Svar på kommentar: apotekstekniker

Skrivet 2014-10-27 @ 22:47:48
"Hej! Stackars dig, här kommer ännu en som jättegärna hade velat ha svar angående din utb ;) jag är snart färdig apotekstekniker som går i tankarna att läsa vidare till receptarie.. Vet du om ni läser samma kurser i början, och om den är lika "tuff"? Känner tyvärr ingen som har gått den utbildningen som jag kan fråga, de flesta på apoteken häromkring är över 55 så deras utbildning är kanske inte så aktuell idag.. Hoppas du har lust att svara!"
 
Hej,
Återigen så pluggar jag inte receptarieprogrammet men det är självklart också en svår utbildning. Just nu läser apotekare och receptarier första kursen tillsammans. I framtiden pratas det om att de kanske ska läsa parallellt de första året/åren men det är inget jag är insatt i. Om du vill plugga kemi på universitetsnivå så låter det väl som en jättebra idé att söka till receptarieprogrammet! Apotekstekniker lär ju sig mycket mer om egenvård, service och liknande, sånt som vi har för lite av på apotekar- och receptarieprogrammet enligt mig! Kan tyvärr inte ge bättre svar än så!

Sen vill jag bara passa på att skriva till alla förvirrade själar ute i cyberspace. Jag förstår att man vill ha svar på ALLT och att man gärna vill ha alla tentor i handen innan man går utbildningen men man måste tänka på vad man själv vill. Om du verkligen vill jobba med någonting så kanske inte det viktigaste är att ta reda på om det är kryssfrågor eller inte på tentorna? Om du verkligen vill göra något kanske du inte ska sitta och noja över hur svårt det kan vara, sök in till utbildningen och LÅT DIG UTBILDAS! Klart som satan att det kommer vara svårt och att ALLT är ny kunskap, varför plugga till något om du redan är fullärd? Och alla dessa frågor om hur svårt det är att plugga till apotekare och receptarie "Hur tufft är det?" "Jag har hört att det är svårt, är det så svårt som det låter?". Det här är lite som att fråga mig om lakrits är gott, jag tycker att det är svinäckligt. Som att fråga mig vad jag tycker om kaffe, jag har aldrig druckit en kopp kaffe i hela mitt liv. Som att fråga mig om det är svårt att byta halvljus på en bil, jag jobbade på bensinmack några år och tycker det är väldigt enkelt. Allt handlar om den egna upplevelsen och framförallt vad man själv vill. Ta reda på vad ni vill göra och just do it!
Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej igen! Det var jag som skrev frågan ovan. Jag vet att du inte läser till receptarie, men jag har fått för mig att receptarie och apotekare läser tillsammans iaf första terminen. Trodde därför att du kanske kände till det :)

2014-10-28 @ 07:55:35
Postat av: Hanna

Hej igen! Det var jag som skrev frågan ovan. Jag vet att du inte läser till receptarie, men jag har fått för mig att receptarie och apotekare läser tillsammans iaf första terminen. Trodde därför att du kanske kände till det :)

2014-10-28 @ 07:55:37

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0