Fickplunta

Skrivet 2008-07-31 @ 22:15:12
En sånhär vill jag ha! En mini-fickplunta som nyckelring! Det lär ju inte få plats med många milliliter i den men den var rätt cool tycker jag. De finns hos Albrekts Guld.
Vad tycks?

Nyinköpt tomte

Skrivet 2008-07-31 @ 21:11:25
Idag var jag ute och gick i lite affärer med mamma och vi gick till en speciell affär som har lite souvenirer och annat smått och gott. Det luktar trä inne i affären och väggar,golv och tak är av gammalt trä så det knakar sådär härligt när man går runt. De har massa dalahästar och andra saker som typ tyskar vill köpa. På övervåningen är det bara jättekonstiga saker, det är massa små figurer typ tomtar, troll och ankor. Det mesta är läskigt och resten är bara skit men idag hittade jag en liten tomte som jag köpte, det var skitsöt! En totalt onödig grej men den var frän, som min mamma sa.
På vägen till affären så var det en utvecklingsstörd gubbe som försökte ta mig på röven förresten. Han satt på en liten kant längs ett hus som vi gick förbi och när jag gick förbi så såg jag hur han daskade med handen efter min rumpa men han var för långsam så han missade precis. Jag stannade och tittade förvånad på honom och han tittade tillbaka hur lugn som helst, helt oberörd. När jag fattat vad som faktiskt hade hänt så sa jag "Vad i helvete, mamma såg du vad han gjorde!?". Först hade jag tänkt höja handen mot honom och säga "Hörredu!" men eftersom han var så handikappad så var det ingen idé. Han är känd i Mora, han ser ut som en apa och brukar gå runt och skrämma folk typ, läskig gubbe.


Min underbara lilla tomte

Hemsk kjol

Skrivet 2008-07-31 @ 17:23:06
Mamma har tagit ner alla sina saker från Morfars vind för att se om det är något som ska sparas och resten ska hon köra till tippen. Jag tycker att hon kan köra dit alla lådor på en gång för det är bara massa kräp, gamla glas, fult porslin m.m.
Hon hittade en kjol som Mormor sydde till henne när hon var ung som hon hade på sig när hon var ute och dansade. Den var jättehemsk! Jag var ju tvungen att prova den och den passade faktiskt så hon blev rätt glad över att veta att hon vart lika smal som jag är. Om man håller upp den i kanterna så är den faktiskt helt rund så det är mycket tyg, och tung är den också.
Passade på att ta ett kort när jag hade den på mig, min t-shirt och mitt osminkade ansikte passade tyvärr inte ihop med kjolen, hehe.

Rådjur framför bilen

Skrivet 2008-07-30 @ 23:45:20
Övningskörde igår och idag igen, det går frammåt! Idag körde jag hyffsat bra och det sprang inte ut några djur framför bilen. I måndags höll ett rådjur på att springa ut framför bilen men det vände och igår sprang det ut två rådjur framför vår bil när jag körde, panik! Men vi såg dem så pass tidigt att jag hann bromsa ner och de kom över vägen säkert. Men idag såg vi några som släpade ett rådjur av vägen, de hade kört på den. Kan inte alla djur bara sluta springa fram och tillbaka över vägen!? Välj sida! Pappa är jättenojig när det gäller vilt nu för han bara sitter och väntar på att vi ska köra på ett djur.
Körningen går som sagt frammåt men jag börjar få lite damp på min pappa som är så pedantisk. Enligt honom så får det inte märkas att man byter växel, man ska möta med gas så perfekt när man släpper upp kopplingen så att det inte märks. Det känns som att vi borde koncentrera oss på andra saker och sen kan vi ta hans pedantiska finslipande när vi lärt oss allt. Men men..
Patrick fick köra två vändor idag eftersom jag körde två igår så jag hade rätt mycket tid att slå ihjäl bak i bilen.


Såhär trött och uttråkad såg jag ut hela resan

Girlicious

Skrivet 2008-07-30 @ 22:15:39

Kollade precis på Girlicious finalen och de som bildade gruppen är bra. Min favorit Nicole kom med, woho! Hon är så söt, och hon är lika gammal som mig. Kolla på bilden här... hon ser ju inte alls ut att vara 18 år gammal.
Tröjan hon har på sig är ganska cool, jag har sett att adidas har en nästan likadan.


Nicole Cordova

Travis Wall as Danielle Chorizo

Skrivet 2008-07-29 @ 23:49:59
Kollade precis på So you think you can dance och programmet avslutades med att en "hemlig" dansare kom och gjorde ett försök. Det var Travis Wall som var med i den andra säsongen och så gjorde han koreografierna i säsong fyra som sänds i Sverige nu. Jag kommer inte ihåg hur det gick för Travis men han blev topp fyra iallafall har jag för mig. Han är otroligt skicklig och här skämtar han med juryn och dansar utklädd till en kvinna. Underbart!
Men visst har han klackskor på sig... hur i helvete lärde han sig gå och dansa sådär i högklackat!? Det är ju en kille!

Amerikansk brottning

Skrivet 2008-07-29 @ 13:08:21
Jag var inne på Schulmans humorhemsida 1000apor.se och hittade det här, ganska roligt tyckte jag. Va dumma människor kan vara.

"AMERIKANS BROTTNING ÄR ju tramsigt fejk av en typ som bara dumma amerikaner kan finna nöje i. Men det här var roligt, för här hände för en gångs skull något som inte var regisserat. En av brottare ber om en stol, så att den nockade har någonstans att sitta. Publiken, de dumma jävlarna, kastade in varenda stol som fanns i huset. Kaos. På riktigt. Äkthet i världens falskaste sport."

Hon slog min moster

Skrivet 2008-07-29 @ 11:31:12
Min moster jobbar som personlig assistent till en autistisk gammal alkis här i Mora. Igår så hade tanten blivit aggresiv och så hade hon slagit min moster i huvudet så hårt att min mosters glasögon flög iväg.
Min moster ringde sin chef och berättade vad som hände och sa att de måste sätta henne på något hem för hon kan inte bo själv längre och min moster tycker ju inte att det är så kul att jobba hos henne. Det ända hennes chef har att säga är "Men vi ersätter ju självklart glasögonen." Det är ju inte glasögonen som är problemet utan att tanten slår min moster! Ersätter chefen en ny mamma åt hennes fem barn om tanten slår ihjäl henne?
De vill inte sätta tanten på ett hem heller för att den gode mannen inte vill det. Då kan ju den gode mannen åka och sätta sig hemma hos henne på dagarna istället, för han vet ju ingenting om det där.. han ska bara ta hand om hennes ekonomi.
Ganska dåligt av hennes chef måste jag säga, han verkar ju inte bry sig någonting om sina anställda.

Okänd ångest

Skrivet 2008-07-29 @ 00:01:01

Plötsligt fick jag ångest, inte bara lite ångest utan sådär jobbigt mycket. Men jag vet inte varför. Jag kan inte koncentrera mig på TVn för det känns som om jag måste ta itu med problemen men jag vet ju inte vad problemet är. Tittar på Sex and the city och Carrie har pojkvän men vänstrar med sitt ex som är gift med en annan tjej. Hennes ångest kanske smittade av sig på mig... men varför ska jag få ångest för att en karaktär i en serie har det? Det är verkligen jättekonstigt och så känner jag mig varm, jag kanske har feber och fått min vanliga feberoro. Hoppas att det lugnar ner sig för det finns inget värre än de nätter när jag inte kan somna utan snurrar runt i sängen som en propeller och är orolig helt utan anledning. Det är i sånna stunder som jag känner mig psyksjuk... allt känns så konstigt.
Har ni vart med om samma sak?

Sverige behöver svält

Skrivet 2008-07-28 @ 22:18:53

Herregud vad folk kan reagera på olika åsikter. Inlägget om blondinbella har fått endel kommentarer från arga små människor. Farlig värld det här med toppbloggarna, det känns som att alla kastar skit på alla. Jag skulle seriöst inte vilja vara sådär känd för jag skulle inte palla trycket, folk hetsar upp sig för ingenting och skriver elaka saker till höger och vänster. Folk hakar upp sig på att Blondinbella gav Aftonbladet ensamrätt till historien om vad som hände i Italien och andra ringer in till TV-studion och gapar för att en nyhetsuppläsare har skaffat skägg.
Sverige skulle behöva lite svält så att folk koncentrerar sig på viktigare saker än att haka upp sig på småsaker och kasta skit. 

Fick förresten en kommentar alldeles nytt på inlägget som heter "Fiske" men jag förstår seriöst inte vad människan pratar om.. Såhär stod det iallafall:

"Det var skillnad på 1600 och 1800-talens kvinnor och de bortskämda fittluder som finns idag
Det blir värre å värre
Vem vill bidra till skattepengar, anställningar eller jobb åt detta patrask?"

Förstår ni vad jag menar med att kasta skit och haka upp sig på småsaker? Haha jag fattar inte heller vem som fittludret är riktat mot... mig?
Svält! Ut och jaga älg!

Fiske

Skrivet 2008-07-28 @ 22:04:39
Ikväll har vi vart ute på en fiskeutflykt, inte direkt min favoritsyssla. När min bror stod lugnt och kastade med sitt kastspö och mina föräldrar tittade på stod jag med ett metspö rakt upp i vädret och slog med händerna i luften runt om mig för att slå bort alla äckliga kryp som ville krypa in i mina öron. Det var typ tio stycken riktigt stora kryp som flög med full fart mot mina ögon och krockade med mina ögonlock, vad skulle de in i mina ögon och göra!? Tack och lov att jag hann blunda, okej att pilla ut ett litet knott ur ögat men en stor broms? Njaa det slipper jag helst. Jag hade shorts och linne på mig i början men bytte snabbt om till en långärmad luvtröja och mjukisbyxor för att skydda mig mot monsterkrypen. Mamma satt och skrattade åt mig hela tiden, jag tyckte verkligen inte att det var roligt.
Vid det sista stoppet stannade jag och pappa kvar i bilen och roade oss med våra digitalkameror istället medan min bror och mamma var iväg och fiskade. Vi fick vänta i en hel timme innan de kom tillbaka och hela tiden spöregnade det så det smattrade på biltaket. Sen fick vi vänta ytterligare 20 minuter för att min bror hade tappat bort ett fiskedrag. Sen när han väl kom till bilen så var det så synd om honom för att han hade tappat bort draget. Hallå, jag då!? Jag som hade kämpat med insekter hela kvällen och sen fått sitta knäpptyst i bilen i nästan 1,5 timme!? Jag fick iallafall några bra bilder med mig hem.

Fotad genom en tonad bilruta efter regnet. Bilden är tagen i Pappas skog utöver en tjärn.

360, chilla!

Skrivet 2008-07-28 @ 21:45:06

Jag får damp på nattklubben 360! De skickar sms, mail och reklamblad hem i brevlådan hela tiden! De gör verkligen allt för att få fler besökare men jag vettefan om det är fler som kommer pga det, jag blir iallafall bara irriterad och inte det minsta sugen att gå dit. Förut hade de sin klubb på Chaplins bar men det gick inte så bra så nu har de bytt lokal och otroligt nog fått ett samarbete med Göta Källare. Problemet är att Göta Källare normalt har en åldergräns på 23 år och 360 är en nattklubb med 18 årsgräns. Resultatet av det hela är att om man är 18 år så måste man komma till klubben mellan kl 21-22 och så måste man vara guldmedlem hos 360... det är ungefär som att köpa VIP på playahead eller PRO på lunarstorm och det kostar 50:- och man måste göra det innan ett visst klockslag kvällen man ska ut, det är typ halv sju. Om man är 19 år gäller samma sak men man får komma ända fram till kl 23. Är man 20 år får man komma precis när man vill och man behöver inte vara guldmedlem.
Ni hör ju själv hur komplicerat det är att ens komma in på 360 nu, och ändå skickar de ut reklam minst fem gånger inför varje fredag.
Jag antar väl att de är rädda för att Göra Källare ska säga upp samarbetet. Jag var på 360 på Chaplins bar och det var bra musik och sådär men jag vet inte riktigt om det är värt det där krånglandet för att höra den musiken igen.

Mustasch-kaos

Skrivet 2008-07-28 @ 14:34:41

Hur orkar folk? Rikard Palm som är nyhetsuppläsare i Rapport kom tillbaka från semestern och han hade mustasch. Han lät mustaschen vara kvar för att hans fru tyckte att det var snyggt men det tyckte tydligen inte tv-tittarna. Efter 18.00 sändningen gick telefonerna varma när folk klagade på hans mustasch, de var upprörda. Så han var tvungen att raka av sig den innan 19.30 sändningen. Herregud vad är det för fel på det svenska folket? Vilka är det som inte har något bättre för sig än att klaga på någons mustasch? Haha det är ju stört! Kunde de inte bara koncentrera sig på nyheterna istället? Jag trodde att det var ett skämt först när jag läste det men icke... jag tycker att det är skitroligt.

