Fråga om CSN och omtentor

Skrivet 2013-08-25 @ 23:09:52
Hej sandra! ska börja mitt andra termin nu till sept. Men är så himla stressad redan nu pga att jag har 4 oavklarade tentor kvar från förra terminen. kunde inte tenta av de i augusti så kommer jag då göra det nu den här terminen MEDANS jag kör igenom T2s kurser eller kan jag ta igen de under julen också? Hjälp mig snääälllaa. Och sen undrar jag också om jag kan söka studiemedel eller inte.. :( 3/4 kurser behöver jag komplettera :(:( streeeesssss... ååhh

Hej! Är det någon som känner till det här med stress över oavklarade tentor så är det jag, haha. Nu framgår det inte om du pluggar apotekare/receptarie men jag utgår från det, olika fakulteter har olika tentamenspolicys. Utgår även från att det är i Uppsala du pluggar för det skiljer mellan universiteten också! På farmaciutbildningarna i Uppsala finns det omtentor under hösten men inte på våren (då ligger de i augusti istället) och det är just därför man kan tenta av gamla kurser parallellt med att man läser ordinarie kurser på höstterminen. Det finns ingen speciell tentaperiod under julen men du får gå in på alla olika kursscheman för att se när tentorna ligger. Eftersom det finns omtentor så kan du skriva varje tenta under höstterminen två gånger, en gång vid ordinarie tentatillfälle och en gång vid omtentan. Det du kan göra är att gå till studievägledarna som sitter på BMC, en kvinna där heter Annika och hon är jättetrevlig och var till jättestor hjälp när jag gick dit och försökte få ihop mitt tentakaos. Om du går dit kommer hon att sätta sig ner med dig och gå igenom vad du har klarat och inte och diskutera lite om hur du ska lösa situationen.

Angående studiemedel så är kravet att man under sin första termin ska klara 50% av studierna, man ska alltså få in minst 15hp första terminen för att kunna söka CSN till nästa termin. För övriga terminer måste man klara 75% av studierna. Om du sökte studiemedel för ett helt år när du började så kommer du fortsätta att få CSN den här terminen men då måste du se till att komma ikapp för i januari när din CSN-period är slut (man kan bara söka för en eller två terminer åt gången) kommer de kolla upp hur många högskolepoäng du klarat och om du inte uppfyller kravet så kommer CSN att kräva tillbaka det studiemedel du har fått = väldigt jobbig situation.

Men uppsök en studievägledare! Alla program har studievägledare så om du inte pluggar apotekare/receptarie i Uppsala så kan du ändå vända dig till en studievägledare som kan svara på dina frågor!
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0