Sista klänningen [x]

Skrivet 2009-04-28 @ 22:47:08
Har förresten köpt min sista klänning till studenten nu. Den här rosa från ASOS. Tänkte ha den på min skiva när jag ska vara prinsessa. Eller iofs så kan jag säga att jag är guldlock för jag ska ha lockigt hår. Hoppas bara att den kommer fram innan skivan på onsdag, det skulel ta 4-8 arbetsdagar men valborg är ju inte en röd dag i England så håller en tumme för att den hinner fram i tid. Kostade ungefär 600:- (exklusive frakt)

Pluggpaus

Skrivet 2009-04-28 @ 22:34:15
Dålig uppdatering, jag vet men ni vet ju också hur mycket jag har att göra nu. Sitter och pluggar inför det gigantiska historiaprovet imorgon.. Har inte pluggat speciellt mycket men jag är ändå inte orolig över att det kommer gå dåligt, jag är väl helt enkelt för trött för att bry mig. Men jag har faktiskt hängt med jättebra på alla lektioner och skrivit massa anteckningar så jag klarar nog ett G utan att plugga iallafall men jag vill ha högre betyg än så. Förresten så fick jag MVG på mitt religionsprov som jag bara pluggade tre timmar till och det var apmånga sidor. Folk skrattade åt mig när jag kom till skolan och sa att jag bara hade pluggat i tre timmar, men skrattar bäst som skrattar sist mina vänner! Spikat MVG i religion nu iallafall, känns skönt... har inte haft spikat MVG sen typ matte B.
Men nu ska jag plugga lite historia iallafall. Här är en dålig bild på min färdiga mask som jag ska ha på Mathildas skiva imorrn.
 

Studentskiva ikväll

Skrivet 2009-04-27 @ 15:55:14
Sorry för den dåliga uppdateringen men jag har verligen tagit mig vatten över huvudet nu. Den här veckan har jag två prov, två skivor, måste komma på ett dansnummer till revyn på torsdag och förbereda hela mösspåtagningen. Jag är bäst om jag klarar mig igenom den här veckan utan ett break-down.

Ikväll är det iallafall AnnaMarias skiva jag ska gå på, de har semestertema så jag ska se lite somrig ut med en fejkblomma i håret.

Pollen

Skrivet 2009-04-25 @ 18:15:22
Är det någon mer än jag som är helt igentäppt i näsan pga pollen? För någon dag sen så vaknade jag upp och kände mig jätteförkyld och förstod direkt att det var pollen eftersom jag sover med fönstret öppet och det finns massa skog utanför fönstret.
När jag gjorde ett pricktest förr så sa de att jag inte var allergisk mot någonting men de testade bara generella grejer som t ex gräs och sånt, inte varje typ av pollen. Kollade pollenprognosen för att se vad det är som det finns mest av nu och det är björk, så jag antar att jag är allergisk mot det.

Ska hålla koll i år och se vad för träd som får mig snuvig.

Sunshine!

Skrivet 2009-04-25 @ 18:07:48

Den här soliga dagen har jag utnyttjat till max!
Till att börja med så drog jag och Sebbe ut en cykeltur för att vakna ordentligt, riktigt härligt. Sen åkte jag hem till annamaria och så satt hon, jag och mitra på hennes uteplats och pysslade med våra ögonmasker. Maskerna blev supercoola och jag är hur nöjd som helst med min, hoppas bara att den håller nu och att glittret och paljetterna inte faller av på skivan på onsdag!

Masken är perfekt förutom hålen för ögonen, de sitter för långt ifrån varandra! Eller så är det mina ögon som sitter för tätt, man får själv välja hur man vill se på saken.

Lägger upp en bild på masken lite senare för just nu är kamerabatteriet på laddning :)

Underhållning

Skrivet 2009-04-23 @ 22:37:02
Mitt hemprov är så tråkigt så jag gick in lite på Robin B's blogg för att läsa och så vanligt så började jag skratta, kanske för att jag är trött.
Men han skulle iallafall boka tågbiljett över telefon på en sånhär automatsvarare. De är helt sjuka de där, det är meningen att de ska höra vad man säger men de hör ju alltid fel eller säger "jag förstår inte". Har testat det där en gång och sen insåg jag att det inte var värt det.

Här är iallafall från robins blogg:

IRRITERANDE KÄRRINGRÖST:  Menade du Herrljunga?

Jag: NEJ

IRRITERANDE KÄRRINGRÖST: Menade du Ljung?

Jag: NEJ

IRRITERANDE KÄRRINGRÖST: Repetera valet av din destination.

Jag: Jävla cptelefon

IRRITERANDE KÄRRINGRÖST: Menade du Gävle Centralstation?

KLICK

plugghäst

Skrivet 2009-04-23 @ 18:32:49

Provet gick nog bra, blir iallafall godkänd. Det jobbiga med bioteknik är att det är så mycket detaljer i boken och ibland har vår lärare 1 X 2 frågor och andra gånger ska hon veta vad allting heter på latin. Dessutom skriver hon så kontiga frågor så jag måste alltid be henne komma och förklara vad hon menar men hon brukar inte kunna få mig att förstå. Sen så kommer ju typ bara 15% av allt man har pluggat in på själva provet och det är ofta sånnadär idiotgrejer som står i fotnoterna i boken.
Jag tycker att det är synd att betygen påverkas så mycket av vad man har för lärare för vår klass har tyvärr råkat ut för flera lärare som är totalt värdelösa på att lära ut, ge prov och betygsätta. Och det här säger jag inte bara för att jag inte har MVG i allt utan jag säger så för att det faktiskt är så.

Jag blev iallafall klar idiottidigt som vanligt och när jag reste mig glodde folk på mig och frågade "Är du redan klar!?". Ja jag är klar, jag förstår inte varför man ska sitta kvar i en timme och skriva ett ord i minuten. Jag svarade på de frågor jag kunde, hoppade över mvg uppgiften eftersom jag inte kan få MVG i den här kursen och så hoppade jag över 2-3 frågor som jag inte kunde/förstod. Finns ingen anledning att sitta kvar då.

Nu är det hemprov i Natur- och kulturmiljövård som gäller! Ska vara inne imorgon 12.00. Läraren har sagt att vi itne får skriva mer än 2000 ord, jag tror att det är lugnt! Haha.

