Fråga om CSN och omtentor

Skrivet 2013-08-25 @ 23:09:52
Hej sandra! ska börja mitt andra termin nu till sept. Men är så himla stressad redan nu pga att jag har 4 oavklarade tentor kvar från förra terminen. kunde inte tenta av de i augusti så kommer jag då göra det nu den här terminen MEDANS jag kör igenom T2s kurser eller kan jag ta igen de under julen också? Hjälp mig snääälllaa. Och sen undrar jag också om jag kan söka studiemedel eller inte.. :( 3/4 kurser behöver jag komplettera :(:( streeeesssss... ååhh

Hej! Är det någon som känner till det här med stress över oavklarade tentor så är det jag, haha. Nu framgår det inte om du pluggar apotekare/receptarie men jag utgår från det, olika fakulteter har olika tentamenspolicys. Utgår även från att det är i Uppsala du pluggar för det skiljer mellan universiteten också! På farmaciutbildningarna i Uppsala finns det omtentor under hösten men inte på våren (då ligger de i augusti istället) och det är just därför man kan tenta av gamla kurser parallellt med att man läser ordinarie kurser på höstterminen. Det finns ingen speciell tentaperiod under julen men du får gå in på alla olika kursscheman för att se när tentorna ligger. Eftersom det finns omtentor så kan du skriva varje tenta under höstterminen två gånger, en gång vid ordinarie tentatillfälle och en gång vid omtentan. Det du kan göra är att gå till studievägledarna som sitter på BMC, en kvinna där heter Annika och hon är jättetrevlig och var till jättestor hjälp när jag gick dit och försökte få ihop mitt tentakaos. Om du går dit kommer hon att sätta sig ner med dig och gå igenom vad du har klarat och inte och diskutera lite om hur du ska lösa situationen.

Angående studiemedel så är kravet att man under sin första termin ska klara 50% av studierna, man ska alltså få in minst 15hp första terminen för att kunna söka CSN till nästa termin. För övriga terminer måste man klara 75% av studierna. Om du sökte studiemedel för ett helt år när du började så kommer du fortsätta att få CSN den här terminen men då måste du se till att komma ikapp för i januari när din CSN-period är slut (man kan bara söka för en eller två terminer åt gången) kommer de kolla upp hur många högskolepoäng du klarat och om du inte uppfyller kravet så kommer CSN att kräva tillbaka det studiemedel du har fått = väldigt jobbig situation.

Men uppsök en studievägledare! Alla program har studievägledare så om du inte pluggar apotekare/receptarie i Uppsala så kan du ändå vända dig till en studievägledare som kan svara på dina frågor!

Lättroade

Skrivet 2013-08-20 @ 20:12:00
Imorgon är det sista tentan på väldigt länge. Jag går ju på uppehåll och ska skriva lite tentor jag har efter mig och den första är i slutet av oktober så jag har sjukt mycket tid på mig att varva ner och sen kunna plugga ordentligt, ska bli så förbannat skönt.
Har haft sjukt kul idag och igår när jag pluggat, tror att det är mycket för att man är så övertrött men nu har jag suttit i ett grupprum med tre andra som också ska skriva tentor och haft så sjuka konversationer. Björn och jag ska skriva samma tenta och vi sitter ungefär i samma båt så han ska också ta uppehåll så vi har iallafall varandra haha. Björn är så jävla rolig, jag skrattar så himla mycket åt allt han säger, tror att allt blir lite roligare med hans värmländska också, haha. Idag kom vi in på samtalsämnet kryddor av någon konstig anledning och så säger björn "Jag minns när jag lagade mat som var så jävla stark och stod och höll på med massa piri piri och sen tänkte jag inte på det utan jag körde fingrarna rakt upp i exets fitta och JÄVLAR" Hahaha vi andra tre bara bröt ut i skratt och om jag inte precis hade svalt klunken energidryck jag hade i käften hade den hamnat över samtliga papper, var absolut inte beredd på att historien skulle ta den vändningen! Sen fortsatte det ".. hon bara skrek som en gris och hade så ont att vi nästan ringde efter en ambulans! Hon satt i badkaret med duschmunstycket rätt in mellan benen och spolade kallvatten" Hahaha det är så sjukt svårt att beskriva hur mycket vi satt och skrattade då, böjda över bordet för att det inte gick att sitta upp.
 
Här är en bild jag tog igår som gjort succé på facebook. Bikupan är kafeterian på BMC och när de stänger för kvällen har de börjat ställa upp ett rep så vi lekte nattklubb, hahaha. Nej, tentaplugget gick inte så bra då.

