Tiggare

Skrivet 2014-07-27 @ 23:34:02
"Grattis alla ni som ger pengar till dem rumänska tiggarna! Om ni tycker så synd om dem kanske ni kan hjälpa dem att bära ölflaken de kommer med varje kväll när de går passerar mitt hus på väg till sitt camp i skogen, ett flak väger ju faktiskt en del! De tog en liten paus nedanför vår balkong idag och öppnade varsin öl drog fram cigarettpaket. Att ge pengar till tiggarna hjälper ju inte folket i Rumänien för fem öre. Som sagt, ölkaravanen kommer runt 9 varje kväll, har sett dem sitta och kröka på torget i kista också, varmt välkomna!"

Så lyder min senaste facebookuppdatering. Samtalsämnet tiggare kommer upp hela tiden överallt och det finns ju såklart två åsikter, antingen tycker man att man ska ge dem pengar eller så tycker man det inte. Jag tycker inte att man ska ge pengar till dem och jag vet att det är en åsikt som sticker vissa personer i ögonen. Varför tycker jag inte att man ska ge dem pengar kanske man undrar då? Jo för att förra sommaren satt det en tiggerska utanför mitt jobb som kom in och ville växla in sina mynt och någon hade glömt att beställa växel så den dagen fick jag order om att låta henne växla, hon kom in och växlade in 800:- den dagen och sen sa vi stopp när hon försökte komma in igen. Hon tjänade alltså säkert 1000:- den dagen, skattefritt. Hon satt på gatan och såg ledsen ut och saknade en fot, men grejen är att varje morgon hon kom så hade hon en fot och sen snattade de gasbindor från mitt apotek och lindade upp hennes fot. Tiggarna här i stockholm brukar ta samma tunnelbana som mig ibland och de luktar så sjukt mycket tobak så att det inte går att sitta i närheten av dem, om man är så otroligt fattig kanske man inte ska lägga så mycket pengar på tobak. Tanterna som hoppar runt på käppar på dagarna använder käpparna för att bära tunga påsar över axeln på kvällarna. Nu har jag flertalet gånger sett hur de här tiggarna kommer med ölplattor och sitter och super på kvällarna och då blir jag irriterad. Skicka hem pengarna till era familjer istället för att sitta här och kröka för tiggarpengar. Och vad händer när de får massa pengar av folk? Jo de inser att det fungerar att göra såhär och det kommer skickas hit fler tiggare så att något jävla överhuvud ska tjäna mer pengar. Jag tycker inte att de lever ett värdigt liv och genom att ge dem pengar stödjer man liksom den verksamheten så att fler kommer leva ett sånt liv. Jag tror ju absolut inte att de tillslut känner att oj nu har vi så mycket pengar så nu behöver ingen tigga någonsin igen! Problemet måste lösas centralt, rumänien måste få hjälp av alla andra länder så att de kan styra upp situationen i sitt land. 
 
Det här är hur jag ser på saken, sen finns det alltid ett annat sätt att se på saken och då tycker jag hellre att man kan berätta det istället för att bli förbannad. Jag har lika mycket rätt till min åsikt som du har till din. Bli inte förbannad utan berätta istället hur du ser på det hela så kan man ha en diskussion istället, mycket givande med diskussioner! Såg nu att en bekant hade kommenterat "hejdå" och sen raderat mig på facebook, så kan man också göra men jag är som sagt lite mer för diskussioner!
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0