Första körlektionen

Skrivet 2008-09-30 @ 21:32:14
Idag hade jag min första körlektion, det var jätteläskigt. Men nerverna lugnade ner sig efter ett tag men det kändes lite pirrigt hela tiden. Körskolelärare, nytt område och ny bil. Det var otroligt stor skillnad att köra den där fräscha Volvo S40n och det blev lite fel i början. Man måste ge mycket mer grundgas på den bilen än på vår gamla skutt. Om man ger för mycket grundgas på vår bil så blir det bara kaputt av allting men om man ger för lite grundgas på den där bilen blir det typ motorstopp.
De frågade i början hur mycket jag hade kört... vad skulle jag svara på det? Jag bara ryckte med axlarna och sa "typ lagom... medelmycket?" men efter 10 minuter i bilen så sa läraren "Sandra har nog kört ganska mycket ändå ;)". Han sa att pappa har lärt mig bra och att så som jag kör nu kommer jag aldrig krocka. Fick läxa på lite småsaker som typ döda vinkeln och så ska jag titta lite oftare i backspegeln. Och så sa han att jag ska växla lite tidigare, men det är jättekonstigt med den där nya bilen. I vår bil så är det 2000 varv som gäller för att växla och man hör när det är dags, men i den där nya tysta bilen hänger jag inte alls med. Så det är ju inte direkt någonting som jag kan träna på hemma i vår gamla bil.
Sen fick jag köra tillbaka till skolan från stället där vi körde, tror att det var någonstans ute på Essingen. Det gick rätt bra tills vi kom till rondellen vid skolan med typ en miljon avfarter. De håller dessutom på att bygga om runt rondellen så jag fattade typ ingenting och så var det rusningstrafik och jag som aldrig övat stadskörning blev sjukt förvirrad. Det gick ju mindre bra kan jag säga... men läraren tyckte att det gick väldigt bra, vilken lirare :P
Vi gjorde tydligen moment tre (vilket inte säger mig någonting) och jag blev godkänd. Nästa lektion är på torsdag nästa vecka.

Volvo S40

Bilen gick sönder x 2

Skrivet 2008-09-30 @ 18:33:27
Mamma och Pappa skulle komma hem idag. De skulle vara hemma när jag kom hem från körlektionen men det var dem inte. Bilden gick tydligen sönder i Leksand, eller den började låta konstigt och det kändes som om bromsen var nere hela tiden typ. För en kvart sen ringde mamma och sa att de var klara på verkstaden nu och att de äntligen kunde börja åka igen. Nu ringde mamma igen och sa att de inte kommer hem ikväll, bilen hade gått sönder igen. Så nu ska de försöka ta sig tillbaka till Mora och sen får vi se vad som händer.
Pappas plan var att köpa en ny bil med automat låda när Patrick har tagit körkort. Patrick fyller 18 om två år och vår bil har blivit väldigt mycket sämre på kort tid så jag tror inte att planen håller. Hoppas att de köper en ny bil! Automat är ju inte så roligt så jag klagar inte om de köper en ny bil nu istället med manuell låda.

Stallmode i höst

Skrivet 2008-09-29 @ 22:15:19
Är det någon mer än jag som har sett höstens "moderiktiga" skor? En slags känga. Trodde inte mina ögon när jag såg dem först, och sen blev jag ännu mer förvånad när jag såg dem i varenda skoaffär.
När jag var mindre så jobbade jag ju i ett stall och då hade de vuxna som jobbade där speciella stallskor som var lite hårdare, det är t ex bra om en häst råkar trampa en på foten... det är inte speciellt skönt ska jag säga, och min och annamarias favorithäst var liksom den fetaste hästen i stallet (AJ!).
Här är en bild på sånna skor från en hemsida som säljer häst- och stallgrejer:


Och här är en bild på de senaste modeskorna från dinsko (men de finns som sagt överallt!):

Ni ser ju att det nästan är exakt likadana skor! Så i höst är det inne med stallskor, grattis till alla stallmänniskor, nu kan ni mocka hästbajs och gå på shoppingrunda i samma skor! Hittade ett par sånnadär från något dyrt märke som kostade 2500:-, fyfan va töntigt. Den som köper sånna här skor får inte vara kompis med mig längre!

Stickat i höst

Skrivet 2008-09-29 @ 21:56:09
Det blir mycket stickat nu i höst/vinter som ni kanske har märkt på alla reklamskyltar och filmer. "The knitting revolution" som de säger. Jag har velat ha en stor varm stickad tröja men har aldrig hittat någon som jag vill ha, men nu borde jag ju kunna hitta hur många som helst. Hittade flera på jane normans hemsida som jag skulle kunna tänka mig men det lär ju krylla av liknande plagg på H&M och GinaTricot där det också är lite billigare. Men jag vet inte.. jag har för mig att stickade plagg går iväg på några hundringar iallafall, det är lite dyrare än vanliga plagg. Eller har jag fel?

  

Sluta läs!

Skrivet 2008-09-29 @ 19:52:40
Mamma och pappa kan ni sluta gå in på min blogg!? Jag har en speciell funktion på bloggen som gör att jag kan se vart besökarna kommer ifrån och bland annat mora är med! Det är inga fler hemmafester nu, jag diskar, tvättar och lagar mat och Patrick är bara ute och ränner... allt är i sin ordning.

Jag beklagar sorgen

Skrivet 2008-09-29 @ 19:22:04
Gud så hemskt, jag kom in på en blogg som hette hjärttransplantation - min resa mot ett nytt liv och av presentationen fick man veta att det var en kille på 34 år som hade ett medfött hjärtfel och väntade på ett nytt hjärta. Han hade inte skrivit sen den 12 mars i år. Han hade en länk till sin frus blogg så jag gick in på den och det första jag ser är texten "Min man avled den 17 juli 08, endast 34år gammal, under en svår operation i väntan på ett nytt hjärta. Kvar är jag och våra småbarn. Hur går livet vidare?!"
Gud så hemskt, han var ju inte speciellt gammal heller. Kunde inte låta bli att läsa hennes blogg och bläddra tillbaka till juli då det hemska hände. Hon skriver om hur hon klarar av vardagen och hur barnen reagerade på sin pappas död. Det här är ett litet utdrag av det hon skrev dagen efter:
"Just nu känns allt som en mardrömm, overkligt. Det var inte så här det skulle sluta, det skulle vara jag och J tills vi var gamla. Nu är jag ensam, mitt livskärlek är död. DÖD.... hemska ord."
Jättehemskt, jag tycker så synd om dem. Hon måste vara så otroligt stark.
Och jag satt liksom och googlade efter recept på kycklingmarinad, men nu känns inte kycklingen så viktig längre.

mat-humor

Skrivet 2008-09-29 @ 17:49:08

Sitter och kollar igenom mitt gamla usb-minne, shit vilka gamla bilder det finns där. Hittade bland annat de här två bilderna som enligt datorn är tagna den 30 Oktober 2006. Jag och Malin var på willys med Malins mamma och så började vi muppa oss i vanlig ordning. Vi tog de här bilderna och hade hysteriskt roligt. Men skämtet gick inte riktigt hem hos andra. Såhär var det tänkt med bilderna, med undertexterna alltså:


Schyssta lökar!


Vilka jävla meloner!

Men det var faktiskt sjutk roligt då!

Mattesnille

Skrivet 2008-09-28 @ 22:58:40
Nu har jag jobbat med min mattediagnos i flera timmar (titta mamma och pappa hur duktig jag är!). Men nu börjar jag ge upp.. Men jag känner mig jätteduktig som klarade av massa uppgifter. Eller jag pratade med två killar från klassen på msn och så jämförde vi våra svar på två uppgifter och vi hade helt olika svar. Sen loggade nicolaj in som är ett levande facit och han hade fått samma svar som mig, alltså hade jag rätt! Jag är skitnöjd, jag kommer sova gott inatt. Matte E är ju ändå lite klurigt. Hoppas att jag blir lika nöjd med provet som är på onsdag. Får plugga hela kvällen imorgon och på tisdag. På tisdag kommer äntligen studiebidraget, det ska bli skönt för jag är så pinsamt fattig och det har jag varit typ hela månaden. Jag måste skaffa ett jobb, men då måste jag sluta på fotbollen först för annars har jag inte tid. Men jag vet inte vart man ska söka jobb heller för om jag säger att jag tar skolan på allvar och måste plugga mycket så kanske det inte är någon som vill anställa mig. För jag kan jobba max två gånger i veckan. Jaja, nu ska jag iallafall sova.

Hippies på bild

Skrivet 2008-09-28 @ 15:30:41
Här är en bild från i fredags när vi hade vart på fotografering, gaah så töntiga! Men ni förstår ironin hoppas jag.


Karro och jag

Jaha...

Skrivet 2008-09-28 @ 15:22:45
Hus i helvete, mamma läste tydligen min blogg om inlägget om den lilla hemmafesten här hemma. Så patrick ringde upp och var lagom glad på mig. Men det konstiga är att jag verkar vara den som har värst skuldkänslor, det känns som om det är jag som har haft värsta festen som spårat ut eller något annat dåligt. Patrick verkar mest arg.. men jag vet inte. Då vet jag att mina päron läser min blogg ibland, det var ju kul.. not. Det här var min lilla fristad där jag kunde skriva precis vad som helst men nu sket ju det sig.. Nu ska jag bara skriva om hur otroligt duktig jag är hela tiden. Jätteroligt.
Huvudvärken blir värre.

Will Wingfield, solo

Skrivet 2008-09-27 @ 16:43:09
Nästa vecka är det final i So you think you can dance. Jag hejar på Katee som aldrig fått något klagomål från domarna. Men förra veckans avsnitt åkte will ut men hans solo var jättebra! Men solonummren är så korta, tyvärr. Man ville inte att det skulle ta slut för han hade verkligen rätt känsla och hade perfekt peruk för dansen. Här är den. Men det börjar först efter en minut för han blir intervjuad innan så ni kan spola fram lite. Jag kan inte låta bli och le.

Mina besökare

Skrivet 2008-09-26 @ 23:42:27
Ni som lagt märke till min ruta till vänster lite längre ner på bloggen kanske har fattat att det är de senaste besökarna. Jag kan se vart besökarna kommer ifrån och om man trycker på live traffic map så ser man en världskarta med pluppar för varje besökare.. Ganska kul att jag har haft besökare från typ Kina, Italien, USA, spanien m.m.
Jag kan också se vilka sidor som besökarna kommer ifrån och om det är från google så kan jag se vad de sökt på. Det vanligaste sökordet är "sandratheman", oväntat eller hur? ;) Men ibland så har folk sökt på helt andra saker. Nyss såg jag någon som googlat på "blogg youtubeklipp lejonkungen roligt" och har då kommit in på min blogg. Haha hur gick det till liksom? Det kan vara ganska roande faktiskt. Såg förresten att någon hade googlat på den där IQ-test grejen som lurade folk på pengar och hade på så sätt kommit in på min blogg.
Jag tycker att det är roligt... och förresten så växer antalet besökare på bloggen. Har dubbelt så många trogna läsare nu än vad jag hade innan sommaren, det går sakta men säkert uppåt. Inte för att jag vill bli värsta granskad och känd men det är kul att det finns folk som vill läsa det jag skriver. Så thank you all!

Platt-tv

Skrivet 2008-09-26 @ 23:31:22
Sebbe har köpt en ny tv, en platt-tv. Jag är faktiskt väldigt avundsjuk, jag skulle också vilja byta ut min "tjock-tv" mot en såndär. Han köpte en 32" från philips och den är perfekt i storlek för hans rum, han har alltid haft pissiga tv-apparater så det här var ett riktigt bra köp. Det är bra bild också.. det är ju så svårt att se det i affärerna nuförtiden eftersom de kör på Blue-ray överallt. Men det var ett bra köp och nu vill Sebbe titta på tv eller spela x-box hela tiden, woho!

Ny lokal + fotografering

Skrivet 2008-09-26 @ 23:08:45
Tittade på den nya lokalen idag med Jesper, ensam! Ingen annan ville följa med så jag fick åka dit själv. Kom dit en halvtimme för tidigt så jag satte mig på en bänk och pluggade, ganska trevligt faktiskt. Men jag blev så trött av det så sen kände jag mig allmänt trög och seg när jesper väl kom.
Men lokalen var bra, vi kommer med största sannolikhet att boka den. Jag ska ringa honom imorgon och säga att vi vill ha den när jag pratat med några fler i studentkommittén. Shit vad trött jesper måste vara på oss för han krigar som sagt för oss som han skrev i ett sms igår.
Vi hade förresten fotograferingen med studentkommittén idag. Haha fyfan vilket fult kort det kommer bli! För att se lite party ut så hade vi ballonger och serpentiner. Vi gjorde fula pannband av serpentinerna som vi hade mitt i pannan och såg ut som riktiga hippies. Fotografen tyckte att det var ganska kul så han tog hur många kort som helst, han var mycket bättre den här gången! Sen fick se se korten också, fyfaaaan! Jag ser värst ut och så står jag som en säck potatis, men han skulle beskära bilden lite så vi får väl se hur det hela blev. De sista fotona så log alla överdrivet mycket som "Haha studentkommittén är skitkul!". Aja.. roligt var det iallafall. Sen gick vi ner till matsalen och käkade med serpentiner överallt och alla glodde på oss och pratade om oss.. men vissa verkade ana att det hade med fotograferingen att göra iallafall. De som inte fattade får förklaringen med skolkatalogen sen.