Läs hela artikeln >här<

Min skada efterlyses

Skrivet 2008-07-28 @ 13:14:42
En fråga bara, jag har väl skrivit om min så kallade Tanzania-skada? Som egentligen är en Danmark-skada? För jag hittar inte det inlägget men jag vet ju att jag har skrivit om det, men det kanske inte publicerades. Ringer det en klocka hos någon?

Pain!

Skrivet 2008-07-28 @ 13:10:27

Gud vad jag vill åka hem nu, jag vill hem så att jag får träffa en läkare! Här i mora är vården typ sämst i svergie så det är ingen idé att söka upp en läkare här. Jag har så sjukt ont i magen men det är inte vanlig magknip, magkatarr eller typ hunger utan det här är en ilande känsla och den sitter i sidan på magen men den byter typ sida varje gång som det gör ont. Jag har försökt göra lite sit-ups de senaste dagarna men då kommer ilandet tillbaka, det känns som att någonting är trasigt inne i magen och när jag gör sit-ups och spänner musklerna känns det som att jag förstör ännu mer. Ibland låser sig ryggen nere i svanken också och jag vet inte om det är min "tanzania-skada" eller om det hänger ihop med magen. Men kul är det inte kan jag säga, jag sitter här och svettas för att det gör så ont. Det verkar som om att det blir minst ett läkarbesök i månaden det här läsåret också. Min plan att hålla mig frisk höll inte länge!

Kommande läkarbesök:
Återbesök hos hudläkaren för mitt ansikte
Fotläkare som ska titta på mina hallux valgus knölar
Läkare för min stortå utan känsel
Läkare för rygg och magsmärtor

Ingen är perfekt, men det känns som att jag är så långt bort ifrån perfekt som man kan komma, hehe.

Go Blondinbella!

Skrivet 2008-07-28 @ 12:39:03
Har ni hört om vad Blondinbella råkade ut för på sin semester i Italien? Om ni inte har gjort det så är det bara att söka på aftonbladet eller expressens hemsida. Jag läste hela historien i Aftonsbladets bilaga Klick! och där berättar hon om hur en man på en nattklubb kör upp två fingrar i henne så att hon börjar blöda. Och det värsta är att ingen hjälper till, hon blir "kvällens attraktion" som hon uttryckte det, killen och hans gäng bara flinar och tycker att det är kul när hon börjar skrika och gråta.
Jag tycker att det är jättehemskt, och värre är att det är så många som blir utsatta för samma grej men det sker ingen förändring. Och om tjejer polisanmäler frågar de vad tjejen hade för kläder och om hon hade druckit och så var det även i Blondinbellas fall. Hon fick inte ens polisanmäla, för hon hade inget vittne. Har ni hört något mer korkat? Om man till exempel får inbrott och blir misshandlad, är det okej då eller? Man kan ju inte göra någonting pga att man inte hade några vittnen? Det är absurt! 
Jag har aldrig vart något större fan av Blondinbella men det är säkert för att jag är avundsjuk, hehe. Men när det började snackas om att hon blivit antastad så kändes det som om det var en vän som råkat ut för det. Det kanske är för att vi är jämngamla och våra skolor ligger ganska nära varandra, man kan liksom relatera det till sig själv då.
Men nu tycker jag att hon är en riktigt bra tjej faktiskt, hon vill starta en fond som kan bidra med en flygbiljett hem till unga tjejer som utsätts för liknande grejer utomlands men inte har råd med att köpa en ny flygbiljett hem. Det är en jättebra grej tycker jag och det visar att hon inte bara tänker på sig själv (hon hade råd med en ny flygbiljett) och det visar att hon vill hjälpa andra. Jag tycker att man kan säga att hennes fond är till för att få hem skadade själar.
Vad har andra stora bloggare gjort för saker? Kommer ni på någon så säg till för det gör inte jag. Inte för att peka ut någon men till exempel Kenza som konkurrerar med Blondinbella... vad har hon gjort? Har vart inne på hennes blogg några gånger och det är bara henens hund och Tokio Hotel som det handlar om. Och så sitter hon och röker på varenda bild, hur bra är det när majoriteten av läsarna är under 18 år? Och dessutom så är hon bara 16 år så hon ska inte ens kunna köpa cigaretter själv.
Men Blondinbella anses som mer hatad än Kenza av någon anledning.. kanske för att kenza bara har åsikter om kläder och inte om mer livsnödvändiga saker. Hur mycket man än hatar blondinbella så kan man inte säga att det som hände i Italien var rätt åt henne, det är fel.
Blondinbella har valt att göra någonting bra med sin makt och det ska hon ha credd för!

Hela Mora surrar

Skrivet 2008-07-28 @ 11:32:44
Nu har "Hela Mora surrar" slutat. Det är som en motorfestival som pågår tre dagar varje sommar. Under festivalen är det bilutställning med massa fina gamla amerikanare, dragracing, snöskotrar som kör på vatten och så är det EM i båtrace här nere på Siljan. Det var EMet som var den största grejen för det har hållt på hela dagarna eftersom det var massa olika klasser som skulle tävla. Jag, Patrick, Sebbe och Pappa var nere och kollade på ett heat den andra dagen och igår gick jag, Sebbe och patrick ner med varsin plaststol och satte oss precis vid vattnet för att ha så bra sikt som möjligt. Värstingklassen som speakern kallade Formel1 på vatten var roligast att kolla på för de kom upp i 170km/h och körde ganska nära oss. Ibland fick de problem med kurvorna och då kom de supernära oss, bara någon meter ifrån kanten och det var lite läskigt faktiskt. En gång när det blev så igår så var det en tant som satt på samma ställe som oss som blev så rädd att hon reste sig upp och sprang iväg när båten kom emot oss, haha.
Trots att jag inte är så insatt i sporten så var det intressant att se och jag fick genast två favoriter, italienare båda två. Fast det var mest färgerna på deras båtar som fick mig att fastna. Den ena var knallrosa och den andra var knallgul! De var snabba som satan också och båda vann sin klass.
Hade självklart men kameran och fick faktiskt helschyssta bilder trots att jag inte har något fet systemkamera. Mina bilder var seriöst bättre än de som var i Mora tidiningen idag, amatörer!


Massimiliano Cremora (Italien) vann sin klass. (Han har vunnit VM också)

    

Sedelbunt

Skrivet 2008-07-28 @ 01:06:32
Jajuste vi sålde terränghjulingen, det glömde jag helt av att skriva. De som kom för att titta på den köpte den efter en liten funderare. Killen hade en kompis med sig och han tyckte att de skulle köpa den på en gång men den andra killen var lite osäker för det handlade ju ändå om 40.000:-. Han försökte pruta ner priset 2000:- om de gjorde en snabb affär men det gick inte pappa med på men tillslut så köpte han den iallafall. När han hade bestämt sig så sa han lite skämtsamt "40.000 sa vi va? Då ska vi se om jag har några pengar i bilen.". Ni kanske fattar hur förvånade vi blev när han tog fram en sedelbunt ur bilen och flinade, han hade 40.000:- i femhundringar i bilen! Vem åker runt med 40.000:- kontant!? Jag fick hjälpa mamma med pengaräkningen och det kändes jättekonstigt att ha så mycket pengar framför sig. Sen när de hade åkt iväg med pappas kära terränghjuling så passade vi på att känna lite extra på pengarna, det är ju inte varje dag man får hålla i en sån sedelbunt.
Men jag tyckte så synd om pappa när de hade åkt iväg med fyrhjulingen för då tog han upp kuvertet som nycklarna låg i förut som det stor "Fyrhjuling" på och så visade han hur tomt kuvertet var och snyftade lite skämtsamt. Det kändes som att det där var pappas leksak och nu åkte någon annan iväg med den. Jag är svag för sånnadär känslor. Jag tycker jättesynd om Mamma när hon hittar t ex en tröja hon verkligen vill ha men så är hennes storlek slut. Bara ett litet exempel så att ni kanske förstår vilken känsla jag menar, hehe.


40.000:- kontant

   
Jag och Sebbe säger farväl innan köparen kommer

Övningsköra i mörket

Skrivet 2008-07-28 @ 00:35:46

Var ute och övningskörde ikväll. Patrick var också med eftersom vi ligger på samma nivå nu. Vi körde i trafik fast på lantväg. Vi körde en runda på några mil, Patrick körde första varvet och så fick jag köra den andra. Självklart blev det ju mörkt när jag körde och det började springa djur tvärs över vägen och självklart så blev det dimmigt som fan också, perfekt för nybörjare.. not! Det var rätt läskigt med dimman faktiskt och jdet kändes som att det skulle ploppa upp någon på vägen som i alla de här skräckfilmerna, men jag hade redan förberett mig på att köra över djävulskapet så det var okej. Men det gick bra och jag är nöjd med min insats men jag ble vså sjukt förbannad på en liten grusplan där jag skulle vända bilen och så lutade skiten så det blev start i uppförsbacke på gruset samtidigt som jag skulle svänga och samtidigt hålla koll på bilvägen bredvid. Men sen gick det bra och flöt på bra. Sen fick jag köra hem också men jag ville inte köra upp på gården för vår grind är lite svår att komma in igenom. Patrick körde in där istället, galning. Han vågar ta risker men det gör inte jag.. så han kommer nog lära sig snabbare än mig.


Den här tog jag från bilen när Patrick körde över en bro.

Hejdå Sebbe

Skrivet 2008-07-28 @ 00:12:36
Nu har min Sebbe åkt hem till Stockholm, så nu är jag helt ensam. Saknade honom innan han åkte och fick hålla tillbaka tårarna som vanligt. Jag borde gå i terapi för min avskedsångest. Jag är den värsta lipsillen som finns när det gäller avsked. Så när han hade åkt gick jag upp till morfars tomma lägenhet och lugnade ner mig lite och sen satte jag mig framför TVn. Veckan gick fort men när vi satt och kollade på bilder idag som vi tog i början av veckan så kändes det som att det var ganska länge sen ändå. Men det har vart en händelserik vecka faktiskt, det är inte ofta det händer saker här i Mora. Måste skriva om allt som har hänt under veckan som jag inte hunnit skriva om, får väl göra det imorgon. Sebbe fick en dalahäst som det står "kamen mot knark" på, de glömde nog bort P:et. Vi rensar ut farmor och farfars hus och då hittade de självklart massa dalahästar så Sebbe fick en med sig hem eftersom han inte hade någon. Den storleken som han fick går på några hundralappar i affären faktiskt, de där hästarna är ruskigt dyra. Jag har en rosa häst hemma, den är asball!


Sebbe petar sin dalahäst på rumpan

Fel datum

Skrivet 2008-07-28 @ 00:00:09
Jag skrev fel datum för min hemkomst, jag kommer hem den femte eller den sjätte augusti, inte den andra eller tredje. Gick runt idag och funderade på det här med datumen och hur det gick ihop för jag visste att det var den 25e i fredags och Sebbe sa att den första var en måndag så jag förstod inte riktigt hur det där gick ihop. Vilket datum saknades? Men nu har jag kollat upp hur det verkligen ligger till så nu har jag koll på datumen. Krisen är löst.

Åker hem tidigare

Skrivet 2008-07-27 @ 15:38:22
Igår kväll fick jag veta att vi åker hem tidigare än planerat, nästan en hel vecka tidigare. Kommer hem den andra eller trejde augusti. På ett sätt känns det skönt för det finns inte så mycket att roa sig med här och Sebbe åker hem idag så jag kommer ha tråkigare än tråkigast. Men det känns lite tråkigt också att åka hem för jag hade ju tänkt övningsköra intensivt de här två veckorna. En annan sak som gör det lite tråkigare att åka hem den här gången är att det här ganska säkert är våran sista sommar här i Mora. Farmor och Farfars hus som vi brukar bo i är snart reda för försäljning och då har vi ingenstans att bo här uppe. Jag säger alltid att det är så tråkigt i Mora men jag har ändå vart här minst 1,5 månad varje år i hela mitt liv så jag har ju många fina barndomsminnen härifrån. Men man saknar ju inte kon förrens båset är tomt som man brukar säga, och jag kommer garanterat sakna sommaren i Mora. Det är hur trevligt och mysigt som helst här på sommaren men det kan bli lite segt för en noll-åtta efter ett tag.

