Kabanossgryta

Skrivet 2014-01-07 @ 16:06:25
Tog mig tid att laga lite mat idag som jag tänkte frysa in. Behövde en liten paus från plugget och behövde laga upp lite korv innan den blev dålig. Matlagningen var ett himla meck för mig när jag flyttade hemifrån för 3,5 år sen, då hade jag typ fyra maträtter som jag hoppade mellan och jag var tvungen att ha recept på allt. Nu har jag kommit ifrån det där och slänger ihop random grejer av det som finns hemma och det känns ganska bra. Förra vintern var jag på korvfestivalen i Stockholm och sedan dess har jag ätit sjukt mycket korv, det finns så mycket roliga maträtter man kan göra med korv! Det här är en liten röra som går sjukt snabbt att dra ihop, jag rekommenderar den. Man tar och skär upp lite korv, den här gången fick det bli en förpackning kabanoss och lite chorizo, som man steker på. Dela körsbärstomater och kasta ner dem i stekpannan också och låt de stekas tills de skrynklat ihop sig lite och släppt ifrån sig mycket att tomatsaften. Till sist är det bara att köra i en burk creme fraiche eller grädde och röra ut, jag föredrar creme fraiche för det blir lite krämigare. Sen kan man tillsätta lite salt och paprikapulver men tack vare de kryddiga korvarna och tomaterna så smakar det redan väldigt mycket. Svinenkelt och gott, kanske lite dålig fantasi men så länge det går snabbt så är jag nöjd. 

Käkade hemma hos min kompis i söndags och han freestylade ihop en himla bra middag. Han stekte på upphackad kyckling och tillsatte sen creme fraiche, sweet chili sås och lite krydda. Det var riktigt gott, alla vi tre som åt middagen var riktigt överraskade över den goda smaken. Det behövs fan inte mycket för att få ihop en god måltid och jag tycker att det är lite roligare med improvisation än en vanlig standardrätt.
 


Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0