Negativ energi!

Skrivet 2008-09-25 @ 22:40:39
Det känns som om det varit för mycket negativt här på bloggen på sistone, men jag ska bara klaga lite till och sen kan jag skriva lite mer positiva saker imorgon? Yes bra då kör vi!

1. Jag har benhinneinflammation för typ tjugonde gången, jag orkar inte längre. Det är ingen mesig inflammation den här gången heller.. Varje steg smärtar.

2. Träningen idag gick åt helvete. En av tränarna utstrålade så otroligt negativ energi under en övning så att vi alla som var där blev irriterade. Jag fattar inte ens varför han är där om han bara ska vara negativ. Sen den nya tränaren kom så har han faktiskt inte sagt någonting positivt, han bara klagar.
Det kändes som om alla var irriterade när vi spelade match i slutet av träningen.

3. Det är fotografering imorgon med studentkommittén och jag håller på att få en finne på näsan, typiskt.

4. Idag på psykologin fick jag jobba med en otroligt jobbig tjej som ger mig bitchiga blickar varje gång vi möts i skolan, och vi har liksom aldrig pratat förut?

5. Mamma och pappa åker till mora imorgon och kommer hem först på tisdag. Med andra ord så betyder det att jag inte kommer få någon mat på väldigt länge. Någon som har lust att bjuda på middag? Gärna frukost och lunch också.

Sug in den negativa atmosfären och känn er lika bedrövliga som jag!

Smått irriterad

Skrivet 2008-09-25 @ 22:30:00
Är det fler studenter där ute som får hem en jäkla massa reklamblad från olika företag? Antagligen. Det känns som om det är lite sent att skicka ut såntdär nu för vid det här laget har väl de flesta redan kommit en bra bit på väg? Sen blir jag ganska trött på alla som verkligen slåss för att vi ska komma till dem.
De ringde från studentskiva.com igår ang ett mail som jag skickade till dem för en vecka sen och som jag avslutade med "hör av er fort!", en vecka är inte så snabbt. Då var det en kille som var väldigt på hugget:
Killen: Hej jag ringer om ditt mail du skrev om patricia.. hur går det?
Jag: Det har löst sig.. så det är redan avklarat
Killen: okej... ska ni ha någon klasskiva?
Jag: ja, men den är redan bokad och klar
Killen: Okej... någon annan fest?
Jag: nej...?
Killen: Ska ni ha ett studentflak?
Jag: Ja men det är också bokat och klart redan
Killen: jaha okej... men lycka till då.

Det är en tuff marknad, de flesta slåss för att få in bokningar. Bitr Rektor Linus kom till mig i matsalen och gav mig en lapp med tre nummer till några från ungstudent.nu som hade varit på skolan och försökt få kontakt med oss. Jag skulle ringa dem men Linus sa att det var upp till oss om vi ville ha hit dem till skolan eller inte.
Ringde upp dem när jag kom hem och först så trodde jag att jag hade ringt fel för tjejen jag pratade med fattade ingenting trots att jag flera gånger sa "Jag ringer från thorildsplans studentkommitté, jag fick era nummer av bitr rektorn för att ni hade varit på vår skola" och det var först när jag irriterat frågade "Jobbar du åt ungstudent!?" som hon kopplade. Sen så berättade hon att de vart på vår skola, som jag redan visste, och så sa hon att de hade frågat om de fick gå in på lektionerna och berätta om sin verksamhet. Rektorn hade sagt nej och tjejen jag pratade med lät allvarligt talat förvånad över det. Herregud vi har liksom skola att sköta också, trean handlar inte bara om fester. Och sen så sa hon:
Tjejen: Vi undrar om ni tänkt nått på studentskivor?
Jag: ja det har vi och min klasskiva är klar och det är snart slutskivan också.. men de andra klasserna vet jag ingenting om
Tjejen: Okej, det skulle vara jättebra om du kunde informera dem om oss :)
Jag: Det är tolv klasser som tar studenten i år på min skola? Jag kan inte göra mer än att lägga en lapp mer ert nummer i klassfacken och sen får de väl ringa om de känner för det.
Tjejen: Ja det skulle vara jättebra!
Jag har inte lagt deras nummer i klassfacken. De kunde väl iallafall ha med sig broshyrer till skolan? Och allvarligt, trodde de att jag skulle knalla runt till alla klasser och hålla föredrag om deras verksamhet och uppmana folk att kontakta dem. Det är väl deras jobb.
Jag blir bara väldigt trött på företag som inte fattar vinken eller som inte har någon koll alls. Så, nu har jag lättat på hjärtat :)

Anlita inte jjmarketing

Skrivet 2008-09-25 @ 22:10:56
Okej nu ska jag informera er alla om vad som händer med företaget jjmarketing, men jag kommer kalla det jm nu för det andra är så långt.
Vi har haft kontakt med Jesper Owe på studentmäklarna som jag har nämnt förut, vi har bokat vår klasskiva med honom och det gick jättesmidigt så vi ville boka slutskivan med honom också. Jm fick på något sätt tag på Karros mobilnummer och ringde och terrade oss stup i kvarten. Vi nämnde att vi var intresserade att ha skivan på båten Patricia och den hade jm hand om. Sen skickade de ett helt häfte med andra lokaler som de hade. Sen ville de skriva kontrakt på en gång trots att vi inte ens hade fått titta på Patricia. De var inte speciellt trevliga i telefon heller och hetsade mest med kontraktet. Karro sa ifrån och påpekade att vi faktiskt funderade på andra lokaler än Patricia och därför kunde vi inte ge ett svar på en gång. De frågade vilka andra som vi var intresserade av och då nämnde vi Fellows men sa att vi skulle ta den från Studentmäklarna isåfall för det var dem som vi hade haft kontakt med om fellows. Vi pratade med Jesper och han sa att vi fick Fellows. En timme senare så har resturangchefen på fellows gjort "ett otroligt misstag" och det visade sig att fellows inte alls var ledigt den dagen vi tar studenten. Sen ringer jm och säger att de har fellows och att de har preliminärbokat den åt oss. Då är det allså jm som vart i farten. Då sket vi i fellows och tittade på andra lokaler med Jesper. Mango bar var väldigt fräscht så vi ville ha vår skiva där istället.
Vi skulle på en visning på Patricia med jm men de sköt upp det hela tiden och sa att de skulle höra av sig senare osv. Vi försökte hitta deras företag på nätet men det fanns ingenstans, det känns ju seriöst. De ringer dessutom oftast med privat nummer så det tog ett jäkla tag innan vi ens kunde kontakta dem, det var alltid dem som ringde.
Sen så frågade jm i telefon vilka lokaler som vi var intresserade av och då rabblade vi upp alla och även Mango bar. Dagen efter ringer Jesper och säger att ett annat företag hade kommit in på mango bar och langat upp feta pengar för handpenningen och då sket ägaren i Studentmäklarna. Sen ringer jm och säger att de har preliminärbokat oss på fellows, patricia och mango bar.
Vi vill inte skriva något avtal med dem för de är så jäkla skumma och de visar lokaler som de inte ens själva har vart i förut. Sen jm kom in i bilden har allting bara gått utför. Men vi har kommit fram till att vi hellre tar en "tråkigare" lokal med ett schysst företag än en flashig lokal med några skummisar.
Just nu så vill jag bara ringa upp jm och be dem att dra åt helvete och skälla ut dem riktigt ordentligt, vi vill inte ha med dem att göra.
Jesper vår räddare i nöden har iallafall letat upp en ny lokal åt oss som han tror passar så jag ska träffa honom imorgon och gå på en visning. Säger inte vilken lokal det är förrens det är helt klart med papper och allt för det skulle ju vara så jävla typiskt om jm fick nys om det också. Så det är hemligt tills det hela är klart, vi har redan förlorat två lokaler.
En tanke som slog mig nu är att eftersom man inte hittar några svenska sidor om jm när man googlar så kanske man kommer in på min blogg nu när man gör det. Och det skulle ju vara bra, så att folk ser hur de beter sig.
Nu blev det här ett aslångt inlägg men det var viktigt tyckte jag, anlita studentmäklarna!

Skumma företag

Skrivet 2008-09-24 @ 21:09:33
Gud vad jag är trött på det här med studentfixandet. Ett företag som heter jjmarketing har förstört allting och bara krånglar till det hela tiden. Sen de kom in i bilden har allting bara gått utför. Det känns som om vi försöker springa ifrån dem men de bara springer efter med massa fula knep och dumma kontrakt.
De verkar allvarligt talat vara helt dumma i huvudet, de är ganska läskiga också... mycket internt skit de håller på med, det känns som om de skulle kunna gå över lik för att vi ska skriva på ett kontrakt med dem.
Men mer om det senare.. måste göra fysiken nu.
Men anlita inte jjmarketing för guds skull!

Migrän

Skrivet 2008-09-24 @ 19:26:56

Kändes som om jag skulle få migrän idag, hade känningar hela dagen. Var ju inte så kul att skriva historiaprovet med spänningar i huvudet och jag fick totalt hjärnsläpp på vissa frågor. När jag lämnat aulan och kunde pusta ut så tryckte det som fan på sidan av huvudet, det kändes som om någonting där inne ville komma ut. Sen så slutade det och pang så kom jag på svaret på de frågor som jag hade hoppat över! Så jävla irriterande så jag ville springa in i aulan igen och kidnappa mitt prov för att tillägga allt som jag kom på. Det hade varit bättre om jag fortfarande inte skulle veta svaren, då hade jag iallafall gjort mitt bästa. Men läraren visste att jag hade migrän på g så jag hoppas att hon förstår att jag inte var tipp-topp. Men what ever, vi har gått i skolan i en månad och det här var det andra provet... nu rullar det på med typ 1-2 prov varje vecka så jag har inte tid att tjura över det här provet.
Har hemprov i fysik B som ska in imorgon så jag måste göra det nu!

Förvirrat pluggande

Skrivet 2008-09-23 @ 22:47:13

Ni får ursäkta att jag inte skriver så mycket men jag har prov i historia imorgon. Läraren verkar ganska förvirrad och gav oss ett häfte så sent som idag med några instuderingsfrågor till, dagen innan liksom! Man brukar väl ändå få lite tid att gå igenom de rätta svaren på frågorna? Vi har inte gått igenom så mycket heller känns det som men vi har redan ett prov. Man märkte på läraren idag att hon inte hade gjort provet än... Förvirrad lärare = förvirrat prov = man måste plugga arslet av sig för att klara av det!

Tack damen i jakobsberg!

Skrivet 2008-09-23 @ 20:06:02
När jag kom till träningen idag så frågade jag plötsligt mig själv vart mitt SL-kort var. Vet inte varför men helt plötsligt så kändes det som om det var borta och jag vände upp och ner på hela min väska utan resultat. Lisen letade också igenom allt men hittade det inte heller. Jag hade tappat mitt nya pluskort... och det har ju inte alls gått lång tid på terminen!
Blev jättebsviken på mig själv och började genast fundera på hur jag skulle ha råd med ett nytt..
Tog upp min mobil och såg att jag hade ett missat samtal och ett nytt röstmeddelande. Då hade en snäll dam hittat mitt kort och lämnat det på Järfälla optik i jakobsbergs centrum. Tack vare att jag skrivit mitt mobilnummer på baksidan så kunde de ringa upp mig för att berätta att de hade det.
Mamma och Pappa kom och hämtade mig på träningen med bilen och så åkte vi dit för att hämta mitt kort, men de hade stängt. Så jag får åka dit imorgon istället.
Men tack gode gud för att det var en ärlig människa som hittade kortet och lämnade det hos optikern! Det finns ju många som bara skulle behålla kortet och använda det själva.
Hoppas att damen lämnade sitt nummer eller någonting så att jag kan ringa och tacka! Hon gjorde min annars så pissiga dag lite bättre.

Nudistyoga

Skrivet 2008-09-22 @ 22:21:56
Jag såg på outsiders idag, det handlade om nudister. Det var nudistbyar, nudistgolf, nudistmarathon, nudistyoga och lite annat. Det där med att gå runt naken överallt är ingenting som jag skulle vilja göra... tänk dig själv om du skulle åka tunnelbana naken och alla andra på tunnelbanan skulle också vara nakna. Tänk er de proppfulla vagnarna under rusningstrafiken, klamydiavarning!
Men visst, vill de vara nakna så varsegod, bara de inte nuddar mig med pillesnoppen. När de visade yogan så kunde jag inte hålla mig för skratt när de fick hjälp av instruktören. Så jag var tvungen att leta upp den biten igen på kanal 5's webb-TV. Instruktören gick runt och hjälpte de fyra män som var där med deras positioner och här hjälper han en av killarna som medverkade i programmet.
Jag skulle då inte vilja vara instruktören i det där läget... härlig utsikt om ni förstår vad jag menar! Hahaha, fyfan!