Stubinen är slut

Skrivet 2008-07-26 @ 00:19:43
Gick in på lagets hemsida i brist på annat. Har inte varit inne där sen jag åkte hit till Mora. Innan jag åkte så skrev jag att jag skulle till Mora och kommer hem runt den 10 Augusti och på grund av det så missar jag träningslägret som är i början av Augusti. Nu stod det på lagsidan att alla som inte kan vara med var tvugna att säga till senast fredag (fredag tog slut för 10 minuter sen) så att de kunde planera mat. De visste att Alexandra, Jenny och Helena inte kunde komma för att de hade sagt till. Är det någon som driver med mig eller? Det är en skitsak jag vet men jag blir så irriterad på fotbollen för det känns som att tränarna inte lyssnar på mig, och nu läser de tydligen inte vad jag skriver heller. Fint, jag är irriterad på fotbollen innan den ens har dragit igång för säsongen. Men jag kan inte rå för det. Stubinen är inte bara kort, den är slut! Jag har sagt till tränarna så många gånger att jag har haft ont på vissa ställen men de tittar liksom åt ett helt annat håll och svarar "Mm, bra.." och sen går de vidare och pratar med någon annan. Kvar har jag stått alla gånger och funderat på om de bara jävlas eller om de faktiskt ignorerar mig. Hur som helst så tappar man ju lätt humöret när man blir tillsagd att säga till när man har ont men när man väl gör det så lyssnar de inte.
Men sommarens uppehåll har vart bra för mina fötter som alltid har problem.. ska till en fotläkare när jag kommer hem till stockholm, jag har nämligen tappat känseln i halva stortån! Haha det låter så dumt men det är sant och det är obehagligt att gå, det är väl någon nerv som är i kläm. Jag hoppas att det är lätt åtgärdat.

The Dark Knight

Skrivet 2008-07-25 @ 23:38:53
Nu har vi precis varit och sett den nya batmanfilmen "The Dark Knight" här i Mora. Jag måste bara säga en grej om biosalongen här.. och ja jag menar salongen och itne biografen eftersom det bara finns en biosalong på bion här. De har lagt ner massa tid på inredningen och satt små lampor överallt och lite utstickande väggar här och var men de har totalt glömt bort att fixa air-condition? Eftersom salongen rymmer så mycket foflk så börjar alla svettas efter en halvtimme och sen rinner svetten resten av filmen. Och ni kan ju tänka er hur det luktar i ett rum fullproppat med folk som suttit och svettats i 2,5 timme! Usch!
Men nu kanske jag ska säga något om filmen, den var riktigt bra! Men man bör se ettan innan om man inte har gjort det men det går nog bra att hoppa direkt på tvåan (the dark knight). Den avlidne Heat Ledger spelar Jokern i filmen och han gjorde den riktigt bra och det verkar alla hålla med om och alla filmkritiker tycker att han borde få en Oscar, det tycker jag med! Synd att han inte kan ta emot den personligen.

Jag är tydligen en artist

Skrivet 2008-07-24 @ 23:09:38
Gästboksinlägg från playahead:

"Jag hörde din låt deen va heel cool ,,,Duu kommer bli min idol"

Min stora fråga är; När började jag göra musik?
Det är många som har fått det där om bakfoten och tror att jag är en artist och att jag sjunger i radio. Men de där som säger att de hörde min låt och säger att jag sjunger jättebra för ju bara för roliga. Det är ungefär som i dagens avsnitt av Fresh Prince, då hittade Will på en poet som hette "Raphael någonting-ghetto" och då började hans lärare direkt berätta massa saker om den där påhittade poeten och så sa han att de var riktigt bra kompisar.
Det är så fult när sånadär uppenbara lögner kommer fram...

Terränghjuling till salu

Skrivet 2008-07-24 @ 19:21:33
Idag lade mamma och pappa äntligen ut en annons på blocket för att sälja våran terränghjuling. Vi har bara använt den ett fåtal gånger när vi vart och pysslat om Pappas skog och det gör vi inte alls nuförtiden eftersom han har anställt en firma som tar hand om den istället. Jag tycker att de skulle ha sålt den mycket tidigare för det sitter fast massa pengar i den om ni förstår vad jag menar, men det har väl tagit emot att få det gjort. Det är ju lite tråkigt på ett sätt för den är skitrolig att köra och den är cool men vi köpte den för typ tio år sen och den har totalt gått 10 mil... då kanske ni förstår att den måste säljas. Anledningen till att dene säljs nu är för att farmor och farfars hus ska säljas och det var i deras källare som den stod parkerad. De satte ut annonsen på blocket vid tre tiden och satte upp lappar på ICA och Konsum och det är redan tre personer som har ringt. En är på väg hit nu för att ta en titt på den.
Vi säljer den för 40.000:- och vi köpte den för 80.000:- och den är knappt använd. Den där terränghjulingen var ett dåligt köp, på 10 mil försvann 40.000:-.


I påsarna är det oanvända snökedjor om ni undrar

Tjuvlyssnat.se

Skrivet 2008-07-24 @ 15:15:42

Var precis inne på tjuvlyssnat.se och läste lite, vissa historier är allt bra roliga!


Buss 4, Östra station

Bussen står och väntar på att släppa på folk. En tjej ~20 går fram till busschauffören.
Tjej: Vart går den här bussen?
Busschaufför: Vad står det på den?
Tjej: Gullmarsplan.
Busschaufför: Vart tror du då att den går?
Tjej: Vet inte?
Busschaufför: Kan du åka hiss?
----------

Tidig morgonbåt från Nynäshamn till Gotland

En småirriterad pappa ~38 är på väg mot toaletten med sin son ~7. De stannar vid dörren.
Pappan (surt och högt): Okej, samma regler som vanligt, inga händer i toalettstolen!
----------

Arvikafestivalen

Tjej ~16 pratar med sin killkompis.
Tjejen: Asså, jag var på en bajamaja för första gången i mitt liv idag. Visste du att det inte går att spola?
----------

Linje 114, Jönköping

Två tjejer ~15 sitter på en buss och dricker öl. Efter ett tag börjar de sluddra och fnissa åt allt. Ännu lite senare:
Tjej 1 (skriker förskräckt): FAN, VI HAR BLIVIT BLÅSTA. DETTA ÄR JU BARA 3,5:OR!
Tjej 2 (besviket): Men jag som var så full.

Fiskmördare

Skrivet 2008-07-24 @ 15:04:31
I förrgår var vi ute och fiskade lite. Efter fem minuter hade jag och Sebbe fått upp varsinn bebisfisk och min var vi tvugna att bryta nacken av för att kroken hade gått rakt igenom ögat. Vi kände oss som mördare och slutade fiska efter den händelsen. Vi tog en liten promenad och satte oss på ångbryggan istället och sen när vi hade återhämtat oss så gick vi tillbaka till mamma och Patrick och så fiskade jag lite mer. Sebbe gick bara runt och muppade sig. Vi kastade i alla fiskar vi fick och min bror fick en liten gädda, snacka om att det bara fanns bebisfiskar i sjön!

På ångbryggan

    

Pling-tåget

Skrivet 2008-07-24 @ 14:45:44
Nu har vi varit ute och åkt pling-tåget som jag kallar det. Det heter egentligen turisttåget men det plingar så i min familj har det alltid hetat pling-tåget. Det är som en guiding runt i Mora och det har blivit tradition att åka det varje år och Sebbe åkte inte det förra sommaren så vi gjorde det nu istället. Patrick följde också med, för gamla tiders skull.
Sebbe verkade njuta iallafall.

Såhär såg han ut hela resan, haha


Pling-loket

Motiverad

Skrivet 2008-07-23 @ 23:42:47
Blev lite motiverad till att övningsköra idag också.. jag kommer nämligen att få låna bilen när jag har tagit körkort!
Okej nu måste jag förklara det här från början så att ni förstår.
Vi har en vit Volvo 740 från 1989, den är alltså 19 bast! Bilen i sig är inte så skruttig för pappa har vårdat om den som ett barn så den ser faktiskt fräsch ut. Varje gång pappa är och besiktigar bilen får han massa kommentarer för hur fin bilen är och gubbarna här i Mora på bilprovningen känner typ igen honom pga av bilen. I vintras blev vi invinkade på en poliskontroll på vägen upp till Mora och polisen började nästan direkt fråga om hur gammal bilen egentligen var och påpekade att den var jättefin. Det är inte många som orkar lägga ner massa tid på en 19 år gammal volvo men det gör min pappa och därför så är han överdrivet försiktig. Han vågar inte lämna bilen på en parkering och gå in därifrån. Om vi äter på McDonalds så ställer han bilen så nära byggnaden som möjligt och sen så måste vi sitta vid ett bord vid fönstret så att vi kan hålla koll på bilen när vi äter.
Nu är det dags att köpa en ny svindyr bil för ungefär en halv miljon eftersom den antika volvon har börjat brumma endel och så har radion gått sönder. Fatta hur rädd pappa kommer vara om den bilen med tanke på hur han tar hand om volvon! Jag blir glad om jag får använda volvon när jag har tagit körkort eftersom vi ska behålla den tills min bror också tagit körkort. Men jag lär ju inte heller få lämna den någonstans så jag tänkte köpa en egen skruttbil på blocket, bara den rullar så är jag nöjd.
Men idag fick jag höra av Mamma att det verkade som att jag till och med skulle få låna den nya bilen när jag tagit körkort, jag skulle till och med få lämna den på en parkering!
Halleluja, körkortet här kommer jag!

Övningskörde idag

Skrivet 2008-07-23 @ 23:30:44
Idag var jag ute och övningskörde med Pappa. Jag tycker att det gick helt okej med tanke på att jag inte har kört sen förra sommaren. Men nu ska jag iallafall ta tag i körningen ordentligt och inte lägga av så fort jag kommer hem till stockholm. Jag och lillebror kommer typ att få köra tillsammans och det är väl kanske bra för då blir man lite tävlingsinriktad.
Idag gjorde vi massa olika grejer, bland annat start i motlut med parkeringsbroms och vanlig, parkering, backning och bara allmänt flyt. Det svåraste är att svänga, jag skojar inte! Jag blir helt galen när det gäller att svänga, tycker att det är skitkrångligt att "planera sin körning" som det så fint heter. Blir liksom lite stressad när jag sitter i bilen och brummar på fyran mot en avfart och så börjar pappa instruera mig "motorbroms, broms, koppling, växel, upp med växeln, bromsa, släpp upp bromsen" och SEN är det dags att ratta igenom kurvan. Jag ska lätt ha en bil med automatlåda!
Nej men det är bara att nöta på och vips så gör man det utan att behöva tänka på det. Men körkortet känns långt borta för tillfället, hehe.

Tunnelbanemiss

Skrivet 2008-07-23 @ 21:01:16
Usch jag fick precis veta en jätteäcklig grej. En tunnelbanechaufför hade kommit till thorildsplans station (vid min skola!) och sett en skyltdocka på spåret. Eftersom det var en skyltdocka så körde han ändå... den som körde tåget efter upptäckte att det var en människa. Då hade tåget innan kört över människan så han/hon var garanterat död då men det är osäkert om personen var död redan innan tåget körde över.
Vilken totalmiss, vad jag vet så ska förarna flytta på föremål som ligger på spåret. Tänk om personen levde, vilket dåligt samvete föraren måste ha om han får veta att det var han som orsakade personens död.
Vad hemskt att veta att någon har blivit mosad under ett tåg vid min skola, på den perrong som jag är på dagligen under skolåret.

På DN.se står det så här:
Det är stopp mellan Alvik och Odenplan efter att en person hamnat under tåget vid stationen Thorildsplan.
Enligt SL:s pressjour har Veolia beställt ersättningsbussar. Under cirka en timmes tid kommer t-banetågen att vända vid Alvik och Odenplan.

Här är en mer detaljerad artikel från Aftonbladet.

Imorgon ska jag blogga

Skrivet 2008-07-22 @ 23:31:51
Nu har jag varit slarvig och inte bloggat ordentligt på ett bra tag. Men det beror på att Sebbe är här... jag får inte blogga så mycket när jag är med honom för då är jag asocial. Jag glömmer lätt bort bloggen när jag är med honom också.. när jag är ensam är det enkelt att sätta sig framför datorn istället för att titta på tv eller göra något annat för att fördriva tiden.
Men imorgon ska jag blogga och då blir det lite om sjukhusbesök, fylla och fiskar!

