Tiggare

Skrivet 2014-07-27 @ 23:34:02
"Grattis alla ni som ger pengar till dem rumänska tiggarna! Om ni tycker så synd om dem kanske ni kan hjälpa dem att bära ölflaken de kommer med varje kväll när de går passerar mitt hus på väg till sitt camp i skogen, ett flak väger ju faktiskt en del! De tog en liten paus nedanför vår balkong idag och öppnade varsin öl drog fram cigarettpaket. Att ge pengar till tiggarna hjälper ju inte folket i Rumänien för fem öre. Som sagt, ölkaravanen kommer runt 9 varje kväll, har sett dem sitta och kröka på torget i kista också, varmt välkomna!"

Så lyder min senaste facebookuppdatering. Samtalsämnet tiggare kommer upp hela tiden överallt och det finns ju såklart två åsikter, antingen tycker man att man ska ge dem pengar eller så tycker man det inte. Jag tycker inte att man ska ge pengar till dem och jag vet att det är en åsikt som sticker vissa personer i ögonen. Varför tycker jag inte att man ska ge dem pengar kanske man undrar då? Jo för att förra sommaren satt det en tiggerska utanför mitt jobb som kom in och ville växla in sina mynt och någon hade glömt att beställa växel så den dagen fick jag order om att låta henne växla, hon kom in och växlade in 800:- den dagen och sen sa vi stopp när hon försökte komma in igen. Hon tjänade alltså säkert 1000:- den dagen, skattefritt. Hon satt på gatan och såg ledsen ut och saknade en fot, men grejen är att varje morgon hon kom så hade hon en fot och sen snattade de gasbindor från mitt apotek och lindade upp hennes fot. Tiggarna här i stockholm brukar ta samma tunnelbana som mig ibland och de luktar så sjukt mycket tobak så att det inte går att sitta i närheten av dem, om man är så otroligt fattig kanske man inte ska lägga så mycket pengar på tobak. Tanterna som hoppar runt på käppar på dagarna använder käpparna för att bära tunga påsar över axeln på kvällarna. Nu har jag flertalet gånger sett hur de här tiggarna kommer med ölplattor och sitter och super på kvällarna och då blir jag irriterad. Skicka hem pengarna till era familjer istället för att sitta här och kröka för tiggarpengar. Och vad händer när de får massa pengar av folk? Jo de inser att det fungerar att göra såhär och det kommer skickas hit fler tiggare så att något jävla överhuvud ska tjäna mer pengar. Jag tycker inte att de lever ett värdigt liv och genom att ge dem pengar stödjer man liksom den verksamheten så att fler kommer leva ett sånt liv. Jag tror ju absolut inte att de tillslut känner att oj nu har vi så mycket pengar så nu behöver ingen tigga någonsin igen! Problemet måste lösas centralt, rumänien måste få hjälp av alla andra länder så att de kan styra upp situationen i sitt land. 
 
Det här är hur jag ser på saken, sen finns det alltid ett annat sätt att se på saken och då tycker jag hellre att man kan berätta det istället för att bli förbannad. Jag har lika mycket rätt till min åsikt som du har till din. Bli inte förbannad utan berätta istället hur du ser på det hela så kan man ha en diskussion istället, mycket givande med diskussioner! Såg nu att en bekant hade kommenterat "hejdå" och sen raderat mig på facebook, så kan man också göra men jag är som sagt lite mer för diskussioner!

Naturkatastrofen regn

Skrivet 2014-07-27 @ 17:23:06
Det är helt fruktansvärt varmt. Vid klockan två idag drog det sjukaste ovädret någonsin in över stockholm. Jag har faktiskt aldrig vart med om så mycket regn med så hårda vindar här i stockholm, vi såg inte ens ner till vägkorsningen där jag bor pga allt regn. Såg ett klipp på facebook från nedgången till skanstulls tunnelbanestation och det bara forsade ner vatten och människorna hade vatten upp till nästan knäna. Läste på svenska dagbladet att en av viking lines färjor hade slitits loss från kajen och drivit ut i vattnet, då snackar vi ordentligt oväder! Ganska sjukt egentligen hur kraftfull naturen kan vara och stockholm är ju inte direkt byggt för så mycket regn, det är kanske inte någon stad alls, så jag kan tänka mig att det är ganska gott om vatten nere i tunnelbanan och alla andra håligheter inne i Stockholm city. Bra med regn men nu är det sol igen och lika klibbigt varmt som det varit de senaste dagarna.


En sak jag la märke till på sociala medier där folk la upp bilder och videoklipp på ovädret var den stora mängden kommentarer i stil med "Ännu en anledning till att Skåne är bättre än Stockholm" och "Så kan ni ha det 08or!". För det har väl aldrig regnat i Skåne? Där blir det aldrig regn- eller snöoväder? Tyckte bara att det var lustigt att det haglade in så många ointelligenta kommentarer, haha. Sen är det ett ganska intressant fenomen det där med att man hyser så mycket agg mot personer från andra delar av landet, det är samma land och mer eller mindre samma klimat. Jag har aldrig riktigt förstått det här behovet folk har att förklara att de bor i den bästa staden och att folk i t ex stockholm är fjollor som bor i fjollträsk och förtjänar regn haha. Jag bor på ett ställe, du bor på ett annat och i framtiden kanske jag bor där och du bor här, vad är problemet? Stadsrasism skulle jag vilja kalla det, haha. Om det regnar i skåne eller norrland imorgon skulle det aldrig falla mig in att tänka "HA! Rätt åt er!" för det är som sagt sjukt ointelligent och bara jättekonstigt, haha.