Frysbild från Outsiders "Älskar att vara naken"

Goodbye playahead

Skrivet 2008-09-22 @ 21:58:02
-Nu är min dator fulländad, jag har installerat photoshop! Eftersom datorn i hallen gick sönder så tog jag det som vi hade på den datorn. Pappa ska ändå köpa den senaste versionen CS3. Genom mig dårå.. ordinarie pris är 7600:- men med min studentrabatt blir det bara 1900:-, det är bra rabatt!
Så i helgen kanske jag kan fixa till bloggen.. om jag orkar, det behövs en hel del energi för att göra det.
-Har ni förresten sett min nedräkning till studenten här uppe till vänster? Det känns långt kvar nu men plötsligt så kommer det bara att vara någon månad kvar.
-Har förresten "sagt upp mig" från PA-live, playaheads lilla reklamavsnitt på NRJ. Det går åt rätt mycket tid till fotboll, skola, körkort och studentkommitté-arbete så jag kunde liksom inte vara uppbokad till halv sju varje måndag för en inspelning på inte ens fem minuter. Jag var ju fast hemma, jag kunde ju inte gå hemifrån för att göra någonting annat utifall att de skulle ringa just då. Och de senaste fyra veckorna så har jag suttit hemma och väntat i onödan, de ringde inte. Och playaheads admins var i New York och hade inte heller koll på läget så då skulle jag få ringa växeln på playahead och nrj för att ens få veta om det skulle bli någon inspelning eller inte. Och jag kände att det inte riktigt var mitt ansvar och jag hade inte tid till att göra det där heller. Så jag sa att jag inte kunde fortsätta längre och nu har jag måndagarna fria för allt annat som måste göras.
Men de lär ju inte ha så svårt att hitta en ersättare... det var ju till och med folk som ville bli mina assistenter och hjälpa till med radion :) Så det där löser sig nog fint.

Boka halkbana

Skrivet 2008-09-22 @ 18:53:42
Zandra skickade sms till mig idag och sa att halkbanorna stänger över vintern och att jag borde gå riskutbildningen innan de stänger. Vilken panik jag fick då! Men gick till min körskola och frågade om de visste något om saken men de sa att de inte alls stänger, men de pratar bara om bromma och jag vill inte göra det i bromma. Gick in på gillinges hemsida och såg att man kunde boka ända fram till november så det är ingen fara. Skapade lite panik bland andra i klassen som också ska ta körkort när jag nämnde att de stängde över vintern, förlåt.
Men nu har jag kommit på den ultimata idéen: Jag, Wikner, Karro och Erik ska åka till gillinge och gå riskutbildningen tillsammans! Alla förutom Karro har gett klartecken, hon skulle prata med sin pappa ikväll. Erik kommer säkert också strula till det, det är typiskt honom att det kommer upp något förhinder i sista sekund. Isåfall blir det bara jag och Wikner.. men förhoppningsvis så ska de andra två mupparna också med. Vi tänkte boka någon dag i november någon gång så det är bara att vi ska komma överens om ett datum.

Tack Zandra för sparken i arslet, hade inte haft en tanke på halkbana innan jul om du inte hade smsat :P

Lurar skolan på pengar

Skrivet 2008-09-22 @ 17:04:14
Jag och Julia ska på en föreläsning om Tourettes syndrom i oktober. Vi ska gå på den för att vårat projektarbete ska handla om just tourettes syndrom. Vi har mailat bokningsföretaget och han som håller i föreläsningen och frågat om vi får komma och vad det ska kosta. För privatpersoner kostar det 335:- var det svar vi fick från båda håll. Idag när jag bokade så bokade jag även en plats åt min mamma som också vill gå på föreläsningen och bad därför om två fakturor. En till mamma och en för mig och Julia för att skolan ska betala för oss. Bara för att jag nämnde att skolan skulle betala för oss så blev det mycket dyrare för mig också julia och vi har inte fått så mycket pengar godkända av skolan. Så nu har jag mailat tillbaka och påpekat att det inte var det priset vi fick från början och så avslutade jag det hela med att skriva "Om vi inte får mer pengar av skolan och måste betala själva, är vi plötsligt privatpersoner då?" som en liten pik. Om de inte sänker priset så avbokar jag och så får någon annan boka min och julias biljett. Töntigt.

Jag behöver ingen barnvakt

Skrivet 2008-09-21 @ 18:31:51
Gaaah jag glömde bort att ringa bilskolan idag för att boka en ny lektion. Så det betyder att de flesta tiderna är borta nu. Men ska gå förbi efter skolan för att se vad som finns kvar ändå... lyckades ju få en tid förra gången som jag ringde ganska sent. Och nu i veckan måste jag faktiskt ut och övningsköra med pappa, har inte kört på ett jäkla tag nu, två veckor för att vara exakt. Men jag har ju varit sjuk, trött och upptagen med plugg. Men en liten tur måste jag hinna med.. kanske kan köra hem från träningen.
Förresten så kom mamma in till mig idag och sa att jag skulle fråga körskolan om en förälder fick följa med på körlektionerna. Då hade de tydligen sagt det på Patricks handledarkurs att om man vill så kan man fråga skolan det, så att föräldern ser vad man lär sig och ser vad man gör för övningar. Nej, jag vägrar. Jag vill inte ha med mig pappa i baksätet när jag kör på en trafikskola.. då kommer han kommentera allting efteråt och sen kommer han leka "körskolelärare" när bara han och jag är ute och kör. Det finns ingenting som stör mig mer än folk som försöker göra och säga exakt samma saker som någon annan. Helt plötsligt så sjönk min ålder med typ 10 år. När jag tog gitarrlektioner från trean till sexan så var det samma sak. Pappa skulle med på varje gitarrlektion. Det var för att min gitarr kostade 3000:- och hade ett hårt fodral som var ganska tungt. Vem fan köper en gitarr för 3 lakan till en nioåring!? I sexan fick jag damp och önskade mig en billigare gitarr och ett mjukt fodral så att jag skulle kunna bära gitarren på ryggen, allt för att pappa inte skulle behöva följa med. I sexan var jag 13 år och då klarar man väl av att åka en station med en gitarr ensam.. och när jag fått min gitarr som kostade bara 1000:- och mitt mjuka fodral så frågade läraren retsamt "Jaha, så du har inte pappa med dig idag? ;)" Skitkul.
Så nej, pappa får inte följa med på mina körlektioner.

Btw så funderar jag på att önska mig en ny gitarr i julklapp, en lite mindre gitarr. Jag har kommit fram till att mina händer är för små för att spela ackord. Under de där fyra åren med lektioner pysslade vi mest med fingerspel så jag hann inte upptäcka mitt "handikapp" innan jag slutade. Och hur ballt är det att bara kunna spela fingerspel och läsa noter? Det är ju den som kan dra fram en gitarr och lira lite sköna ackord till en välkänd sång som får uppmärksamheten vid lägerelden, if you know what I mean.

Ännu en fotografering!

Skrivet 2008-09-21 @ 18:14:25
Jag som var ganska lättad över att årets fotografering var över fick nyss veta att studentkommitén ska ha ett eget foto också. Så på fredag är det dags igen. Studentkommitén har aldrig haft ett eget foto.. iallafall inte under min tid på thorildsplan. Elevrådsstyrelsen har alltid ett eget foto men det känns som en annan sak. De fotona brukar alltid vara lite mobbade, typ fyra pers som sitter på golvet med konstiga poser. Vi är ändå 8 pers så jag hoppas att vi får stolar eller får stå upp iallafall.
Usch vad pinsamt... Om man blir dålig på klassfotot så är det väl inte hela världen eftersom det är typ tusen elever på vår skola och man hinner ju aldrig titta på alla i skolkatalogen. Men ett foto på bara några pers lägger man märke till, det gör iallafall jag. Jag är inte en sån person som tycker att allt är pinsamt men det här med foton som jättemånga ska se tycker jag inte om..

Mumsig laboration

Skrivet 2008-09-21 @ 12:06:17
I torsdags var det min handledargrupps tur att ha mördagtorsdagen med kemilabb som sista lektion. Men så blev det inte, ventilationen i kemisalen fungerade inte och vi skulle hålla på med gaser och sånt så då kunde vi inte göra den labben och lektionen blev inställd. Det var ganska skönt faktiskt. Det var en rätt skön anledning till att inte ha lektion också. För några veckor sen blev vår historia inställd för att vår lärare hade bitit av en tand och fått en akutläkartid på våran lektion, den anledningen var också lite udda. Men jag klagar inte, det är skönt med lite håltimmar ibland.

Men på tal om labbar så gjorde vi ett försök på biologilabben som såg jättegott ut. Det såg ut som glasspinnar  men det var saltsyra och grejer i de olika provrören så det var ju inte direkt någon idé att smaka (inte för att jag brukar smaka på mina laborationer). Men den där "roliga" labben var inte så rolig längre när vi fick veta att vi skulle lämna in en fullständig labbrapport på den, det är skitjobbigt och tar jättelång tid. Vi labbar fyra gånger i veckan i fyra olika ämnen och varje gång så ska någon form av rapport in, fatta hur mycket arbete det blir! Jag orkar inte. Men jag tog iallafall massa bilder under laborationen så jag och Melker kan iallafall lämna in en snygg rapport, det är allt som räknas! Not.

Skolfotografering

Skrivet 2008-09-21 @ 11:46:47
I fredags hade vi skolfoto. Det gick hur snabbt som helst men det var nog tack vare den konstiga fotografen. Jag fick sitta ner som vanligt men sonya som är någon centimeter längre än mig fick stå högst upp bakom erik som är över 1,90. Wikner som är nästan två meter lång fick sitta ner? Och vi som satt ner satt på fula stolar med armstöd, man brukar ju ha stolar utan armstöd på skolfoton så att de inte syns så tydligt. Det var typ ingen ordning alls och han tog tre bilder med en sekunds mellanrum och sen var det klart. Så jag tror inte att det där kortet blev så jättebra, eller jag blev iallafall inte bra för jag var inte alls beredd. Sen var jag näst först att ta mitt enskilda foto och det gick lika snabbt där så jag har inte så stora förväntningar på det här skolfotot om man säger så, hehe. Aja vi får nya chanser till fina kort på spexfotot och korten på själva studenten.

Hade på mig samma kläder som på den här bilden. Bilden är tagen den där kvällen på toxic som inte alls blev så rolig. Ber förresten om ursäkt för den extremt mobbade posen som jag gör på bilden... hur står jag egentligen!?!?
Bilden är inte speciellt vacker heller... men Emelie har mitt linne och min väska på sig, parasit!
Hehe den där parasitgrejen är ett litet internskämt mellan mig och malin från typ femman, malin kommer du ihåg? :P


Karro, nån random kille, jag & Emelie

Kom på min skiva!

Skrivet 2008-09-20 @ 21:31:29
Har gjort vår studentskiva till ett event på Facebook. Var rätt krångligt men efter många om och men så lyckades jag. Så om du har lust att komma så är det bara att anmäla sig där så kan vi fixa fram biljetter sen. Sök på "NV3B's studentskiva".

p.s.
Skivan är den 6 maj (första onsdagen i maj)

Jag var en värdetransport

Skrivet 2008-09-20 @ 13:30:48

I torsdags åkte jag till banken för att sätta in alla pengar till studentflaket och skivan som jag fått in från klassen. Bad pappa polis att följa med mig så att jag inte skulle göra något fel eller typ glömma min väska med alla pengar på bussen, det vore ju typiskt. Pappa är otroligt försiktig när det gäller pengar eller andra värdefula grejer så jag kände mig som en värdetransport som alla ville åt. Jag gick med väskan på höger axeln och då gick pappa på min högra sida så att det skulle bli svårare för eventuella väskryckare att ta min väska, överdrivet! Men jag kom iallafall säkert till banken och satte in alla pengar... Jag tror att han på banken blev lite irriterad på mig eftersom jag bland annat hade 30 hundralappar med mig. Men nu är alla pengar inne på kontot och jag och mamma kontrollräknade alltihop på kvällen och kom fram till att allting stämmer exakt. Känns skönt, skulle ju vara pinsamt om jag hade tappat bort massa pengar.
Så nu är det bara att föra över pengarna till Studentmäklarnas konto för handpenningen på skivan och sen är allting klart... för en stund iallafall.

Mycket sömn

Skrivet 2008-09-20 @ 13:24:36
Goddag... igår var jag för trött för att blogga... jag kämpade för att hålla mig vaken redan klockan åtta på kvällen! Sebbe var också jättetrött men det kändes så dumt att lägga sig så tidigt. Sen halvsov jag fram till nio och då började en bra film på femman som vi tittade på. I andra reklamen så somnade jag och sen sov jag tills filmen var slut. Borstade tänderna och somnade om igen. Vaknade 07.40 och halvsov ett tag men somnade sen om igen och gick upp först vid tolv. Varken jag eller Sebbe förstår hur jag har kunnat sova så mycket. Jag har vart aptrött hela veckan och lagt mig tidigt men trots att jag sovit iallafall 8 timmar varje natt har jag varit jättetrött. Nu är jag lagom pigg... men det borde ju vara nått fel på mig om jag inte skulle vara det nu när jag sovit typ tolv timmar. Herregud.

Bajs

Skrivet 2008-09-18 @ 18:32:13
Damp på allt studentkaos! Nu har typ hela min kväll gått åt till att ringa runt och höra vad som händer. Jag har prov imorgon så jag ska plugga till det och sen när jag känner att jag kan allt så kan jag sätta mig här och skriva.. Men jag är så trött på alla företag förutom studentmäklarna, de är ju de ända schyssta och ärliga känns det som.

