Min "plan B"

Skrivet 2013-02-15 @ 20:16:00
Var hos SYOn igår och diskuterade min studiesituation och pratade om vad jag ska göra nästa termin om jag inte klarar spärren. Jag har haft en fundering på om jag kan läsa valbara kurser till hösten istället för nästa vår och sen tillgodoräkna mig dem så att jag byter plats på termin sju och åtta. Det finns fortfarande en chans att jag kommer ikapp med allt till hösten och kan gå termin sju då men det är ett himla stressmoment att veta att det kommer vara osäkert hela sommaren. Vi gick igenom alla kurser jag har klarat och vad jag har kvar och SYOn blev imponerad över vilken koll jag hade på när alla tentor var och hur jag hade planerat, kändes skönt att höra något annat än "oj....." som egentligen betyder "det kommer aldrig att gå". Men jag fick information om de valbara kurserna, hur jag kan söka och hur jag räknar ihop om jag är behörig eller inte. Har räknat mina poäng och kollat vilka kurser jag har möjlighet att söka och bland de kunde jag faktiskt välja ut fyra stycken som jag uppriktigt tycker verkar intressanta så i april när ansökningen öppnar så ska jag söka valbara kurser till nästa termin.

Känns jätteskönt att veta att jag kommer plugga på apotekarprogrammet nästa termin hur det än blir (om typ inte kurserna jag söker ställs in eller att de blir fulla). Så just nu känns det lite skitsamma om jag klarar spärren eller inte, jag är ganska trött på folket i min klass så det vore inte helt fel med ett miljöombyte!
 
Om jag läser valbara i höst så kan jag inte läsa två kurser som jag behöver för att kunna söka vidare till magisterprogrammet i klinisk farmaci efter min examen men det får bli ett senare problem, jag kanske hinner ändra mig på vägen eller så kanske jag bara tar de kurserna under exjobbet eller efter examen!
 
Kurserna jag tänkte söka som plan B är:
- Neurofarmakologi 
- Veterinärfarmakologi 
- Akuta förgiftningar och klinisk toxikologi
- Läkemedelsmissbruk och beroendelära 
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0