Svar på kommentar; hur svår är utbildningen?

Skrivet 2014-01-20 @ 11:24:00
"Hej! Jag förstår att apotekarutbildningen är tuff och så men jag undrar HUR pass tuff den är. Hur många timmar i veckan får du lägga ner på plugg? Har du lätt för att lära dig? Det är så att jag funderar på att söka till apotekarutbildningen till hösten efter gymnasiet. Jag är väldigt intresserad av människokroppen och medicin, därför verkar apotekarutbildningen jätterolig! Men, det jag är rädd för är att utbildningen kommer vara så pass tuff att jag tappar intresset och hoppar av, speciellt då det kan ta extra tid för mig att förstå vissa saker. Hade du någon plan B? Jag är så himla nervös inför högskolevalet och hittar verkligen inte någon annan utbildning/yrke som intresserar mig...

Ursäkta för så många frågor och tack för att din blogg finns! Har läst alla dina inlägg i under kategorin "Apotekarprogrammet", haha."
 
Hej,
Jag tycker att det är jävligt tufft haha, jag hatar att allmänheten inte förstår hur jävla mycket jag sliter arslet av mig för den här utbildningen, haha. 
Jag har inte alls lätt för att lära mig, jag har kommit fram till att jag är ganska trögfattad när det gäller den här utbildningen, haha. Sad but true. Jag är dock jävligt dålig på att börja plugga från dag ett utan jag pluggar liksom inför labbar, labbrapporter och tentor. Till tentorna brukar jag väl sätta igång två veckor innan eller nått, det är jättesvårt att säga hur mycket jag pluggar för jag har liksom ingen direkt struktur om hur mycket jag pluggar varje dag. Några dagar innan tentorna får man ju oftast "självstudier" inlagda på schemat, det är alltså inga föreläsningar och sånt och då sitter man ju och pluggar som en idiot. Men hur tidigt jag börjar tentaplugga beror alltid på hur mycket självstudier vi får, hur mycket tid jag måste lägga på labbrapporter osv. Uppenbarligen så skulle jag ju behöva plugga mer till vissa kurser men det är svårt att få ihop tiden. 
Min pappa blev sjuk när jag läste termin tre och då var det massa saker som sket sig och jag har kvar tentor från dess så jag har väl nästan alltid dubbla tentor att plugga till och då är det ännu svårare att få ihop det. Nu har jag haft studieuppehåll en termin för att göra tentor och jobba på vår kår och det kommer jag göra i vår också. När jag börjar plugga igen i höst är tanken att ha ett strukturerat liv och börja plugga första dagen på en kurs. 

Om man är inställd på att det är en tuff utbildning så går det nog lättare, jag överskattade nog mina kunskaper lite i början så jag hade nog behövt vara lite mer nervös. Jag hade ingen plan B, det är dumt att lägga energi på att ha massa reservplaner hela tiden för då kan man lägga mindre energi på det som gäller just nu. Sen måste man komma ihåg att det är helt okej att hoppa av en utbildning om man känner att det inte var rätt val, det är hur många som helst som gör så. Man ska ändå jobba tills man är 65 år sen så jag tycker inte att man ska känna någon stress över att man kanske pluggar ett år på "fel" program och sen kommer på vad man egentligen vill plugga.

Mitt tips till dig är bara att go for it! Jag tyckte att de första två terminerna var tråkiga för det var mest kemi och lite för att ge oss grundkunskaperna och sen började vi med de intressanta kurserna, så håll koll på kursschemat och hoppa inte av bara för att första kursen kanske är tråkig :)
Kommentarer
Postat av: Anna

Tack för ditt svar! Hoppas du och din familj mår bra. Lycka till med studierna så får vi se om jag kommer in till hösten haha :D

2014-01-20 @ 15:08:37

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0