Svar på kommentar om betyg och svårighetsgrad

Skrivet 2014-05-04 @ 23:27:09
hej 
jag har tänkt att börja på apotekare utbildningen och har lite frågor angående utbildningen. 

1. är det okej att man bara får E/G på utbidlningen om man inte har så höga betyg hur kan det påverka mig när jag sedan vill jobba? 
Betygsskalan på apotekarprogrammet är U/G/VG och du måste såklart ha minst G i alla kurser för att bli färdig apotekare. Om betygen spelar roll eller inte beror vilket jobb du vill ha i framtiden, om du t ex vill söka en doktorandtjänst inom ett specifikt ämne kanske det är bättre om du har ett högre betyg i grundkursen inom det ämnet. Om det står mellan dig och en annan sökande kanske betygen avgör, jag vet inte. Jag tror dock på att det handlar mycket om personlighet, om du har många relevanta meriter och erfarenheter på ditt CV så spelar det nog ingen roll om du fått G i alla kurser. Nu är ju jag ingen arbetsgivare men jag är väldigt säker på att din personlighet och din meritlista väger mer än om du fått G eller VG på tentorna.

2.kan jag kräva en bostad att bo i nära uppsala? fast ä jag inte ofta kommer attt vara där utan jag kommer att vandra mellan stockholm och uppsala 
Du kan inte kräva någon bostad alls i Uppsala, oavsett var du bor, det finns ingen bostadsgaranti i Uppsala. Det du kan göra är att kämpa för att hitta ett boende på egen hans (som alla andra gör) men det känns onödigt att betala hyra för ett boende i Uppsala om du kommer spendera väldigt mycket tid i Stockholm. Det finns många som bor i Stockholm och pendlar till Uppsala varje dag.

3.de här tentorna hur svåra är de? och om man vill ha ett bra betyg på de vad skall man göra har du några tip?
Tentorna är svåra, det här är universitetet och inte gymnasiet, allt är mycket svårare på universitetet. Hur svår man tycker att en tenta är beror självklart på hur mycket man har pluggat inför tentan och hur intresserad men är av just det ämnet. Mitt tips för att få bra betyg är att plugga ordentligt från början till slut av varje kurs, det finns ingen genväg till bra betyg. Om man bara har föreläsningar två timmar en dag så ska man se till att sitta och plugga 6 timmar på egen hand den dagen om man vill ha bra betyg. Apotekarprogrammet är heltidsstudier och du förväntas lägga ner 40 timmar i veckan på utbildningen, oavsett om du har föreläsningar eller inte. 

4 hur är det egentligen med lab-rapporterna betygsätts de och hur svåra är de ?
Labbrapporterna är precis som tentorna olika svåra beroende på hur mycket man har pluggat. Återigen så är det laborationer på universitetet och inte gymnasiet, det är svårt. Labbrapporterna betygssätts bara med Underkänt eller Godkänt och man måste ha alla labbrapporter godkända för att bli färdig apotekare. 
 
Apotekarprogrammet är en femårig universitetsutbildning med mycket kemi, det är klart att utbildningen är svår. Om man bara frågar sig hur svåra tentorna och labbrapporterna är så kanske man ska tänka om. Man ska söka utbildningen för att man vill bli apotekare och vill man så kan man. Hur svårt någonting är handlar såklart om hur mycket man pluggar, om man kommer hit och inte pluggar någonting kan jag lova att man inte kommer klara ett skit, inte en enda labbrapport eller tenta. Men om man vill bli apotekare och faktiskt pluggar det man ska, ja då kommer det vara svårt ibland men man klarar sig.
 
Hoppas du blev hjälpt av mina svar!
 
Kommentarer
Postat av: Behzad

Hej, hur svårt är det att hitta bostad i närheten av Uppsala och pendla dit?

Svar: Hej,Det kan vara ganska svårt att hitta boende i och utanför Uppsala, det gäller att ligga i. Boende kan man få tag på via nationerna, studentstaden.se, heimstaden.se, blocket och en himla massa andra sätt.
Här är ett gammalt inlägg från 2012 om boende http://sandratheman.blogg.se/2012/june/bostad-i-uppsala.html
Sandra Ingel

2014-05-11 @ 17:31:50
Postat av: halaa

tack så jätte mycket dina svar hjälpte mer än vad studievägledaren gjorde är väldigt tacksam över att du kunde ta av din värdefulla tid och besvara mina frågor

2014-05-13 @ 19:12:01
Postat av: w

hej jag hörde din historia om att komma in på universitet och allt det där med stress känner verkligen samma sak och tänkte göra som du o satsa på hp ögskoleprovet men undrar om du pluggade mycket?och vad var det som var svårt enligt dig? har du några tips på hur man kan göra för att uppnå ett högt resultat?

2014-05-13 @ 19:14:07
Postat av: Maja

Hej jag undrar om du vet hur mycket som krävs för att komma in på apotekarprogrammet

2014-06-04 @ 08:27:04
Postat av: david

Vad hade du för betyg i kemi? Klarar sig folk med VG eller C i betyg?

2014-06-26 @ 21:59:09

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0