Svar på kommentar om analytisk kemi

Skrivet 2013-06-01 @ 22:58:43
åååhhh har analytisk kemi tenta nästa vecka. Hur ska man plugga till den?? så många metoder extraktion, spektroskopi, kromatografi bla bla bla jag fattar ine ur jag ens ska börja :(

Analytisk kemi är ett jävla helvete om man inte är intresserad av industrin eller tycker kemi är roligt, något som passar in på mig. 
Jag har läst två kurser i analytisk kemi och när jag pluggade till den andra så insåg jag att det bästa sättet för mig att plugga på det var att göra tankekartor. Jag gjorde en tankekarta för varje metod, t ex för titrering kan man då göra en tankekarta med olika bubblor med information och rita upp någon titreringskurva. Titrering är ju det som är lite lättare men sen kan man göra för varje spektroskopimetod och skriva ut olika tekniker, uppbyggnad, vilka kolonner man använder om det är t ex vätskekromatografi. 
Med tankekartorna så blev det så sjukt mycket lättare att veta vad som är vad och vad som hör till vilken teknik. När jag läste bioanalytisk kemi (analyt-2an på apotekarprogrammet i uppsala) fattade jag inte vad som var en joniseringskälla och vad som var en detektormetod men det klarnade väldigt snabbt med en tankekarta för detektorer och en för joniseringskällor.
Testa!

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0