Studentmäklarna

Skrivet 2008-09-16 @ 21:58:27
Efter skolan åkte jag till Tekniska Högskolan med Sonya och Karro för att träffa vår kille Jesper från studentmäklarna. Otroligt trevlig och schysst kille det där, jag gillar honom. Jag tror att det var deras kontor vi var i... en lägenhet i ett såntdär gammalt knarrigt hus (som typ alla hus i stan är). När vi klev in över den knarriga tröskeln så kom det en liten chiuaua springandes med en jäkla energi. Haha jag trodde verkligen inte att den där välklädda killen med blonda slingor och ett colgate-smile skulle ha en chiuaua! Men Jesper stängde in den i ett annat rum så att den inte skulle "störa" oss.. Jag blir så ledsen när folk gör så, jag tycker ju så mycket om hundar! Men de flesta gör ju det av ren artighet och respekt, men enligt mig så blir det hela mycket roligare om hunden får springa runt och terrorisera.
När vi skrivit på kontraktet började vi prata om massa annat och om olika klubbar. Han bor tydligen vägg i vägg men någon klubb på Mariatorget så när han ska rasta hunden på helgerna så står det folk och pissar överallt på mariatorget, lite mindre trevligt.
Vi tycker om honom och han tycker om oss, han har sagt att vi är väldigt trevliga kunder. En annan sak som är bra med Jesper är att han kan skriva upp oss på olika gästlistor.. Han har många kontakter runt om i stockholm och har flera gånger sagt att vi ska höra av oss om vi vill bli uppskrivna någonstans, inte helt fel! Men han har också sagt lite skämtsamt att vi måste uppföra oss isåfall och inte komma aspackade och riktigt äckliga och så får vi gå före hela kön, det blir ju lite pinsamt. Efter mötet så konstaterade jag, Sonya och Karro att vi gärna hade suttit kvar där uppe i lägenheten och fikat lite med Jesper, haha snacka om att vi har skaffat en ny kompis.
Men jag rekommenderar Jesper Owe på studentmäklarna, astrevlig!

Banken väntar inte på rånare

Skrivet 2008-09-16 @ 19:12:21
Jag har öppnat ett konto för pengarna till studentflaket och handpenningen på studentskivan. Det handlar om en hel del pengar så det känns lite dumt att ha dem hemma i en byrålåda. Men jag hinner ju inte gå till banken varje gång som jag fått pengar av någon så nu har jag en hel del pengar hemma. Men känner mig jätteduktig som satt post-it lappar och gem på alla pengar plus att jag har gjort en jättefin tabell i Excel där jag kopplat ihop celler kors och tvärs. Mitt MVG i datakunskap gör äntligen någon nytta. Allting är äckligt organiserat och jag är väldigt stolt. Men jag måste ta mig till banken och sätta in pengarna så att de inte ligger i min byrålåda som de inte ska göra. Men banken stänger ju klockan tre... allvarligt hur tänker de? De flesta jobbar eller går i skolan fram tills klockan tre... tänker de att bankrånare också jobbar till klockan tre och då stänger de så tidigt så att rånarna inte hinner dit? Jag tycker att det hela är ganska ologiskt... Men på torsdagar har de öppet längre så jag får väl åka dit då.. men då har jag träning så jag hinner egentligen inte det heller.


Organiserat!

Nya böcker

Skrivet 2008-09-16 @ 18:46:09
Idag ringde Helena från trafikskolan och meddelade att de tagit emot min betalning. Tidigare när jag pratat med henne så har hon låtit väldigt trött men nu var hon riktigt på hugget. Hon sa att om jag ville så kunde jag komma förbi och hämta mitt kursmaterial och jag hade precis slutat och skulle stanna i skolan i en timme för att sen åka med och skriva på kontraktet om vår studentskiva så jag gick bort dit och hämtade böckerna. Fick till och med en läxa, att läsa till sidan 20 i båda böckerna innan min körlektion som jag har bokat in på tisdag vecka 41. Haha skönt för mig att jag redan läst två tredjedelar av boken. Men lite repetition är ju aldrig fel. Eftersom det vart rätt fullbokat på bilskolan så har mina körkortsplaner förskjutits lite.. Börjar teorikursen den 3 november om jag minns rätt och när jag gått på alla fem lektioner så vill jag göra teoriprovet så snabbt som möjligt medan kunskaperna fortfarande är fräscha.

Nu när jag fått nya böcker så kan Patrick ta de gamla tills jag har skaffat körkort. Det är samma bokförlag men de gamla böckerna är från 2005 och de jag har nu är helt nya.


Kör- och Teoribok från Liber

Harry Potter, naken!

Skrivet 2008-09-16 @ 18:17:23
Usch nu har jag sett den hemska bilden igen, Harry Potter naken! Skådespelaren Daniel Radcliffe som spelar Harry Potter är med i en teaterpjäs där han uppträder naken. Jag tycker att den här bilden är rätt äcklig redan nu men i våras såg jag hela bilden om ni förstår vad jag menar, inte så trevligt. Nu ska de tydligen spela upp pjäsen på Broadway i New York så de fick en ny anledning att lägga upp bilden. Vem vill se Harry Potter naken!? Hans största fans är väl ändå alldeles för små får att råka få syn på den där bilden.
Och hans raggarsträng är inte direkt en sträng... det är mer en raggarfläck. Sorry om jag är lite för ytlig men sånna där håriga partier är inte riktigt min grej.


Stackars häst, haha

Skolfoto=katastrof

Skrivet 2008-09-16 @ 17:47:54
Usch.. idag har det inte varit någon bra dag alls.
På fredag har vi skolfotografering. Erik kom med ett förslag förra veckan att alla skulle klä sig prydligt, killar får ha kavaj och vi tjejer ska ha klänning. När Erik tog upp det förra veckan så var det inte direkt så att folk ställde sig upp och protesterade. Idag när han hon upp det igen så gick det inte lika bra. Jag och många andra tycker att det skulle vara kul med ett foto på klassen där vi är riktigt fina, ett kort att rama in. Vi anses ju typ vara den sämsta naturklassen på thorildsplan på flera år och det skulle kännas bra att visa upp en mer ordentlig sida. Och om alla kör enligt något tema så ser man ju att det finns sammanhållning i klassen.
Men sen finns det ett antal elever i våran klass som alltid ska säga emot. Om vi t ex skulle säga att alla ska ha röda kläder på sig så skulle någon ur den där gruppen totalvägra och säga att vi ska ha blå kläder istället. Om vi andra då skulle gå med på att ha blå kläder så skulle den där gruppen säga att de vill ha sina vanliga kläder på sig och att det är töntigt att alla ska ha samma färg på sig. De blir liksom aldrig nöjda, de verkar vara deras grej att säga emot hela tiden. Sådär har det vart med studentgrejerna också och jag är så otroligt less på det. Erik fick idag känna på hur det är att ha den den där negativa gruppen emot sig, det är inte så roligt.
Sen var det några som sa att vi ska vara oss själv och ha vanliga kläder på oss för att det är just det som skolan vill ha ut med skolfotot. En av dem som ville ha vanliga kläder var Roxner som jag har nämnt tidigare. Han sa att han aldrig tänker sätta på sig en kavaj, även om majoriteten i klassen vill det. När hysterin var som störst i klassrummet så sa jag "men åh vissa ska ju vara så trotsiga" och då blev Roxner som satt bakom mig sur och sa "Titta på dig själv.". Jag har aldrig uppfattat mig själv som trotsig men det är ju upp till andra att bilda sin egen uppfattning om mig. Sen hade Roxner tydligen gått fram till Karro efter lektionen och bett henne hälsa mig att jag är helt dum i huvudet. Det var inte så att den där kommentaren var riktad just till honom utan den var till den där gruppen som aldrig kan hålla med majoriteten.
Men helt ärligt, nu kommer det här framstå som uppkäftigt, men om man inte kan vara sig själv bara för att man har en kostym hängande på axlarna så har man en jävligt svag personlighet. Och Roxner har inte en svag personlighet så jag förstår inte vad problemet är. Jag blir inte en helt annan person för att jag sätter på mig t ex en basker? Man kan ju fortfarande vara sig själv och låta sin personlighet lysa igenom. Om jag inte minns helt fel så hade Roxner, till sina rödrutiga byxor, den första dagen i ettan på sig en sorts kavaj. Det var en kavaj med upprullade ärmar och med lite pins på framsidan och då var han sig själv. Vi har inte bannlyst pins och dylikt...
Vi har bara bett om en mörk kavaj. 
Erik avslutade det hela med att säga att alla fick ta på sig vad fan de ville men han skulle iallafall ha kavaj på sig och Melker hakade på den idén. Själv har jag lust att bojkotta fotot totalt för jag orkar inte mer. Mamma blev inte så glad när jag sa det... värst vad folk blir sura på mig idag.

iPod Touch till salu!

Skrivet 2008-09-14 @ 16:43:11
Sebbe säljer sin iPod Touch med tillbehör. Tryck på texten om du är intresserad.

Handla i god tid!

Skrivet 2008-09-14 @ 14:26:13
Nu har jag vart i kista och köpt nya skor inför vintern. Upptäckte för någon vecka sen att mina tygskor från Le Coq Sportif är trasiga i hälen. Inga större hål men tillräckligt för att det ska komma in vatten i skorna. Gick i en liten vattenpöl och helt plötsligt så var mina strumpor dyngsura och kalla, inte konstigt att jag är sjuk.
Men jag känner att jag var ute i god tid nu för en gångs skull, fick ett helt nytt par i affären. Jag brukar alltid få den sko som har stått ute i affären så den är lite större än den andra skon. En annan sak som är bra med att vara ute i god tid är att det finns så mycket att välja på. Om man ska ut och köpa skor mitt i vintern så hittar man ju nästan aldrig något. Det är samma sak med badkläder, försök hitta en snygg bikini i mitten av juli.. alla fina säljs i typ maj. Var ute mitt i vintern förra året för att köpa en mössa, det var ju nästan omöjligt. Så mössan som jag tillslut köpte är en riktig tantmössa och inte alls i den modellen som jag ville ha. Så i år ska jag vara tidig med att köpa mössa också!
Är iallafall rätt nöjd med mina nya skor, de är inte så höga men tillräckligt höga för att det inte ska ramla in snö i dem. De ser ut lite som om de tagit en låg sko och sen satt på lite mer tyg på.. Gillade inte det konceptet när det kom ut i början men nu har jag sånna skor själv... men jag tycker inte att det var så jättetydligt på dem här. Vissa skor ser ju förjävliga ut, som om de tagit ett par pumps och limmat fast benvärmare på!


Skor från DinSko, 449:-

Stor bil

Skrivet 2008-09-14 @ 12:56:35

Det står en jättestor skåpbil på Sebbes gård nu för tiden. När vi först såg den så tänkte vi att det var en vanlig skåpbil men sen när vi kom närmare och insåg hur stor den faktiskt var så var det helt sjukt. Den står ut jättemycket också så den står långt utanför den egentliga parkeringsrutan. Löjligt stor helt enkelt, måste kännas dumt att köra runt den där. Den är lika stor som en husbil. Det känns så iallafall.


Synd att det inte stod en normalstor bil bredvid också så att det blev mer tydligt.

Blodbad x 2

Skrivet 2008-09-14 @ 12:44:07

Nu har jag varit täppt i näsan i flera dagar och jag kan inte använda nässpray. Jag börjar blöda näsblod när jag använder nässpray, oftast iallafall. Men jag blev så irriterad på att inte kunna andas genom näsan så jag tog lite ändå och det gick faktiskt bra. Sen tog jag lite mer hemma hos Sebbe igår och det var ett annat märke och då gick det inte lika bra. Två gånger fick jag världens flod med blod från näsan. Blodade ner mig själv ganska mycket och även Sebbes täcke. Såg ut som om jag varit i slagsmål. Sen la jag mig ner i sängen för att det inte skulle rinna ut men då kände jag hur det rann ner i halsen istället, hur mycket som helst. Det kändes som när man har tappat en tand och man sväljer massa blod. Usch. Tillslut blev Sebbe rätt äcklad av allt blod så han lät mig ta hand om det där själv, svikare. Så nu sitter jag och är täppt i näsan och vågar inte använda nässpray.
Bjuder på en bild på lite papper... Sen skulle ni ha sett deras handfat när det forsade som mest! Haha nu tycker Sebbe att jag är äcklig.


Det här är endel papper från den första omgången.

Blod och bilar

Skrivet 2008-09-14 @ 00:22:36
Hej. Har vart lite slö de senaste två dagarna när det gäller bloggandet. Har mest vart förkyld och allmänt trött. Men imorgon ska ni få lite att läsa, det blir bland annat lite blod och stora bilar *mystisk musik* haha.
Nu ska jag sova, klockan är ju snart halv ett! Gud det känns som om jag är en gammal tant, har lagt mig hur tidigt som helst de senaste dagarna.

Han är i trotsåldern

Skrivet 2008-09-11 @ 15:57:50
Patrick kan inte stänga dörren, han förstår inte det där med handtag. IStället för att trycka ner handtaget när han stänger dörren så tar han bara i och smäller igen den så att det låter som fan. Det förstör dörren också när man gör sådär och pga det har pappa försökt säga åt honom flera gånger genom åren men han skiter i det. Alldeles nyss gjorde jag också ett försök, jag sa åt honom att han ska trycka ner handtaget men då blev han bara förbannad. Han sa att han inte brydde sig och att han sket i det när jag sa att han väcker resten av familjen om han går hemifrån tidigt eller kommer hem sent. Jag och mamma diskuterade det där för någon dag sen och då sa hon att hon också vaknar när han smäller i dörren och så sa hon att de aldrig hörs när jag och Sebbe kommer hem på natten för att vi är tysta. Det handlar väl ändå bara om sunt förnuft och ren jävla respekt mot sin familj att man inte smäller i dörrar och för oväsen, men det tycker tydligen inte min bror. Är det så svårt att trycka ner handtaget? Jag tycker att det är ganska tröttsamt att vakna tidigt när jag har sovmorgon och vakna upp om jag gått och lagt mig innan han har kommit hem på kvällarna. Han kan väl iallafall visa respekt för mamma och pappa som ger honom pengar, lagar mat och tvättar och viker hans kläder.
Men han är i trotsåldern som man säger... ni vet tonåringar som har svårt att svara på tal... svarar helst bara ja eller nej även om det inte ens passar in på frågan. Bara fräser av en utan anledning. Som när mamma sa åt honom att han skulle köpa plus-kort på SL center i fridhemsplan. Och när pappa tänkte förklara hur han kan gå till fridhemsplan om det blir fel på tunnelbanan vid thorildsplan. De blev båda avfrästa och inte sådär jätteglada.
Aja det får ju mig att framstå som änglabarnet när han beter sig sådär...