"Ta boken av Sandra"

Skrivet 2008-07-20 @ 19:06:30
Jaha nu är vi i Mora. Jag somnade en stund i bilen och när jag vaknade så sa Sebbe att jag sover så fult, såg typ ut som om  jag brutit nacken... men tack för den! Vi käkade på donken halvvägs och det var bara dampmorsor där som hatade sina barn.. måste fan skriva ett helt inlägg om det.
Läste 30 sidor i teoriboken på vägen, har snart läst halva boken. Patrick och pappa är ute och övningskör.. de frågade inte om jag ville följa med. De skulle tydligen till och med fråga min storebror om han ville med (som redan har körkort!) så att han fick se Patrick köra bil. Jag var i ett annat rum och hörde när de sa allt det där i hallen, trodde faktiskt att de skulle fråga mig också innan de gick men de försvann fort. Och Mamma sa till Patrick att om han ville läsa i teoriboken så skulle han ta den ifrån mig och då sa han att han inte behövde ta den nu för det är inte lika aktuellt för honom att ta körkort som för mig. Han menade liksom att jag får ta körkort nu men han är bara 16 år och har två år kvar och gissa vad mamma svarade honom "Vadå inte lika aktuellt? Du kan ta körkort innan Sandra så ta boken om du vill läsa."
Jag ville verkligen övningsköra innan vi åkte hit men nu känns det som att jag betraktas som det svarta fåret för att jag inte har fixat mitt körkort. De verkar helt ha slutat bry sig om mig, det här med körkortet känns inte alls kul längre. Jag känner mig bara pressad och jag fattar inte varför... jag kommer ju ändå inte att få låna bilen när jag väl tar körkort.
Jag har lust att bara säga att jag skiter i körkortet och att det är deras fel för det känns som att det är viktigare för dem att jag tar körkort än vad det är för mig.
Ska jag verkligen behöva använda min lön till att ta körlektioner på en skola för att min egen familj har glömt bort att jag finns? Men det är som de säger... mellanbarnen glöms bort.

Jag ska inte åka!

Skrivet 2008-07-19 @ 12:37:59
Jag ska inte till Mora! Eller jo det ska jag men inte idag, vi åker imorgon istället. Min familj har inte hunnit tvätta eller packa så vi kunde inte åka idag. Jag och Sebbe åker i och för sig upp dit på egen hand med Sebbes bil men det är bäst att vänta tills min familj också åker.
Vi försökte omplanera lördagen igår men det gick inte så bra. Jag skulle hem till en kompis på lite krök men sen ringde Sebbes kompis Richard och försökte få med oss ut på en tur med båten. Isåfall skulle de hätma upp oss i eftermiddag och så skulle vi komma hem först imorgon eftermiddag... vi kom fram till att vi inte orkade det och dessutom så måste vi packa. Sen tänkte vi att vi kunde dra ut på krogen med några men efter att ha sovit på saken har vi kommit fram till att vi inte orkar det heller. Så jag ska hem till min kompis en stund ändå och Sebbe sover hos mig och så åker vi direkt från mi imorgon.
Shit jag måste packa ganska snabbt om vi ska hålla planerna, och jag ska vara borta i tre veckor så det är ganska surt om man glömmer någonting.

Jag ska till Mora

Skrivet 2008-07-17 @ 23:34:42
Jag borde egentligen packa nu men det orkar jag inte. Jag åker till Mora på lördag och ska vara där i tre veckor som jag är varje sommar. Nu kommer säkert mina kompisar bli förvånade över att jag ska till mora i helgen.. lika förvånade som de har blivit de andra fem gångerna jag har sagt det den här veckan...
Jag har sagt det till dem flera gånger men det verkar bara susa rakt igenom huvudet på dem. AnnaMaria och Malin har fått veta det ett antal gånge rmen de hade glömt bort det idag igen. Alla glömmer också bort att jag jobbar... jäkla massa frågande om vad jag ska göra om kvällarna för att de har glömt bort det. När jag säger att jag jobbar till elva så är jag tydligen inte så intressant längre :P Andra på jobbet drar ut med sina polare efter jobbet eller åker på hemmafest men jag bara åker hem och sitter framför tvn. Och nu ska jag till Mora och göra samma sak. Allt som allt så blir det 7 veckors sittande framför tvn, det är för mycket! Jaja det är bara att gilla läget. Jag ska försöka hålla mig kvar i Mora de tre veckorna så att jag får övningsköra massor... men om det blir för hemskt får jag väl ta bussen hem.

Sista dagen imorrn

Skrivet 2008-07-17 @ 23:20:30

Nu har jag bara en dag kvar på jobbet och sen är det bara att vänta på att de feta pengarna ska rulla in på kontot. Eller de kommer i form av en check eftersom jag inte har Nordea, dumt.
I början av veckan kände jag att jag skulle ha orkat jobba en vecka till men nu när det närmar sig slutet så tar jag tillbaka den tanken. Folket på posten börjar gå mig på nerverna, inte de sommaranställda utan den ordinare personalen. De är trevliga allihopa men endel är lite halvmysko. Posten är ett såntdär ställe som arbetsförmedlingen placerar folk som har lite problem på. En har till exempel ADHD och går runt och skriker nästan hela tiden, hans humör ändras hur snabbt som helst. Endel har sociala problem också och framstår som skumma för det. Många får betalt bara för att vara där typ.. de gör egentligen ingenting.
Han med ADHD brukar antingen gå runt och ropa "ååh vad härligt, ååh vad mysigt!" eller så svär han utav bara helvete för minsta lilla grej. Men han är glad för det mesta. En annan liten gubbe brukar var med han med ADHD och de går runt tillsammans och skrattar och ropar "ååh vad härligt, ååh vad mysigt!".
Men det hela börjar gå mig på nerverna, endel är rätt läskiga och endel jobbar inte alls utan bara står och snackar och det är skitstörande.
Hur som helst så är det sista dagen imorgon och det ska bli riktigt skönt!

Tidningsankor

Skrivet 2008-07-17 @ 13:22:44
Jag ber om ursäkt för att jag skrev att det var personen i bilen som omkom i rasolyckan i Kista. Min bror sa att det var han som dog men Sebbe har läst att det var killen som satt i lyftkranen som dog... men  han satt kvar där uppe när min familj var där och tittade. Han var inte död, han var chockskadad. Alla tidningar skriver helt olika så jag har ingen aning om vem det var som dog men någon var det iallafall.
Man kan aldrig lite på tidningarna för de skriver värsta storyn om något som de inte ens har kollat upp, så en händelse kan framstå som två helt olika beroende på vilken tidning man läser.
Ett exempel på en riktigt dålig journalistinsats var för några år sen när jag, min bror och min kusin satt i vår kusins bil på en parkering bakom en matbutik i Mora. Plötsligt kom det en kille runt hörnet och slog sönder rutan på en bil bredvid och snodde mobiltelefonen som låg i bilen. Tjuven såg inte att vi satt i bilen så vi gömde oss och sen sprang vi in i matbutiken och berättade vad som hade hänt och det var en av kassörskornas bil. Hon blev inte så glad kan jag säga.
I tidningen dagen efter så stod det att tre ungdomar hade bevittnat när en man sprang in på Konsum och slog sönder ett skyltfönster och stal en mobiltelefon. När började dem sälja mobiler på konsum... Jag fattar verkligen inte hur de lyckades få till det så i tidningen..

Surpuppan i flakenberg

Skrivet 2008-07-17 @ 01:29:46
Sebbe är ju nere i Falkenberg med sin familj nu men han verkar inte ha så roligt. Han är inte så mycket för att promenera, cykla runt eller gå i skogen. Han vill bara sola men det har tydligen vart skitväder så ingenting vill som Sebbe vill. Men han behöver inte klaga för han åker hem på fredag igen, så han borde försöka göra de här dagarna så bra som möjligt och umgås med sin familj. Han borde vara lite mer positiv. Men i och för sig så är jag precis lika negativ till allt när jag är i Mora... men min familj vill aldrig hitta på någonting så jag är bara strandad i Mora utan någonting att göra. Men man måste ju få vara en trotsig tonåring ibland, eller hur?

Den här bilden skickade han i ett sms med texten "sur"

Kändispaket på posten

Skrivet 2008-07-17 @ 01:17:53
Gissa vem jag fick ett paket till på jobbet idag... tomten! Jag satt uppe i maskinen och sorterade paket i en väldans fart, knapprade som bara den på tangenterna, och så kom det plötsligt ett paket till tomten. Det var någon som hade skickat iväg sina nappar. Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker ju att det är mer logiskt att ge napparna till kattungarna på skansen än att skicka dem till tomten... vad ska han ha napparna till liksom? Sebbe skickade tydligen också sina nappar till tomten, löjligt.
Hur som helst så undrade jag om jag verkligen skulle skicka iväg paketet.. det skulle ju till tomteboda och det är där som postterminalen ligger. Jag gick och frågade en kvinna som satt två kodplatser ifrån mig om jag verkligen skulle skicka iväg paketet. Vad vet jag, de kanske bara slänger allt som skickas till tomten. Hon tittade på mig och sa väldigt allvarligt "ja det ska du skicka.." och då frågade jag lite skeptiskt om det fanns en tomte som skulle ta emot det där och hon svarade lika allvarligt igen "jaa, absolut!". Antingen så trodde hon att jag var typ 5 år eller så har ingen berättat för henne att tomten inte finns. Men jag blev väldigt nyfiken på vart paketen till tomten tar vägen, måste nästan fråga det imorgon om jag kommer ihåg.

Daddy DJ

Skrivet 2008-07-17 @ 00:25:35
Den här låten kan jag inte tröttna på! För många år sen satt jag, Patrick och min kusin Philip framför mtv och ztv hela dagarna och väntade på den här låten. Eftersom den var ny då så kom den nästan hela tiden så det var party framför tvn hela sommaren!

Bag in da box

Skrivet 2008-07-17 @ 00:13:10

Jag kunde inte stå emot sommarplågan! Videon gör låten ännu bättre, de där killarna är ju för roliga. Jag diggar det här "Var är boxeeen? Däär är boxen." När jag kommer hem från Mora måste vi dra ut hela gänget och grilla och dricka lite en sommarkväll och lyssna på den låten och göra deras fula dans! Och så kan jag skriva "BOX" på ett linne som ett skämt... vem vill vara "BAG"? Sommarplågor gör mig på bättre humör! Sommarplågor åt alla!

ICE

Skrivet 2008-07-16 @ 13:08:50
Okej nu ska jag berätta om en ganska smart grej som mamma berättade om för något år sen. Har berättat för några kompisar om det men de verkar inte fatta eller så bryr de sig helt enkelt inte. De försöker sprida det här vidare till så många som möjligt över världen så kopiera texten och sätt den på er egen blogg också.

--------------------
ICE
Vid olyckor där den skadade inte är kontaktbar hittar vårdpersonalen ofta en mobiltelefon som tillhör offret. De letar efter kontakter som är döpta till "mamma" eller "pappa" eftersom de vill komma i kontakt med offrets anhöriga. Eftersom många tilltalar sina föräldrar med deras förnamn så finns det inte alltid en "mamma" eller "pappa" sparad i mobilen. En sjuksköterska någonstans i världen kom på att det skulle vara bra om folk hade en speciell kontakt sparad i mobilen som vårdpesonalen kunde ringa om det händer något och då kom de på att kontakten skulle heta ICE som är en förkortning av In Case of Emergency.
Så skapa en kontakt i din mobiltelefon som heter ICE och skriv in alla nummer till personen så att de ska kunna få tag på den anhöriga. Det går även bra att göra fler kontakter om man vill skriva in fler nummer, skriv då ICE1, ICE2 och så vidare.
Sprid detta vidare!
---------------------

Så nu hoppas jag att ni förstår och att ni för texten vidare. Jag har en ICE kontakt i min mobil och där har jag skrivit in mina föräldrars mobil- och jobbnummer samt mitt hemnummer.

Fönstershopping

Skrivet 2008-07-16 @ 12:40:31
När jag tänkte sova igår så hörde jag mamma och pappa snarka i sitt rum så högt att det lät genom väggen. Det låter som en griskör där det gäller att grymta högst av alla, det är verkligen helt omöjligt att sova när de väl har kommit igång. Så istället för att sova gick jag in på ASOS.com och kollade på kläder istället, de har så fina klänningar! Inför studenten behöver man ju endel klänningar och jag ska garanterat köpa min därifrån! Funderar på att köpa någon efter att jag har fått min lön. Men det är så svårt att köpa över nätet eftersom man måsta chansa när det gäller storleken.
Här är några jag tyckte var fina iallafall men jag skulle nog inte köpa vissa... som de två sista, de tror jag inte skulle passa på mig men de var fina på modellen. Om jag ska köpa någon så köper jag nog någon av de två första och den tredje, den ser så skön ut, hehe.