Dö bioteknik, dö!

Skrivet 2009-04-22 @ 23:20:32
Det här pysslar jag med nu, bioteknik för de som inte förstår. Har prov på 45 sidor om proteiner imorgon bitti, SÅ JÄVLA TAGGAD!

Photoshop

Skrivet 2009-04-22 @ 15:25:00
Innan jag börjar plugga bioteknik så ska jag faktiskt installera photoshop. Jag ominstallerade ju datorn och jag har inte tagit mig tid att installera photoshop än. Måste bara hitta CD skivorna.
Känner mig handikappad utan det, så fort jag ska lägga upp en bild som jag vill redigera lite så slår det mig att jag inte kan göra det.

Jag som precis hade lärt mig retuschera porträtt innan jag ominstallerade datorn! Ska visa er när jag har installerat det och retuscherat en bild där det syns tydligt, men har ingen bra bild på mig själv, någon som vill bidra med en?

Ni som undrade vad den rosa bilden var för något, det var en närbild på det här:
En av glas"kulorna" (vad heter det? hjärnstopp) som jag fick när jag fyllde år med en fejkblomma i, haha.

Projektredovisning [x]

Skrivet 2009-04-22 @ 15:14:51
Nu är projektredovisningen överstökad. Den blev nästan en halvtimme lång, helt otroligt. Trodde inte att den skulle bli så pass lång eftersom vi bara var två personer, de andra grupperna har redovisat på en halvtimme men de var fyra stycken i den gruppen.
Jag tyckte att det var roligt att redovisa för jag tyckte att mina delar var så intressanta, speciellt delen om hur man kan behandla Tourettes Syndrom med en operation.
Vi hade faktiskt lite publik, det kom fem stycken elever från tvåan och sen droppade läraren Lasse in tillsammans med Sonya. Kändes skönt att Lasse kom eftersom han håller på med biologi, vår handledare är liksom fysiklärare... vad vet han om biologi?

Vi blev lite grillade efteråt men jag använde mig av NV3B's utsökta taktik, jag munbajsade. Det är bara att få svaret att låta logiskt så löser det sig. Nej men vi hade bra svar på alla deras frågor.

Handla på stylebystars.se

Skrivet 2009-04-21 @ 09:56:24
Den där turkosa klänningen jag visade förr köpte jag från stylebystars.se. Det där företaget verkar ju inte ha någon koll alls.

Först så var klänningen för liten så jag skickade tillbaka den och bytte mot en storlek större. Den större klänningen jag fick hem var trasig. Jag reklamerade då klänningen och sa att jag inte ville ha någon klänning tillbaka utan jag ville istället ha pengarna. Jag tröttnar ganska fort på affärer när man får felaktiga varor och dessutom så satt klänningen inte så fint.

Jag skickade tillbaka den och först fick jag ett mail om att de ville ge mig ett tillgodokvitto på hemsidan och ersätta mig för frakten. Men jag sa att jag inte vill ha pengar innestående när jag själv är så fattig och jag har inga planer på att köpa en klänning därifrån igen.
Då fick jag det här svaret:
Hej,

vi har nu gjort en återbetalning till ditt kort som användes vid köp. Du kommer att mottag ersättning för din retur-frakt till oss. Notera att överföringen kan ta upp till 5 bankdagar!


Bra, tänkte jag. Nu fick jag precis ett nytt mail:
Hej Sandra,

eftersom du skickat ett trasigt plagg är detta ej en godkänd retur. Önskar du en återbetalning kommer vi dra av 175kr för skadan du vållat på plagget.


Men vad är problemet!?! Skickade ett mail tillbaka där jag bifogade det tidigare mailet och frågade vad de höll på med egentligen och så sa jag att jag börjar bli riktigt irriterad nu. Jag har fan inga bra erfarenheter från online-shopping. Det ska alltid bli massa krångel och tjaffs.

Det är nästan två år sen jag försökte handla på stylebystars.se och det blev tokigt men jag blev faktiskt kontaktad i veckan av den nya verksamhetsansvarige som bad om ursäkt för att mitt ärende inte behandlades så bra. Jag kände att jag kunde stryka det här inlägget nu eftersom saken har löst sig och det känns bra för båda parter nu. Med det sagt så vill jag inte längre avråda någon från att beställa kläder från deras hemsida. Det verkar inte alls vara samma företag som det var för två år sen då jag försökte handla där. Så handla på stylebystars.se för det tänker jag göra!

Måste också tillägga att jag fick tillbaka mina pengar 2009 när det hela började så företaget har inte varit skyldig mig en krona utan de ville bara be om ursäkt. Bättre sent än aldrig!

Hej Shahnur

Skrivet 2009-04-20 @ 22:52:28
Shahnur skrev precis på msn nu att han skulle läsa i min blogg.. (?)
Jag ville iallafall bara passa på att hälsa till Shahnur att han är världens jobbigaste lilla människa. Hans mellannamn borde vara "pain in the ass". Anledningen till att jag längtar till studenten är för att slippa shahnur, mitt liv kommer blir mycket bättre. Men det kanske tar ett tag för jag måste nog gå i terapi innan jag kan befria mitt sinne från Shahnur den hinduiska djävulen.

Bokat!

Skrivet 2009-04-20 @ 21:59:09
Nu har jag bokat riskettan och halkbanan. Riskettan är den här nya föreläsningen om alkohol, droger och trötthet som man måste gå innan man får ta körkort, ny regel från 1 april i år.
Riskettan ska jag gå onsdagen den 13 maj, och sen ska jag göra halkbanan måndagen efter, alltså 18 maj.

Har sällskap på riskettan. Halkbanan skulle jag göra med Melker men hans pappa tyckte att Melker skulle vänta lite och köra lite mer först, och det får man ju respektera. Så om någon vill göra halkbanan med mig så är det bara att höra av sig.

I'm in hell

Skrivet 2009-04-20 @ 16:51:57

Jaha då har stressveckan dragit igång och jag är redan trött.
Vi har konstaterat att vi befinner oss i helvetet, skolan känns just nu som ett koncentrationsläger. Jag kommer inte kunna känna mig lugn förren nästnästa helg. Men den helgen lär jag springa runt och leta efter en färgglad klänning till studentskivan.

