Svar på kommentar om tenta

Skrivet 2013-02-11 @ 17:53:30
"Hej! jag har börjat läsa apotekarprogrammet i uppsala och ska ha tenta i LoA nästa vecka, när jag tittat på gamla tentor från 2008, 09 och 11 så är de med mycket som vi inte har gått igenom på föreläsningen ens, är det vanligt? bla inom fysiologin, minns du hur det var för dig?"
 
Hej! Fan vad weird det känns att kommunicera via min blogg med någon som vistas i samma byggnad som jag i princip varje dag (BMC). Jag minns inte exakt hur det var för mig men LoAn (Läkemedelsutveckling och användning) var ett stort diffust moln för mig. Den kursen är egentligen bara gjord för att man ska få en inblick i utbildningen och ens framtida yrke. Tentor från t ex 2008 tycker jag att du ska strunta i för de förnyar kurserna hela tiden så att de blir bättre och bättre, om det är ett avsnitt som många studenter klagar på i kursutvärderingen så gör de oftast om det på något sätt eller inser att det är ett förlegat avsnitt och stryker det ur kursen. Fysiologin var inte min favorit under LoAn, minns att det var en äldre dam som stod där framme och tog för givet att alla kunde de latinska namnen på tarmarna. Det kan jag inte ens nu, men det är sånt man lär sig på vägen. 

Mitt tips till dig är att kolla på de senaste tentorna som har varit. Var du med på nollningen? Isåfall kan du fråga någon av phaddrarna om du kan få låna deras gamla tenta. Jag har lånat ut min gamla LoA tenta till flera stycken men nu skrev jag ju den år 2010 så den är lite för gammal den också. Annars kan du finkamma handoutsen du fått på föreläsningarna och se om det verkligen inte finns någon information om det du tycker saknas. Jag sitter ofta och gnäller på att de tar upp saker på tentorna som vi inte tagit upp på föreläsningarna men nästan alla gånger så upptäcker jag sen att jag har fel. Det räcker med att tappa fokus i någon minut för att missa någonting.

Om varken du eller dina kursare får klarhet i saken så tycker jag att ni ska maila ansvarig föreläsare och höra efter eller kolla igenom målbeskrivningen, den är oftast välidgt bra!
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0