      

Jag tittar inte snett!

Skrivet 2008-07-16 @ 00:49:03
Träffade Andreas på vägen hem från jobbet.. honom har jag inte sett sen skolavslutningen så det var trevligt. Han hade vart inne på apoteket i kista när olyckan skedde och en som var anställd på apoteket kom springandes och grät och sa att allting hade rasat.
Jag frågade om en tjej från skolan var hos honom för någon vecka sen för jag har för mig att jag såg henne gå ner till tunnelbanan när jag var på väg hem efter jobbet. Det var tydligen henne jag hade sett och hon tror att hon hade sett mig också, men hon trodde att jag tittade snett på henne. Hon tror tydligen att jag tittar snett på henne hela tiden och att jag har feta problemen med henne. Inte konstigt att jag känner mig hatad av SP-tjejerna om de tror att jag kollar snett på dem hela tiden! Det händer ganska ofta att folk jag inte känner tycker att jag kollar snett på dem... jag börjar fundera på om jag har snea ögon? Det här med att kolla snett är så himla mobbat, sånt gjorde man när man var typ 15 år. Jag borde fixa någon "jag-tittar-inte-snett fest" där jag bjuder in alla som har fått det där om bakfoten och så kan jag visa att jag inte alls har något emot dem. Jag känner ju inte ens den här tjejen så hur ska jag kunna tycka illa om henne? Hon var på G med min kompis Nader i våras och jag sa faktiskt åt honom att satsa på henne för att hon verkade vara en vettig tjej och jag sa åt Nader på skarpen att han skulle kämpa för henne. Men hon går tydligen runt och tror att jag har något emot henne :P Too bad!

Rasolycka i Kista

Skrivet 2008-07-16 @ 00:28:00
Halv fem idag tappade en lyftkran en stor balk utanför Kista gallera där de håller på att bygga ut. Alla tidningar skriver om ett broras men det är ingen bro som har rasat och jag fattar inte hur de kan ha missat det. De håller på att bygga ut Kista galleria och ett våningsplan som går ut över en väg rasade. Utbyggnaden ligger bredvid en gångbro och den står kvar och journalisterna stod förmodligen på bron när de fotade olyckplatsen så jag förstår inte hur det kunde bli så fel. Balken som lyftkranen tappade störtade hela byggplatsen och stora betongblock landade olyckligtvis på en förbipasserande bil och föraren dog. Två andra blev förda till sjukhus och några byggarbetare (speciellt han som satt i kranen) blev chockskadade.
Jag hörde på jobbet en halvtimme efter att det hade hänt att några av gubbarna satt och pratade om det i lunchrummet och kort där efter fick jag ett sms av mamma som bekräftade att det hade hänt. Hon förklarade vart det var någonstans och då blev jag lite orolig över att min lillebror hade skadats för han brukar vara i Kista. Fick sen veta att han hade vart ungefär 50 meter från olyckplatsen och åkt skateboard med sina kompisar men de lämnade platsen bara några få minuter innan det hände. Så fort de hörde att det hade hänt åkte de tillbaka och såg hur allt hade rasat.
Då tänkte jag "Tack och lov att det inte var någon ur min familj som dog".... men personen som satt i bilen har ju också familj.. så någon familj förlorade idag en medlem, kanske en förälder eller ett syskon. Och personen dog för en så onödig sak, för att en snubbe tappade en balk, för att de inte hade stängt av gatan som gick under bygget. Min lillebror berättade att balken hade hamnat precis i mitten på bilen... det handlade alltså bara om sekunder. Hade han åkt hemmifrån fem sekunder tidigare eller kört 2 km/h snabbare så hade han klarat sig.
Jag tror inte att allt i världen har en mening... Den som tror det kan ju försöka förklara meningen med det som hände idag.
Jag sörjer med den avlidnes anhöriga och jag hoppas att de två som hamnade på sjukhus med allvarliga skador överlever.Läs mer om olyckan >här< och >här<

What ever

Skrivet 2008-07-15 @ 13:29:57
Det där med att visa hur praktiskt det är med en egen dator fungerade inte... Pappa kom nyss in "Var försiktig med att ha datorn på magen så att du inte strålar magen... och får magcancer". Typiskt! Vilken fjolla... snart får jag väl inte använda mikron heller för att den också strålar..

The First Kiss

Skrivet 2008-07-15 @ 13:26:06
Underbar bild, om man inte ler när man ser den är man hjärtlös. Sebbes matrix affisch ramlade ner i helgen, han borde köpa den här.. väldigt manlig. Affischen finns att köpa på Gallerix.

IKEA är julafton

Skrivet 2008-07-15 @ 13:06:23
Ibland är det bra att ha tid för att göra ingenting. Om jag inte skulle ha gått upp tidigare än vanligt idag och haft tid till att ligga i sängen och göra ingenting så skulle jag ha gått miste om en stor upptäckt. Det är nämligen så hemskt och sorgligt så att jag måste åka och göra någonting åt saken snarast. Mina favoritlakan har gått sönder! Haha. Nej men såhär ligger det till, vi har tre olika sängklädes-set som jag använder och nu har ett set gått sönder och det är det ända som är mitt som bara jag använder. Om jag ska ta något annat set som jag äger så blir det med snövit, prinsen, dvärgar och alla förbannade djur sm fanns i hela den sagoskogen. Jag har ett set som jag brukar ta med mig när jag åker bort på typ läger eller fotbollscuper, mitt mumin set! Fast jag vet inte vart det är och jag vägrar, verkligen vägrar att bädda min säng med snövit! Måste till IKEA och köpa nytt, har redan sett ut vilket jag vill ha. Snacka om att jag såg min chans att åka till IKEA och handla, jag älskar IKEA! Jag tycker att det är jätteroligt och längtar efter att flytta hemmifrån så att jag får mitt egna ställe att köpa möbler till. Vianca och Daniel från jobbet kom in på ett universitet i Västerås i samma klass så de ska flytta dit nu i höst. Vianca verkar finna IKEA lika roande som jag gör: "Vad kul det ska bli att åka till IKEA och känna sig vuxen och köpa typ... mattor!".

Sluta krångla

Skrivet 2008-07-15 @ 12:22:22
Jag blir ganska irriterad över att jag inte kan blogga med mobilen. Har testat allt möjligt för att det ska fungera och tillslut drog jag iväg ett mail till blogg.se och undrade varför det inte fungerar. Då visade det sig att det helt enkelt inte fungerar för vissa helt utan anledning så de ska byta leverantör av just den tjänsten men de skrev inte när, typiskt. Och nu finns ju det här nya mobile you, mer känt som myou, men det fungerar inte till blogg.se. jag tycker att blogg.se har krånglat lite för mycket på senaste tiden och så verkar det som att de har problem med att hålla sina avtal med deras partners. Men jag tycker ändå att blogg.se är bättre än andra bloggsidor som t ex blogspot som jag hade förut. De sidorna är rörigare och saknar funktioner som är ganska självklara. Ett stort plus med blogg.se är att man kan göra om sidan hur mycket som helst och få den precis som man vill ha den. Men krånglandet måste sluta!

Herregud jag vet inte vad jag skriver om... jag saknar väl inspiration eftersom det inte händer så mycket om dagarna.

Jag vill ha en hund

Skrivet 2008-07-15 @ 11:29:39
Nu är Sebbe på väg till falkenberg, snyft. Nerå men jag jobbar ju tills han kommer hem så det är ingen fara. Han skulle inte ta med sin laptop på resan och han tog med den hem till mig igår så imorse kom jag på idén att jag kan ta hand om den under hans resa, haha. Så den här veckan skulle jag vilja visa mamma och pappa hur praktiskt det skulle vara om jag fick en laptop men jag jobbar ju och de ligger och sover när jag kommer hem så den planen fungerar inte. Jaja jag ska väl snart köpa en laptop... om ungefär en månad. Vi räknade ut att jag kommer få ut cirka 13 lök efter skatt och då kan jag ju köpa en dator för 6-7 lök och ändå ha pengar över. Zandra funderar på att köpa en hund för sina pengar, hon vill ha en vakthund eftersom de har haft inbrott två gånger i sitt nya hus. Så en amstaff vid dörren som börjar skälla när det kommer någon och väcker hela familjen skulle nog göra susen. Jag har börjat tjata om en hund här hemma igen. Jag var helt galen när jag var liten och ville ha en hund men då sa mamma och pappa nej eftersom vi var i mora så ofta och det är inte så kul för en hund att sitta i en bil utan AC i fyra timmar. Men nu ska farmor och farfars hus säljas och resultatet av det blir att vi inte kommer åka dit speciellt ofta. Så nu måste de hitta på en ny bortförklaring. Min familj skulle må bra av en hund, vi är husdjursmänniskor allihopa och mamma har hade alla möjliga djur när hon var yngre och hon har haft sex hundar så nu borde jag iallafall få en! Och pappa är ju hemma hela dagen minst varannan dag och då skulle han kunna ta en promenad med hunden och när han jobbar så kommer han ändå hem vid lunch.
Sitter och kollar på hundar på blocket då och då, så söta! Men jag vill ha en hund i golden retriever size och gärna en blandras.. jag är inte intresserad av att ställa ut hunden så då spelar det ingen roll om den är en blandras.
Så typiskt att Sebbe är pälsallergiker...

Ingen post

Skrivet 2008-07-14 @ 23:25:17
Åååh vilken seg arbetsdag det har varit! Det fanns nästan ingen post alls att sortera så vi satt mest tysta som möss och stirrade ut i ingenting i väntan på en ny postbil. Fick tack och lov sitta i maskinen och koda två pass och där fanns det lite mer att göra. Om det ska vara såhär hela veckan blir jag galen. Det är ju bra på ett sätt för jag får betalt för att göra ingenting men jag blir så rastlös när jag inte har någonting att göra.

Jaja, Sebbe är här nu och han ska upp kvart över sju imorgon och åka till falkenberg så jag ska umgås med honom nu.

Sjukanmälan

Skrivet 2008-07-14 @ 12:58:35

Ringde just till jobbet och kollade upp när jag började och jag började tack och lov halv fyra den här veckan också. Hade blivit irriterad om jag skulle ha börjat fem den här veckan för jag behöver pengarna så jag jobbar gärna längre. Försökte först att ringa till chefen men han är tydligen på semester och kommer tillbaka i mitten på augusti, skitbra! Hittade nummret till sjukanmälan och testade det istället. Har hört att alla andra på jobbet har sagt att de är så jäkla stressade på sjukanmälan så de typ lägger på innan man har hunnit säga sitt namn. Bara för det så var jag beredd på att köra ett snabbt samtal så det första jag sa var "Hej, jag vill inte sjukanmäla mig!" bara för att de inte skulle lägga på och sjukanmäla mig fast det inte ens var därför jag ringde. Han som svarade gick säkert på droger för han var hur speedad som helst och man blev helt yr i huvudet av att han pratade så fort. Men nu vet jag när jag börjar iallafall, skönt!

He stumbled on my profile

Skrivet 2008-07-14 @ 12:48:35
Titta vad jag hittade i min inbox på facebook från en snubbe i New York:

i just want to meet a super sexy babe from sweden to teach me the language... hehehehe...

anyway, i kinda stumbled on your profile and i wanted to say hello.. im all about making new friends.. so hit me up and we'll chat...

Ja herregud... vissa utnyttjar facebook maximalt. Jag hatar när man får massa relationsförfrågningar av folk man absolut inte känner som bara vill ha en massa kontakter på facebook. Sen så står det alltid att man har några vänner gemensamt och då har människan addat några av mina kompisar också och de har accepterat, haha. Jag förstår inte varför man ska acceptera massa folk man inte känner... då blir kontaktlistan bara en stor röra.

Plats i sängen

Skrivet 2008-07-14 @ 01:47:02
Nu är det nog dags att sova, var jättetrött hemma hos Sebbe men sen piggnade jag till när jag kom hem. Får iallafall mycket plats i sängen inatt när Sebbe inte är här, det är lite problematiskt att ligga två i en 90-säng ibland faktiskt. I jul ska jag önska mig ett större rum så att jag får plats med en större säng!

Men vi ska trängas i sängen imorgon igen för då hämtar han mig från jobbet. På tisdag åker han till Göteborg med familjen och kommer hem på fredag kväll så vi måste egentligen trängas för hela veckan i morgon, hehe.
Godnatt folket!


Långhårig pojkvän tar upp plats i sängen

Banner

Skrivet 2008-07-14 @ 01:25:10
Ska fixa en liten banner och lägga upp på alla sidor som jag är registrerad på... men jag vet inte vilken jag ska ha.
Sebbe tycker att det ska vara en bild på mig med men lite färg kanske är roligare?