Aja jag har inte tid att skriva mer nu, ska maila skolfotonorden om spexfotograferingen!

Godnatt

Skrivet 2009-04-19 @ 23:45:44
Nu ger jag upp fysiken, sjuka uppgifter. Tack och lov så är det inte bara jag som ger upp, det är fler som tycker att det är jättesvårt och det betyder att det inte bara är jag som är dum i huvudet.

Fotade lite med systemkameran idag så jag bjuder på en av bilderna.
Godnatt på er

Nu är vi på väg hem till mig. Sitt

Skrivet 2009-04-19 @ 16:19:28

MMS

Nu är vi på väg hem till mig. Sitter här med min mask i knät, visst är den snygg? Och den är inte ens klar. Den fäller lite glitter så jag funderar på om man kan lacka den, finns det spraylack? Annars stoppar jag bara ner Spraysaken från en blommspruta i en lackflaska.

Min ögonmask är terapi

Skrivet 2009-04-18 @ 22:57:08
Nu sitter jag hemma hos Sebbe och är hög på limm. Jag har börjat pyssla med min ögonmask och jag köpte spraylimm så det är typ fullt med ångor i hela rummet.
Mitra hakade också med till stan så vi blev fyra stycken. Vi började på Buttericks och det var inte bara vi som skulle ha ögonmasker kan jag säga, måste vara ett populärt tema på studentskivorna för det var väldigt många fler där än oss som köpte masker.
När vi gick runt inne på buttericks så kom det ett TV-team och gick med någon liten pojke och spelade in TV. Hallå det är liksom redan trångt inne på Buttericks, två kameramän och massa folk med sladdar och mikrofoner gör inte saken bättre!

Sen drog vi till Panduro på Kungsgatan och där var det också massa folk som skulle köpa grejer till sina ögonmasker. Jag köpte mest av oss alla, men det var inte direkt oväntat. Jag köpte både svart och rosa glitter plus både svarta och rosa paljetter. Sen var det även jag som köpte spraylimmet men jag kommer få pengar från de andra tjejerna sen när jag överlämnar det till dem för det kostade en del. Att få arbeta med händerna är som terapi för mig och det behöver jag inför den kommande helvetesveckan så jag började med min mask redan ikväll istället för att göra den med de andra tjejerna nästa helg.

Jag körde iaf på min idé med rosa på ena sidan som fejdar över i svart, och det blev faktiskt bra!
Det som är kvar är att klistra på paljetterna och några svarta fjädrar men det kan jag kanske vänta med till nästa helg, lär behöva lite terapi då med.
Ni kommer bli förvånade över resultatet, det kommer bli übersnyggt!

Pyssel på G!

Skrivet 2009-04-17 @ 17:01:29
Imorgon ska jag till stan med AnnaMaria och Mathilda. Vi ska byta biljetter till våra studentskivor, kanske ta en fika och köpa ögonmasker. Det är ögonmasktema på två av skivorna jag ska på, bland annat Mathildas. Vi ska köpa någon billig skit på buttericks och sen köpa glitter och fjädrar på panduro och styla dem själva.

Jag har värsta bilden i huvudet om hur min mask ska se ut, men jag kommer aldrig kunna göra det så bra som det är i mitt huvud. Jag hade tänkt göra en rosa mask, men inte chockrosa utan lite mer cerise-rosa. Jag vill nog ha med lite svart också så antingen ska ja lägga svarta paljetter i ett mönster över det rosa glittret eller så sätter jag 2-3 svarta fjädrar på ena sidan. En annan version är också att den ska vara cerisefärgad på ena sidan och sen fejda över till svart på andra sidan. Hur snyggt som helst! Men men, vi får väl se vad jag lyckas åstadkomma, haha.. Kommer säkert bli katastrof.

Jag är orolig över att bli överväldigad av allt glitter inne på panduro och ha alldeles för svårt att välja vad jag ska köpa. Men men.. är man pysslig så är man.

Nu är jag sur!

Skrivet 2009-04-16 @ 20:47:42
Jag blir galen!
Ni såg ju min helvetesvecka. Nu har en lärare skrivit på fronter att det inte blir något prov på tisdag. Vi får ett hemprov istället som ska in på fredagen. Men förstör planerna mer! När ska man ha tid att göra hemprovet? Vi ska få massa uppgifter som vi ska göra med hjälp av alla de tre tjocka häften vi fick (otroligt tjocka). Vi får uppgifterna på tisdag, dagen innan projektredovisningen så då ska jag ju plugga inför det. Sen på onsdag kväll så ska jag plugga till bioteknikprovet som är på torsdagen. Då har jag alltså bara torsdag kväll på mig till de där uppgifterna som kommer ta längre tid än en kväll om jag känner den läraren rätt.

Det som är extremt dåligt är att man fick välja att göra provet imorgon eller på tisdag. Tänk på de som faktiskt har pluggat för att göra provet imorgon! Är det så schysst av en lärare att ställa in provet dagen innan, på en internetsida som många inte ens loggar in på?

Anledningen till att provet är inställt är för att den ena läraren är på Island och den andra läraren har fullt upp med att rätta kemi B slutprov. Och här kommer det patetiska: Lärarna säger att vi elever måste planera!
DESAMMA! Visste inte läraren att han skulle till island? Och hon planerade ju fan in slutprovet för flera månader sen.
JAG HADE PLANERAT! Men nu spricker ju mina planer eftersom jag ska göra en jävla massa saker samtidigt nästa vecka pga att de ställde in provet.
Lärare, lär er planera själva innan ni anklagar oss elever och säger att vi misslyckas för att vi inte planerar. Jävla idioter!

