Det vardagliga livspusslet

Skrivet 2014-10-27 @ 23:03:43
Kanske kan skriva något som inte har med min utbildning att göra! Måste verkligen ta tag i mitt projekt och starta upp hemsidan där man kan ställa frågor och läsa blogginlägg skrivna av apotekar- och receptariestudenter, har ju faktiskt köpt domän och webhotell. Vad händer med mig då? Jag läser en kurs på distans på 50% och sedan en kvällkurs, även den på 50%. Mina dagar går ut på att få ihop livspusslet med studier, möten, ämbeten och hushållsarbete. Just det, träning har jag också börjat pressa in i schemat! Har börjat träna som en tok, eller jag känner mig iallafall som en tok när jag gick från att träna noll gånger i vecka till att träna 4-5 gånger i veckan. Träningen blir någon slags rehab, det är en stund då jag är befriad från mobiltelefonen och slipper se hur det trillar in mail efter mail som bygger upp lite ångest i mitt huvud. Är väldigt nöjd med att jag lyckats klämma in träning i min redan fullpackade vardag. En annan viktig grej är att lyxa lite också, var ute och fredagslyxade med bubbel och snittar i fredags och igår åkte jag och en kompis ut till ikea på morgonen för en redig brunch innan jag spenderade alldeles för mycket pengar på möbler och förvaringslådor. 
Ska iväg och träna imorgon bitti så jag ska nog ta och bädda ner mig nu. Tar för övrigt sjukt lång tid för mig att gå och lägga mig, som en envis liten 5-åring.
 
Brunchen på Ikea
 

Svar på kommentar: apotekstekniker

Skrivet 2014-10-27 @ 22:47:48
"Hej! Stackars dig, här kommer ännu en som jättegärna hade velat ha svar angående din utb ;) jag är snart färdig apotekstekniker som går i tankarna att läsa vidare till receptarie.. Vet du om ni läser samma kurser i början, och om den är lika "tuff"? Känner tyvärr ingen som har gått den utbildningen som jag kan fråga, de flesta på apoteken häromkring är över 55 så deras utbildning är kanske inte så aktuell idag.. Hoppas du har lust att svara!"
 
Hej,
Återigen så pluggar jag inte receptarieprogrammet men det är självklart också en svår utbildning. Just nu läser apotekare och receptarier första kursen tillsammans. I framtiden pratas det om att de kanske ska läsa parallellt de första året/åren men det är inget jag är insatt i. Om du vill plugga kemi på universitetsnivå så låter det väl som en jättebra idé att söka till receptarieprogrammet! Apotekstekniker lär ju sig mycket mer om egenvård, service och liknande, sånt som vi har för lite av på apotekar- och receptarieprogrammet enligt mig! Kan tyvärr inte ge bättre svar än så!

Sen vill jag bara passa på att skriva till alla förvirrade själar ute i cyberspace. Jag förstår att man vill ha svar på ALLT och att man gärna vill ha alla tentor i handen innan man går utbildningen men man måste tänka på vad man själv vill. Om du verkligen vill jobba med någonting så kanske inte det viktigaste är att ta reda på om det är kryssfrågor eller inte på tentorna? Om du verkligen vill göra något kanske du inte ska sitta och noja över hur svårt det kan vara, sök in till utbildningen och LÅT DIG UTBILDAS! Klart som satan att det kommer vara svårt och att ALLT är ny kunskap, varför plugga till något om du redan är fullärd? Och alla dessa frågor om hur svårt det är att plugga till apotekare och receptarie "Hur tufft är det?" "Jag har hört att det är svårt, är det så svårt som det låter?". Det här är lite som att fråga mig om lakrits är gott, jag tycker att det är svinäckligt. Som att fråga mig vad jag tycker om kaffe, jag har aldrig druckit en kopp kaffe i hela mitt liv. Som att fråga mig om det är svårt att byta halvljus på en bil, jag jobbade på bensinmack några år och tycker det är väldigt enkelt. Allt handlar om den egna upplevelsen och framförallt vad man själv vill. Ta reda på vad ni vill göra och just do it!

