Sluta näthata

Skrivet 2015-02-27 @ 10:01:44
Ursäkta frånvaron men jag har fullt upp med jobb, plugg och mitt ämbete på kåren som projektledare för vår arbetsmarknadsdag som äger rum om två veckor. Tänkte bara kika in här och skriva ett snabbt inlägg då jag såg i kommentarsfältet att någon skrivit att de kuggat en tenta sex gånger och att någon annan sen kommenterat och frågat om den personen är sämst som kuggat sex gånger. Det här är en form av näthat och det tolererar jag inte, om man är så trög att man känner att man måste kommentera en sådan sak får man göra det rakt upp i personens ansikte och om man inte vet vem personen är kan man bara hålla käften. Sitta bakom sin dator och skriva nedsättande kommentarer anonymt är ju så sjukt omoget och jag hoppas verkligen att personen som kommenterat inte pluggar på universitetet för då borde man veta bättre, alla borde veta bättre!
 
Ni ska bara veta hur många tentor jag har kuggat flera gånger! Man får ångest av sin egna prestation så det behövs inte någon kommentar från någon annan. Jag har redan skrivit dubbelt så många tentor än vad man ska behöva göra på apotekarprogrammet om man klarar alla tentor på första försöket, det ni!
 
Om man har kuggat en tenta sex gånger får man gå och prata med studievägledaren på studentservice. Jag har aldrig hamnat i just den situationen men vad jag vet så måste man se till att man har klarat alla sina andra tentor innan man kan söka dispans för att få skriva en tenta en sjunde gång. Det är sjukt jobbigt och pressen man får på sig när man t ex inte klarar spärren och kanske kommer stå utan CSN är fruktansvärd men man får försöka omprioritera i sitt liv och lägga upp en ordentlig planering av tentaplugget, gå igenom gamla tentor och kolla vad det är man har missat på tentorna som man behöver lära sig lite mer om. Jag skrev en omtenta i januari som var avgörande för om jag skulle klara spärren till termin sju eller inte och det var så sjukt jobbigt för hela mitt liv hängde på den tentan kändes det som. Om jag skulle kugga den tentan skulle jag bli utan CSN, jag skulle alltså inte ha någon inkomst att leva på, och jag bor i en studentlägenhet och om man har totalt studieuppehåll får man inte bo kvar i en sådan så det var även mitt boende som stod på spel. Bara den stressen fick ju magen att vända sig ut och in men det gäller att försöka hålla sig lugn och fokuserad. Nu lyckades jag naila den tentan och fick högsta betyg så allting löste sig men det hade jag inte klarat om jag inte fokuserat och suttit i biblioteket 10 timmar om dagen i över en vecka och pluggat inför just den tentan. Ibland kan man även behöva mer tid beroende på vad det är för kurs och hur lätt man har för att förstå just det ämnet. 
 
Så lycka till med dina fortsatta studier! Och ni andra kan sluta näthata :)
Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur kan man skaffa gamla tentor ? jag känner inte så många och när jag väl frågar så har de redan gett ut till andra..hur ska man få tag?

2015-04-19 @ 22:46:41

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0