Vilken ska jag ha? Jag tror att jag lutar åt blomman faktiskt.

Jobb imorgon igen

Skrivet 2008-07-13 @ 23:46:47
Imorgon är det dags att jobba igen. Jag hoppas att veckan går fort eftersom det är min sista vecka och nu har ju alla som jag hängde med slutat så det kommer bli lite tomt. Den stora maskinen, som heter klumpsorteringsmaskinen, är igång igen den här veckan och jag hoppas att jag får sitta där endel för då går dagarna lite snabbare. Förresten så måste jag ringa chefen imorgon och kolla om vi börjar halv fyra eller klockan fem... För det har vart halv fyra nu när maskinen har varit avstängd. De är ganska dåliga på att informera oss på posten faktiskt, allt är en enda stor röra.
Kan ju hoppas på att det är lite post de här veckan för då sitter man och gör ingenting i väntan på nästa postbil..


Zandra och jag i väntan på en postbil

    
1. Daniel och Vianka
2. Vianka och Zandra

Stackars man

Skrivet 2008-07-13 @ 23:33:51
Nej haha det här var roligare, kolla vid ungefär 1.50 där en fotbollsspelare har skadat sig. Hahahaha!
Resten är inte lika roligt... och början är bara äcklig tycker jag... stackars unge.

G-string humor

Skrivet 2008-07-13 @ 23:28:46
Haha det här tyckte jag var lite roligt :)

Kalas

Skrivet 2008-07-13 @ 23:20:48
Igår firade vi äntligen Zandras födelsedag. Det blev tjejmiddag hemma hos AnnaMaria och sen for alla iväg åt olika håll. Vi åt kyckling och ris med café-de-paris sås, inget komplicerat. Det var mysigt men det blev lite kallt mot slutet när vi hade ätit upp efterrätten. Zandra skulle egentligen cykla hela vägen till AnnaMaria för att hon hade lånat hennes cykel men hon bad om skjuts så jag och Sebbe åkte till jakobsberg och tryckte in Zandra och cykeln i Sebbes lilla bil och åkte tillbaka till kista med en halvöppen baklucka.
Sen åkte jag in till stan för att gå på krogen med Karro. Vi drog till Huset i gamla stan och det var mycket folk som vanligt men musiken var inte på topp måste jag säga. Det var mest robotdans och hoppa-hoppa som gällde. Blev fotade men den bilden tänker jag faktiskt inte lägga upp här för jag ser ut som ett spöke, såg bilden nyss och jag blev rädd för mig själv. Det ser ut som om jag har mascara under ögonen... pinsamt!


Haha Zandra ser ut som Gollum där bak i bilen!

Styla din mens?

Skrivet 2008-07-13 @ 23:06:08
En sak som jag har tröttnat på nu på TV är alla reklamer för bindor och tamponger. Först kom den här reklamen med OBs tamponger där de säger att det är bekvämare att sova med tamponger istället för bindor... men nästan alla tjejer vet väl att det inte är bra att sova med tamponger? Muttan måste luftas! Sen började Libresse att färglägga plasten runt sina bindor så att ser ut som någon förbannad dagisteckning och deras slogan är "Gör det lite roligare att ha mens". Ursäkta mig men de ända som kan roas av det där måste ju vara småbarn som klistrar upp bindorna på väggarna för att de inte vet vad de egentligen är till för. Och varför ska man ha stylade bindor? Det är ju inte direkt så att man sitter på tunnelbanan med sina polare och jämför hur de ser ut...  "Jag har hästar på mina.... nej men gud vilka fina blommor du hade på dina då! Vad heter den förpackningen?" Lägg av!
Och nu har Always också börjat ta efter alla andra märken.. deras nya reklam handlar om typ allt annat än mens och så säger rösten att de har gjort bindan extra bra för att förbättra de där dagarna när den behövs. "Have a happy period. Always!" lyder deras slogan. Är det någon som har testat de där de där superbindorna som gör en så otroligt lycklig? Läkarna kanske ska ge ut Always bindor istället för antidepressiva medel.
Med lite efterforskningar och enkel huvudräkning så kostar bindor och tamponger oss kvinnor närmare 20 000:- under en livstid. (Räknat med att man har mens i 40 år och då gör man av med ungefär 10 000 bindor/tamponger)

Och ändå är det kvinnorna som har lägre lön... tänk vad killarna gör med de där pengarna..

Tre veckor avklarade

Skrivet 2008-07-12 @ 01:08:05
Nu har alla roliga slutat på jobbet. Det är bara jag och några stackare som har en vecka kvar att jobba. Viktor som började samtidigt som mig är iallfall kvar och han är schysst. Snackade en hel del med hans kompis Tomas idag också.. han spelar tydligen fotboll i Viksjö och de åkte vi ner till tivoli cup i danmark med... så vi har suttit på samma buss i flera timmar och bott på samma skola i en vecka för två år sen... världen är allt bra liten. Känns sorgligt att de andra slutar nu.. jag och Zandra blev så bra kompisar med Vianka från norrtälje. Hennes pojkvän, Daniel, jobbade också på posten och Vianka bor hos honom nu i sommar och han gick tydligen på thorildsplan och tog studenten i år... jag har aldrig sett honom föruut och han har inte sett mig. Jag säger det igen: världen är allt bra liten.

Ska skriva mer senare för just nu tvingar Sebbe mig att kolla på "The Ring 2" och jag kissar nästan på mig av rädsla trots att han berättar allt som kommer att hända och säger till när jag ska kolla bort.

Bajsmannen is here!

Skrivet 2008-07-11 @ 01:10:46

Patrick har alltid massa roliga historier att berätta när han har vart ute med sin kompisar och det är alltid den minsta killen Jann som det handlar om. Eller han är inte så liten längre men jag minns honom som liten.. från den tiden innan han kom in i målbrottet och lät som en liten bebis när han ringde och frågade efter Patrick. Har hört massor om honom, en gång hängde han upp och ner i en klätterställning av en olyckshändelse. Det var när killarna gick i lågstadiet och jann hade på något sätt fastnat hängandes upp och ner i klätterställningen när de lekte och så tog rasten slut och alla glömde bort jann och sprang iväg. När Patrick kom runt hörnet från fotbollsplanen hittade han Jann hängandes upp och ner i ett ben ropandes efter hjälp. Patrick garvade som jag vet inte vad när han berättade det där och det slutade med att han låg på golvet i köket och kippade efter luft samtidigt som han skrattade.
Jann trodde också att köttsår hette kotlettsår... fråga mig inte varför!
Den här bilden tog dem här om dagen när de var ute. Jann tog två bajspåsar från sånnahär behållare som finns på fältet för att hundägarna ska plocka upp hundskiten och inte skylla på att de glömt påsarna hemma. Han satte den ena påsen på huvudet och sen satte de fast en blomma högst upp och så åkte han fram och tillbaka på sin skateboard och lekte stålmannen.

Jag tycker mer att han ser ut som någon slags bajsman. Stadsdelen kanske kan anställa honom som det... då kan han se ut sådär och sitta i buskarna nere på järvafältet och hoppa ut och skrämma alla hundägare som låter sina jyckar bajsa obegränsat på vägarna och gräset utan att plocka upp det..  Det låter väl som en bra idé?


Jann som stålmannen

Lillebror..

Skrivet 2008-07-11 @ 00:43:45
Nu sitter min lillebror och läser min blogg, satan då kan jag inte skriva massa skit om honom. Har ju redan raderat 50% av alla inlägg för att bespara honom några tårar... hehe nej skojar bara putte.
Han kanske är inne här för att jag frågade om jag fick lägga upp en bild på hans kompis... ska nog ta och göra det snart så att ni får se vad de håller på med när de är ute och "leker".
Nu saknas det bara att mamma börjar läsa min blogg också så är vi som Sebbes familj där 75% av familjen läser min blogg... yeay!

inget krig

Skrivet 2008-07-11 @ 00:15:06

Han överdrev tydligen när han sa det där om tredje världskriget... men det fattade ju inte jag, hehe. Aja nu är faran över.. Synd för er skadeglada stackare som hoppades på ett rejält bråk.
Får faktiskt lite dåligt samvete när jag ser de 10 söta smsen från Sebbe som jag inte svarade på för att jag var arg, well well.


Det här inlägget skrev jag innan jag gick till jobbet men det publicerades tydligen inte. Här är det iallafall flera timmar senare.

Raderat

Skrivet 2008-07-10 @ 13:08:43
Inlägget om gårdagen är raderat, det var inte uppskattat om man säger så. Han skrev i ett sms att han kommer och hämtar mig efter jobbet och så startar vi tredje världskriget... låter ju lockande.

Knytkalas

Skrivet 2008-07-09 @ 14:08:46
För en gångs skull har vi planerat helgen i tid och det verkar faktiskt som att planerna kommer hålla den här gången, haha. Vi ska nu äntligen fira Zandras 18 årsdag... nästan en månad för sent, stackars zäta hon måste känna sig lämnad. Vi ska ha knytkalas hemma hos AnnaMaria och sen så ska iallafall jag ut, de andra kanske skulle på fest eller någonting. jag och Zäta pratade om att se Sex and the city filmen på bio innan middagen men vi får väl se hur många som har råd och vill följa med. Det blir en riktig tjejkväll med andra ord. Det som det garanterat kommer bli kaos med är själva knytkalaset... alla måste ju ta med sig olika grejer för att det ska bli en bra middag. Men jag har ett förslag om hur det ska bli perfekt och jag hoppas att de andra läser det här nu; vi fixar klyftpotatis, sallad, ris och pasta och sen så får alla ta med sig lite tillbehör till det. Någon kanske tar med sig någon kycklinggrej medan någon annan tar rostbiff eller något liknande. Jag kanske kan tvinga mamma att visa hur hon gjorde de där köttgrejerna inlindade i bacon för de var riktigt goda!

Jag vill inte opereras

Skrivet 2008-07-09 @ 13:38:26
Jag har suttit och studerat mina fötter ett tag nu och kommit fram till att mina knölar som inte ska finnas där bara blir större och större. Jag vet inte vad det heter men jag håller på att få så kallade "kärringtår", det är när stortån börjar böja sig mot de övriga tårna och då får man en knöl på foten som inte ska vara där. Erik har också så men hans fötter och händer är allmänt missbildade så han är van.. han fick ett par speciella sulor som skulle förhindra att det blev så illa att han behövde operera och hans är värre än mina. Jag ska till en läkare i slutet av sommaren kom jag och mamma fram till så vi ska väl boka tid snart. Jag är jätterädd för att jag ska behöva operera för det gör ont som satan eftersom de kapar bort en bit av benet (knölen består av ett förstorat ben typ). Malins mormor hade gjort det där och hon gjorde en fot i taget, snacka om att man kommer vara handikappad hur länge som helst då! Om man tänker sådär så vill jag itne operera men på ett sätt skulle det vara skönt att få det gjort för jag får så ont på de där knölarna när jag har skor på mig. Om jag går runt nu när jag är 18 år och får ont i fötterna pga av ett par växande knölar så lär jag ju vara rullstolsbunden vid 40 om jag inte gör någonting åt saken.
Det här som skulle bli mitt friska år nu när jag vart sjuk så mycket... jag orkar inte operera fötterna då. Alltid är det någonting...

kortkort

Skrivet 2008-07-09 @ 00:57:35

Slutade jobbet kvart i elva idag, typ senaste någonsin. Vi brukar alltid sluta kvart över tio eller typ halv elva och det är skönt för då hinner man med bussen och så kommer mna hem tidigare. Idag och igår har jag missat bussen från terminalen och väntat på tunnelbanan i minst tio minuter, då tar det mycket längre tid att komma hem! Men det känns ändå fel att klaga eftersom vi har betalt till elva... men man har ju blivit så van vid att sluta tidigare.

Blev väldigt glad när jag kom hem och upptäckte att mamma hade lagat mat, woho nu slipper jag svälta! Nej skojar bara men det var lite roligare mat till skillnad från de senaste dagarna med pasta och falukorvkorv, köttbullar, potatismos och så vidare. Det var en ny grej och det är nästna som tacos. Det är en köttbit inlindad i bacon som man blandar med ris, tacosås, sallad och turkisk yoghurt och sen lindar man in det i ett tortilla bröd. Det ska jag garanterat ha med till jobbet imorgon!

Nu är det dags att sova, godnatt!