Så jävla populär

Skrivet 2014-07-21 @ 19:24:59
Jag har inte gjort så mycket på kvällarna den här sommaren som jag sagt tidigare, jag har varit ganska trött och det är inte direkt så att folk har tävlat om vem som ska få äran att spendera kvällen med mig. Frånvaron av socialt liv har varit total i veckorna vill jag påstå. Igår hade jag tänkt plugga hela dagen men jag ramlade ur en limousine utanför min port kl 9 på morgonen så jag var bara trött och bakis hela dagen igår. Limousinen är en annan historia, men det är en jävligt bra story så den ska jag dela med mig av i veckan! Nu har jag iallafall bestämt att jag ska plugga efter jobbet varje dag den här veckan, funderar även på att ta ledig på fredag för att kunna sitta ostört en hel dag. Bara för att jag bestämt detta så vill folk umgås med mig i veckan, just den här veckan. Det är erbjudanden om dejter, klipphäng, after-work, elefantsafari, älgjakt osv. Nej inte riktigt så kanske, men det är iallafall tre personer som vill ha min uppmärksamhet den här veckan, hela TRE personer!
 
Well well, ska försöka plugga nu trots att jag är trött som ett as. 

När man tvivlar på sig själv

Skrivet 2014-07-15 @ 20:47:49
Sitter och har lite ångest, bara lite sådär. En kund kom idag och började ställa massa frågor om nikotin och undrade lite om varför man ska välja zonnic portionspåsar eller inte för att sluta snusa. Vi började diskutera lite och jag kom fram till att det är mycket lättare att förklara sådant för en rökare, cigaretter innehåller ju t ex tjära. Jag sa att jag helt ärligt inte vet vad det är i snus, att jag är rätt dålig på det där, och så diskuterade vi vidare. Sen berättade jag lite om hur nikotin fungerar och att det är nikotinet som gör att man vill ha mer snus eller cigg. Jag är inte så jävla påläst på ämnet nikotin och tobak och därför blev det lite jobbigt när det var två andra kunder som anslöt sig och ställde sig och lyssnade, det var som att jag var någon jävla messias som stod där och predikade. Jävligt rädd för att jag sagt nått galet och jag är rädd för att jag fick nikotin att låta alldeles för ofarligt, det är det ju såklart inte vid långvarigt bruk. Skulle vilja känna igen kunden så att jag kan haffa honom nästa gång han kommer in och vara lite mer påläst och säker på min sak, men jag har typ inget ansiktsminne och känner faktiskt inte igen folk längre. 
 
Borde ha pluggat till mina tentor nu ikväll men istället har jag suttit och läst om nikotin. Fan jag hatar den där känslan på jobbet när man blir så jävla osäker på sin egen kunskap. Kan väl säga att det är apotekarstudenter i ett nötskal, våra föreläsare har en tendens att gnälla på att vissa aldrig lär sig och då tar hela jävla kursen åt sig och så blir man osäker...

Jävla bulle

Skrivet 2014-07-14 @ 21:34:00
Jag har börjat gå på 5:2, har mina fastedagar på måndagar och torsdagar. När det är slitigt på jobbet vill jag gärna smälla i mig godis och unna mig riktigt jävla god mat när jag kommer hem. Är dock imponerad över min inre styrka som ser till att jag än så länge inte fallit för någon frestelse under mina fastedagar och klarat av att hålla gränsen på 500 kcal om dagen. Blev lite ledsen när jag kom till jobbet imorse och såg ett stort fat i fikarummet fyllt med muffins, geléhallon och bullar "DAMN YOU BULLJÄVEL!" var ungefär vad jag kände, haha. Men för att få min del av frosseriet så tog jag och plastade in en muffins när ingen såg och stoppade ner i min väska, så att jag kan äta den efter lunchen imorgon, hahahaha. Den ligger kvar i väskan, lagom platt, nästintill oidentifierbar... ser ut som att jag har plastat in lite bajs faktiskt.

Nu drack åt jag en Allévo chokladshake till middag, måste sluta vara så lat och faktiskt steka på lite kyckling så att jag kan känna att jag faktiskt äter. Sen tröstade jag mig genom att plocka ihop världens godaste matlåda till lunchen imorgon, nu är jag nöjd och jag ser fram emot lunchen imorgon!

Tänkte bara tillägga att jag testar 5:2 nu för bättre hälsa. Har levt enligt 5:2 i fyra veckor och hittills har jag gått ner ca ett kg i veckan och jag mår allt som allt väldigt bra. Kan ha att göra med att jag intresserar mig lite mer för vad jag trycker i mig och inser att en fyra chipspåsar i veckan kanske inte är den bästa livsstilen, haha.
 