Meddelande till sebbe

Skrivet 2008-09-11 @ 14:00:02
Sebbe har fixat så att han får sms varje gång som jag skriver ett nytt blogginlägg... Och jag orkar inte smsa honom för jag tycker att sms är så jobbigt.. Jag har tröttnat på det helt enkelt, jag har redan skavt av färgen på en av knapparna.

Men meddelande till Sebbe: Kan du köpa choklad sen när du ska till mig? Om du ska köpa något till dig så får du inte köpa dina ICA-chips, jag vill inte ha mer smulor i sängen. Bra! Ses sen.

Parfym på nätet

Skrivet 2008-09-11 @ 13:47:16
Jag har lite mer än hälften kvar av min favoritparfym men upptäckte att det var den sista flaskan. Jag har alltid haft en extra oöppnad flaska på lager för att mamma åkt på kryssning med jobbet och köpt hem från tax-freen. Tänkte bara kolla vad den kostade för på kicks är allting extra dyrt så funderar på att köpa den på nätet. Gick in på parfymsidan som jag har en annons ifrån om ni har sett det.
50 ml kostade 389:- och tänkte att den måste finnas billigare någonstans så jag googlade. Kom in på kelkoo.se som alltid har billigare priser än i affären och såg att min parfym kostade 393:- där så då förstod jag att internetpriserna ligger runt 400. Men sen såg jag att den på kelkoo bara var 30 ml. Och den var liksom dyrare än vad en 50 ml flaska är på parfymsidan! Det är verkligen värt att titta runt på internet innan man handlar har jag märkt... man tjänar ju en hel del pengar på det. På min parfym tjänar jag 39% (beräknat på det rekomenderade priset).
Försökte hitta parfymen på kicks hemsida men den fanns inte med där. Men har för mig att den kostade ungefär 500-600:- där. Men blir lite nervös när den inte finns med på internet, tänk om den slutas säljas i butik snart. Min första parfym slutade tillverkas och det kändes lite jobbigt... jag tycker ju att det är så svårt att hitta bra parfymer. Så ska nog köpa in ett litet lager så att jag kan känna mig lugn, hehe.

Spara upp till 50% på din märkesparfym. Handla tryggt mot faktura!

Mardrömmar och snor

Skrivet 2008-09-11 @ 12:40:06

Jag drömde mardrömmar om de fördömda stundentmössorna hela natten. Det var en såndär jobbig natt när man bara ligger och halvdrömmer och inbillar sig saker och snurrar runt som en propeller i sängen. I drömmarna hade jag problem med att välja foder och kokard och sen försökte jag förklara allting för klassen för att vi skulle beställa mössor men ingen fattade någonting. Så vid klockan fyra blev jag riktigt irriterad och tog lite nässpray så att jag kunde andas ordentligt och sen kunde jag äntligen somna utan att tänka på mössorna.
Drog mig upp halv sju och gick på de två första lektionerna innan jag åkte hem igen. Psykologi är det ända som jag faktiskt tycker är roligt och det var den första lektionen och på naturkunskapen trodde jag att vi skulle jobba med ett grupparbete och jag ville inte lämna Julia ensam, men det var bara en vanlig lektion. Sen åkte jag hem vid lunch för det blev lite jobbigt med allt snorande och så har jag lock för öronen så jag hör allting lite konstigt.
Sen satt jag och snorade på tunnelbanan och längtade efter att få komma hem och snyta mig... jag vägrar att snyta mig på tunnelbanan, alla glor ju och så låter det äckligt. Så det var en riktig befrielse att få ställa sig i hissen upp till lägenheten och snyta sig. Bara så ni vet.

Otrolig 16 åring!

Skrivet 2008-09-10 @ 21:09:16
Kollade precis på Idol som drog igång förra veckan. I slutet av programmet så provsjöng en tjej som heter Anna Bergendahl och hon var hur bra som helst. Det som var mest imponerande var att hon som 16 år gammal har en röst som skulle kunna tillhöra en äldre världskänd sångerska. Helt otroligt. Jag skulle också vilja ha den där rösten.. helt sjukt.
Anna Begendahl, audition, Idol 2008

Kissar för pengar

Skrivet 2008-09-10 @ 19:48:05
Hittade en jättegammal artikel på aftonbladet, vet inte riktigt hur jag kom in på sidan... Men sjukt var det.
Finns värsta bilden på tjejen när hon står och pissar och stirrar in i kameran samtidigt, kände att jag inte ville ha den bildne på min blogg så jag länkar istället:
Pinkar på scen - för 10 000 kr

Belöning för arbetet

Skrivet 2008-09-10 @ 14:42:46
Glömde skriva att vi som ansvarar för det här med mössorna får 500:- av abc-gruppen som ett bidrag till våra egna mössor. Inte helt fel! Men han sa att det bara brukar vara två stycken och vi är åtta pers i studentkommittén men han sa att det nog skulle gå och ordna. Skönt med lite belöning för arbetet om man säger så.
Nästa vecka när han kommer så ska vi också få sätta ihop olika studentpaket som alla på vår skola kan köpa. T ex ett paket med mössa, glas, nån tröja m.m. Det ska bli väldigt roligt! Det där företaget har också ett ta tre betala för två erbjudande på alla saker och om man köper ett paket så får man 20% rabatt på alla grejer i paketet.
Förra året kom de ju ut med guldiga överdrag för att skydda mössan på flaket och nu har de kommit även i svart, silver och vitt. Jag ska lätt ha ett sånt överdrag! Såg ju hur Sebbes mössa blev efter flaket, och det var ändå sjukt lugnt på hans flak!

Studentmössa

Skrivet 2008-09-10 @ 14:31:17
Vaknade imorse nästan helt feberfri. Jag hade 37,1 och det betyder frisk för de flesta men min normala temperatur ligger på typ 36,7 så det var lite förhöjd temp eftersom jag hade 37,1 efter en hel natts sömn. Pappa har jättelåg temperatur när han är frisk, kommer inte ihåg exakt vad den är men han har klar feber när han han 37 grader.
Men eftersom febern var lägre så åkte jag till skolan för att gå på mötet med studentkommittén. En kille från abc-gruppen var med på mötet och pratade om studentmössor i två timmar. Väldigt lång tid men oj vad kul det var, vi satt alla och drömde oss iväg till den dag då vi får våra egna mössor i handen. Men det finns så mycket att välja så jag blir ju helt galen. Först och främst så ska jag ha en flashig kokard med en fin sten. Grön är egentligen stenen som representerar natur men han sa att det inte är så många som bryr sig om det där. Den vanligaste är ju blå men den står för SP och TE. Eller han sa att El och TE har grå stenar men så står det inte på nätet. Men jag och karro blev lite sugna på hantverks-stenen för den är rosa! Jag vill iallafall inte ha grön, dumma naturlinje! Jag vill ha alla andra färger förutom grön! Röd, rosa, blå, lila eller vit... men vi har självklart grön. Sen vet jag inte vad jag ska ha för foder i mössan... tänker antingen ta Svergie eller norden. Svergie är som en svensk flagga och norden är svart... Och lugn, det går att skriva på det svarta fodret för de har tagit fram en guldpenna som fungerar bra. Det svarta fodret är nytt för i år sa killen och jag har för mig att det var hans idé så han var väldigt tänd på det svarta.
Juste, de har tagit fram en ekologisk mössa! Det ända som är snyggt på den är skärmen som är i läder istället för i plast. Vid tillverkningen av den ekologiska mössan så har de inte använt något blekningsmedel till bomullstoppen. Så den mössan är inte vit utan den har allvarligt talat samma färg som ekologiskt dasspapper. Jag tyckte bara att den såg gammal och skruttig ut. Visst är det schysst att göra en insats för miljön men jag vill inte betala massa pengar för en mössa som ser skitig ut.
Han ska komma tillbaka nästa vecka så skriver vi på kontraktet och så bokar vi in ett datum veckan efter för mössprovningen.

Feber

Skrivet 2008-09-09 @ 21:50:13
Aah typiskt! Jag har fått 39 graders feber och nu ligger jag här under täcket med morgonrock i min supervarma lägenhet och fryser ändå. Sebbe sitter på min skrivbordsstol och ser orolig ut, jag sa ju att det var han som hade smittat mig så han har lite dåligt samvete nu.
Jag är jätteirriterad för jag hade tre viktiga grejer att göra imorgon. Om jag hade stannat hemma idag så hade jag kanske inte blivit såhär sjuk.
Det viktiga var:
- Matte E lektion, missar man en lektion så hamnar man långt efter alla andra!
- Första mötet med studentkommitén, jag hade jättebra idéer att ta upp
- Jag skulle skriva på kontraktet för vårat studentflak klockan fem på Frans August

Usch vad irriterande... för som mamma alltid säger, när jag blir sjuk så blir jag jättesjuk.

Lurendrejeri

Skrivet 2008-09-09 @ 18:27:08
Shit nu har jag åkt dit flera gånger! På flera hemsidor finns det små rutor som man gärna klickar på och sen känns det som om man var på väg att göra någonting jättedumt. Den här gången var det en liten ruta på msn.se med en tecknad Einstein som står vid en griffeltavla och så uppmanas man att klicka på annonsen för att göra ett IQ-test. Och så svarar man på några enkla frågor och sen fyller man i sin ålder och när resultatet ska komma upp så är det en ruta där man ska skriva in sitt mobilnummer. Första gången jag åkte dit var på ett kärlekstest och så skulle jag skriva in mitt mobilnummer för att få veta resultatet. Jag tyckte att det var lite konstigt så jag bläddrade ner på sidan för att se vad det var för företag som hade gjort den där grejen. Antagligen så skulle de skicka reklam till min mobil med jämna mellanrum. Men nej det var värre än så, det var en prenumerationstjänst! Genom att skriva in sitt nummer och klicka på skicka så köper man ett abbonemang. Då kommer det tre spel i veckan och varje spel kostar 30kr och dessutom så är det en startavgift på 15 kronor. Och jag har missat det där varje gång eftersom när man klickar på den lilla rutan så kommer själva testet upp i en förminskad internetsida och den är skuren precis så att den där informationen om abbonemanget inte syns. Vilka fulingar!

Klicka själva på länken här så kan ni se om det är så på er dator också: Einstens IQ-test

Såhär ser det ut för mig iallafall. Fatta hur lätt det är att bara skriva in sitt nummer och klicka på "skicka".

Hemmagjord youghurt

Skrivet 2008-09-09 @ 17:54:36
På bioteknik-labben i fredags fick vi göra egen youghurt. Tack och lov så hade läraren köpt in helt nya mått och instrument så att youghurten skulle vara fri från alla kemikalier som finns överallt i labbsalen. När vi var klara skulle det stå i värmeskåp i 4-5 timmar så vi fick se youghurten först igår på biologi-labben. Det var lite läskigt att smaka faktiskt men efter det första smakprovet så försvann rädslan. Min grupp gjorde en youghurt med honung och en utan bara för att se om det blev någon skillnad. Vi visste inte heller om honungen skulle förstöra alltihop men lärarna blir bara glada om man experimenterar lite på egen hand. Den utan honung smakade som vanlig naturell youghurt från affären.. men lite surare... som fil ungefär. Den med honung var lite sötare men man hade behövt ha i lite mer honung för att det skulle smaka honung. Så jag satt och käkade youghurt som jag gjort själv resten av lektionen, men bara i små portioner eftersom jag är laktoskänslig.


Egengjord youghurt

Plastikoperation

Skrivet 2008-09-09 @ 17:22:55
Den här kvinnan är helt otrolig, hennes kropp borde ställas ut på museum när hon dör. Är det någon som har någon aning om hur många plastikoperationer hon har genomgått? Försökte hitta det på nätet men det gick inte så bra. Människan är 75 år gammal och ser ut sådär! Helt sjukt att man gör så många operationer... men hon står iallafall för det. Inte för att det går att dölja att hon har opererat sig, men ändå. På tv en gång så sa hon att hon hade velat ha en tvillingsyster så att hon kunde se hur hon skulla ha sett ut utan alla operationer.
Okej om folk vill ha lite botox i pannan när de börjar få rynkor och blir panikslagna. Men det där är överdrivet, men rätt coolt ändå. När det gäller plastikoperationer så är det unga människor som är mest pinsamma. Tjejer som gör mindre ingrepp och sprutar in grejer i kinderna och läpparna redan i tonåren har ju problem. För det första så är det inte fint, de ser bara ut som miss piggy och för det andra så lär de ju ha förstört alla ansiktsmuskler vid 30. Det är så fult med folk som har botox och gjort ansiktslyft som det är tydligt på, de har samma ansiktsuttryck hela tiden. Det handlar om självrespekt!


