i tre ämnen och resten VG (Jag fick G i engelska B och det var ett orättvist betyg, det tycker även andra elever.). Nu i trean har jag kommit igång lite igen och förra terminen fick jag MVG i Svenska B och naturkunskap och VG i Psykologi A och Matte E.
Mitt tips till bra betyg är att vara otroligt fokuserad på lektionerna. När lärarna pratar så skriver de upp stödord på tavlan och de flesta skriver bara av det som står på tavlan. Jag har börjat med att skriva ner allt som läraren säger för även om jag lyssnar på lektionen så förstår jag inte de där stödorden som läraren skrivit på tavlan en vecka senare. Om man skriver ner det som läraren säger och skriver så att man själv förstår så behöver man inte alls plugga lika mycket inför proven. Det kan vara rätt jobbigt att skriva så mycket varje lektion men det lönar sig i längden. Många i min klass antecknar en halv sida på en lektion medan jag har skrivit tre hela sidor.
Ta hand om dig själv så att du itne blir sjuk för gymnasiet är inte alls som högstadiet. I högstadiet får man betyg i matte flera gånger så om man fick ett dåligt betyg i åttan så kunde man ändra det i nian. Får du ett dåligt betyg i t ex Matte A i ettan så kommer du aldrig kunna ändra det betyget för nästa år så läser du Matte B. Det gäller att satsa redan från början. Sov mycket och träna så att du har lättare att koncentrera dig. Jag var borta väldigt mycket under tvåan och jag kom aldrig ikapp och det påverkade mina betyg och det är ingenting som jag kan göra någonting åt.
Bli vän med läraren, du behöver inte smöra men försök att ha en bra relation till din lärare. Det är ju din lärare som sätter betygen som du aldrig kan ändra och tyvärr så är vissa lärare idioter och tänk att den där idioten kan vara orsaken till att du inte kommer in på den utbildning du alltid dröm om. Så smöra lite diskret... är du trevlig mot läraren så är det större chans att läraren vill svara på dina frågor.
Så kort och gott:
- Anteckna
- Ta hand om dig själv
- Smöra (lite)
Kommentarer
Postat av: N

tack så jättemycket! vad gullig du är som verkligen tog tid till å svara på min fråga. kram!

2009-02-23 @ 18:07:27

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0