Klänning, Elise Ryan

Skrivet 2009-04-16 @ 19:02:50
Jag var i sturegallerian igår och köpte en Elise Ryan klänning. Det stod mellan den här och en rosa men tillslut blev det den här för jag fick rabatt. Både klänningarna kostade 900:- och det är ju ganska mycket pengar så jag började med att köpa den här svartvita för den kan jag använda mer än en knallrosa. Men är rätt sugen på att köpa den rosa också. Klänningarna från Elise sitter så snyggt! Och de är tåliga också sa försäljaren, det går att slita och dra i dem utan att de går sönder.
Jaja det blev den här iallafall och jag fick den för 700:-, 200:- rabatt alltså... inte helt fel! Vet att den finns på nelly.com för 600:- men plus frakten så hade jag bara tjänat några kronor på att köpa den därifrån. Dessutom så har jag sjukt dåliga erfarenheter från internetshopping och hon i affären sa att just den där modellen var olika i storleken från klänning till klänning, därför tänkte hon inte köpa in några nya.
Ska bara korta banden lite och så blir den perfekt!
Gud jag måste åka och sola i helgen...

 

Totalt KAOS

Skrivet 2009-04-16 @ 17:33:55
Nu börjar det märkas att studenten närmar sig, med plugget alltså. Nu kommer allt på en gång. Hela min klass fasar inför nästa vecka då vi har sjukt mycket grejer.
Såhär ser veckan ut:
Måndag: Biologiredovisning
Tisdag: Natur- & Kulturmiljövård prov
Onsdag: Redovisning av projektarbetet
Torsdag: Bioteknikprov
Fredag: Ska egentligen vara ett Vardagsjuridikprov här men det är nog flyttat.

Asså det där är inte mänskligt! Vissa redovisningar är ingen stor grej men nu har vi liksom inte fått någon tid att arbete med någonting så nu är det stora grejer! Sen rullar det på med minst två prov i veckan fram till studenten. Kursprov i Fysik B den 11 maj skapar ångest redan nu, hur ska jag hinna repetera 400 sidor innan dess när vi har så mycket att göra?

Och så ska jag ju spela korpen också och jag har sagt att jag nog inte kommer hinna vara med så mycket eftersom det är galet i skolan plus att jag sitter i studentkommittén. Jag uppfattas som negativ och jag tror nog att flera tror att det här bara är ursäkter för att slippa undan. Men så här fördjävligt är det och jag vet inte hur jag ska klara av det här. Det är nästan nödvändigt att skolka en dag nästa vecka, men då missar man ju saker som man måste ta igen senare.
Aja ska göra ett hemprov i fysik nu så att jag kan börja plugga på allt annat i helgen.
Det kanske inte blir så mycket bloggande nästa vecka som ni förstår...

Flaket fixat och klart

Skrivet 2009-04-14 @ 19:51:57
Nu har jag precis fyllt i ett formulär till studentevent som vi har hyrt studentflak av. Formuläret skulle tydligen ha varit inskickat innan den 30 mars men det har vi och väldigt många andra glömt. Inte så konstigt egentligen, det var ju för 6 månader sen som vi skrev på kontraktet där det stod om formuläret. Men bara man fyllde i det innan 20 april så behövde man inte betala något extra. Värst vad företag kör med "straffavgifter" nu för tiden.

Vi har hyrt ett flak för 50 personer med högtalarpaketet Large för totalt 17 000:-. Det kommer bli najs!
Både Sebbe och Patrick ska med mig på flaket. Alla som har betalat för att åka flak har fått 2 platser på flaket med jag har fått köpa en plats av Roxner. Typ den sämsta affären ever. Köper hans extraplats för 350:-, Melker köpte Aryas extraplats för 100:-. Haha fyfan, ni kanske förstår vad jag menar med dålig affär. Men men jag har sagt att jag ska köpa den så jag är väl illa tvungen.


Bilden kommer från studentmaklarna.se

Tv problem

Skrivet 2009-04-14 @ 15:36:22
Det är massa kanaler på min tv som inte fungerar, bland annat femman. Då missar jag desperate housewives ikväll.. världen går inte under men det kommer bli lite tröttsamt att bara ha tv3 påslagen. Hoppas att femman fungerar imorgon iallafall, för om det krånglar då med så missar jag Grey's anatomy och då mina kära vänner, då går världen under!

Framtidsplaner

Skrivet 2009-04-13 @ 21:50:58
Nu är det bara två dagar kvar tills högskoleansökningen stänger. Jag har bara sökt apotekarutbildningen i Uppsala och logopedutbildningen på Karolinska. Jag vet faktiskt ingen annan utbilning som jag vill söka till, var inne på landskapsarkitekt på SLU ett tag men jag har fan inte läst alla helveteskurser som Kemi B, bioteknik, mikrobiologi osv för att designa grönområden. Nej nej.

Jag vill ha en yrkesexamen, jag vill liksom vara anpassad för ett speciellt yrke när jag är klar. Jag orkar absolut inte läsa nått kandidatprogram och sen ta en masterutbildning i typ biomolekylär kemi och sen välja vad jag vill jobba med. Om jag kommer in på apotekarutbildningen så kan jag typ välja mellan att jobba på apotek, sjukhus eller i ett labb sen.. och tre valmöjligheter är lagom mycket för mig.

Men nu sket sig ju högskoleprovet för mig så jag tror inte att jag kommer in på apotekarutbildningen i höst. Ska nog söka någon engelska kurs på SU om jag inte kommer in så att jag har något att sysselsätta mig med i denna finanskris. På apotekarutbildningen är typ allt på engelska så det skadar ju inte om man tar en extrakurs i det.

Men men... mina betyg räcker nog inte till och 0.8 var gränsen på högskoleprovet förra året men det är ju typ jättemånga som kommer börja plugga i höst så det kommer ju höjas.

Min näsa

Skrivet 2009-04-13 @ 21:18:13
Som häxan gissade på förra inlägget så är det en nässköljare. Jag har fått en sån och en oljespray som jag ska ha till min näsa. Jag har vart täppt i näsen sen nyår och det är väldigt påfrestande och jag blir anfådd för ingenting eftersom jag av ren reflex alltid andas genom näsan.
Det var iallafall mina slemhinnor i näsan som spruckit, vilket tydligen är vanligt på vintern, och för att bota det ska jag skölja näsan varje dag. Det är inte så trevligt så jag gör det verkligen inte varje dag, det känns som om huvudet ska sprängas innan vattnet rinner ut, man måste ju spruta in en hel del innan det kommer ut ur andra näsborren.
Sen ska jag spruta upp lite olja i näsan, det jobbiga är att det ibland hamnar lite olja precis under näsan och då glänser ju det och ser ut som snor, snacka om ofräscht!