Joan Rivers

Mer tjat om körskolan

Skrivet 2008-09-09 @ 16:26:51
Sådär nu har jag vart inne på körskolan och frågat vad jag ska skriva på inbetalningen så imorgon är allt betalat och klart. På den där skolan så bokar man alltid lektioner tre veckor i förväg, så varje söndag släpps tiderna för den nya veckan. Lite krångligt men t ex nu på söndag så släpps tiderna för vecka 40. Men hon som sitter i receptionen har mitt nummer och skrivit upp vilka dagar jag kan de kommande två veckorna så att hon kan ringa mig om de får något återbud. Men glömde säga till henne att jag slutar skolan klockan tre varje dag... så hoppas att hon inte ringer om en tid klockan sju på morgonen då den första lektionen för dagen är.
Känns som om jag tjatar jättemycket om körskolan men jag är så taggad! Hoppas bara att jag inte blir besviken efter den första lektionen, jag har ju så höga förväntningar.

Nu ska jag koka ris till min mat, min familj är värsta anti-ris så jag får lov att göra det själv om jag vill ha det. Muppar.

Förkyld

Skrivet 2008-09-09 @ 16:15:07
Jag har gått och blivit sjuk så nu försöker jag göra allt för att inte bli sängliggandes. Bara jag klarar av skolveckan så är jag nöjd, då kan jag vara sjuk i helgen. Det är Sebbe som har smittat mig, det är jag 100% säker på. Han ska förmodligen komma hit imorgon och då ska jag se till att göra honom mer sjuk än vad han redan är.
För en vecka sen sa Zandra att om man har opererat bort halsmandlarna så kan man inte få ont i svaljet längre, när man har ont i halsen så är det alltså inga problem att svälja. Men den teorin hann jag bara tro på i några dagar innan motsatsen bevisades. Jag har så otroligt ont i halsen så det är nästan så att jag vill leta fram de överblivna dundertabletterna jag fick efter operationen. Men såhär ont i halsen hade jag nästan varannan dag innan operationen men nu har jag inte haft det på nästan ett år. Halsmandlarna kanske har växt tillbaka, not.
Det är iallafall skönt att vara hemma nu, för det gör ont när jag pratar också och eftersom jag är rätt pratglad så innebar det stor smärta i skolan! Hoppas att det blir lite bättre över natten... men när det gäller halsont så brukar det ju bara bli värre över nätterna.

Skiva och flak [x]

Skrivet 2008-09-08 @ 20:15:43
Det börjar bli ordning på studenten också. På onsdag ska vi betala handpenningen på vårat flak och vi har nu börjat samla in resterande betalningar. Jag har vart så duktig att jag har öppnat ett konto för klassens pengar så att jag och Karro slipper förvara alla tusentals kronor hemma i någon byrålåda.
Vi bestämde oss också idag för att ha vår studentskiva på Engelen i gamla stan. Thorildsplan är tydligen kända för att vara stökiga och den härliga killen från studentmäklarna påpekade att Engelen var bra för vår skola eftersom allt är gjort av tegel där så ingenting kan gå sönder. Det är lagom storlek på det stället och vi kan nog få in så pass mycket folk så att det blir bra drag. Imorgon skulle vi ringa studentmäklaren Jesper och se hur det går med bokningen. Sen så är det mest akuta med vår student färdigt. Det vi har kvar är bara att trycka upp t-shirtar som alla i vår klass ska ha på sig på flaket.

Klartecken för körskola

Skrivet 2008-09-08 @ 20:08:23

Pappa har tydligen sparat pengar till mitt körkort sen jag föddes så det där med pengar var inget problem alls. Så imorgon ska jag in på körskolan igen för att kolla vad jag ska skriva på inbetalningen och se om jag ska köpa körboken eller inte. Sen ska jag ringa på söndag och boka min första lektion, woho. Tror att jag har bestämt mig för att läsa nästa teorikurs som börjar i slutet av oktober för då blir jag klar med teori och körning samtidigt i slutet av november. Det är ju rätt skönt eftersom det får gå max två veckor mellan teoriprovet och uppkörningen nu för tiden.
Men då nu blir det till att planera plugget och plugga ordentligt så att jag hinner med allting.

Körskola

Skrivet 2008-09-08 @ 16:44:31
Var inne på bilskolan idag efter skolan. Hörde att Erik skulle börja där och då tänkte jag att vi kunde börja på samma teorikurs så att vi har lite sällskap där på kvällarna. Karro fick nys om det och då ville hon också följa med så nu har vi skrivit in oss på skolan alla tre. Nu återstår det bara att jag lyckas övertala pappa som verkar tveksam och så ska jag få mamma och pappa att trolla fram 9200:- till mig. I paketet som jag ska köpa ingår det:
- 10 körlektioner á 1 timme och 40 minuter
- Teoriboken och körboken
- Syntest
- Övningspärmar
- 5 kvällar med tre timmars teorilektioner

Syntestet har jag redan gjort och böckerna har jag också. Men upptäckte att mina böcker uppdaterades senast 2005 och det har ju hänt en del sen dess så jag kommer nog köpa iallafall teoriboken också. Körboken lär inte ha ändrats så mycket. De har fräscha bilar på skolan också, Volvo S40 och Volvo C30, galet taggad på att köra en C30! Minutpriset för en körlektion ligger enligt vägverket på genomsnittet 11,70kr men på den här skolan är det bara 8,40kr och det blir en jäkla massa insparade pengar i slutändan.
Det började en ny teorikurs förra veckan så del tre börjar imorgon. Nästa börjar i slutet på oktober och det känns lite långt bort. Men man kunde hoppa in på t ex den tredje lektionen och sen i oktober läsa de två första som man missade.
Det hela låter väldigt bra och de är tydliga med priser och villkor. Det är en liten bilskola med en översocial dam i receptionen och sen en kvinnlig och en manlig körskolelärare som ska vara väldigt sköna enligt en annan i min klass som gått på den skolan. Det ligger vid thorildsplan också så det är ju skönt att det är nära skolan för då kan man boka in en lektion direkt efter.
Och eftersom det är en intensivkurs och lektionerna är så långa så bör jag vara redo för uppkörning när jag har tagit min sista lektion. Om jag tar en lektion i veckan blir det om tio veckor... woho!
Men det kommer säkert ta ett tag innan jag bokar min första lektion, hehe.

Du täcka ål

Skrivet 2008-09-07 @ 20:41:30
Malin pratade om den här videon igår när vi satt och förkrökade på nivå och AnnaMaria hade sett den på Malins blogg. Kände mig lite utanför som inte hade sett den så jag passade på att göra det nu, askul!
Det är den här gamla låten som brukar spelas på discon ibland... men de sjunger varken på svenska eller engelska så de flesta har ingen aning om vad de sjunger. Men här har de lagt till svensk undertext, och det låter faktiskt som att de sjunger det som står!
Bra fynd Malin!

Bålsta och hem

Skrivet 2008-09-07 @ 17:59:41
Gick upp halv åtta igår för att övningsköra. Kom iväg vid åtta och var ute och körde i två timmar. Jag körde till Bålsta och tillbaka på gamla enköpingsvägen/stockholmvägen. Väldigt bra träning eftersom det var lagom med trafik och många rondeller och rödljus på vägen. Det gick faktiskt väldigt bra och jag är nöjd med körningen, det var pappa också. Var lite seg i huvudet sen när jag kom hem efter två timmars ständig koncentration.
För övrigt så måste jag säga att jag hatar Bålsta, det var 40km/h genom hela Bålsta och det känns så mycket jobbigare att åka i 40 än i 50. Och varför lägger vägverket ner massa pengar på att ändra hastigheten 10km/h? Snacka om att ha tråkigt på jobbet. Och deras rastlöshet kostar skattebetalarna flera miljoner kronor.
Imorgon ska jag försöka hinna in på en bilskola som jag har blivit rekomenderad och kolla upp om det är kö och fråga lite om priser.

Huset, igen

Skrivet 2008-09-07 @ 17:50:56
Det blev krogen igår iallafall. Klockan åtta bestämde jag och Malin oss för att följa med och 40 minuter senare tog vi tåget  in till stan. Kände mig sjukt duktig som hann göra mig klar på 30 minuter innan jag gick hemifrån, det brukar ta mycket längre tid än så. Vi drog till huset för att ännu en gång inse att det är för trångt och svettigt där. Sebbe och hans polare var också där. Jag blev trött väldigt snabbt och det gick ju inte ens att sitta någonstans där inne för att de få stolar som fanns var upptagna. Sebbe var också ganska trött så han och jag drog hem vid ett för vi orkade inte stanna kvar längre. Det var väldigt skönt att få krypa ner i Sebbes säng och sova. Men nästa gång som jag ska ut på krogen vill jag testa något nytt.

Hippieklubb

Skrivet 2008-09-06 @ 17:48:54
Jag vet inte vad som händer den här kvällen. Är egentligen inte så sugen på att dra ut på krogen men jag kommer ha så tråkigt här hemma. Försökte få igång Zandra och föreslog att jag kunde komma till henne och spela typ tv-spel... men det gick inte så bra, hon slutade svara på mina sms :P haha dissad. Så då började jag fundera på krogen ändå, Sebbe ska ju också ut med hela sitt pack. AnnaMaria, Sofia och några ska ut och jag och Malin funderade på att hänga på. De skulle till Huset eller Ace. Huset ville jag inte följa med till för det är tydligen extra billigt där ikväll och det betyder för mycket folk och det ända stället man kan få luft på där är rökrutan som inte har något tak och det har spöregnat ute i flera timmar nu. Så jag skrev upp mig på under-20-listan på Ace utifall att de skulle dit. Sen kollade jag på deras bilder och upptäckte att folk hade ganska skumma kläder på sig och då sa AnnaMaria att det var en indieklubb (!?). Det som spelas på dansgolven är alltså indiepop, så nej tack! De hade en top-10 lista med musik på hemsidan och det var verkligen konstig musik. En låt lät som gameboy musik och de andra var liksom ingenting att dansa till, det var såndär musik som man bara flummar runt till... typ hippiestyle. Så nej tack, det blir inget Ace för mig. Så nu vet jag inte om jag ska haka på Sebbe eller om jag och Malin ska gå någon annanstans själva.

Okända vägar

Skrivet 2008-09-05 @ 22:29:29
Idag har jag vart ute och övningskört i mörkret. Först så körde pappa hem till emelie för jag skulle lämna pengar till hennes mamma. Jag trodde inte att jag skulle få köra där eftersom han är så försiktig och nervös men så fort vi kommit till baksidan av emelies hus stannade han bilen och sa att jag skulle köra. Körde ingenting i barkarby, det var skönt för jag har tröttnat på det området. Körde genom jakan och sen runt viksjö och tillbaka till jakan. Sen körde vi ut på gamla enköpingsvägen (tror den heter så) den väg som man åkte innan motorvägen fanns alltså. Körde mot världens ända kändes det som och när vi vart ute i 1,5 timme och skulle vända hem så bad jag pappa köra. Jag var trött och det är så jävkla jobbigt att köra på okända vägar i mörkret med bilar, rödljus och andra lampor överallt.
Imorgon ska jag gå upp halv åtta och köra den vägen igen när det är ljust ute. Är inte så mycket bilar vid den tiden så det blir nog skönt.
Sebbe som är här får ligga och sova tills jag kommer hem igen. Han var förresten och klippte sig idag. Frisören klippte way more än vad hon skulle så nu har Sebbe en helt ny frisyr.. lite svårt att vänja sig faktiskt för hela hans ansikte har fått en ny form. Men det växer ut igen om ett tag så det är ingen fara... och vem vet, han kanske fastnar för den frisyren när han har vant sig. Ska försöka få ta ett kort på honom imorgon och visa.

Kemi B på högsta nivå

Skrivet 2008-09-05 @ 17:27:32
Jag var otroligt fokuserad i skolan idag. Titta på det där:Det här är en 6,7 - diklor - 4 - metyl - 2,4 - oktadien.

Och jag förstår det!!

Datorn är död

Skrivet 2008-09-04 @ 15:04:09
Buhuu datorn i hallen är totalt kaputt... så jag har nog förlorat massa filer eftersom jag är så dålig på att säkerhetskopiera :( Men turkietbilderna har jag skickat till Sebbe och sparat ner på ett usb minne så dem har jag kvar iallafall, de är viktiga! Men alla filer till bloggen med mått och grejer är borta... ganska surt.

