Ångest i alla dess former

Skrivet 2014-11-24 @ 16:22:27
På måndag har jag två tentor. Egentligen har jag tre tentor men man får inse sina begränsningar och välja ut två att satsa på istället. Om två timmar har jag egentligen en redovisning men jag blev sjukt illamående vid lunch idag så jag bara störtade upp på cykeln och trampade hem för att hinna upp i mitt eget badrum innan en eventuell spya gjorde entré. Mailade och meddelade om min frånvaro, mår bättre nu men jag vill inte riskera att stå där framme och spy mitt under min redovisning. Blev matförgiftad för en vecka sen och låg ihopkrupen på badrumsgolvet och spydde galla i kopiösa mängder, nu blir jag nervös så fort jag får lite ont i magen. Just nu sitter jag och häller i mig fruktansvärda mängder läsk för att jag var bakfull när jag åkte till ica igår och bara kastade ner socker i korgen. Jag har en flaska päronsoda, en flaska fruktsoda och självklart en flaska coca cola också, fantastiskt hälsosamt. Har brutal ångest inför måndag och sen måttlig ångest över att det efter tentorna faktiskt är december och snart jul, vad händer med tiden? Ångest över nyår är en såndär grej som sedan brukar krypa sig på, det är så ångestframkallande när folk runt första advent börjar fråga vad man har för nyårsplaner, hur fan ska jag kunna ha planerat det redan då? Sen blir man ju antingen bjuden till flera olika spektakel eller så blir man inte bjuden någonstans. I år är dock den ångesten ingenting som kommer drabba mig för jag kommer befinna mig i alperna när klockan slår tolv på nyår! Den 27e december drar jag och två kompisar till St Anton för att åka skidor en vecka, det blir nog fantastiskt! Eller det måste bli fantastiskt för resan kostade hela 10 000:- som jag duktigt har hostat upp tack vare extrajobb! Priset på resan är anledningen till att jag har skuttat runt i HM jeans för 200:- hela hösten. Hoppas på en riktigt bra mellandagsrea så att jag kan köpa lite nya kläder och pensionera mina gamla trasor!
 
Bakisbild från igår, otroligt värdigt
 

Svar på kommentar, projekt

Skrivet 2014-11-24 @ 16:00:20
Hej 
Jag har haft en fråga angående utbildningen i ett par månader och skulle verkligen uppskata om du kunde hjälpa till 
Min fråga är iaf om ni i apotekare utbildningen fick göra några projekt och var det ofta eller var det bara i slutet
 

Hej,
Vet inte exakt vad du syftar på när du skriver "projekt". Det vi har förutom vanliga föreläsningar i undervisningen är grupparbeten i form av PM, problembaserat lärande och laborationer. Termin 9 gör man sitt exjobb och då hoppar man på ett forskningsprojekt en termin och utför laborativt arbete som man sedan avslutar med att skriva ett examensarbete.

Svar på kommentar, kurslitteratur

Skrivet 2014-11-24 @ 15:56:56
Hej! Jag undrar om du har kvar dina litteratur böcker som du läste skulle du kunna ta upp vilka det var eller visa upp de ?
 
Hej,
Jag har kvar de flesta av mina böcker men eftersom jag har pluggat i flera år så är det väldigt många böcker och det skulle ta alldeles för lång tid att visa upp böckerna. Vissa böcker är bättre än andra men de böcker jag tycker är dåliga finns det andra som tycker är bra. Man behöver inte köpa alla böcker som de rekommenderar på kurserna men man får snacka med kursare från terminen innan och försöka klura ut hur kursen är uppbyggd och om man behöver boken eller inte. Böckerna byts ju dessutom ut allt eftersom för att det kommer ny och bättre kurslitteratur. Sen är det ju även olika böcker på de olika programmen beroende på var i Sverige man läser också!
 
På universitetet sitter det ibland uppe lappar på anslagstavlorna från studenter som säljer sina gamla böcker, där kan man göra bra klipp om man håller koll! Jag har bara köpt nya böcker om jag minns rätt och bara sålt någon enstaka när jag har känt att jag aldrig kommer behöva den boken igen, t ex min mattebok. Övriga böcker i kemi och farmakologi tycker jag är bra att ha kvar! Sen är vissa böcker orimligt dyra och kostar över 700:-, då brukar jag låna böcker från kompisar som redan läst kursen!
RSS 2.0