Style by Sandra

Skrivet 2008-07-08 @ 02:37:25
Okej jag fastnade lite med den där bankkortsgrejen och började leka med deras program där man kan se hur ett kort med en egen bild skulle se ut. Detta är vad jag fick fram av mina bilder. Sen slutade min print screen tangent fungera, bör jag se det som ett tecken att jag ska sluta leka?
Om någon ska fixa ett nytt bankomatkort så är det bara att höra av sig, jag har massvis med bilder att leka med!

Vilken är er favorit?

 
 


1. Mammas orkidée
2. Solnedgång i Idre
3. Mitt experiment i kemin fotat uppifrån
4. Solnedgång från min balkong
5. Turkiet!

Visa eller Mastercard?

Skrivet 2008-07-08 @ 01:39:23
Imorgon tänkte jag ta mig i kragen och gå till handelsbanken för att byta bankkort. Jag har bara Maestro och det är det ända kortet som vissa affärer inte tar emot.. På arlanda tog de inte emot mitt kort. Nu när jag fyllt 18 så kan jag skaffa ett mastercard eller ett visakort så det ska jag se till att göra. Ännu en bra anledning till att uppgradera mitt kort är att jag får ett snyggare kort då, maestro är så fula! Jag vill ha ett Visa för de är snyggare är mastercard men mamma kommer säkert vilja att jag tar ett mastercard bara för att hon har ett sånt. Men sen upptäckte jag att om man tar master så kan man styla det själv och ha en av sina egna bilder på kortet, läckert! Så det blir lite svårt det här.

Det är ju faktiskt väldigt viktigt att ha ett moderiktigt bankkort.... eller? Haha.

Bilden visar ett fult Maestrocard

In your face PA

Skrivet 2008-07-08 @ 01:12:57
Nu måste jag ta mig ett rejält snack med playaheads admins. De har typ blockerat min blogg från att komma upp på topplistan över de mest lästa inläggen! Snacka om att döda min hobby lite halvt, att blogga alltså. De senaste inläggen som har flest läsare kommer upp på en lista och jag har fan så många fler läsare än den som ligger sist på listan men kommer min blogg upp där eller? Nej! Jag som faktiskt har hållt mig aktiv på playahead lite extra under sommaren och publicerat ett inlägg om dagen i min gamla blogg där... det är dåligt! Skrev till mange på msn igår men han var inte vid datorn... eller så ville han bara inte svara, haha. Men nej jag känner mig faktiskt lite sviken :P

Så vet ni vad mange och jonas... jag tänker börja hänga på lunarstorm!

Hahahaha min nattliga humor!

Ett onödigt inlägg

Skrivet 2008-07-08 @ 01:06:51
Pratade med Sebbe som vanligt på vägen hem från jobbet. Brukar vanligtvis käka en varmkorv med bröd (seriöst) och sen hoppa ner i sängen för att sova. Idag blev det inte så, jag åt en toast istället för korv bara för att jag ville krångla till det. Haha nej det var inte det jag ville komma till men det är sant om det är någon som är intresserad (hoppas inte) men den stora händelsen är att Sebbe somnade innan jag ens käkat upp! Då var det inte så roligt att lägga sig för det är skönare att somna med Sebbe i andra änden, det blir nästan som att han är här bara det att jag får ha min 90-säng helt för mig själv. Fast han brukar snarka eller andas alldeles för högt så jag vaknar stup i kvarten och kan inte somna ordentligt förrens min mobil laddat ur och samtalet bryts. Gud vad våra nattsamtal inte låter logiska nu när jag skriver om dem... Det hela slutade iallafall med att jag blev jättepigg och fastnade här framför datorn. Jag har gjort det stora misstaget och startat upp media player med partymusik så nu lär jag ju bli uppe hela natten.
Det skulle vara skönare att ha en egen dator inne på rummet och om ungefär en och en halv månad kan den drömmen bli sann! Då får jag min lön och då ska jag minsann köpa en laptop! Tror jag iallafall... känns lite tråkigt att bränna av en månadslön bara sådär.

Kan ju avsluta det här inlägget med att berätta att min 16 åriga lillebror just nu hoppar omkring i kallingar och t-shirt med ett lakan runt om sig och leker.. hmm... batman?

Tjaffs på jobbet

Skrivet 2008-07-08 @ 00:48:05

På jobbet är det ett gäng tjejer som tror att man får ta rast hur man vill, de är hur långsamma som helst och allt de gör är fel. Idag slängde de post till etiopen, england m.m. i stockholmsposten och det är ju skitirriterande att när de väl jobbar så gör de bara fel!
Vår handledare har noll koll så han vill veta om någon inte sköter sig och jag frågade vad nattarbetarna hade för rastschema, de där tjejerna kanske bara tog rast som deras handledare hade sagt åt dem att göra. Men vår handledare Tommy ville veta vilka det var så han skulle kunna kolla vilket schema de hade. När vi skulle gå hem så stannade jag vid honom och berättade att det var de där två tjejerna i röd och brun tröja. Det fanns två tjejer med röd tröja så jag sa att det var hon med adidas tröjan. Självklart så går det precis förbi en tjej då som också har en adidaströja. Hon stannar och försöker tjuvlyssna men det märkte ju jag så jag avslutade samtalet och gick därifrån. Sen kom hon fram till mig när jag stod vid mitt skåp och sa med attityd "Ursäkta, sa du någonting om mig där nere?". För det första så var det inte henne jag snackade om och för det andra så ska hon inte lägga sig i mina samtal med handledaren. Det kändes som värsta påhoppet så jag kom hastigt på en lögn och sa att jag menade hennes kompis i röda tröjan och jag sa att vi glömde att kontrollstämpla burarna som hon stod vid och jag tänkte att handledaren kanske ville veta det. Hon fattar säkert att jag ljög för jag tyckte att det var en obehaglig situation och det syntes säkert i min blick.... och dessutom så förklarade jag inte det där med adidas tröjan så nu verkar det ju verkligen som att jag pratade om henne. Rörigt! Jag sa inte sanningen till henne eftersom hon verkade vara kompis med de som jobbar som åsnor. Hoppas att hon bara jobbar den här veckan så att jag slipper oroa mig för att bli nerslagen, hehe. Den här veckan klarar jag mig eftersom hela mitt gäng jobbar, men nästa vecka slutar de. Daniel hörde tack och lov hennes attitydsfråga så förstår problemet.

Han knäckte nöten

Skrivet 2008-07-07 @ 01:07:43
Helvete! Tobbe knäckte gåtan på en gång, man stänger bara av vattnet. Alla klarar tydligen av den förutom jag! Jag klarar inte av gåtor med så enkla svar för jag tror alltid att det ska vara jättekomplicerat och försöker vara smart. Men man måste ju ge de primitiva tänkarna en chans att glänsa ibland, hahaha nej jag skojar bara.

Min brorsa ställde tre gåtor på en gång förr som jag inte klarade:
1. Hur får man in en giraff i ett kylskåp?
svar: man öppnar dörrenoch stoppar in giraffen.

2. hur får man då in en krokodil i kylskåpet?
svar: Man öppnar dörren, tar ut giraffen och stoppar in krokodilen

3. Det var fest i djungeln, vem var inte där?
Svar: krokodilen för han satt i kylskåpet.

Det där var mina värsta minuter i livet, jag kände mig så puckad!

Lös gåtan!

Skrivet 2008-07-07 @ 00:17:21
Hittade en gåta på nätet... den som löser den får en puss! Jag klarade inte av den förrens jag läste svaret kan jag säga, min gissning var helt åt helvete men intressant. Gör ett försök och skriv din lösning som en kommentar, det blir kul!
Man får vara anonym!

Gåta:

Du är ensam i ett rum utan någon utväg alls, inga dörrar, inga fönster, inga hål, eller något liknande. Du kan alltså inte komma ut. En kran är på. Om 3 minuter kommer rummet vara fyllt av vatten och du kommer drunkna. Det enda du har är kläderna du har på dig, en säng, en kvast, en penna och en bok som handlar om insekter. Vad gör du för att rädda dig själv?

Nyinköpt på rea

Skrivet 2008-07-06 @ 20:19:13

Jag var i Kista och kollade in rean igår och gjorde flera kap! Allt jag köpte var det minst 50% rea på. Jeansen är från Sisters och resten är köpt på vero moda. Är jätteglad över jeansen, jag brukar ha så svårt att hitta bra jeans och jag tyckte att de här var rätt coola också. Det finns massor med coola detaljer på dem också och med klackar blir det hur läckert som helst! T-shirten är från herr avdelningen men jag tyckte om stora tröjor och den föll mig i smaken. Sebbe köpte en likadan, vi får se till att inte använda dem samtidigt, hehe.

       


1. Bikini, 64 :-  (ord. pris 129:-)
2. Jeanskjol 115:-  (ord. pris 229:-)
3. T-shirt 30:- (ord. pris 100:-)

 
Jeans, G-star raw 599:- (ord. pris 1199:-)

Oväntad utgång

Skrivet 2008-07-06 @ 19:09:42
Efter bion drog vi till stan för att möta upp Sebbes polare och sen så drog vi till toxic och kom hem först klockan fyra på morgonen, lite oväntat måste jag säga. Vi var ju lite halvtrötta efter bion men vi klarade av kvällen. Vi blev fotograferade av en vimmelfotograf och jesus vad det syns att vi är trötta. Sen stör jag mig på att jag alltid gör samma fula min på alla foton på krogen, jag förvandlas till ett stelt miffo så fort de kommer med kameran. Det är richards händer i bakgrunden förresten..

Jiddra inte med Zohan

Skrivet 2008-07-06 @ 18:53:45

Jag och Sebbe gick på bio igår och såg filmen "Jiddra inte med Zohan". Ville gärna se Sex and the city men vi pratade om att se den tillsammans hela tjejgänget så nu hoppas jag verkligen att vi ska det eftersom jag inte såg den igår! Träffade Malin och Micke uppe vid bion när vi skulle köpa biljetter, de skulle se sex and the city. Jiddra inte med Zohan var iallafall rolig, det är en komedi med Adam Sandler och jag rekommenderar den verkligen! Men det är rätt mycket sex i filmen för han Zohan tackar alla med genom att sätta på dem. Jag hade inget poblem med allt sex om man tänker på filmen för det var roligt gjort och man såg ingenting men det som störde mig var att den lilla killen som satt en stol ifrån mig garvade hejdlöst när det handlade om sex... och han var där med sin pappa! Det kändes på något sätt som att han var för liten för att garva åt sexskämt, hehe.

Han har köpt ännu en mobil

Skrivet 2008-07-05 @ 14:41:26
Sebbe köpte en mobil den 22 maj och jag skrev ett inlägg då om att jag tyckte att det var ett dåligt köp och att han skulle ångra sig. Det inlägget kommer du till om du klickar >här<. Igår när jag mötte upp honom i stan vid ett-tiden så visade det sig att han hade köpt en ny mobil och sålt sin andra utan att säga något. Han sa väl ingenting eftersom han visste att jag inte tyckte om det. Han hade inte ens haft sin sony ericsson i två månader och nu har han redan köpt en ny... Killen byter ju mobiler som andra byter kalsonger. Han är så slösaktig och det är därför som jag tycker att han är dum som köper så mycket onödiga grejer hela tiden, han måste ju hushålla med pengarna om han någonsin ska kunna flytta hemifrån och ta hand om sig själv. För någon dag sen köpte han en iPod touch förresten... trots att han redan hade en iPod. Är det någon som förstår varför jag blir irriterad?

Den här har han köpt nu iallafall, lägger väl upp en bild på en ny mobil om cirka två månader igen... Men den här bilden är bara en prototyp så den är fulare än mobilen.. men mobilen är inte snygg i verkligheten heller!

Det är okej att killar är otrogna

Skrivet 2008-07-05 @ 13:58:11
Läste en artikel som heter "6 myter om sex - endast en är sann" och jag blir ju fan irriterad, det måste ha vart en kille som har skrivit den! Kolla bara på det här:

1. Om din kille är otrogen så älskar han dig inte
FALSKT

Om du och din partner kommit överens om att leva i ett monogamt förhållande är det klart att det inte är bra att vara otrogen.  I så fall är otroheten ett tecken på att din partner inte respekterar er överenskommelse.

Tänk på: En affär behöver inte automatiskt betyda att killen inte älskar eller är kär i dig. Det finns par som tar sig igenom en otrohetsaffär.

Varför är den där myten riktad till tjejer för? Okej jag är ingen feminist men tjejer kan ju också vara otrogna men här framstår det som att bara killar är otrogna och det är okej. Killarna älskar oss ändå, man kan ju göra misstag. Vilket jävla skämt! Ursäkta mig men vad är det här för skit? Det här är ju som Coca Cola Zero reklamen, "break-up, as it should be".