Don't drink and drive

Skrivet 2008-09-04 @ 14:52:19
Idag har det inte varit någon vanlig skoldag. Dagen började med en föreläsning om rattfylleri "Don't drink and drive". Föreläsningen började med en kort dokumentär om tre killar som kört rattfulla och två hade kört ihjäl sina kompisar och den tredje killens kompis satt i rullstol, förlamad. Sen pratade en före detta alkoholist och rattfyllerist om hur livet var och hur alkoholister tänker. De skyller alltid ifrån sig och de tänker aldrig på att de kan skada andra, de ända de tänker på är att inte åka fast. Den gubben har vart nykter sen år 1990 och föreläser nu om rattfylleri för att andra inte ska begå samma misstag som han. När han var 19 år körde han på en mamma med barnvagn när han hade druckit fyra öl på lunchen och skulle tillbaka till jobbet. Men ingen dog, mamma bröt ett finger och barnet slungades ut ur barnvagnen och landade några meter bort och klarade sig med ett skrubbsår. Och han berättade hur han börja skylla ifrån sig, det var bilen bredvid som gjort fel och så fick han för sig att om man går över gatan med en barnvagn skjuter man den inte framför sig utan man drar den efter sig och att själv kolla om det kommer några bilar. Så ur hans perspektiv då så var det inte hans fel. Han berättade också att hans son visade samma tecken på alkoholism som han själv hade.
Sen var det en kvinna som pratade. Hon förlorade sin 18 åriga son när han och hans kompisar tog en sväng med bilen på fyllan. Hennes son dog direkt men de andra två klarade sig. Det var en jättehemsk historia och Tony som killen hette hade precis fyllt 18 år. Hon och hennes tre andra barn åkte till sjukhuset för att säga hejdå till sin döde bror och det var när hon berättade det som jättemånga började gråta. De två äldsta barnen tyckte att det var otäckt och satte sig en bit ifrån sängen men den yngsta tjejen ville in och säga hejdå på riktigt. Hon hade tagit tag i sin brors händer och pratat med honom och så sa hon till personalen att han frös, att han inte kunde sova om han inte fick ett varmt duntäcke. Då hämtade personalen det varmaste täcket dem hade och så tog den lilla flickan det och bäddade om sin bror. Hon bäddade om hans fötter och händer väldigt noga så att han inte skulle frysa.
Det var så hemskt och sorgligt och hans mamma som stod där på scenen i Stora Aulan snyftade till ibland och försökte verkligen hålla tillbaka tårarna när hon pratade. Jag blev tårögd när hon pratade om sjukhuset för jag vet hur det är att säga hejdå till en anhörig, att stå där vid kroppen och känna att den är helt tom och veta att personen aldrig kommer tillbaka. Mormor dog ju i cancer när hon var 69 år gammal och det gick så fort så det var en tragisk händelse och jag tyckte verkligen att det var jättehemskt att ta farväl av henne på sjukhuset, när mamma gick fram och la handen på hennes panna och grät. När föreläsningen var slut och mamman gråtandes uppmanat oss att tänka oss för och inte köra rattfulla så reste alla sig under tysnad och de flesta var tårögda eller grät. När alla började prata efteråt på väg ut från aulan så störtade det ut några tårar som jag hållt tillbaka länge, sen lugnade jag ner mig. Den där floden kom precis när jag gick förbi Sofia och dem så de trodde ju att jag suttit och grinat som ett litet barn hela tiden.
Från och med nu ska alla treor på Thorildsplans Gymnasium lyssna på den där föreläsningen, det tycker jag är bra.
Tvåorna som hade föreläsning efter oss hade inte samma, deras handlade om droger och alkohol. Så om några tvåor såg alla oss treor komma ut snyftandes och nedstämda från Aulan så har de ingen aning om varför.

Min framtid

Skrivet 2008-09-03 @ 23:24:18
Jag tänker verkligen framåt nu, jag funderar på jobb och utbildningar. Räknade ut mitt snitt och på ett ungefär vad jag kommer få om jag får minst VG i de ämnen som är kvar, MVG i några. Med mina meritpoäng för tyska och matten så får jag ett snitt på lite över 18. Lite besviken för det hade vart bättre om jag inte hade vart så sjuk förra året och ständigt bråkat med min handledare. Fick ju inget MVG förra året, det kändes hårt för jag fick sex MVGn av nio betyg i ettan. Men kan ju plugga upp endel efter gymnasiet om jag känner att jag behöver det. Har kollat upp tidigare intagningsgränser, skolor och löner för olika utbildningar/jobb. Apotekarutbildningen har jag funderat på ett tag och där låg intagningen lite över 16 så med meritpoängen blir det inget problem, den utbildningen finns i Uppsala och är fem år. Lönen är bra, som nyutbildad får man 21000kr/mån och efter 20 år ligger lönen runt 31000-36000:-/mån och det är inte helt fel.
Braningenjör låter också intressant men den utbildningen finns typ bara i Luleå. Där är lönen också bra,
" Nyexaminerade får omkring 28 till 30 000 kr/mån. 10 år efter examen ligger lönen kring 36 000 kr/mån. Löner för yrkeserfarna brandingenjörer med chefsbefattningar kan vara väsentligt högre". Men det där med Luleå gillar jag inte.
Flygledare har jag också kollat på, det är bäst lön i Sverige och utbildningen är bara 2,5 år. Men den är nere i Malmö och för att komma in måste man göra värsta testerna på Engelska. Det ända jag behöver plugga upp för att söka dit är Engelska B, jag har G men måste ha VG. Ganska surt eftersom jag egentligen förtjänade ett VG i engelska, ska berätta det här för Lennart!
Men det låter väldigt bra. Och alla som klarar utbildningen får fast anställning.
"Grundlönen för en nyexaminerad flygledare är ca 28 000 kronor i månaden beroende på vilken flygplats man arbetar på. Lönen stiger gradvis.  
Slutlönen efter 25 år i yrket är 58 000 eller 68 000 kronor i månaden beroende på vilken flygplats man arbetar på."

Och proven på utbildningen behöver man bara ha 75% rätt på. Men testet för att söka till utbildningen får man bara göra en gång.

Men det är apotekarutbildningen som leder just nu.. Då kan jag och Sebbe flytta till Uppsala och plugga och sen flytta tillbaka till Stockholm. Och Engelska B är inget krav på den linjen så då blir mitt snitt lite över 18,5 och eftersom den med lägst poäng nu i höst hade lite över 16 så ska det nog inte vara något problem. Men man ska inte säga hej förrän man är över vägen eller hur man nu säger.

Han är en idiot

Skrivet 2008-09-03 @ 20:13:13
Simon i min klass är en såndär kille som ska veta allting hela tiden och han använder väldigt komplicerade och gammalmodiga ord när han pratar bara för att andra ska bli förvirrade. Han är en sån som alltid har läst böckerna som läraren pratar om och han ska alltid ha massa åsikter om allt. Ett exempel är på fysiklektionen när vi pratade om statisk energi och så nämnde jag att foppatofflorna inte får användas på t ex sjukhus för att laddningen i skorna plötsligt kan slå ut apparater. Då började Simon ivrigt försöka få kontakt med mig "Sandra, Sandra! De har hävt det där förbudet nu, man får visst ha foppatofflor på sjukhus." OCH!?
Och nu på Matte E lektionerna när han inte förstår allting som han gjorde i de lägre mattekurserna sitter han bar aoch rättar lärarens svenska hela tiden eftersom han inte kan säga någonting om själva matten. Simon är inte så omtyckt för folk tycker att det är ganska jobbigt när han hela tiden ska hålla på sådär, han är helt enkelt en besserwisser.
I våras så hade jag äntligen chansen att rätta honom när han sa fel. Vi pratade om vilken stad i Sverige som låg högst upp och då sa Simon någonting "Nej blablabla är norrare än Kiruna" och då tog jag chansen direkt "Simon, det heter inte norrare utan det heter nordligare ;)" Och då började han genast bortförklara sig. Han är en såndär som säger att han vet saker men han kommer inte på svaret och när de säger svaret så utbrister han "Ja juste, så var det!".
Idag på svenskan så pratade vi om stora författare under realismen och när vi kom in på Fjodor Dostojevskij så började ju Simon prata massa eftersom han läst böcker av honom och en av dem heter Idioten. Och så pratade Simon med läraren inför hela klassen och sa "Idioten gjorde faktiskt intryck på mig!" och då var det flera i klassen (bland annat jag) som utbrast "Vi vet!" och sen skrattade alla, inklusive läraren. Simon försökte bara fortsätta samtalet eftersom det var åt honom vi skrattade.
Jag tycker det är så skönt när sånna där "jag-vet-allt" åker dit :)

Uttråkad

Skrivet 2008-09-03 @ 17:41:58
Gud vad jag har tråkigt! För mycket tid och för lite att göra, oftast brukar det ju vara tvärt om. Ville fixa lite i photoshop och typ skapa lite ordning bland mina mappar men allt det där ligger på datorn i hallen som inte fungerar för tillfället, suck. Om och när de får igång den ska jag skerhetskopiera alla mina filer för den där datorn kommer dö på riktigt snart... och jag vill inte bli av med fler bilder än vad jag redan blivit av med. Skulle vara ganska skönt att fixa ordning bland filer och mappar och sen spara ner de bilder som ska sparas på CD. Så gjorde jag alltid förut men de senaste två åren har jag bara tagit massa kort och slängt in dem på datorn. Men det kan jag ju inte göra nu eftersom datorhelvetet inte fungerar.

Ringde Malin för att fråga om hon ville gå på promenad, hon skulle bara käka och sen skulle hon ringa mig igen. Det är hela 18 grader ute nu så man ska passa på att ta lite promenader innan det blir allt för kallt.
Jag vill ha sommar och värme, den här bilden som jag tog på Sebbe på badstranden i Mora påminner verkligen om känslan av att ligga och steka i solen.


Sebbe sover på badstranden

Patricks ragg

Skrivet 2008-09-03 @ 14:58:39

Förra veckan så stötte jag ihop med Malins lillasyster Frida i skolan. Malin har två småsykon och de är tvillingar och trots att jag känt malin sen lågstadiet så har jag aldrig lärt mig att se vem som är frida och vem som är lisa men nu går bara en av dem på vår skola och det är tydligen frida. Hon har gått i samma klass som min lillebror sen lågstadiet också. Men hon frågade iallafall efter Patricks nummer och sa att det var en tjej i hennes klass som ville ha det för hon ville "haffa" Patrick, hahaha! Jag skulle inte säga något till Patrick så jag höll mig tyst ända tills i måndags då jag var tvungen och fråga om den där tjejen hade hört av sig. Det hade hon gjort och så försökte jag fråga ut Patrick om henne och då sa han "Har du sett hur hon ser ut? Hon ser ut som om hon stoppat ner smink i en brödrost och sen ställt sig över den!" hahahahahaha, jag dör! Sen fick jag se bilder från hennes playahead men jag tyckte att hon såg ganska söt ut och jag tror nog att Patrick överdriver det hela bara för att jag inte ska fråga något mer om henne. Hoppas inte att hon eller någon av hennes kompisar läser det här, för jag är ganska säker på att patrick sa så bara för att inte verka intresserad. Ganska typiskt, tror att jag också kört den där förut.. man säger något negativt om personen som det handlar om så att folk slutar fråga för då är det inte intressant längre. Och om Patrick bara hade sagt att hon var söt så skulle jag ju terorisera honom dygnet runt för att få veta mer, haha. Men Patrick verkar inte vara van vid att tjejer har smink i skolan så han tycker typ att alla som sminkar sig har för mycket smink. Åkte hem med honom och hans kompisar igår från skolan och så hörde jag hur de pratade om någon tjej som de alla kände till i skolan och så sa Patrick "Asså hon går runt med klackskor, i skolan! :S" men daaah det gör nästan alla! Han vänjer väl sig snart vid att tjejer har smink och klackskor.
Mötte Frida idag igen på vägen till tunnelbanan vid skolan och då stod hon med massa tjejer och så såg jag att frida sa något till tjejerna och så tittade de emot mig när jag kom. Precis som jag misstänkte så var den där tjejen med där och så verkade hon bli lite fnittrig när jag hälsade på Frida. Okej gumman det är min bror du vill ha, inte mig! Haha.

Sara och Alex

Skrivet 2008-09-03 @ 14:41:54
Hemma igen, mätt och belåten. Satt och pratade om senaste nytt i våra liv och sen blev det lite skvaller och så kom vi in på ämnet blondinbella, henne tycker vi inte om så värst. Jag som faktisk tyckte synd om henne när hon blev antastad och tyckte att den där fonden hon pratade om var en bra grej. Men vad jag vet så finns inte den fonden ännu och med hennes status och pengar borde det liksom gå att fixa på tio minuter. Och dessutom så såg jag lite klipp på henne på youtube igår och då störde jag mig bara mer på henne. Att hon t ex har en personlig assistent som gör saker som blondinbella själv inte hinner med, som t ex att hämta hennes kläder på kemtvätten, fixa hennes skor osv... OMG!
Sen kom Saras pojkvän Alex förbi, haha dem är så roliga dem där två! De skäms verkligen inte för något och berättar precis allt. Och så småtjaffsar de hela tiden, asroligt att titta på. Här är ett litet smakprov:
Alex: Du har en finne på näsan
Sara: Du har finnar överallt
Alex: Men jag är snyggare än dig
Sara: Det är du inte alls! :O
Och så berättade de om alex födelsedagsfest i helgen och så blev det väldigt privat och tillslut så reste sig tjejen som satt ensam bakom oss på pizzerian och gick hastigt där ifrån. Haha det blev nog lite too much för henne. Känns som att det är lite för farligt för att skriva om här. Kan göra en Sara och Alex special någon dag när jag träffat dem och skriva ner allt dem säger, men måste ju fråga dem innan jag skriver något först också. Inte för att jag tror att de säger nej, de berättar allt för alla och högt också.