Såhär pigg såg jag ut när jag kommit hem från jobbet min första fastedag, haha. Mycket lättare idag!
 

Omplacerare

Skrivet 2014-07-14 @ 20:23:00
Måndag igen. Brukar inte känna någon speciell fasa över måndagar men det kanske beror på att mitt studentliv inte innebär början på en hård arbetsvecka när det blir måndag. Nu när jag jobbar så kan jag dock känna lite matthet inför en ny arbetsvecka. Jag har varit på mitt jobb i fyra veckor nu och det är ett stort apotek, börjar känna mig lite avtrubbad, känner att jag aldrig kommer hinna åstadkomma det som jag hade som mål att göra när jag började jobba där i juni. Den här veckan är chefen på semester och en annan farmaceut är på plats och håller läget under kontroll. I fyra veckors tid har jag städat, sorterat, ordnat upp, byggt hyllor och kampanjbord (har såklart jobbat med egenvårdsrådgivning också) och så kommer den här inlånade tjejen idag och föreslår att vi ska bygga om i butiken. Jag kände hur jag visade ungefär lika stor entusiasm som en sten ute i skogen, det börjar kännas som att jag jobbar med att flytta saker mellan två olika positioner dagarna i ända. Men det var bara att ta ett djupt andetag och ta tag i det hela, så idag har vi möblerat om igen. Hoppas chefen gillar det, om jag måste göra om allting på måndag får jag nog ett psykotiskt utbrott.
 
Om jag får ett psykotiskt utbrott ska jag springa ner och krama kossorna på järvafältet som jag promenerade förbi igår. Min promenad var en powerwalk på en mil. YES, då fick jag det sagt!
 

Svar på kommentar; Högskoleprovet

Skrivet 2014-07-12 @ 17:40:11
hej jag hörde din historia om att komma in på universitet och allt det där med stress känner verkligen samma sak och tänkte göra som du o satsa på hp ögskoleprovet men undrar om du pluggade mycket?och vad var det som var svårt enligt dig? har du några tips på hur man kan göra för att uppnå ett högt resultat?
 
Hej,
Jag börjar bli så gammal i gemet att jag gjorde högskoleprovet innan de gjorde om proven. Proven idag ser alltså inte likadana ut som de gjorde på min tid. Jag skrev högskoleprovet tre gånger och fick högre resultat för varje gång. Jag tycker att man ska räkna med att skriva högskoleprovet minst 2 gånger eftersom det oftast är lite förvirrande första gången. Andra gången man skriver det vet man ju hur det är uppbyggt och hur själva provdagen går till och då blir iallafall jag inte lika stressad och kan fokusera min energi på själava prestationen istället. Det finns böcker som handlar just om hur man ska tänka för att få bra resultat på högskoleprovet, jag kikade lite i en sån innan det sista provet jag gjorde och det var väldigt nyttig information faktiskt. Folk tar ju varje chans att tjäna pengar på saker så jag kan garantera att det finns böcker anpassade efter de nya högskoleproven också.Jag kikade i boken i ca 15 minuter så jag pluggade aldrig inför något av mina prov men om jag skulle göra det igen så skulle jag faktiskt försöka få tag på en såndär bok och komma in i rätt tankemönster inför provet!

Allt som har hänt

Skrivet 2014-07-12 @ 17:27:08
Jag är sämst! Jag har återigen varit upptagen med livet och har isolerat mig lite från internet och dess sociala medier. Okej det är väl lite av en lögn men jag har uppdaterat mycket mindre på facebook på sistone och varit helt frånvarande från bloggen. Det är ganska skönt att alla inte vet precis var jag är och vad jag gör hela tiden, haha. Mina föräldrar förföljer ju mig här på bloggen har jag förstått, mamma ringde nämligen för att höra hur det var med mig när jag varit frånvarande från internet ett tag. Jag känner att mina föräldrar kan sluta stalka mig på internet och faktiskt lyfta upp telefonen om de vill veta hur jag mår i framtiden. Låt mig ha bloggen ifred!
Det har iallafall hänt väldigt mycket sen vi hördes av sist, jag och ni där ute i cyberspace. Jag har fått en lägenhet i Uppsala och sagt farväl till det glassiga korridorslivet, jag har klarat en tenta som jag kämpat med i flera terminer (score!), jag har börjat jobba på ett apotek inne i stan, jag har blivit omvald till arbetsmarknadsansvarig så jag sitter kvar på den posten i ytterligare ett år, jag har varit i Torre del Mar på spanska solkusten, jag har köpt tågbiljetter till oslo och struntat i att åka dit, jag har hoppat på 5:2 tåget i jakt på inre lycka och återupptäckt ett gammalt album av Maroon 5.

Ser att jag har 6 obesvarade kommentarer här på bloggen så jag känner att jag måste börja besvara dem. Jag har inte så mycket till socialt liv för tillfället, jag jobbar 10-18 alla vardagar och sen gör jag nästan aldrig någonting efter jobbet. Med andra ord så pratar jag inte så mycket med folk längre, förutom kallprat med kunder och kollegor, så jag kan ju lika gärna skriva lite här. 
RSS 2.0