Svar på kommentar

Skrivet 2012-03-10 @ 22:59:33
Hej Sandra! Jag undrar lite saker om apotekarprogrammet. Hur svårt är det egentligen? Och hur mycket plugg krävs det? Är det mycket mer plugg än gymnasiet eller ungefär lika mycket (beror kanske på hur mycket man pluggade på gymnasiet, själv pluggade jag mycket i alla fall)? Och är det mest kemi som utbildningen består av, är det som kemin man hade på gymnasiet?
Är det lätt att få jobb efter examen och måste man ha bra betyg för att lätt kunna få jobb? Hur är det med studieuppehåll, påverkas chansen att få jobb efter examen om man tar 1 års uppehåll till exempel?
(Oj, det blev ganska många frågor, hehe..)

Tack på förhand!

Mvh Sara

Hej Sara!
Om jag ska vara ärlig så är det ganska svårt men med lite vilja så är ju ingenting omöjligt. Tror de flesta universitetsutbildningar är ganska svåra, det är ju en hög nivå man studerar på. Det är svårt att jämföra med gymnasiet, det är mycket plugg men man läser bara en kurs åt gången. Jag pluggade också mycket i gymnasiet men aldrig satt jag och pluggade 10 timmar om dagen flera dagar i sträck inför ett prov som man gör inför tentorna. Men jag är ju en såndär dum jävel som inte börjar plugga första dagen utan sitter som ett litet djur dagarna innan tentan och pluggar tills jag blir yr.
Första året är det mycket kemi och det är inte samma kemi man hade på gymnasiet men de första kurserna tar upp grunderna i kemin, så att alla hamnar på samma nivå oavsett vilken gymnasieskola man gick på. Det är mycket organisk kemi och hur man tillverkar olika läkemedelssubstanser.
Som det ser ut nu så finns det gott om jobb för framtida apotekare i och med att apoteksmonopolet är borttaget så det är fler apotek som behöver folk, fler läkemedelsföretag som vill konkurrera och så håller man på och införa apotekare som läkemedelsexperter på sjukhus. Studieuppehåll spelar ingen roll för chansen att få jobb, det är ingenting som arbetsgivarna bryr sig om och det är väldigt vanligt att folk tar uppehåll.
Hoppas det var svar på dina frågor :)

Det är btw jättekul att jag får frågor om apotekarprogrammet! Senast i januari på nollningen av de nya kom det fram en ny student och sa att hon hade läst min blogg och det har ju hänt några gånger nu så det är superkul! Tveka inte med att ställa era frågor!
Kommentarer
Postat av: Sara

Okej då vet jag! Tack så mycket för svaren!! :)

2012-03-11 @ 23:23:17

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0