Kort skoldag

Skrivet 2008-09-03 @ 13:22:18
Jag är redan hemma från skolan. På onsdagar efter lunch har vi "NV-dag" och då är vi pås tudiebesök, har extra lektioner eller jobbar med projektarbetet. Idag var det projektarbetet och jag och Julia som ska skriva om Tourettes syndrom kollade bara upp om de fanns någon föreläsning och sen kunde vi inte göra så mycket mer för dagen så vi åkte hem.  Men det kändes så fel att åka hem på något sätt, det kändes som att vi skolkade eller som om vi hade massor i skolan som vi egentligen kunde göra. Men efter att ha dröjt oss kvar i skolan en halvtimme så tvingade vi oss hem. Det är inte så ofta som man tvekar på om man ska gå hem eller inte när man faktiskt får gå hem.
Pratar med Sara på msn nu, hon är också hemma tidigt. Men hon skolkar för hon skulle egentligen ha ett hål på flera timmar så då åkte hon hem istället. Palla vänta från halv nio till halv två på en lektion, den skulle nog jag också skippa.
Men nu ska vi gå till happy grillen och äta oss feta på pizza!

Shut up!

Skrivet 2008-09-02 @ 20:27:43

Idag på klassrådet så gick vi igenom massa om flaket och så hade jag gjort en jättefin powerpoint om olika lokaler för slutskivan. Sen när vi var klara och jag var på väg hem såg jag Nader och Mike i trapphuset och kom på att de inte var på klassrådet. Och Naders ursäkt var att han skulle på jobbintervju, men han var ju fortfarande i skolan? Varför kunde han inte komma på klassrådet när vi ändå inte hade någon annan lektion? Det var han som ville ha fellows från första början så han kan ju iallafall visa lite respekt och dyka upp när vi letat fram fakta och priser. Vi har massa sånnadär konstiga killar i klassen, de är i skolan men inte på lektionerna. Palla gå runt och hänga i korridorerna hela dagarna och skolka från alla lektioner, varför kommer de ens till skolan?
Men jag började skälla ut Nader och Mike samtidigt som jag fortsatte g mot utgången och Nader gick efter och försökte skämtsamt få mig att stanna genom att säga massa snälla saker och dra i min arm. Men jag vred upp volymen på min iPod till max och så kom jag på en grej och stannade framför Nader. Låten jag lyssnade på hette "Shut up and let me go" så jag höll upp displayen för Nader och sa "läs vad låten heter". Och när han såg det så bara gapade han och jag passade på att vända på klacken och fortsätta mot tunnelbanan och nader ropade efter mig "ooooooooooooooj hon lägger värsta dissen". Jag kände mig väldigt fyndig så jag kunde inte låta bli att le på vägen till tunnelbanan. Fast det blev lite misslyckat för Nader var tvungen att titta på min iPod en stund innan han såg titeln eftersom den rullade. Men det fungerade ju iallafall.
Men jag är rätt trött på alla i klassen som inte visar någon respekt för mig och Karro som försöker fixa allt och samla ihop pengar, vissa av killarna bara sitter och kommenterar och larvar sig och hjälper inte alls till.

fellows
Skrivet 2008-09-02 @ 20:11:04
Min dröm om att ha studentskivan på fellows har gått i kras. Man måste sälja minst 280 biljetter till eftersläppet och det kommer aldrig vår klass att klara av. Och vi vill inte ha skivan med någon annan klass heller, eller det är typ ingen som vill vara med oss. 1. För att att vi är en naturklass, 2. För att vi är NV3B, skolans mest högljudda klass.
Men jag sitter med i skolans studentkommité nu så vi kanske kan ha slutskivan där. Men problemet är att man inte kan gå ut fårn lokalen för att röka utan istället får man gå till ett rökrum inne i lokalen, och typ hela vår skola röker så det kommer bli överufllt där inne. Och Thorildsplan är tydligen kända för att vara stökiga och det kan nog kosta en jäkla massa om någon förstör Fellows stora led-vägg.
Men vi har ringt vår kille från studentmäklarna och sagt att vi vill se lite fler lokaler. Han var så trevlig och ungdomlig av sig så honom gör vi gärna affärer med. Och det bästa med den där killen (som jag pinsamt nog inte kommer ihåg namnet på) är att han kan klä sig rätt, han visar med andra ord inte snoppen som killen på café umbra gjorde.
Men nu ska vi kolla på riddarkällaren egentligen. En kille i klassen föreslog café opera men lycka till, om vi äns får ha där så kommer vi bli ruinerade eftersom den ölen som sebbe köpte när vi var där kostade 64:-, och det var det billigaste i baren!

Hur säger ni?

Skrivet 2008-09-01 @ 23:02:04

En allvarlig fråga nu, hur säger ni bebis?
Bebis eller Bäbis?
Jag säger bebis men Sebbe säger bäääbis och därför hakar vi alltid upp oss när någon av oss använder det ordet och så "rättar" vi varandra.
Vad säger ni?

Trenchcoatens historia

Skrivet 2008-09-01 @ 22:38:37

Sebbe är här, men vi umgås inte. Eller han sitter och tittar på ett frågesport-program från svt som en gammal jobbarkompis till honom var med i. Jag gick därifrån för att jag inte kunde någonting, då var det inte roligt, hehe. Men en klurig fråga kunde jag faktiskt och ojoj vad Sebbe blev imponerad.. eller han kanske blev rädd för min nördighet. Frågan var "Vad betyder ordet trench när man pratar om en trench-coat" och jag som visste att jag kunde den frågan började tänka högt för att komma på rätt ord "krig, skydd... skyttegrav!" och människan som fick frågan visste inte svaret och då sa programledaren "Det betyder dike.. eller skyttegrav" Woho där satt den! Blev väl så glad för att jag vart så trött i skolan idag så det gick inte så bra för mig på Matte E lektionen, hehe. Men nu kommer energin och krafterna!
Det där med trench lärde jag mig när jag och shahnur diskuterade det i skolan, det började med att vi pratade om jackorna och sen kom vi in på vad trench betyder och om någon vill veta så är det ett uttryck som skapades under första världskriget, tror att de var britterna som hade dem.

Sen hade alla soldater varsin trenchcoat i början av andra världskriget men lite senare under kriget byttes de ut mot lite mer praktiska kläder som var lättare att röra sig i.
Haha nej skojar bara, det där har jag googlat fram :P Men allt till att det var britterna som hade dem visste jag faktiskt.
Okej hejdå!

Min nattklubb

Skrivet 2008-09-01 @ 17:53:02

I sommras kom jag på vad jag vill göra efter gymnasiet innan jag börjar plugga vidare. Jag vill starta en nattklubb, en nattklubb med hyffsade priser, trevliga vakter och alla ska vara välkomna. Efter helgens händelse så blev jag ännu mer motiverad till att göra det. Min klubb ska dessutom ha en rättvis gästlista där namnet slumpas fram på riktigt, eller så skulle jag inte ha en gästlista alls... då är det samma regler som gäller för alla. Jag skulle handplocka personalen och sen testa mina vakter genom att t ex skicka dit ett gäng invandrare som pratar dålig svenska och se om vakten behandlar dem annorlunda. Om det visar sig att vakten gör de så får de kicken och jag söker någon ny. Jag skulle göra samma sak med några stureplanskillar för att se om vakten var extra trevlig mot dem. Jag skulle skicka dit snygga blondiner med smickrande kläder och sen några i stil med ugly betty. Alla ska behandlas likadant!
Jag skulle också köpa in marknadens bästa alkoholmätare så att en person som inte druckit en droppe blir nekad i dörren för att han "ser full ut". Alkoholmätaren kan då i vissa fall avgöra om personen bara är trött eller om den faktiskt har fått i sig för mycket.
Jag vill göra det här för att alla ska känna sig välkomna, för att min kompis ska kunna ta med sig sin pojkvän och för att jag ska kunna ta med mig min klasskompis Roxner.
Roxner som drar åt ett annat håll än de flesta andra har en liten speciell stil. Endel skulle kalla honom för emo men han är raka motsatsen till emo, han hatar dem. Men det är fläckiga kläder, trasiga byxor och stövlar med stålhätta som gäller. Folk blir säkert lite rädda för honom när de ser honom men han slår inte folk bara för att han har en speciell klädstil och helst inte köper nya kläder. Han tror på återvinning om man säger så. Men om vi ska ut med klassen så måste vi ju få ta med honom, vi ska inte behöva se honom bli nekad i dörren pga hans utseende. I lördags kom han inte in på öfkröket för att det var fel på hans byxor och sen så fick han låna lite kläder av killarna och så tog han av sig kepsen när vi kom till toxic och då kom han in. Men efter ett tag så blev han utslängd utan anledning. Men han är van, men man ska inte vara van vid att bli utslängd för sitt utseende. Roxner är en härlig kille och det roliga med det hela är att han bor på Karlaplan mitt i stockholm :)

Någon som vill sponsra mig och min nattklubbsdröm? Hör av er!
Tänk om det är din kompis som inte kommer in nästa gång.


En extrem bild på Roxner, såhär läskig ser han inte ut i vanliga fall men här var det
någon som ville ta ett kort på honom till ett projektarbete.

Fortfarande diskriminering

Skrivet 2008-09-01 @ 17:08:33
Hittade det här på hemsidan nu i deras "frågelåda"

är det 18 på lördagar? :)

SVAR: Det är 20 års gräns i dörren. Står du på gästlistan, är medlem eller innehavare av VIP-kort så kommer du in om du är 18. Ett tips är att skriva upp sig på gästlistan här på hemsidan! kram

Där står det förvisso att det är 20 årsgräns i dörren... men de håller ju inte på den åldersgränsen. De verkar ha den gränsen som ett säkerhetskort som de kan dra upp när de kommer folk som de helst inte vill ha på sin klubb. Det är fortfarande diskriminering. Och det är inte speciellt många som skriver upp sig på listan när de ska ut och när vi kom stod alla i kö för att betala inträde (de var inte med på listan) och de såg ut att vara i vår ålder. Och hela min klass kom ju inte.

Diskriminering på sthlms krogar

Skrivet 2008-09-01 @ 17:03:43

Nu kanske jag ska ta och berätta om vad som hände på toxic i lördags.
Vill bara börja med att säga att det är 18 årsgräns på toxic, och det har det vart så länge jag vet. Jag har vart där flera gånger sen jag fyllde 18 år och det har också Sebbe och hans kompisar som fyller 20 först i år.
Jag, halva min klass, Emelie, Zandra och AnnaMaria hade planerat att gå ut i lördags. Vi bestämde oss för att dra till club toxic, hirschenkeller. Emelie och Zandra hade kommit med på gästlistan så de åkte från nivå lite tidigare än oss andra.
När vi andra kommit in på toxic och vart där en liten stund så kom Zandra och sa att hennes pojkvän Daniel och hans kompisar inte kom in. De här killarna är invandrare och när de kom fram till vakten i kön tittade vakten på deras leg och sa att de inte kom in för att det är 20 årsgräns på toxic. Samtidigt så stod Mitra i kön som är 19 år, och hon kom in. Så jag gick med Zandra upp och pratade med en vakt och det gick såhär:
Jag: Ursäkta får jag fråga en sak? Är det 20 årsgräns här?
Vakten: Ja det är det
Jag: Hur länge har det varit det?
Vakten: Ända sen vi tog över så ungefär i ett år
Jag: Men på hemsidan står det ju inte att det är 20 årsgräns?
Vakten: Då har vi inte uppdaterat den. Det är 20 årsgräns här. Bara de som har medlemskort eller står på listan kommer in om de är under 20 år
Jag: Men är det inte lite konstigt att min kompis som är 19 år kom in men inte mina 18 åriga kompisar med utländsk bakgrund?
Vakten: Vad menar du med det? Att det är diskriminering?
Jag: Ja


Sen började han prata om att de var kvalificerade vakter och att det inte hade något med hudfärg att göra blablabla. Så jag tackade för mig och gick därifrån.
Gick ut till rökrutan och där bestämde vi att vi borde anmäla saken så jag gjorde en polisanmälan för olaga diskriminering hos citypolisen. Polisen höll med om att det lät jättekonstigt att de bara höjer åldersgränsen helt plötsligt och det var ganska skönt att få höra att de verkligen tog emot min anmälan och inte bara viftade bort den.

1. Jag har vart där flera gånger sen jag fyllt 18 år och de har ALDRIG sagt någonting om det är 20årsgräns. Sebbe och hans polare har inte heller råkat ut för det, Sebbe har aldrig på två år hört någonting om 20årsgräns.
2. Ingen i min klass stod med på listan eller hade medlemskort men alla kom in iallafall.
3. Vakterna kan inte säga att de "missade vår ålder" för vakten såg att Wikner hade fyllt 18 år dagen innan och gratulerade honom i efterskott.
4. Jag hade medlemskort... men vakterna kollar bara på legitimationen och sen visar man medlemskortet lite längre in.
5. En som jobbade på toxic förut berättade att de medvetet strök utländska namn från gästlistan. (!!!!!)

Jag blir så sjukt förbannad, det ska inte vara såhär! Nu hoppas jag att alla bojkottar toxic för det har alltid varit massa skit där, vakterna är otrevliga och slänger ut folk som inte ens har druckit för att de är "för fulla". Man ska kunna ta med sin kompis/pojkvän på krogen oavsett ursprung.
En sak som jag är glad över att vakterna inte gjorde är att de inte sa att Danne och hans kompisar var för fulla, för det går liksom inte att överklaga... man kan inte ringa polisen för det. Den här gången försökte de vara smarta och säga att det var 20årsgräns men det förstår ni ju alla att det inte var.
Det hela är ganska patetiskt, toxic skulle inte ha några gäster kvar om det var 20årsgräns eftersom majoriteten av deras gäster är under 20.
Hoppas att det här blir lite uppmärksammat nu för det måste ske en förändring!

RSS 2.0