Nemen jag slarvar lite med "behandlingen" men ska försöka skölja och olja varje kväll..

Dagens fråga

Skrivet 2009-04-13 @ 11:57:00
Vad tror ni att jag använder den här till?


Nu ska jag fräscha upp min laptop med en total ominstallation. Vi får väl se när jag har fått igång den igen.

Bra skrivet Kenza!

Skrivet 2009-04-12 @ 23:20:17
Var precis inne på Kenzas blogg och läste ett inlägg som jag tyckte var riktigt bra. Hon är ganska jordnära och skriver om viktiga saker och en annan sak som jag gillar med hennes blogg är att hon skriver ordentligt, det är inte massa grammatikfel och sånt här töntigt "han ba, hon ba, ja ba". Jag stör mig otroligt mycket på när man skriver "ba". Jag använder det själv mycket när jag pratar men det stör jag mig också på, man låter ju som en liten snorunge som inte kan prata korrekt svenska.

Men här är inlägget iallafall. Kanske inget för er killar att läsa, det är tjejgrejer.
 Om att vara nöjd med sig själv

Konstig kille

Skrivet 2009-04-11 @ 17:27:13
Seriöst, vem lärde den här killen att ragga?
(Fick detta som ett privat meddelade på bilddagboken)

Köpte precis den här vitamindrycke

Skrivet 2009-04-11 @ 16:21:54

MMS

Köpte precis den här vitamindrycken som har blivit värsta innegrejen. Smakar typ svag saft och kostar hela 20:-. Asså de snackas ju om att det inte är så bra att ta massa vitamintillskott. Är det så bra att dricka massa vitaminer på flaska dagligen då? Nej jag tror att det är lurendrejeri. Svag saft kan jag göra hemma, billigare än 20:- dessutom.

Mobil till salu

Skrivet 2009-04-10 @ 23:50:04
Sebbe säljer sin senaste mobiltelefon, ovanligt va? not
Det är en HTC Touch HD och här har ni länken till budgivningen om ni är intresserade:

HTC Touch HD

Dunham på femman!

Skrivet 2009-04-10 @ 23:32:46
JUST NU!
Jeff Dunham kör sin show Spark of insanity på kanal 5. WATCH IT!
De är samma show som de körde på tv förr men antar att de sänder den igen eftersom hans show på kistamässan blev slutsåld.

Ingen fest

Skrivet 2009-04-10 @ 23:09:21

Jag skulle på hemmafest imorrn med lite folk från min gamla klass. Alla var värsta taggade och jag hade planerat kvällen perfekt. Men nu blir det ingen fest för killen som det skulle vara hos är bortrest. Jag undrar när han hade tänkt berätta det... jag fick veta det eftersom en kompis hade smsat honom och frågat om det blev något eller inte.
Men men, riktigt synd att det inte blir något... jag hade verkligen sett fram emot det hela lovet eftersom jag fick veta det för 1,5 vecka sen. I vanliga fall skulle jag inte ha brytt mig speciallt mycket men nu är jag verkligen besviken. Vad ska jag nu hitta på imorgon? Om jag inte hittar på nått kul imorrn så har jag praktiskt taget bara suttit hemma hela lovet. Ångest.

Vi har får i köket

Skrivet 2009-04-10 @ 16:55:54
Sebbe började bräka som ett får hemma och jag och patrick skrattade en hel del. Jag tror att vi har någon störning men det här tyckte vi var skitroligt.

Köpt en tiara

Skrivet 2009-04-10 @ 00:56:30
Jag har bestämt mig för att vara prinsessa på min studentskiva då vi har sagotema. Det är lite tråkigt att vara prinsessa men då får jag ha vilken klänning jag vill, vilket är bra eftersom jag inte har hittat någon klänning än.
Men för att jag inte ska kunna ändra mig så har jag köpt en tiara till min utstyrsel. Köpte den billigaste dem hade på glitter, 169:-... lite dyrt för en engångs grej men jag kan säkert komma på andra tillfällen att använda den.
T ex så har lisens klass bestämt att man ska klä ut sig till något på sin bokstav och då skulle jag ju kunna vara skönhetsdrottning och gå runt och vara allmänt blåst med min tiara, haha.


Tiara från glitter, 169:-

Studentklänning [x]

Skrivet 2009-04-10 @ 00:40:20
Jag har köpt en vit klänning till själva studentdagen! Äntligen. En klänning mindre att tänka på. Skickade nämligen tillbaka den där turkosa som jag visade förr, men det är en annan historia.
Den här klänningen köpte jag på SALT för endast 299:-, ett riktigt kap måste jag säga. Men klänningen är lite genomskinlig men det är enkelt åtgärdat. Jag ska bara hitta ett lämpligt linne som jag antingen bara har på mig under eller syr in i klänningen som en underklänning. Det löser sig!
Formen på klänningen är annorlunda när man har den på, ballongstuk med fina detaljer på sidorna.


Klänning från SALT, 299:-

Fiskpedikyr

Skrivet 2009-04-09 @ 12:59:16
Har ni hört talas om fiskpedikyr? Såg just ett klipp på msn.se om det. Istället för att göra vanlig pedikyr så stoppar man ner fötterna i en tank med massa fiskar. Fiskarna heter doktorsfiskar och rensar bort hår och döda hudceller. Usch jag som har värsta fiskfobin, jag skulle aldrig någonsin kunna göra något såntdär.

