Hårkaoset

Skrivet 2013-10-19 @ 23:44:00
Har för övrigt fått bukt på mitt nya blondare och rufsigare hår. Syns väl kanske inte så stor skillnad såhär på bild men det ser inte lika jävligt ut som det gjorde för en vecka sen iallafall. Det kycklinggula är borta!


Förkylningsplugg

Skrivet 2013-10-19 @ 12:47:26
Har varit jävligt förkyld i två veckor men det finns ingen tid att vila! Nu ska jag kötta immunologi och sen kanske jag har tid att bli frisk nästa vecka!


Företag och jobberbjudanden

Skrivet 2013-10-18 @ 15:14:51
Idag var den sista dagen på en hektisk vecka. Det har varit universitetsvecka nu och det innebär att alla apotekarstudenter som är ute på praktik kommer tillbaka till uppsala en vecka för massa föreläsningar och annat. Som arbetsmarknadsansvarig är det min uppgift att se till att det blir av lite event med anknytning till arbetslivet. I tisdags anordnade jag en minimässa i vårt kårhus och bjöd in fem olika företag. Jag trodde att jag skulle bli knäpp dagarna innan för det var så himla mycket fix med att se till att alla företag var glada och att studenterna var medvetna om eventet, sen är man alltid skitstressad över om det kommer dyka upp några studenter eller inte. Tack vare en lagom aggressiv marknadsföring från min sida så kom det ganska många besökare och så fort mässan var igång så rullade det på och jag knatade runt och passade upp på företagen. Fick jättebra respons efter mässan, väldigt mycket cred och det kändes väldigt skönt och jag sov som en klubbad säl den natten. Blev uppringd dagen efter av ett av företagen som ville tacka så hemskt mycket för ett väldigt trevligt evenemang, sånt är alltid kul!
 
Idag och igår har jag sprungit runt på universitetet och fixat med lunchföreläsningar från två företag som kom och hälsade på och bjöd studenterna på mat i utbyte mot att de lyssnade på vad de hade att säga om sin verksamhet. Jag kan säga att momentet när jag skulle gå med en vagn fylld med baguetter och dricka genom korridoren på universitetet var bland det obehagligaste jag har gjort haha, helt sjukt hur primitiva studenter blir när de ser gratis mat rulla förbi. När vi var klara med föreläsningen igår och jag rullade iväg med vagnen med lite juice och mackor som blivit över så kom det helt seriöst fram randoms och började plocka på sig mat, helt sjukt haha.

Även om det varit en hektisk vecka och humöret inte har varit på topp så överlever jag eftersom ett företag som jag har jobbat med nu har erbjudit mig jobb när jag är färdig, det roliga är att det är två år kvar innan jag är legitimerad men de håller redan på och ber om mitt CV och säger att jag har jobb som väntar på mig. Då känner man att man gör ett bra jobb!

Jag är ett white trash

Skrivet 2013-10-14 @ 22:55:27
I lördags färgade jag en tjejs hår. Jag sa att jag aldrig någonsin har färgat någons hår förut men hon föredrog ändå mig framför min andra kompis, "du känns mer frisörig och fixig". Det gick jättebra att färga hennes hår från blont till kastanjebrunt, jag var sjukt nära på att bli brunett själv. Var riktigt sugen på någon förändring men sen kom jag på att det vore väl dumt nu när det är två baler inom loppet av en månad, synd att känna sig ful då om det går år helvete.

