Värdparet

Skrivet 2013-12-30 @ 23:42:49
Idag har jag typ spenderat hela dagen med att förbereda inför en nyårsmiddag imorgon. Jag har vart med och bestämt menyn, lagat förrätt och efterrätt på egen hand, gjort ett programblad/menyblad, vikt servetter till dukningen, handlat all mat osv men jag räknas ändå inte som en av värdarna. Här i stockholm är det någon himla grej om att folk är "vi" och inte "jag". Nu menar jag inte att varenda par sitter ihop som siamesiska tvillingar men jag menar bara att det är väldigt mycket mer sånt här än i Uppsala. När det anordnas fester, middagar eller liknande så är det alltid ett par som är värdar, ett värdpar, inte en person eller typ två kompisar, det är alltid ett värdpar. Lite irriterande kan jag tycka att det är med all den här hetsen om värdpar hit och dit. Jag föreslog t ex att vi skulle servera varmrätten på tallrikar men då sa min kompis, som är en i värdparet, att det är bättre med ett gående bord för om man ska servera på tallriken blir det så jobbigt för värdparet. Då kände jag bara att oj vad jag inte fixar den här pargrejen, jag har hjälpt till med det mesta inför middagen nu och ska dit tidigt imorgon, varför skulle jag inte kunna hjälpa till under middagen? Varför är det bara värdparet det är jobbigt för?

Nu låter jag jättebitter och det är inte meningen, jag har bara tänkt lite på den här pargrejen för jag har typ hela julen hittat på saker med kompisar och deras respektive. Man känner sig jävligt ensam i den här stora staden. Det ska bli soft att åka tillbaka till Uppsala där alla är ensamma och räknas som EN person haha. Men missförstå mig rätt, det kommer bli jättetrevligt på middagen imorgon men jag har lite ångest över att vi är typ tre personer på middagen som inte har någon partner och festen vi ska till sen är typ fylld med massa par bara, haha. 
 
Här är en bild på katten i huset som sprang runt och terroriserade när vi preppade maten idag
 

En gång var man aktiv

Skrivet 2013-12-28 @ 21:51:51
Ikväll har jag rensat bland massa papper och skit i Stockholm, fan vad jag inte hade rensat mitt brevställ på över 2 år. När jag satte in olika papper i min pärm med diverse saker så hittade jag alla sparade diplom, allt från simskola till mitt körkortsbevis sitter samlade där: alltid kul att kolla igenom alla fula diplom man var så nöjd med. Hittade massa diplom från tonåren, jag var ju sjukt duktig på löpning, orientering och sånt, nu sitter jag är med en godispåse och ställer mig frågan "vafan hände?".


Hej och god jul!

Skrivet 2013-12-25 @ 15:10:32
Hej på er!
Här dyker jag upp som gubben i lådan efter lång tystnad. Den här hösten har varit helt magnifik, det har varit väldigt mycket att göra men jag har haft så otroligt roligt att jag utan tvekan kan utse den här terminen som den roligaste terminen i Uppsala hittills. 
Vad har jag gjort sen jag skrev sist? För att summera det lite så har jag bytt hårfärg ett antal gånger, gått på tre baler, druckit väldigt mycket alkohol, haft kemisk ångest, skrattat så att jag tårarna runnit och gjort ett helhjärtat försök till att komma igång med träningen. 

Igår var det ju julafton, om någon missade det, och vi firade här hemma i Stockholm som vi gjort de senaste åren och då är vi bara jag, mamma, pappa och min lillebror så det är väldigt stillsamt, man spenderar väldigt mycket tid framför TVn haha. Igår började jag dagen med att åka till min gamla bensinmack som jag slutade jobba på hösten 2012, jag jobbade alltid julafton, juldagen och annandagen men den här julen var ju den andra julen som jag var befriad från det så jag ville liva upp dagen för mina två kollegor som jobbade igår. En annan tjej som inte jobbade igår kom också förbi macken så hade vi en liten reunion på fyra pers och pratade gamla jobbminnen. Jag hade med mig uppvärmd glögg i en termos, kände mig som värsta julhjälten haha.
 
När jag kom hem käkade vi julmat i fruktansvärda mängder. Maten drog ut lite på tiden och plötsligt inser jag att klockan är 15.03 och jag flyger upp från bordet som en idiot och springer mot vardagsrummet samtidigt som jag skriker "MEN KALLE ANKA HAR JU BÖRJAT!!!" Japp, jag är 23 år.
Sen kollade vi på en sjukt konstig film, en finsk julfilm där tomten är värsta monstret som sprängs i slutet. Sjukt udda men jävligt rolig film om man har humor, Rare exports hette den! 
Efter filmen var det julklappar och jag fick sjukt fina och bra klappar av mina föräldrar, jag är väldigt tacksam! 
 
Här är en bild på mig och min lillebror som kan ses som udda men i vår familj är det helt normalt!
 
RSS 2.0