Päls eller inte?

Skrivet 2009-02-10 @ 09:31:31
Nu är det väl dags att jag skriver lite kort om vad jag tycker om riktiga pälsar. Jag tycker att det är otroligt onödigt att köpa riktiga pälsar eftersom det nuförtiden finns jättefina fuskpälsar. De som påstår att det inte finns fina fuskpälsar vill bara ha en ursäkt till att köpa äkta, min mamma har en stor svart fuskpäls som är ganska fin och det var ändå ett par år sen hon köpte den.
Om man ska ha päls så ska den vara begagnad för förut använde man liksom päls av praktiska skäl, de är varma, men nuförtiden handlar det ju bara om mode. Mode är ju större än någonsin nu och då blir det ju någon slags massproduktion av pälsar bara för att folk vill vara moderiktiga, och det tycker jag är fel. Det är en jävla skillnad på att behöva en päls och att bara vilja ha en. Det fanns ju knappast några varma peak eller gåsjackor förr. Hur många tror ni att det är som springer runt med äkta minkpälsar uppe i norra Sverige? Jag kan iallafall säga att uppe i Mora är det väldigt många som har gåsjackor, både pensionärer och ungdomar, just för att jackan är varm... Så Blondinbellas bortförklaring att hon har äkta päls för att "det blir varmare så" är skitsnack, behöver man typ tio pälsar för det, räcker det inte med en om den är så förbannat varm?
Förresten så hörde jag Blondinbella på radio förr när hon var hos the voice och de pratade om hennes pälsar och dagen till ära så hade hon en sälpäls på sig och så sa hon "När vi slaktar djur så tar vi hand om nästan 95% av djuret, då kan man ju lika gärna ta pälsen också". Min fråga är: Hur ofta äter Blondinbella säl? Eller mink?
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0