Här kan du se klippet

-------
Tack Ingrid som påpekade mina stavfel "Predikyr" haha

Jeff Dunham goes Sweden

Skrivet 2009-04-09 @ 12:29:21
Jeff Dunham var så bra igår! Det var så sjukt mycket folk, vi blev jätteörvånade. Showen var på Kistamässan och de hade ställt upp en scen i ena änden av mässlokalen och sen var det stolar över hela golvet! Vi satt i mitten på andra parkett (det fanns fyra). Jag var rädd för att jag inte skulle tycka att allt var så kul men det var det! Han hade specialanpassat showen för just Sverige och drog massa skämt om svenska saker, jätteroligt! Jeff Dumhan och en kille som agerade som lite förband hade lärt sig massa svenska ord, det var coolt.
Det blev lite problem med tekniken i början av showen och innan Jeff skulle kommma ut på scenen så visade de ett klipp men det var fel med ljudet så det bara sprakade men alla satt och jublade ändå, sen var det några få som buade när klippet släcktes ner. Då tog Jeff micken bakom scenen och pratade som dockan walter och sa "We seem to have some tecnical problems back here. Apperently we have some fucking norweigans here." haha så kul, han skämtade massa om norskar. Idag ska han till norge, jag hoppas inte att han skämtar om oss svenskar då!
Mitt i showen så tackade Jeff alla som kom och tittade och han berättade att han hade hålt på i 20 år men först de senaste åren har han blivit så stor tack vare youtube och han hade aldrig trott att han skulle bli så stor. Så då jublade alla som galningar och applåderade och han sa att han nästan började gråta och alla fortsatte jubla. Man såg faktiskt att han var lite tårögd.
Han sa att det här var den första gången som han uppträdde för folk som inte har engelska som modersmål och han sa att han faktiskt inte märkte någon skillnad. Då tänkte jag, fy fan vad bra vi svenskar är!
I slutet av showen så tog han upp sin nya docka, Bubba J. Han hade tidigare frågat om vi visste vem Bubba J var och hela hallen jublade ännu en gång som galningar och Jeff blev jätteförvånad för filmen med Bubba J släpptes för bara någon dag sen.
Han var tvungen att använda fusklapp när han använda Bubba J eftersom han inte hade tränat in dem skämten. Det sjuka var att halva publiken hade sett den där filmen så mycket att de kunde replikerna, så de avslutade Jeffs meningar, haha snacka om att han blev förvånad. Så i slutet så stod han bara och garvade åt publiken med sin fusklapp i handen och sa "This is a weird show, I know!".
Det var skitroligt! Om han kommer till Sverige igen ska jag definitivt gå på den showen också! Biljetterna var ju en födelsedagspresent från Sebbe, tack så mycket!


Jeff Dunham och Achmed the dead terrorist

Nu är vi på väg till kistamässan f

Skrivet 2009-04-08 @ 18:24:54

MMS

Nu är vi på väg till kistamässan för att få bra platser på jeff dunhams show. Skönt att de har stavat hans efternamn fel på biljetterna. Showen börjar 20.00

Min dag är över

Skrivet 2009-04-07 @ 22:37:26
Nu börjar min nittonde födelsedag lida mot sitt slut. Idag har jag vart i kista och tittat på en korpenmatch för det var massa treor från vår skola som spelade. Jättemånga från skolan som var där och tittade, ganska kul faktiskt. Sen satt jag, lisen, malin, sofia och annamaria på lisens veranda någon timme och käkade daimtårta och njöt av solen. Sen kom Sebbe och vi tog en sväng i gallerian och sen hade mamma gjort i ordning en god middag hemma.


Potatissallad, kyckling, päron, skinka, vindruvor, sallad, kammben, ost, rostbiff och baguette. Gott!


Eftersom jag alltid fyller år vid påsk så står det alltid Glad Påsk på mina tårtor

Beroende av bajs

Skrivet 2009-04-07 @ 21:58:18
Ja, jag är helt allvarlig. Har ni sett på den brittiska versionen (orginalet) av "Du är vad du äter"? Nutrionisten heter Gillian McKeith och hon tjatar om en jävla bajstavla varje program. Det är en karta eller en affisch med massa olika typer av bajskorvar och det perfekta bajset är typ 4 bajs. Folk som t ex Blondinbella tjatar ju om att hår, hud och naglar speglar vårt inre men sånt går ju att fejka, men bajset går inte att fejka! Hur som helst så tänker jag själv på den här kartan hela tiden och liksom tänker på hur min kropp mår. Jag är helt enkelt beroende av bajs, en bra dag är en typ 4 dag. Hahaha.
Vill ni läsa om bajstavlan så är det bara att googla på den.

Gå och bajsa!

Nya örhängen

Skrivet 2009-04-07 @ 21:35:11
Igår fick jag tummen ur arslet och shoppade upp mitt presentkort på Åhléns som jag fick av Sebbes familj förra julen. Först såg det mörkt ut och jag visste inte alls vad jag skulle köpa men sen hittade jag till deras smycken och köpte tre par örhängen. Jag har bestämt mig för att börja använda örhängen igen. Anledningen till det är att när jag väl vill ha örhängen så blir hålen alltid lite irriterade eftersom jag vanligtvis inte har örhängen. Jag klarar inte av att ha örhängen till vardags för då går jag runt och pillar på dem hela tiden och tillslut tar jag av dem och lägger dem i fickan. Men nu är det dags att vänja sig! Därför köpte jag två små par örhängen som inte kommer irritera mig men som ändå är fina och sen ett par lite festligare men som ändå är så pass enkla att de inte ska fastna i håret och hålla på.
Tack vare presentkortet så betalade jag bara 17:-. En mycket bra affär.


De till vänster än lila och de andra två är rosa (blev lite dåligt på bilden)

Grattis till mig

Skrivet 2009-04-07 @ 11:18:04
Bara så att ingen missar att jag fyller år idag, hehe. Nej nu ska jag äta frukost för det kurrar i magen! Fick förresten 2000:- imorse.

Presenter

Skrivet 2009-04-06 @ 21:29:47
Jag kan ju börja med alla fina presenter jag fick. Här är en lite bilder och sen en lista, hoppas att alla namn stämmer!
Jag sa faktiskt åt folk att de inte behövde köpa presenter! :POrange sommartröja och örhängen - Sonya och Julia
Vita jeansleggings (rätt storlek!) - Nicolaj och Emily
Två glasskålar - tjejgänget
Liten skumpa - Maff
Tjusig champagne - Wikner, Melker, Alvestig och Forslund
Biobiljetter - Max, Heffe, Tomas och Micke
Fina blommor (inte med på bild) - Elin
Lila örhängen - Nader och Abdi
Skorna jag ville ha från Scorett - Sebbe

Sen fick jag en drink (P2) av Sara på krogen, jävligt uppskattat!

Tack så mycket för de fina presenterna!

