Omtentor

Skrivet 2013-01-10 @ 10:41:00
Vaknade upp till det härliga beskedet att jag klarat en tenta som jag har kämpat så jävla mycket med. Jag blir typ dum i huvudet på tentor har jag märkt, jag kan sitta och tänka "Men hur fan kan de skriva såhär? Det här är ju helt fel, helt galet!" och sen när jag hämtar ut tentan och ser den igen så förstår jag inte riktigt vad det var jag blev så upprörd över. Men nu är det över! Det var en tenta på 12hp i farmakologi, ett ämne som jag tycker är sjukt intressant och det roligaste vi har läst men jag och den tentan var inte riktigt kompisar. 
Oj nu sitter jag här och avslöjar att jag har skrivit omtenta, ve och fasa! Nej helt ärligt så tänker jag inte sitta här och låtsas vara den perfekta studenten som får högsta betyg i varje kurs, för så är det inte. När jag började plugga så var mitt mål att aldrig bli underkänd och jag kan säga att det målet förstördes redan första terminen när jag kuggade en kemitenta med 1,75 poäng, inte högskolepoäng alltså, utan 1,75 poäng under G gränsen låg jag. Sen skrev jag omtentan och fick nästan högsta betyg, jag lärde mig ju uppenbarligen massor på att göra omtentan och det tycker jag är viktigast. Efter den gången har jag skrivit omtentor både i det ena och det andra och det finns ju folk som tror att man är dum i huvudet då eller kanske ser ner lite på en till och med. Men vem fan bryr sig känner jag, ingen arbetsgivare kommer bry sig om hur många gånger jag skrev en tenta, de bryr ju sig bara om vad jag kan.
Ibland känner man sig nere när inget går som man vill och känner sig så jävla korkad men jag har insett att jag inte kan prestera på tentor, en tenta kommer nog aldrig kunna återspegla vad jag kan egentligen. Det finns dem som nailar varje tenta och det är ju sjukt bra för dem men jag vet att det finns en del av dessa som är "pluggsmarta" som vi kallar det, men när dessa personer kommer ut i arbetslivet så kommer de antagligen inte klara av att föra en dialog med en patient. Men det är ju absolut inget fel att sätta full pott på varje tenta, det hade jag ju inte tackat nej till men man måste komma ihåg att det är okej att göra omtentor

Nu kanske det verkar som att jag försöker intala mig själv att det är okej men det här inlägget är mer för att andra och kanske blivande studenter ska förstå att det är okej att misslyckas på en tenta. Det är bara att göra om och göra rätt! Som de sa när jag började plugga, man kan alltid göra omtentor men inte omfester och med varje omtenta kommer en ny tentafest haha. Nemen bara man gör sitt bästa så tycker jag att man ska vara nöjd med sin prestation :)
Kommentarer
Postat av: Omtenta, Aj då!

Om du behöver en axel att gråta på så vet du vart jag finns!

2013-01-11 @ 14:32:45

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0