Arla kosläpp 2013

Skrivet 2013-05-17 @ 18:54:00
I söndags var jag och en kompis på kosläpp på en bondgård en mil utanför Uppsala. Jag saknar tiden i stallet och min kompis saknar sina egna kossor som hon hade när hon var liten haha (storstadsbarn vs åkerbarn) sen tycker vi om kossor helt enkelt, vem gör inte det? Jag gillar ordet kossa, det är mycket trevligare än ko.
Jag lovar att varenda barnfamilj inom en radie på 5 mil hade tagit sig till kosläppet för jävlar vad det var småkids, barnvagnar och stirriga föräldrar över hela gården, och så jag och min kompis också, antagligen det enda sällskapet utan ett barn med oss.


Jag blir lite tokig på föräldrar med småbarn på ställen där det finns djur, de kan liksom inte bete sig. Det känns som att föräldrarna till varje pris vill att ungen ska få sin lilla del av bondelivet men det hela blir så onaturligt när det står en stackars ko i en hage och fem föräldrar samtidigt kör fram sin unge med ena handen och står med digitalkameran i högsta hugg med den andra "Och så klappar vi kossan! Komsi komsi kossan, KOSSAN!". Samma sak när man går på typ skansen och alla föräldrar goes bananas, det är ingen idé att stå och locka på djuren i hagen, de är ganska trötta på det kan jag tänka mig. 
Men jag antar att det är någon form av föräldrasjuka som alla föräldrar drabbas av när barnen är små.

Här är lite bilder från kosläppet iallafall!

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0