Svar på kommentar; betyg och intag

Skrivet 2014-10-16 @ 14:55:40
Vad hade du för betyg i kemi? Klarar sig folk med VG eller C i betyg?
Jag fick G i Kemi A och VG i Kemi B. När jag kom hit till Uppsala kände jag dock att jag inte kunde lika mycket som alla andra, jag är inte helt nöjd med undervisningen i kemi som jag hade på gymnasiet. Jag är tveksam till om jag ens skulle ha VG i Kemi B, ett G kanske hade varit mer rimligt. Det är ju tänkt att alla betyg ska vara lika värda på alla skolor men självklart är det ju inte så. Jag tycker alltså inte att man kan förlita sig helt på vad man får för betyg i gymnasiet så länge man inte är underkänd, om man vill så kan man.
 
Hej jag undrar om du vet hur mycket som krävs för att komma in på apotekarprogrammet
Det kan jag inte svara på eftersom antagningsgränsen är olika varje termin och jag började plugga till apotekare HT2010 och när man väl har kommit in bryr man sig inte riktigt om vad det är för gräns terminen efter. Jag gick ju dessutom på gymnasiet när det fortfarande var IG-MVG system och skrev högskoleprovet innan det gjordes om (helvete vad gammal jag känner mig i skrivande stund) så jag kan verkligen inte relatera till de nya siffrorna. 
Via den här länken kan man dock se vad det lägsta intaget var på de olika utbildningarna i landet det senaste intaget; https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Antagningsstatistik/
 
 
 
 

Min lägenhet i Uppsala

Skrivet 2014-10-16 @ 14:06:30
Vad är oddsen att mitt internet slutar fungera när jag lovar att ta tag i allting? Var utan internet i min lägenhet i flera dagar, var helt sjukt när jag insåg hur mycket i mitt liv som baseras på tillgång till internet. Jag jobbar/pluggar alltid i soffan på kvällarna men nu kunde jag liksom inte göra något annat än att kolla på det som gick på TV. Var lite nyttigt att inte vara helt uppkopplad hela tiden men samtidigt hamnade jag ju efter med de saker jag planerat att göra på kvällarna.
 
På tal om min lägenhet så får jag sjukt mycket frågor om den. Det börjar bli lite tröttsamt med alla dessa boendefrågor när jag har skrivit om det så många gånger förut!
Jag bor i en lägenhet på 27,5 kvadrat i ett område som heter observatioriet, det ligger precis vid ekonomikum och ekonomikumparken. Jag betalar 3775:- i hyra plus el och vatten. Jag fick den här lägenheten efter 4 års kötid i Norrlands nation så det är inget man får första terminen.
Här är en liten kort sammanställning på hur jag har bott i Uppsala:
 • HT2010
  Korridorsrum i flogsta höghus, andrahandskontrakt via en fadder
 • VT2011
  Korridorsrum i flogsta höghus, förstahandskontrakt via Heimstaden
 • HT2011-VT2014
  Korridorsrum på studentvägen, förstahandskontrakt via Norrlands nation
 • HT2014 (nu)
  Lägenhet 1 ROK i observatoriet, förstahandskontrakt via Norrlands nation
 
Jag gick med i norrlands nation när jag flyttade hit, HT 2010, för att jag hörde att de hade flest bostäder. Man får en köpoäng för varje termin man är med och jag hade alltså 2 köpoäng när jag fick mitt korridorsrum på studentvägen och 8 köpoäng när jag fick lägenheten.

Ta tag i allt

Skrivet 2014-10-01 @ 13:23:37
HEJ!
Fan jag hade ju fått armycket kommentarer, min jävla bloggapp i mobilen har inte sagt något så nu är jag lite förbannad. Klart jag hade svarat på era kommentarer liksom!
 
Just nu sitter jag i min stökiga lägenhet med fötterna på soffbordet och försöker ta tag i mitt liv som jag har prokratinerat rätt mycket den senaste månaden. Har suttit och mailat en massa nu, jag har sex olika mailadresser för tillfället varav endast två är privata... Mailhelvetet tar aldrig slut med andra ord. Tänkte att jag skulle ta tag i blogghelvetet också! Jag ska lägga upp lite bilder på min lägenhet men jag måste städa först, så jag lär väl hinna flytta ut härifrån innan det kommer upp några bilder, haha. Nej men for real, jag är en äcklig människa i en äcklig oreda för tillfället, måste ta tag i det också. 
 
Att bero på ingenting så ringde min lillebror precis och sa "Tja, jag ska ut med militären nu och måste ange en anhörig på annan adress utifall att jag skjuter huvudet av mig. Så, vad har du för adress?" Haha, inga konstigheter! 
På återseende senare idag, måste svara på era kommentarer!
RSS 2.0