Fritera och dö

Skrivet 2012-09-24 @ 11:32:00
Vi friterade som sagt igår, och jag skrev ju redan igår att det antagligen skulle gå åt helvete. Om man bortser från att vi startade brandlarmet och nästan övergav köket i min kompis triplett så gick det väl bra. Vi höll på göra ris, sås och rulla kycklingen i smeten när vi upptäckte att oljan i stekpannan var läskigt varm. Det var så varmt i köket att det stack i ögonen och det började koka i stekpannan. Brandlarmet gick igång och hela boendet var fyllt av tjockt matos. Endast en av min kompis roomies kom ut och undrade vad som pågick, den andra verkade chilla haha. Min kompis slet ner brandlarmet och slog ur batterierna och så öppnade vi fönstret och ställde stekpannan på fönsterbrädan och började tänka ut vad fan vi skulle göra om oljan började brinna. Skitläskigt var det, nästan så att vi gav upp allting och köpte pizza istället.

Men när oljan svalnat gjorde vi ett nytt försök på väldigt låg värme och med säkerhetsavstånd från spisen. Det blev faktiskt gott, smakade fräscht och inte som donkennuggets som antagligen inte innehåller många procent kyckling. Vi testade att fritera både med ströbröd och med krossade chips (såg nått sånt på youtube) men ströbröd var faktiskt godare.

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0