Kommentar om att sommarjobba på apotek

Skrivet 2013-07-08 @ 22:47:20
Hej, jag kom in på apotekarprogrammet i höstas på Göteborgs universitet och skulle vilja veta vad man som apotekarstudent kan ha för arbetsuppgifter på apotek? Jag vet att det är olika på olika ställen men vad har du t.ex. för arbetsuppgifter? P.S. Jag råkade hitta ditt blogg när jag satt och googlade på "apotekarstudenter och sommarjobb". Ha det gott och tack för svaret i förväg! 
/David
 
Hej David!
Jag antar att det är sommarjobb du menar nu och som apotekar eller receptariestudent kan man jobba som kassapersonal eller egenvårdsrådgivare. Egenvårdskursen brukar apotek erbjuda studenter som kommit längre än termin fyra på apotekarprogrammet när man läst farmakologin, vet inte vilken termin receptarier läser den kursen. Egenvården på ett apotek är rådgivning på den receptfria delen, man går runt i butiken och svarar på frågor och har sig, även kassaarbete ingår i det. Kruxet är att egenvårdsutbildningen ligger i slutet av utbildningen och för att få jobba som egenvårdsrådgivare måste du få utbildningen hos någon av apotekskedjorna. Det större kruxet är att utan egenvårdsutbildning är det nästan omöjligt att få sommarjobb men du får ingen egenvårdsutbildning om du inte får något jobb. Ja, jag är helt seriös. 
Jag lyckades få mitt jobb för att jag träffade min nuvarande chef på vår arbetsmarknadsdag i Uppsala och nästan tryckte upp mitt CV i ansiktet på henne. Jag fick skriva på papper för sent för att få gå egenvårdsutbildningen så jag jobbar i kassa och plockar varor men hjälper till ute på egenvården med basic saker som jag fått lära mig i sommar eller lärt mig under mina 6 terminer i Uppsala.
Så det är vad man kan sommarjobba som på apotek i Sverige! Om man åker till norge och sommarjobbar på apotek och har gått egenvårdsutbildningen tror jag att man får lite mer ansvar då de har ett helt annat system på norska apotek! 
Hoppas att det var just sommarjobb du menade och att du fått svar på dina frågor :)
Kommentarer
Postat av: Anna

Hej! jag undrar vad du tycker om em i damfotbollen? Följer du det? Som jag förstått har du spelat fotboll själv. Jag tänker främst på hur lite det skrivs om dam em i sverige och hur stort spektakel det hade varit om det varit herrarna som haft em här? Och alla dessa hatiska twitter inlägg som baseras på damernas utseende och sexuella läggning etc. Funderar mest på vad din åsikt är om detta?

2013-07-13 @ 23:04:32
Postat av: Therecia

Hej Sandra! Måste bara tacka för din grymma blogg, har suttit och lusläst allt du skrivit om apotekarprogrammet nu, haha.. Jag ska börja nu till hösten och varit totalt vilse då vi knappt fått någon info överhuvudtaget. Så tack! Vi ses säkert i höst! :)

2013-08-13 @ 09:52:43

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0