Låt mig presentera BK, BiKupan, BMCs egna nattklubb!
 
 

Bomber och sömnbrist

Skrivet 2013-08-15 @ 00:01:28

Satt uppe till halv fem imorse och pluggade inför tentan och det sjuka är att jag lärde mig massor. Sov två timmar innan jag drog iväg till tentan, kände mig typ full när jag placerade min röv i tentasalen, satt där med min keps nerdragen över ansiktet för att dölja mitt flottiga hår och försökte vakna till liv. Tentan gick bättre än väntat men inte tillräckligt bra. Drog ner på stan med två killar som och skrivit tenta och sen fick vi ett sms av en som var kvar om att tentasalen blivit bombhotad och alla hade fått utrymma, de fick inte skiva klart sina tentor. Lagom kaosartat men mer om det en annan gång för nu ska jag sova ikapp några timmar innan det är dags att hetsplugga inför bästa tenta!

Bjuder på en fin bild tagen från mitt fönster, när jag ligger i sängen blir fönstret som en stor tavla av himlen och ibland är det himla fint!

Back in Uptown

Skrivet 2013-08-13 @ 22:54:34
Är tillbaka i Uppsala! Har tenta imorgon, kommer gå skit för att jag jobbat så mycket istället för att plugga, jippi. 
 
 
 
 

Kommentar från blivande apotekarstudent

Skrivet 2013-08-13 @ 22:52:31

Hej Sandra! Måste bara tacka för din grymma blogg, har suttit och lusläst allt du skrivit om apotekarprogrammet nu, haha.. Jag ska börja nu till hösten och varit totalt vilse då vi knappt fått någon info överhuvudtaget. Så tack! Vi ses säkert i höst! :)

Hej! Gud vad roligt att höra att det jag skriver gör någon nytta! :) är alltid någon varje termin som kommer fram och säger att de läst min blogg :) 

Jag ska vara med på nollningen nu i höst och det kommer bli skitroligt! Är dock bortrest första dagen när lagen fastställs men jag kommer vara i reggae-laget och kommer vara skitful haha, kom gärna fram och säg hej så jag vet vem du är! :) om du inte hittat facebookgruppen för nollningen så heter den "Phestivalen HT13" och där kommer det uppdateras massor! :) 

Vi ses!

Muppar

Skrivet 2013-08-04 @ 19:24:45
Den här sommaren har varit riktigt bra. Det har varit fint väder och jag har spenderat massa tid utomhus fina sommarkvällar/nätter/mornar med öl och gott sällskap. Jag har inte varit ute på en klubb med inträde en enda gång i sommar och det känns typ fantastiskt, det känns som att jag har utnyttjat sommaren till max och har hittat mig själv på något sätt. Med att hitta sig själv kommer problemet att man inser vilka personer man klarar sig utan och vilka som man inte alls har någonting gemensamt med längre. Nackdelen med stockholm är att folk jag har umgåtts med här förut beter sig som om de går i högstadiet, folk är inte lika välkomnande och avslappnade utan bara fokuserade på sig själva och vodka. Just nu vill jag bara sätta mig och stänga av folk från mitt liv men det är ju omöjligt i dagens digitala samhälle och där folk är så jävla insyltade i olika gäng man har vänner i så man kommer ju träffa på packet igen. Det jag saknar med uppsala är att alla alltid bjuder in alla, det finns väldigt få smågäng som bara tycker om varandra till skillnad från här i stockholm. Här har folk, eller iallafall folk jag känner, en jävla tendens att bli så jävla egotrippade och allt ska vara på deras villkor och gud hjälpe dem om de blir fyra pers en chillkväll istället för tre. Varför är folk sånna jävla töntar? haha
Jag vet iallafall vad jag behöver i mitt liv och vad jag klarar mig utan så det känns bra, längtar bara efter att få åka tillbaka till uppsala och vara med de som jag faktiskt behöver i mitt liv. I mitten av september kommer mina fyra närmaste tjejkompisar från stockholm till uppsala för att gå på gasque med mig, ska bli så himla roligt, allt bra folk samlat på samma ställe!

Nej nu ska jag rycka upp mig och förhoppningsvis träffa a special someone ikväll om fanskapet klarar av att skicka ett sms... Haha.

Varmt

Skrivet 2013-08-03 @ 17:29:13

Idag är det varmt, ja det har nog ingen missat, och jag inser ännu en gång att jag inte är gjord för det här klimatet. 30 grader i Sverige är så jävla mycket värre än 30 grader i typ turkiet.
Sitter nästan livlös på balkongen och pluggar, måste ändå få min del av solen!

RSS 2.0