Godnatt

Skrivet 2009-04-05 @ 23:56:55
Ne det blev inget mer bloggande idag, det är söndag och då är jag seg. Men imorgon är det måndag och då är det lite mer fart. Jag och Sebbe har bara legat framför tvn idag, vi tog oss till ica för att köpa onyttigheter men mer än så har vi inte rört oss idag. Jag hatar dagar som den här, när man ligger stilla i samma kläder hela dagen och bara känner sig äcklig.
Men imorgon ska vi upp vid halv elva (senast) och duscha och äta frukost i lugn och ro. Klockan tolv ska jag lämna tillbaka nyckeln till lokalen och sen åker vi till stan och så ska jag köpa skor. Som vanligt är det som jag vill ha slut överallt när jag ska köpa det men skorna ska tydligen finnas kvar på nilson i stan.

Kalaset

Skrivet 2009-04-05 @ 13:33:08
Igår blev en lyckad kväll med sjukt mycket folk, massa tacos, poliser, presenter och dansande. Nu känns det som om jag fyllde år igår, vad händer på tisdag som är min riktiga födelsedag liksom? Haha.
Skriver mer lite senare!

Kalas ikväll

Skrivet 2009-04-04 @ 13:31:24
Ikväll ska jag ha middag för att fira min födelsedag i förväg. Jag fyller år på tisdag och på onsdag ska jag och Sebbe gå på Jeff Dunham så jag kan inte dra ut då, så jag firar några dagar i förväg istället. Jag har hyrt en lokal eftersom vi inte får plats hemma hos mig allihopa. Det bjuds på tacos och sen drar vi vidare senare på kvällen.
Ingen säger vart de vill gå ut så jag föreslog infinity för jag har inte varit där förr. Så alla skrev upp sig på listan men alla som har vart där säger att det är dåligt men de kommer inte med några nya förslag. Nu har Sofia kommit med förslaget om en eventuell 22 års fest men vi är liksom 15 pers som ska med ut och det känns lite skumt att åka på någon främlings 22 års fest för att fira min 19 årsdag.
Jag blir lite irriterad för folk bara klagar. Vill de inte dra till infinity får de väl föreslå något annat för jag kan inte trolla fram någon ny klubb. Toxic vill jag inte gå till för där blir alltid någon utslängd och huset är så litet så om vi är 15 pers som går dit så är det fullt redan, haha.
Ne men det kanske löser sig, kanske inte... Aja jag måste bort till lokalen och klippa till dukar till borden. Hörs sen!
En annan sak som kommer irritera mig är om någon som har sagt att de ska komma inte kommer. Brukar ju alltid vara någon som gör det, förstår verkligen inte varför man inte kan höra av sig och säga att min inte tänker komma?  Men ingen har hört av sig än och nu är det bara några timmar kvar så man borde liksom redan kommit på om man har förhinder eller om man är sjuk.
Men förhoppningsvis så kommer alla.

Svar på kommentar

Skrivet 2009-04-04 @ 13:24:14
Anonym om Högskoleprovet:
vad är det högsta man kunde få? är nyfiken för jag kanske ska göra det när jag går i trean, om två år. :P


Det högsta man kan få är 2.0. Mitt tips till dig är att du börjar redan i tvåan för det är alltid det bästa resultatet som räknas så om du skriver skitbra första gången och sen går det åt helvete andra gången så spelar det ingen roll. Eftersom jag skrev min första gång nu så hinner jag ju inte skriva någon mer gång innan antagningarna till universitetet sker. Så börja med högskoleprovet redan i tvåan för du förlorar inget på att skriva provet flera gånger, antagligen så kommer du höja ditt snitt för varje gång.
Du kan läsa mer >här<

Högskoleprovet

Skrivet 2009-04-03 @ 19:10:19
Anonym om Spegel, spegel på väggen där:
vad fick du för resultat på högskoleprovet? :)


Juste ja! Blev så besviken så att jag förträngde det på en gång. Nemen jag fick 0.8 som är medel. Jag trodde faktiskt att jag skulle få bättre så det var lite surt. Men det som jag failade på var otroligt nog de svenska orden, jag trodde lätt att det skulle vara den engelska och svenska läsförståelsen som var helt mongo. Men jag hade typ sex-sju fel på varje del och det är ändå helt okej enligt mig men sen när man tittar på delen med orden så är det en otroligt stor lucka där jag inte har några rätt alls. Men det var en till klassen som fått 0.8 första gången och de säger ju att första gången alltid går dåligt, så skit samma.
Nu vet jag iallafall vad mitt problem är, hehe. Jag trodde ändå att jag hade rätt på större delen av orden men jag fattar inte de där frågorna. T ex så betyder förslå "räcka till" på de där frågorna.
Men men, shit happens.

Spegel, spegel på väggen där

Skrivet 2009-04-02 @ 22:18:34
Hade visst en bild på spegelrummet, kolla hur bra gjort det är! Det ser ju verkligen ut som att det är en rak gång där!

Nagelhelvete

Skrivet 2009-04-02 @ 21:37:20
Mamma: Satans helvete jävla nageljävel!
Jag: ursäkta?
Mamma: Jag målar och filar men ändå så spricker dem! Och i det här fingret som Ubbe (en hund) bet mig i så spricker hela nageln så den är så svår att klippa och det gör ont.
Jag: vad jobbigt..
Mamma: Kan man operera bort naglar?
Jag: Men vadå ska du gå runt utan nagel?
Mamma: Men tänk om jag blir dement när jag blir gammal och inte kan berätta att det gör så jävla ont.
Jag: Men! Jag kan säga till de som jobbar på hemmet att de ska klippa den nageln.
Mamma: Bra.

