Svar på kommentar; Sista terminen

Skrivet 2015-05-19 @ 13:03:39
haha Varför är den sista salskursen som kommer läsa på apotekarprogrammet? är det inte sista terminen man gör examensarbetet?
 
Nej, examensarbetet gör man termin 9 och sen gör man sin apotekspraktik termin 10. Därav kommer jag inte läsa någon mer salskurs. Man tar sin "examen" efter termin 9 men det är mest bara en ceremoni för skojs skull, så att man kan bjuda hit vänner och familj innan man flyttar till annan ort som många gör inför praktiken som är utspridd över hela landet. Men examensarbetet gör man som sagt termin 9 av 10.

Examensarbete i USA

Skrivet 2015-05-10 @ 23:15:50
Återigen har jag varit frånvarande härifrån, jag har så fruktansvärt mycket saker att göra. Terminen börjar lida mot sitt slut och jag har två tentor kvar att skriva innan sommaren plus att jag måste sammanfatta mina två år som arbetsmarknadsansvarig på kåren för att överlämna till min efterträdare. I höst ska jag göra mitt examensarbete och det ska jag faktiskt göra i Philadelphia, USA, på Temple University School of Medicine. Jag är jätteglad över att ha fått ett projekt där och jag kommer göra det inom neurofarmakologi som jag tycker är det mest intressanta ämnet. Jag har läst valbara kurser i neurofarmakologi och läkemedelsmissbruk och beroendelära så jag är "inriktad" på just det nu. Känner att det är tusen saker som snurrar i mitt huvud om dagarna, jag måste ju packa ner mitt liv i flyttlådor igen och så ska det ordnas med visum, köpas biljetter till USA osv. Allt detta samtidigt som jag måste plugga, avsluta mina ämbeten på kåren och njuta av den sista tiden jag har kvar i Uppsala. När jag kommer hem från examensarbetet har jag bara praktiken kvar, om jag klarar mina tentor, och den vet jag inte var jag kommer göra så jag har ingen aning om this is it eller om jag kommer flytta tillbaka till Uppsala inför praktiken. Lite krångligt det där med att praktikplatserna lottas ut och man inte vet var i detta avlånga land man kommer befinna sig. Det finns väldigt få praktikplatser i Uppsala så det lutar väl mot att jag inte kommer bo här mer. Om jag skulle få praktik i Stockholm så kommer jag nog bo hos mina föräldrar för att slippa pendla. Det är ju väldigt skönt att bo själv och det skulle nog vara lite jobbigt att flytta hem på riktigt när man väl har flyttat ut och haft ett privatliv i fem år, men att pendla skulle jag nog inte klara av med mitt dåliga tålamod. 
 
Nu är det dags att sova för imorgon börjar jag en ny kurs, den sista salskursen jag kommer läsa på apotekarprogrammet faktiskt!

Svar på kommentar: Gamla tentor

Skrivet 2015-05-10 @ 23:08:22
Hur kan man skaffa gamla tentor ? jag känner inte så många och när jag väl frågar så har de redan gett ut till andra..hur ska man få tag?
 
Ibland finns det gamla tentor att köpa på respektive kurssekretariat, där man hämtar ut sina egna tentor. Vet inte om alla har det men vet att några har det. Då får man blanka tentor, alltså enbart frågorna, och de kostar ca 10-20 kronor beroende på hur många sidor tentan är på. Jag har bara köpt en gammal tenta en gång och då kostade den 12:- har jag för mig. Jag tycker att gamla tentor är bra att titta på för att få en uppfattning om hur tentan är uppbyggd för varje kurs men jag är lite anti mot att enbart plugga på gamla tentor för att klara en kurs, man ska ju ändå lära sig hela kursen även om man märker att vissa delar inte brukar vara med på tentan.
RSS 2.0