Lönekontoret

Skrivet 2012-03-30 @ 21:37:04
Nu sitter jag hemma i sthlm med min inkomstdeklaration och börjar undra vad de håller på med på OK Detaljhandels lönekontor egentligen. Jag jobbar ju bara varannan helg och under sommaren nu när jag har börjat plugga och då är det ju rimligt att jag inte ska skatta så mycket. Under 2011 skattade jag totalt först 26% vilket jag tyckte var mycket och nu när jag ska få tillbaka pengar så har jag bara skattat totalt 14%. Rimliga procent och jag har inte saknat de där pengarna så mycket under året så det är ju trevligt att få ett litet sommarkapital sådär i juni. Det som dock är jävligt märkligt är att jag har börjat skatta så sjukt mycket efter årsskiftet och det märks av kraftigt på lönen. Förut fick jag ut ca 5000 efter skatt och det med mitt studiebidrag gjorde att jag tog mig runt varje månad men nu får jag knappt ut 4000:-. Tusen spänn i en studentkassa är väldigt mycket! Det blir inte så himla mycket pengar kvar när jag betalat min hyra och bilen (försäkring + bensinräkning). Räknade lite på mina löneavier som jag fått i år och jag skattar ganska precis 30% på varje lön....?
Det är så jobbigt och jag har ingen lust att skattejämka för då kanske jag får restskatt till nästa sommar istället och då blir jag ledsen. Lär ju få tillbaka ännu mer pengar nästa sommar om det ska fortsätta såhär men det är inte speciellt kul om jag inte ens går runt varje månad. Jag vill kunna köpa den där jävla tröjan jag impulsivt vill ha och kunna gå ut och på spontanmiddag med vänner och några öl.

För övrigt så vill jag ha ett nytt jobb nu eftersom de strular runt så mycket med schemat på mitt jobb. Som det ser ut nu får jag jävligare pass men mindre timmar = ovärt.

SÅDÄR! Nu har jag spytt lite galla ut i cyberspejjjjjs, enjoy.
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0