Sen fattar jag inte det här med folk som förklarar ett snedsteg med "det var inte meningen". Man råkar inte ha sex med någon annan, man råkar inte gå hem till någon annan för att sova och så vidare... Jag tycker att det är fel bara att hångla med någon annan om man har en pojk-/flickvän... om man gör det så är det väl antagligen för att man vill ha någon ny eller att man tycker att sin partner inte duger... säg det då! Är det så svårt att avsluta förhållandet innan man börjar bete sig som en singel på krogen?

Heja bussförarna!

Skrivet 2008-07-05 @ 12:59:06
Läste om strejken på jobbet igår för jag har inte riktigt fattat varför de strejkar men jag antog att de har all rätt att strejka. De som blev intervjuade sa att de först och främst vill ha 11 timmars dygnsvila och bättre raster, förhöjd lön var inte så viktigt.. det kom i andra hand. Som det är nu så kan de jobba till åtta på kvällen och sen börja jobba klockan fem på morgonen igen, de hinner knappt äta middag när de kommer hem utan går och lägger sig direkt.
Rasterna som förarna får är på platser utan toalett och kök så maten de har med sig ligger i bussen tills de har rast och så får de äta ljummen mat... det är ju förjävligt!
Och sen får de köra riktigt risiga bussar också. Jag har hört att SLs vinterdäck inte alls håller måtten, de är hur slitna som helst men ändå så köps det inte in några nya. Då riskerar ju SL både förarens och passagerarnas säkerhet, och hur kul är det att köra en buss med nerslitna vinterdäck när det är halka ute?
Busstrafiken är ju väldigt viktig och nu när det tjatas så om miljön så borde man ju belöna de som gör det möjligt för folk att samåka i sådana stora "portioner". Jag tycker lätt att de ska strejka längre, de ska visa vart skåpet ska stå!

Favoritlistan.se

Skrivet 2008-07-04 @ 13:54:59
Nu har jag ragistrerat mig på ännu en sida. Det här börjar kännas som det gör med medlemskort i olika butiker, det blir för mycket!
Den nya heter favoritlistan.se så klicka på den lilla ikonen till vänster och rösta på mig! Eller gör det enkelt för dig och klicka på den stora saken här i inlägget, hehe.

Topplista Favoritlistan.se

Jag tycker att passagerarna ska strejka!

Skrivet 2008-07-04 @ 13:07:42
Är det någon som har drabbats av buss-strejken? Det har inte jag.. eller jo bussen från västra skogen till postterminalen går inte men det tar bara 7 minuter att gå så det brukar jag göra ändå. Det är väl bara när man ska hem på kvällen som det kan vara trevligt att åka buss men sak samma, vi har sällskap allihopa så det är lugn. Blev ju lite nervös när strejken skulle börja för en tjej på jobbet, Pegita, berättade att en tjej som jobbade där på vintern blev våldtagen på vägen upp till västra skogen. Efter det sattes det upp lampor längs den väg som vi går.
Jag tycker nästan att det är lite skönt att det är strejk för då är det inga högljudda bussar som brummar förbi mitt hus och väcker mig på morgonen. Men det är ju väldigt jobbigt för många på jobbet att komma dit eftersom de måste gå långa sträckor för att komma till tunnelbanan/pendeln.
Men nu när busschaufförerna strejkar så borde vi som åker med SL strejka när bussarna börjar köra igen. Har ni hört att man kan få böter om man inte har säkerhetsbältet på sig på bussen? Om det finns bälten så måste man använda dem. Om det kommer en kontrollant på bussen och ser att man inte har bältet på sig får man 1400:- i böter (är osäker på summan men det är över tusenlappen iallafall). En på jobbet berättade om en kompis som gick på bussen och så gick det en kontrollant bakom honom och så satte sig killen ner och innan han ens hade hunnit sätta på sig bältet så fick han böter, helt sjukt. SL börjar bli pinsamt, de försöker dra in pengar på alla möjliga sjuka sätt. Och hur många har blivit informerade om att man få böter om man inte använder bältet på bussen? Jag fick höra det av mamma som hörde det av en kollega. Jag tycker att det är jättefult att springa runt och ge folk böter när de inte ens har informerat om det.

Jag orkar inte

Skrivet 2008-07-04 @ 11:58:29
Fick en kommentar om mitt facebookproblem, att man kan stänga av mailfunktionen. Javisst kan man det men det orkar ju inte jag göra, facebook är en ända stor röra för mig för jag loggar bara in och ut där. När jag lägger till nya funktioner nu så ör jag så att jag inte får mail men jag hade ju så mycket annat innan det som jag inte rokar fixa.. Är det någon som vill ha mitt lösenord som han fixa det där åt mig? Haha.

Bror vill shoppa

Skrivet 2008-07-04 @ 11:54:40

Patrick skickade ett mms till mig på jobbet igår med en bild på en keps som han undrade om han skulle köpa. Det var en sånhär New York keps som var svart och orange. Jag gillar inte den färgkombinationen, iallafall inte så som den där kepsen såg ut... den såg gammal ut på något sätt. Förmodligen för att den påminner om en ful tröja som Patrick ärvde av vår storebror för många år sen. Han vågade inte köpa kepsen eftersom jag var så seg på att svara så jag skulle åka med honom till kista idag och kolla på kepsar, jeans, skärp och massa annat. Han är så muppig med keps, han vill liksom köpa en riktig gangsta keps och sen trycker han ner den så mycket det går på huvudet och ser ut som en riktig stropp. Men vi bestämde att åka imorgon istället så nu har jag ungefär tre timmar kvar att underhålla mig själv så det blir nog massa bloggande. Jag måste se till att han får snygga kläder nu så att han inte skämmer ut mig i höst... han kom nämligen in på tekniklinjen på Thorildsplan. Jippi nu kommer jag få åka till skolan med min lillebror i ett år.

Utgång med jobbet

Skrivet 2008-07-04 @ 11:42:03
Ikväll ska sommarvikarierna ut efter jobbet och ta en öl. Zandra bangar men jag tror nog faktiskt att jag ska följa med.. Det känns som de som är med kommer lära känna varandra lite bättre och det är ju inte helt fel när man jobbar tillsammans. Det är dessutom Mimmis sista dag idag och hon har vart jätteschysst så det kan vara lite kul att säga hejdå liksom.
Det var tänkt att tjejgänget skulle dra ut imorgon och fira Zandra eftersom det var flera som inte kunde förra helgen så sa vi att vi skulle ta det nu istället. Men som vanligt så håller inte planeringen... Folk säger att de inte har råd, även fast studiebidraget kom i måndags. Ja förstår dem som vill spara pengar och därför itne följa med men man behöver ju faktiskt inte bränna typ 300:- på en kväll... man klarar ju sig på en hundring om man drar till nått förkrökställe och sen åker till en klubb innan man måste börja betala inträde. Fick sms i början av veckan om ett förslag att vi skulle till skinnarviksberget och typ fika men det har jag inte hört något mer om heller... det känns som att vårat gäng har problem med planering. Jag ska försöka få tag på någon i min klass och höra om de vill dra ut imorgon för jag är bara i stockholm två helger till och sen åker jag till Mora i tre veckor. Det känns så dumt att sitta hemma och göra ingenting när jag äntligen har ledig tid.. jag har tre veckor på mig och göra ingenting i Mora.

problem med jesus?

Skrivet 2008-07-04 @ 11:32:06
Sebbe hade problem med att se Jesus så jag fick visa honom hur han skulle titta. Jag glömde säga att ni måste sitta hyffsat nära datorn, max 40-50 cm ifrån men inte så nära att ni snuddar datorn med näsan. När Sebbe gjorde det igen hemma hos mig och faktiskt såg Jesus så utbrast han "Shit vad coolt! :O", då blev jag rädd för då kändes det som att vi hade tagit några droger eller försökt få kontakt med andarna... det hela kändes lite obehagligt, hehe. Sebbe berättade att när han försökte hemma och det inte fungerade så hade han stirrat på bilden och sen blundat men inte sett något så då öppnade han ögonen och kollade runt i taket hemma, haha som att Jesus skulle kommer dit på riktigt :P

Skratta bäst som...

Skrivet 2008-07-04 @ 00:28:28

Sebbe kom och hämtade mig efter jobbet idag, eller igår är rättare sagt. Jag glömde att lägga in min stämpel som vi kontrollstämplar på alla burar innan vi skickar iväg de med lastbilarna i skåpet så den satt kvar i fickan när vi gick ut ur bilen. Det blev genast krig med stämpeln och jag stämplade Sebbe på kinden, ryggen, handen och så vidare. Sen fick han tag på stämpeln när vi kommit in på mitt rum och så stämplade han överallt kändes det som.. Han höll ju i mig också så jag kunde inte fly, det var bara att ta emot alla fina märken. Sen fick lillebror tag på stämpeln och jag hade just beklagat mig över en stämpel på magen och så sa han "vänta jag såg inte.." så jag drog upp tröjan igen och så stämplade han mig på magen... Jag kände mig så dum som gick på hans lilla spratt. Sebbe började skratta som bara den och Patrick också så höll Patrick upp handen mot Sebbe och sa "high-five!" och när Sebbe tog upp sin hand för att slå tillbaka så tog Patrick fram andra handen och stämplade Sebbe i handflatan. Hahaha då skrattade jag! Skrattar bäst som skrattar sist!

p.s.  Jag och Sebbe kom fram till att jag påminner om ett mumintroll på bilden.

Vill du se jesus?

Skrivet 2008-07-03 @ 12:52:09
På tal om Jesus så hittade jag den här gamla godingen på nätet... Kommer ihåg när jag testade det här första gången när jag var typ 12 år, rätt kul.

Stirra på de fyra små prickarna i mitten av bilden i 30 sekunder. När du har stirrat klart så ska du antingen kolla upp i himlen eller så ska du stänga ögonen och så ser du Jesus. Det kanske inte fungerar för alla.. det fungerar inte för min pappa men han har en skallskada så det är inte så konstigt. Så om det inte fungerar för er och ni inte har någon skallskada så är ni bara dåliga!
Alla snackar om att de har sett jesus och gud... det var väl inte så svårt? Hehe.

Jesus är tigers modell

Skrivet 2008-07-03 @ 12:46:45
Nu har jag suttit och googlat ett tag på tiger of sweden, en på jobbet är tydligen modell för dem. Men han är typ ansiktsmodell för sina fina ansiktsmuskler och det skulle han säkert kunna vara för han har ett välvårdat ansikte med perfekta linjer på skägget. Men varför skulle tiger of sweden behöva en ansiktsmodell? Jag har aldrig pratat med den där killen.. vi jobbade tillsammans första dagen någon timme men sen har jag hållt mig borta från honom.. Vet egentligen inte varför men det har bara blivit så och han kommer försent varenda dag och det är ganska provocerande. Ska kolla upp hans namn på jobbet idag och se om jag hittar någon bild då. Jag tycker att han ser ut som Jesus, på riktigt. Ni vet alla bilder i kyrkorna på Jesus där han är målad framifrån och sen har han som en vit skjorta i linne på sig, ser lite fattig ut... Korta skägget lite och ändra färg på skjortan till svart så BAM så har ni tigers modell.

Facebook... dö!

Skrivet 2008-07-02 @ 13:47:14
Nu får facebook ta och ge sig tycker jag. Skitirriterande att de ska skicka ett mail så fort någon har kommenterat eller skrivit något. Jag var liksom inne på min mail igår och rensade men ändå så ser det ut såhär nu när jag loggar in igen!

Smycken från Turkiet

Skrivet 2008-07-01 @ 13:33:21
Köpte som sagt smycken i Turkiet också så tänkte visa mina favoritarmband. Det till vänster är ett klips-armband.. man typ öppnar skärpet för att sätta på det. Det finns liknande sånnadär på Glitter här i Sverige men de kostar över 100:- och det där köpte jag för typ 35:- och det hade lite glittrande saker på också... de har inte de på glitter!
När man är i Turkiet måste man ju självklart köpa någonting med det onda ögat på så då köpte jag armbandet till vänster för 20:- som ska skydda mig mot ondska, köpte ett likadant till min kära mamma som har haft lite otur med bröstcancer och vänner som har gått bort de senaste två åren. Nästan allting fanns med det onda ögat där nere men det mesta var ganska fult.. men jag tycker iallafall att mitt armband är fint. Passade på att köpa små armband till tjejerna också för att göra av med mina pengar. Jag fick åtta stycken för 10:-, haha så mycket betyder mina kompisar för mig!
(Det är bara sex stycken på bilden men det är för att två redan är bortgivna då, jag kan räkna!)

    


RSS 2.0