Vi blev 5 år igen

Skrivet 2009-04-02 @ 21:08:08

Så fort vi kom in på Tom Tits så blev alla 5 år gamla igen. Okej jag förstår att det är roligt att springa runt och kolla, det tycker jag med, men snälla kan man inte hålla sig i fem minuter och stå stilla och lyssna på ledaren? :P
Men vi hade roligt, det roligaste var spegelrummet och en rutschkana. Spegelrummet var mycket svårare än det på gröna lund, på grönan kan man titta ner i golvet och följa listerna men på Tom Tits var de smarta och hade satt lister överallt, så det såg ut som om det var speglar överallt om man tittade på golvet. När jag och Julia hade lyckats ta oss in och sen ut ur spegelrummet så hämtade vi Shahnur. Vi bad honom och blunda och så förde vi in honom och ställde honom i mitten av labyrinten (vi krockade en hel del med speglarna på vägen in igen), sen gick vi iväg så att vi inte såg honom mer än i speglarna och så sa vi att han fick öppna ögonen. Sen var det meningen att jag och Julia skulle springa ut därifrån för att Shahnur inte skulle hitta oss men vi sprang in i alla speglar och garvade som fan. Tillslut kom vi ut och stod och lyssnade på Shahnur som inte hittade vägen ut och sprang in i speglarna titt som tätt. Gud vad vi garvade, jag kunde seriöst knappt stå upp för att jag skrattade så mycket.
Den fanns en rutchkana också som var som de på badhusen, runda rör som går utanför byggnaden. Det var massa barn som åkte den och sen fick vi höra att vi också fick åka så vi sprang upp och ner precis som småbarnen för att åka om och om igen. Shit vad svettigt det blev.
Men jag har en liten film från första gången jag åkte rutschkanan. Det tar ett tag innan jag åker iväg för småbarnen bakom mig gav mig massa tips. Jag slog dagens rekord ;)

Party

Skrivet 2009-04-02 @ 20:44:27
I väntan på de i klassen som åkte kommunalt så stod vi på en tom parkering med bilarna. Dana startade musiken i sin bil och öppnade dörrarna och så hade vi värsta festen, haha. Vår lärare såg jätteglad ut när han kom fram med en glass i munnen. Det blev lite battles och en skön stämning. Har en video också som jag kanske lägger upp senare.
Roadtrip!

Skrivet 2009-04-02 @ 20:37:08
Idag var vi då på Tom Tits med klassen. Det var ganska kul faktiskt. Det roligare var bilresan dit när vi åkte i tre bilar på led. Ett tag så körde vi tre på bredden på motorvägen, lite fult. Maff hade GPS så vi låg först och visade vägen för de andra. Maff bil har en taklucka som vi hade öppen och släppte in solen, och så hade vi självklart musiken på högsta volym och det var bara glada miner. Det var skitkul! Jag har kommit fram till två saker idag: Jag vill ha en bil med taklucka och så vill jag åka på roadtrip med klassen innan studenten. Har vart lite negativ mot det innan men fan va härligt det var.
Då och då körde de andra bilarna förbi och så pekade vi finger åt varandra och gjorde fula grimarser. Jag ägde alla genom att hålla upp min godispåse som vi delade på i vår bil, haha. Martin var värsta rolig, en gång när de körde förbi oss hade han vevat ner rutan och höll ut huvudet och lät tungan hänga ut ur munnen så att han såg ut som en hund, det såg sjukt kul ut!
När vi kom fram till södertälje käkade vi på donken, de har ett jättemysigt donken där med terass med utsikt mot en kanal.


Maff tog oss fram säkert


Det glada gänget i forslunds bil


Wikner skulle fixa nån CD från Danas bil innan vi åkte till donken

April april

Skrivet 2009-04-01 @ 23:31:18
Kanske dags att säga att det där om min nya frisyr var ett aprilskämt (: Jag har inte klippt mig och resten av håret sitter i en tofs bak där man inte ser. Eftersom mitt hår är uppklippt så är det bara att släppa ut det översta håret och voila så har man en ny frisyr.
Men jag tyckte faktsikt att det var lite fin, kanske ska klippa så, haha. Tack Sanna för att du tyckte att det var fint :)
De flesta jag lurade sa att det var fint förutom shahnur, han tycker om tjejer med hår till rumpan och sa att de andra sa att det var fint bara för att de är mina kompisar. Shahnur är alltså inte min kompis.

April april på er!

Linda Rosings glasögon

Skrivet 2009-04-01 @ 20:58:14
Jag har mot min vilja följt "Den rätte för Linda Rosing" men det var mest för att det var så konstiga killar med. Förstår inte hur hon slutligen kunde välja hugo. Han är 19 år, hon är 35! Inte nog med det, Linda har ju barn och mellan det äldsta barnet och Hugo är det bara 4 år, det är sjukt.
Men hur som helst så såg jag hennes solglasögon i ett program och jag tyckte att de var skitsnygga men jag är så dålig på märken. Är det ens något speciellt märke? Känner ju igen en del av hennes kläder från Gina tricot, hon har iallafall två likadana plagg som jag har, jobbigt.
Men är det någon som vet vad det här är för glasögon?

Tom Tit

Skrivet 2009-04-01 @ 20:51:12
Imorgon ska vi till Tom Tits med klassen, jag är typ sjukt taggad. Tom Tits är skitroligt och när läraren frågade om vi ville åka dit så sa vi ju ja direkt, såklart man hellre åker dit än att ha lektioner. Sen fick vi veta att vi skulle dit på vår fritid eftersom det bara är halvdag imorgon pga utvecklingssamtal. Drygt. Men det jämnar ut sig för läraren ger oss istället ledigt från en fysiklektion och så slipper vi den sista labben!
De som har körkort ska iallfall ta bilen dit och bilarna som ska med är fullbokade. Jag ska åka med i Maffs bil tillsammans med Wikner, Nader och Kaiwan. Jag kommer ju vara galet pimp.
Jag funderar på om jag ska vara otroligt irriterande i baksätet (wikner har paxat framsätet) och sjunga dumma sånger hela vägen. En favorit är:
"Fiskebullen längtar efter haaavet, havet är en fiskebulles liiiiv. Och nu så är det slut på första veeersen, nu är det bara 99 kvar"
Haha den körde vi på vägen ner till Danmark med fotbollslaget när vi ville irritera det andra laget som vi delade buss med. Alla älskar oss.

Ny frisyr

Skrivet 2009-04-01 @ 17:50:42
Jag har klippt mig idag. Och som vanligt så är jag så spontan när jag klipper mig och luggen brukar ändras varje gång. Men de här gången gjorde jag större förändringar, jag klippte riktigt kort!
Har funderat på det förr men aldrig vågat men frisören visade på ett ungefär hur det skulle se ut och jag tyckte att det var helt okej så jag gjorde det! Känns lite naket men what ever man vänjer sig!

Det var ett aprilskämt (:

RSS 2.0