Det var ett jättebra beslut av mig, att inte få ett infall att bli brunett i lördags. Jag önskar att jag hade varit lika smart igår när jag skulle blondera håret lite lätt med en blondspray för att det kändes mörkt och tråkigt men istället fick ett infall och köpte en hel hårblekning. Stoppade i blekningen på mig själv men sen fick jag panik och ångrade mig på en gång. Lät färgen sitta i lite till men efter 25 minuter sprang jag in i duschen då hårtopparna såg nästan vita ut. Ut ur duschen kommer jag med ganska schysst färg i hårtopparna, sen ställer jag mig framför spegeln och dör lite, jag är kycklinggul uppe på huvudet. Jag är förvånad över att jag ens kan få en så gul färg i håret av en blekning, jag visste inte ens att det fanns så mycket pigment i mitt blonda hår. 
Idag har jag blandat blekningen som var kvar med schampo för det tipsade en frisör om och sedan körde jag i nått jäkla skum som påminner om silverschampo. Gav inte den snabba effekt som jag ville ha för att kunna gå utan mössa imorgon men förhoppningsvis är det bättre om någon vecka.
Just nu ser jag ut som en riktig white-trash-brud och håller alla tummar och tår för att white trash ska bli det nya modet.

Hundvakt

Skrivet 2013-10-08 @ 14:10:00
Jag jobbar som arbetsmarknadsansvarig på vår studentkår just nu så jag befinner mig i styrelserummet hela dagarna och pillar på datorn och telefonen. Vissa har lite svårt att se att jag faktiskt göra någon nytta när jag sitter här men de förstår inte riktigt att allt mitt arbete är via mail och telefon nu. Kan bli rätt långtråkigt i längden när jag inte riktigt vet vad jag ska göra, vi har vår arbetsmarknadsdag i mars och jag ska se till att den blir av. Det är så himla mycket som ska göras och det är lite svårt att veta var man ska börja ibland så jag är faktiskt redan lite stressad över att jag kanske ligger efter redan. 
 
Sekreteraren i kårens styrelse äger en hund och jag har sagt att hon får lämna honom här hos mig hur mycket hon vill för det blir lite roligare att jobba med en hund som traskar runt! Första gången han var här fick han lite separationsångest när hon åkte iväg på föreläsning men sen gick jag ut med honom på en promenad och sen var vi bästa vänner och han la sig och sov på mina fötter när jag jobbade. Varje gång han kommer hit till huset säger ägaren att han alltid börjar dra i kopplet när de går förbi styrelserummet för att han vet att jag sitter här inne haha. Ska tjata på henne att ta hit honom snart igen!
 
 

Bildregn!

Skrivet 2013-10-08 @ 10:01:13
Hallå där ute i tystnaden! 
De senaste veckorna har varit fullspäckade med fest och styrelsearbete. Den här veckan har det äntligen börjat lugna ner sig lite med "saker man måste göra på kvällen" och självklart så vaknade jag upp och hade jätteont i halsen imorse. Jag var så himla förvånad över att jag klarat mig från den obligatoriska förkylningen man åker på i början av varje termin men det var väl antagligen för att jag inte hade tid att vara förkyld då, haha.
 
Vad har jag gjort på sistone? Ja frågan känns lite mer korrekt om man frågar vad jag inte har gjort! Det har varit mycket representation på fest, mycket anordnande av fest, mycket jobb med vår arbetsmarknadsdag som jag är projektledare för. Det blir en hel del att göra framöver också men då är det mest roliga event jag ska på. Den 25 oktober ska jag på högtidsbal på slottet för att den farmacevtiska och medicinska fakulteten firar 400 år. Kort efter balen åker jag till Valencia i Spanien på ännu en kongress och sen kommer jag hem lagom till att det är Inspektorsskiftesbal. På den sistnämnda balen ska jag ha på mig folkdräkt! Haha! Mamma har sytt som sin moradräkt efter mig och eftersom man får ha folkdräkt när det är dresscode "högtidsdräkt" så ska jag ha den och gå med en kompis som har en rättviksdräkt, vi kommer vara så jävla coola!

Här kommer ett litet bildregn för att sammanfatta lite:

En apelsin och citroncheesecake som jag gjorde till en av de middagar/fester som styrelsen anordnade nu under terminens början
 
Reklambild för att söka till kommittén för arbetsmarknadsdagen

Moradräkten


Turridning på islandshästar en solig höstsöndag (Jag längst till höger)
RSS 2.0